13 d’abril, 2009

"AUTÒNOMS". Mediterráneo. 16.04.09.

El meu amic B és autònom, i està indignat. No pel fet de ser-ho, clar, sinó pel tractament fiscal que rep. M'explica que l'abril és el més de la passió, és quan toca pagar IVA, però que l'Agència Tributària encara no ha tornat el del 2008. Més greu encara, ni tan sols ha reconegut el deute, la qual cosa impossibilita compensar la condició de deutor amb la de creditor. Segons B, Zapatero només ajuda als autònoms, a enfonsar-se més i més. “Voldrà que això també ho resolga el G-21” diu sorneguer.
Afirma que ara mateix no li ve bé pagar, que li costa cobrar de molts clients que també estan passant les de Caïm. Li dic que quan jo exercia podia demanar-se un aplaçament a Hisenda, i que no sé si ara... M'interromp per dir que ara també, però que cobren un 7%, “si,si, un 7, i ja saps com està l'euribor, a l'1'25. Són pitjors que els bancs”. M'informe i veig que per ajornar deutes de més de 6.000€ (desconec si és el seu cas) cal un aval bancari, i ara els bancs no s'avalen ni entre ells. Podria avalar l'Estat eixos deutes, sobretot el dels contribuents a qui l'Estat deu diners.
És terrible, les xifres del deute de l’Administració amb els proveïdors són escandaloses. Només la Generalitat deu més de 11.500 milions, l'11`4% del PIB. Més del doble que la mitja de les comunitats autònomes. I amb diners públics es dediquen a salvar banquers, mentre arruïnen els autònoms i la xicoteta i mitjana empresa. Si dedicaren eixos diners a pagar el que deuen, moltes empreses sobreviurien, i salvarien llocs de treball. A B li va costar molt posar en marxa la seua empresa, i “al final, diu, m’arruïnaran les administracions que haurien d’ajudar-me”.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

el que comentava l'AVA fa un mes i té relació amb Europa, va eixir al Mercantil Valenciano:

AVA-Asaja ha exigit a la Comissió Europea (CE) que no realitze més concessions al Marroc en cítrics i que, en línies generals, mantinga el status quo de l'actual conveni comercial. L'organització agrària assegurà ahir en un comunicat que ha sol·licitat també al Executiu comunitari que modifique el sistema de preus d'entrada per evitar la comissió de més fraus amb els preus d'entrada com els detectats amb les importacions de tomaques.

"Si la CE segueix donant més facilitats al Marroc per introduir les seues fruites i verdures estarà alimentant la competència deslleial que aquest país pràctica i no sols perdrà el sector sinó també els consumidors, que tindran un producte de pitjor qualitat i sense la deguda seguretat alimentaria", afirmà l'AVA.

Rafael F. Oliver Climent ha dit...

Bon dia Enric!
Soc del col·lectiu local de Carcaixent, com podem fer per a col·laborar en la campanya europea?
T'envie el meu correu formacio@bloccarcaixent.com
T'agrairia que m'enviares informació o alguna cosa per a poder anar fent.

Anònim ha dit...

L'article està bé, Enric.

Possiblement caldria estudiar la possibilitat de proposar ja un únic règim de Segureta Social per a que tots els ciutadans siguen realment iguals, segons la Constitució.

A hores d'ara: règims especials d'autònomos, de l'agricultura, de la pesca, de las empleadas del hogar, el general, el dels funcionaris...

Per què no tots el mateix?

Balta.

Anònim ha dit...

Respecte del deute públic volia fer una matització:
El de 32.000 milions d'euros correspon a les Administracions Locals. El total de les Administracions Públiques acumula 432.000 milions d'euros (uns 10.800 euros per habitant).

Balta.

Anònim ha dit...

El pitjor de tot és que ara hi ha empreses que no et contracten com a treballador, sinó que et demanen fer-te autònom i facturar. Això és per que a la empresa li és molt fàcil desfer-se d'un autònom, i no d'un asalariat; i també que als autònoms els pots deixar de pagar i no passa res.

Em vaig trobar un parell d'estes "proposicions" quan buscaba treball el mes passat.

Enric 2 ha dit...

No deien que les classes s'havien acabat? Que ara erem tots classe mitjana? Desgraciadament encara hi ha explotats i explotadors,encara que el nom de burgés o de proletari o de jornaler ens sone a segle XIX.

Al meu poble es diu que per a que uns vagen a cavall fa falta que altres facen d'aca.

Anònim ha dit...

Sí, encara hi ha classes.
Hi ha "treballadors", com Botín que guanyen milions a l'any. Hi ha "empresaris" com molts dels nostres autònoms que guanyen una misèria. Em sembla que tot no és ni blanc ni negre. Algú ha de sostindre aquest estat malgastador que tenim. Ja dic, tots al règim general.

Balta.

Enric 2 ha dit...

Efectivament, tots al règim general. Seria el més just. Mon pare era autònom, i sé el que significa això. Ténen els mateixos "deures" que els grans empresaris i cap benefici dels treballadors per compte d'altre.