18 de gener, 2012

"LES CREÏLLES SIDERALS" - Mediterráneo - 19.01.12


Sorprén que la premsa no s’haja fet més ressò de la insòlita troballa a París estos darrers dies de l’XI Centúria de les Profecies de Nostredamus. M’interessa subratllar unes quartetes que fan referència a “Castàlia”. 
“Sobre la metàl·lica femella de la mar, un llamp caurà. El plateret volador de mans multicolors, enviarà el senyal. Donarà vida a totes les creïlles panxudes que habiten el burg. El gran aconseguidor que no veu vols, dirigirà la revolta. Les mans alliberaran els coloms. I aquets ho esquitaran tot de mil colors. Finalment, els habitants seran sotmesos al nou ordre”.
Els experts en l’encriptat llenguatge de Michel de Notre Dame, no han dubtat en identificar el nostre Castelló amb l’esmentada Castàlia. I la resta ja vingué tot rodat.
La metàl·lica femella és la primera obra que Ripollés aconseguí vendre a la ciutat, per cert, en època socialista. Està al costat del planetari (res no és casual) i ben mirat ben bé podria ser un parallamps. Sobre el plateret volador hi ha pocs dubtes, fa referència a allò que ens van vendre com un sol, i que està custodiat per les creïlles dites “menador” i “filador”. L’exèrcit que segons la profecia cobraria vida, està disseminat per la ciutat, des del que porta llibres al cap i sembla esperar (com tothom d’altra banda) que arribe el TRAM a la Plaça el Rei; fins al Sol que s’arrapa a un edifici, la font apagada, l’hospital, o les vaques amb un paelló al cap (ara sabem que probablement són parabòliques), etc. “El gran aconseguidor” és la gegant i caríssima creïlla instal·lada a l’aeroport (possiblement la base on aterraran altres creïlles siderals per dominar-nos). Les mans que alliberaran els coloms és obvi que fa referència a la mastodòntica escultura de l’entrada a la ciutat venint de València. 
Segons Nostradamus totes les escultures de Ripollés podrien formar part d’una antiquíssima estratègia alienígena per dominar Castelló i sotmetre’ls als dictats del nou ordre. L’estratègia compta amb la complicitat dels “residents”, alguns dels més populars habitants de la Plana que han estat preparant el camí per una invasió que ja ha començat. 
(Este article està basat en fets reals.)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Enric, desconeixia la teua vocació d'escriptor de ciència ficció. La veritat que al meu poble diuen patates, pataques, etc. Les meues xiquetes usen la paraula quitxua "papas", som una familia producte de la globalització i de la solidaritat amb les criatures del carrer i no practiquem el lema opusdeista "els que Deu vos done". Jo mes be ho denominaria MONIATO que es el que son la majoria d'eixos paletos.

Bona nit.

Robin Hood of Sherwood

Tonet ha dit...

El que no podem negar és que Ripo és molt realista, les seues estatues són fidel reflex de la realitat, en l'estatua de l'aeroport,Fabra encara ix més guapet del que és en persona, per 300.000 euros Fabra ha eixit d'allò més bé i ara en agraiment li tindria de pagar l'estatua de la seua butxaca.