05 de febrer, 2009

"MENTIDES". Levante-EMV-07.02.09

Al món de l’articulisme polític hi ha de tot. Gent brillant, gent avorrida, pesats, sectaris, doctrinals... Des de les files del PP, emergeix amb força l’estil directe i contundent d’un Sales al que no he llegit quasi mai defensar cap postura pròpia o de partit, i que dedica tota la seua força narrativa, tots els seus esforços, a fer gal·la del seus visceral antisocialisme. Ser conegut per ser un “anti”, no és una bona cosa, perquè és associar la teua imatge a la negativitat. I a més, com a recurs és molt trist, perquè el que estàs dient constantment és que en no tindre res bo que dir de les teues postures, prefereixes dedicar-te a explicar com són de roïns els altres, tot esperant que funcione allò que el país dels cecs el tort és rei.
Sales porta setmanes i setmanes dient que els socialistes menteixen. I no menteix, perquè els socialistes menteixen. Menteixen a nivell local i a nivell còsmic. No falta a la veritat, Sales, quan diu que el President Rodríguez Zapatero va enganyar amb allò de la crisi, de l’atur i en tantes altres coses, però... A Zapatero, i mira que a mi em sembla un impostor, encara li queden algunes mentides per dir per arribar al nivell d’immoralitat del PP.
Aznar, aquell senyor que va ser President i ara és un torracollons que no fa més que amargar-li la vida al successor que ell mateix va nomenar, va mentir dient que “sabia” que hi havia armes de destrucció massiva a Iraq, i ens va dur a una guerra que a més d’immoral era il·legal. I les seues mentides van costar vides. L’ex-Ministre Trillo és l’autor d’una de les mentides més vomitives que he vist mai, dir-li als pares dels militars morts en l’accident del Yakovlev-42 D que les despulles dels seus fills estaven en unes caixes, on al final no hi eren. La seua mentida sobre els cadàvers, que la seua deficient gestió va provocar, va condemnar a les famílies a plorar sobre taüts equivocats. Acebes i Zaplana es van passar 48 hores mentint immoralment sobre qui havia estat l'autor del terrible atemptat de l'11-M. Mentiren, i mentiren tant, que al final van perdre unes eleccions que anaven a guanyar. Té raó Sales quan diu que la mentida no ha de ser un argument.
Però hi ha més mentides al PP, i més pròximes a Sales. Les mentides d’Alberto Fabra davant el notari. No se n’ha acomplert ni un 10% d’aquell document. No tenim els 16 camps de futbol (competència de Sales), tampoc no s’avança en la Ciutat Esportiva (competència de Sales), ni el Tram connecta la Universitat amb el Grau en cinc minuts (ni en 2.000!), ni sabem res dels parcs infantils, ni del complex empresarial sostenible a la Ciutat del Transport, ni tenim VPO en les xifres promeses, i evidentment no s’han abaixat els impostos als joves i la gent gran, tot el contrari. I que no tornen a dir-nos que eren promeses a quatre anys vista. Ho puc acceptar amb el 100.000 arbres, que si els planten tots el 12 de maig del 2011, hauran complert. Però quan van dir que baixarien el IBI, hi havia l’implícit dels quatre anys, no baixar-lo el 2011 a tres mesos de les eleccions.
Puc entendre que algú a qui no li agrada la mentida com forma de fer política, puga derivar cap un antisocialisme visceral. És una conseqüència, no forçada, però induïda per les mentides del PSOE, que són moltes i plurals. El que no puc entendre és que a algú que no li agraden les mentides, puga formar part d’un equip de govern com el del PP, i d’un partit que en base a mentides, ha generat morts. I a sobre, donar lliçons.

22 comentaris:

Marc Sack ha dit...

No sé si comptarà com a mentida (crec que sí) però per a mí el numero ú del ranking de les repugnàncies polítiques del PP se'l done sense cap dubte, al tamayasso. Mai en la meua vida he vist una forma tan bruta, mesquina i baixa de desvirtuar la política.

Anònim ha dit...

Uyyyyyyyyy,sí.Moltes mentides,això no ho pot negar ningú.Encara que,com tu has dit,Enric,el PP va posar el llistó de les mentides tan alt que encara queda bona estona per arribar-hi.El que és cert ,és que la gent no és ximple.Tot el que tu has dit ,tots ho tenim molt present.Tu ho has recordat molt bé.Ho has exposat perfecte.Tanta mentida,tant embolic,tants espies,tanta crisi i nosaltres amb aquests cabells...

Nomdedéu ha dit...

Allò de Tamayo, que per cert ha passat simplement de moda i sense conseqüències, és un dels episodis menys gratificants de la democràcia parlamentària recent.
Si, Laura, ho va fer. Va mentir i no ha tingut la valenita de reconeixer-ho, i de canviar de forma de treballar d'una forma nítida.
Però vull insistir que el PSOE també n'ha dit i en diu, i de bon grosses.
El BLOC també? No "ens" he enxapmat en cap d'estes dimensions. Jo sóc molt autocrític i molt crític també amb el meu partit. Tant de bo mai haja de fer una critica així al meu partit, però si cal i no la faig, estaré molt decebut de mi mateix.

Anònim ha dit...

Por cierto, el Patronato de Deportes de la calle Columbretes ¿está entre esas mentiras?. Según tengo entendido faltan las pistas de no sé qué deportes y una piscina o algo así. Cuando acabaron el edificio ¿se acabó todo? La verdad es que hace tanto tiempo que está así que ya no recuerdo qué le falta. ¿Lo puedes averiguar?
Julia

Nomdedéu ha dit...

Efectivament, hi ha projectades pistes atlètiques, i després es va decidir canviar per altres polifuncionals, sinó recorde malament. En el subsòl. Lubasa ha de construir un aparcament. No el construeix, perquè l'ajuntament permet aparcar en el solar adjacent de forma tan irregular com gratuita, i Lubasa sap que mentre allà no es construisca l'institut que fa 5 anys està projectat, la gent no anirà a parcar pagant, podent fer-ho gràtis.
Així de senzill.
Hi ha més encara. Ara eixa solar l'ocupa l'aulari privisional del Bernat Artola, per la qual cosa es tornarà a retardar l'institut, l'aparcament, i els capms esportius en superficie.
Com és que estem així? Doncs pq en el seu moment la conselleria va dir que no calien més escoles, i que la parcel·la dotacional educativa prevista la volinen canviar per fer els jutjats. El PP local va dir que "guai". Tampoc ens van fer cas quan vam demanar que feren un aparcament per al jutjat.
Ara resulta que si que calen places escolars, per això han d'ampliar el Bernat, menjant-se el pati. I les aules prefabricades on estan els alumnes i professors, ocupen el solar que ha de ser institut, però només parcialment. I com encara deixan aparcar on volen, Lubasa no té pressa, i si no es fa l'aparcament soterrani, no es fan els camps d'esport.
Escolta! I encara gràcies. Que conéixent al PP podria haver fet els camps, i als sis mesos trencar-ho tot per poder accedir a fer l'aparcament al subsòl.
Senyor quina tropa!

Anònim ha dit...

Ondia!! Eso me ha recordado el juego ese de colocar fichas de dominó en fila y cuando cae la primera, caen 17.000.
O sea, mejor no hacen nada porque, como lo hacen mal, después lo tienen que desmontar. Qué tristes son!!!

Anònim ha dit...

i damunt potser que siguen les mateixes empreses les que fan i desfan, les que obren i desobren.

Josep ha dit...

Molt interessant... però anem al tema: amb qui anireu a les eleccions al Parlament Europeu? Amb CiU?

Nomdedéu ha dit...

Si no et sap greu, "el tema" al meu bloc el tiaré jo, i ara vullparlar de mentides.
Però és veritat que "el tema", el de les eleccions europees és interessant, així que en breu escriuré una entrada. M'esperaré a que el meu partit prenga la decissió, cosa que encara no ha fet. Jo si. El meu suport a Tremosa és una "pista"

Anònim ha dit...

En tema de mentides al ZP cal possar-lo en un lloc destacadíssim de la història de les mentides del món mundial.

Anònim ha dit...

No se si esto entrará en el capítulo de mentiras.
Propaganda de pasión por castellon.
No puedo sentir esa pasión, pero si tendré pasion y rabia cuando en la acera Bernat Artola/Alicante, alguién sufra daños.
Metro y medio cuadrado de acera falta desde hace mes y medio.
Saludos.

Anònim ha dit...

Se me olvidó. Y hay una valla, desde hace mes y medio, en dicho lugar. No se que pinta la valla alli, arrimada contra la pared. Bernat Artola/Alicante.
Saludos.

Anònim ha dit...

Cuando esté el aeropuerto operativo, y nos llenemos de turistas, ¿tendremos suficientes hospitales para atenderles, o el que enferme se llevará una grata impresión?.

Anònim ha dit...

Por favor, ¿qué quiere decir ciclo-calle?.

Anònim ha dit...

En mi comunidad se paga un servicio de limpieza. Una de sus tareas es limpiar la acera de nuestro portal (que por cierto es del Ayuntamiento).
Unos metros mas alla de nuestro portal, hay una caca de perro (suspenso para su dueño/a), que se ha secado, la han pisado, y el servicio de limpieza no es capaz de quitar los restos.
En la próxima reunión de escalera, voy a proponer no limpiar nuestra acera. Y cuando esté todo hecho un desastre, que lo limpie el Ayuntamiento.
Y que salga el sol por donde quiera.

Anònim ha dit...

En la calle San Roque, frente a una perfumería, frutería, estanco y bar (es una referencia de situación; no culpo a nadie), acumulan cajas de cartones, madera y plastico).
Y a mi me piden que recicle.

Nomdedéu ha dit...

traslladaré totes i cada una de les queixes al SMC.
Farem seguiment

Anònim ha dit...

Gracies Enric.

Anònim ha dit...

En la fachada principal de la Residencia de Oficiales (frente Estadio Castalia), hay una papelera junto a la pared de la fachada.
Los invidentes suelen ir cercanos a la pared. Al menos eso creo yo.

Anònim ha dit...

Enric malgrat el fred a la Salzadella la llàstima és que no siga temps de cireres, les millors del món.

Nomdedéu ha dit...

ho sé, ho sé. per enguany ja li diré a Sergi que em convide ("m'aconvide" que diuen en paina) per a les festes gastronòmiques de la sirera, que diuenque fan uns cocs insuperables.

Nomdedéu ha dit...

per cert, j m'ha convidat! hehe