25 de setembre, 2009

SOM INVISIBLES? - Levante-EMV- 26.09.09Jo pensava que el PP i el PSOE no em contestaven només per estratègia. Ignorant-nos, ajuden a fer-nos invisibles electoralment. Si el BLOC no hi és, o el PP o el PSOE tindran majoria absoluta. I sobretot, només hi haurà dues veus incapaces de posar-se d’acord en res, malgrat practicar polítiques cada colp més similars. Però ara veig que tímidament, de tant en tant el PP ens contesta, diuen coses com ara: "Lo que denuncia el portavoz del BLOC, Enric Nomdedéu, sobre que el Ayuntamiento no vende suelo para financiar proyectos, es ficticio". No, no ho és. No l’han venut. No han ingressat un sol cèntim d’euro encara, dels 13.424.822 previstos. Ni un!
Fa mesos, van treure a subhasta algunes parcel·les catalogades com Patrimoni Municipal del Sol, i no van trobar comprador. Ara n’han venut dues, per un valor de poc més de 3.800.000€. Però no s’han cobrat encara. Es cobrarà en octubre, o novembre. I per tant, el BLOC té raó, la té des de desembre de l’any passat, quan diu, que les inversions previstes al pressupost municipal amb càrrec a la venda de PMS, no podran executar-se enguany. I estem parlant d’un 45% de les inversions previstes.
El que passa és que el PP juga amb les paraules. Jo no dic que no el traguen a la venda (han tardat 9 mesos però ho han fet) dic que no ho venen, i com no ho venen no fan calaix. I com no fan calaix, no poden invertir. És el conte de la lletera!
Dijous al plenari va quedar evidenciada la tàctica popular. El Sr. Moliner va eixir a dir que el meu discurs sobre el Pla Confiança era contradictori i confús. En canvi, divendres, Levante i la resta de diaris explicaven perfectament la postura que vaig defensar. No semblaven gens confusos i això que ningú no em va demanar cap aclariment. Però com el PP no podia contestar-me, va jugar a desqualificar el meu discurs. Això és el recurs dels qui no tenen recursos, se’n diu fal·làcia ad hominem. I en boca del Sr. Moliner, que és bon parlamentari només demostra la contundència de la meua argumentació, i la seua falta de resposta argumentada.
Pensava, ja els ho he dit, que el PP no ens contestava mai, per ignorar-nos, però no és així, és perquè ignoren com contrarestar l’oposició del BLOC. Ells només tenen elaborat discurs per contestar al PSOE.
El discurs del PP en matèria econòmica és simple, simplista gosaria dir, consisteix en dir que Rodríguez Zapatero i el PSOE ho fan molt malament. I com el President s’esforça dia sí, dia també en donar-los-hi la raó, doncs així ens va. El discurs popular, que és covard i poca solta, té penetració social. És covard, per què és incapaç d’analitzar les seues polítiques, esforçar-se en millorar-les, reduir la despesa no productiva, i reconéixer públicament que continuen tirant amb polvora de rei fent revistetes per l’autocomplaença, mentre en els vàters de l’ajuntament no hi ha paper per eixugar-se les mans des de fa mesos. Han retallat en el paper de cel·lulosa, no en el paper couché, clar. I és poca solta, perquè usen com únic argument el "tu més". Cap rigor intel·lectual.
I en això apareix el BLOC i els senyala les vergonyes de la seua pèssima gestió econòmica, i com no la saben defensar (possiblement perquè és indefensable), i no poden acusar-nos de que fem el mateix a Madrid, es queden callats, muts, esglaiats. I quan tímidament intenten dir alguna cosa, senyal que el nostre discurs els molesta, han de tergiversar les nostres paraules, perquè sempre resulta més senzill contestar al que voldries que et digueren, que contestar al que de veritat t’han dit. He dit!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

i que fas per fer-te escoltar?

Nomdedéu ha dit...

intente mantenir un discurs coherent, sensat, de progrés, no demagògic, amb un cert toc d'ironia que puga fer que critde l'atenció. De vegades ins i tot funciona.

Anònim ha dit...

doncs crec que no el fas en el lloc adecuat,no estic ficant-me en la manera de trballar del bloc, sempre tindras el meu vot,pero mes que mai necesite que algu digue en veu alta el que esta passant o acabare creent-me que sols es bo lo del pp o lo del psoe

undelgrau ha dit...

o soc jo el que tindrie que cridar?

Anònim ha dit...

seria millor que tots cridarem a que un cridare per tots?

Nomdedéu ha dit...

seria millor que tots parlarem (cridar resulta molest), i tots ferem allò que puguerem, per fer canviar les coses.

TONI PITARCH ha dit...

Açò del bipartidisme és molt greu: quan va saltar el cas Filesa a la dècada dels noranta ens tractaven de fatxes als que pensàvem -i pensem- que el finançament del PSOE feia pudor per tots els costats... ara n'estem amb la pudor del cas Gürtel o "filesa" del PP... però abans -com ara-, segons quin canal de tv, emissora o periòdic fulleges, se'n parla d'unes coses o d'unes altres. Exemple: a Canal 9 no va existir mai Filesa, sinó a partir de 1995... a Canal 9 mai ha existit la UPV en el passat, ni el BLOC en el present... l'important és que existesca en el futur.
Aquesta política de terra cremada del PP i del PSOE (treballant sempre per trencar la possibilitat de hi haja més vida -política- o informació més enllà de les seues lluites "conjugals", de parella) que prentén vendre a la ciutadania que el bipartidisme és l'estat polític natural per excel·lència, s'ha d'acabar d'una vegada:
"Se Vende"? No. S'ha de canviar el rètol per "Se pretén vendre", "Es voldria llogar"... però l'ombra de la corrupció, la prepotència, de les inèrcies polítiques caduques i viciades... és molt allargada.
Estem paralitzats, Enric? No, simplement "pretenem moure'ns" (si ens deixen) cada dia més i millor.

Tonet ha dit...

Parlant del bipartidisme PP-PSOE i les seues estratègies de futur cada vegada es diu com a més cert que al País Basc a les municipals aniran juntets PP-PSOE per intentar fer fora d'on puguen al PNV.

Anònim ha dit...

Me cagüen todo lo que se menea!!!!
Calle Carcaixent, todavía no está acabada de arreglar, sólo llevan todo el verano, y el pavimento del suelo ya está despegándose.
Cuatro días que llueve y te tienes que mojar los pies porque quien ha hecho los arreglos no pone suficiente cemento.
Encargados de obras del Excmo Ayuntamiento de Castelló: CHAPUCEROS
Julia