26 de gener, 2012

"AQUÍ NO PAGA NI DÉU" - Mediterráneo -26.01.12


La Diputació de Castelló ha rebut este mes onze sol·licituds d'assistència lletrada per part de l'Hospital Provincial. És a dir, que ens demanen, i la Diputació accepta, posar els advocats de la casa al servei de l'Hospital en les onze demandes que per impagament han estat interposades les darreres setmanes per diferents proveïdors, bàsicament de medicaments.
L'Hospital no paga, segons se'm va informar en la meua condició de membre del Consorci, perquè la Generalitat no paga el que deu. Entenen la perversió? La Generalitat no paga, raó per la qual el Hospital és demandat, i en virtut d'un conveni d'assistència lletrada, la Diputació paga els advocats per defensar a la Generalitat d'allò indefensable. No complir amb les obligacions encareix el producte i cal sumar-hi costos addicionals.
L'Escola d'Hostaleria, que aprofite per dir que forma excel·lents professionals, porta setmanes sense matèria primera. Sense carn, sense bajoques, sense fesols, sense farina. Han de fer les pràctiques amb plastilina. Per què? Perquè la Generalitat no paga. Tampoc no paga al Centre els dos darrers quadrimestres de l'exercici 2011 (47.000€), i el vigent del 2012. El Conservatori Superior s'ha declarat en fallida i li deu a l'Elemental vora 2.300€.
Les escoles públiques i concertades porten setmanes sense cobrar les despeses de manteniment. Algunes concertades han començat a demanar diners a les famílies “mentre no pague la Generalitat”, algunes AMPES s'han ofert a portar fulls o llapisseres a col·legis públics per tal d'evitar que deixen de fer-se determinades activitats extraescolars. Activitats que han quedat en suspens, tot simplement, perquè la Conselleria no té un clau.
L'Ajuntament de Castelló està pagant interessos d'un préstec que va haver de demanar per pagar un estudi del TRAM, perquè la Conselleria li va dir que “cuando las ranas canten flamenco” ja li ho pagaria.
L'any 1974, Dario Fo va escriure l'obra teatral Non si paga, non si paga!, ací traduïda per a Bromera amb l'expressió que he manllevat per titular l'article. Ara i ací, potser caldria recordar aquell mal acudit que venia a dir: “els valencians són tots uns morosos”. Al que es replicava: “tots no, la Generalitat”.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

pàgina 118:
http://issuu.com/abelleon/docs/llibret_2011

JAUME BELTRAN

Nomdedéu ha dit...

gràcies Jaume

Anònim ha dit...

Y si yo me niego a pagar mis impuestos ¿que pasaría?.
Y si nos negamos una mayoría?.
Salud.

Anònim ha dit...

Pos passaría que t'embargarien sense contemplacions i ràpidament. Hisenda te dues vares de mesurar, uns a pagar i callar i una minoria a defraudar i sortir-ne "INOSENTES, TIOS VISENTES".


Robin Hood of Sherwood