06 de gener, 2012

"MENTIDES I CINTES DE VIDEO" - Levante-EMV - 07-01-12


Fa no tants anys, per saber qui era el polític amb menys memòria, el més falsari, el qui canviava més aviat d’opinió, aquell que feia, en quant podia, tot just el contrari del que havia promés fer, calia escabussar-se a les hemeroteques, i vulgues que no era una feinada i donava mandra.
Alegria! Hui no cal res de tot això. La senyora internet ho sap tot. Qualsevol cercador de la xarxa et troba en fraccions de segon un munt d’entrades que et donen (o et lleven) la raó. Hui trobar declaracions contradictòries dels principals dirigents polítics és ràpid i senzill. I està a l’abast de tothom. Tant és així, que sovint no cal ni molestar-se en fer personalment la recerca, serà suficient en connectar-se a alguna de les xarxes socials, i els nostres amics, o seguidors, segur que ja han fet la feina.
Rajoy per exemple. No sé si el recorden. És un senyor amb barba del que recentment hem sabut que de jove li van haver de fer una cara nova (segons el seu cirurgià amb èxit, qüestió de gustos), que malgrat que ningú no ha vist des de fa més d’una setmana, és el President del Govern de totes les Espanyes. 
Este bon home i González Pons (per cert, els hi passa a vostés com a mi, què no el troben a faltar gens ni miqueta?) i Saénz de Santamaria i totes les veus del PP es van passar dos anys dient que pujar els impostos era contraproduent, i afectaria negativament a l’economia. Doncs bé, la primera decisió del govern presidit pel desaparegut Rajoy va ser augmentar la pressió fiscal d’una manera dràstica. Mític és el video que roda per la xarxa, on la Vicepresidenta Soraya Saénz intenta justificar les raons de la pujada amb l’herència rebuda i afirmant que és temporal. Mític perquè algú ha tingut la paciència de fer-lo coincidir amb un episodi dels Simpson, on Lisa, la filla, és triada Presidenta dels EUA i diu exactament el mateix. El mateix. I si m’apuren, amb la mateixa cara i tot.
Que Rajoy i els seus han mentit és una obvietat tal, que l’intent de justificació per part de la tropa popular, resulta tan esgarrifós com patètic. I parlant de patetisme...vinguem al País Valencià.
No fa ni cinc setmanes Enric Morera, Síndic de Compromís va preguntar a Alberto Fabra “el rescatado”, si pensava retallar els sous dels funcionaris. I Fabra negà. Negà i negà. Només li faltava dir “yo también me pago mis trajes”. I el mateix dia que el Govern Central anunciava la segona tongada de retalls, el Consell de Fabra, anunciava més increment d’impostos i retallades de drets laborals (contra els funcionaris, i per tant, contra la qualitat dels serveis públics). 
Els de Rajoy es justifiquen en l’herència rebuda, però...i Fabra? Hagués estat bé que el President Fabra hagués tingut el valor d’explicar que estes mesures (i les que falten per anunciar) són també la conseqüència de l’herència rebuda. L’herència d’un Partit Popular que ha estat durant 16 anys governant el nostre país. Creant empreses fantasmes, inútils i trufades d’incompetents als consells d’administració. Amb una política de “grandes eventos” que ens ha arruïnat a canvi de no aportar absolutament res a l’economia del país. Res. Ni turisme, ni teixit cultural, ni industrial, ni res de res de res. 
Ara Fabra vol fer reformes. Bé està, però és necessari un minut de valentia, cal que isca a dir que els seus ens han enganyat, robat i arruïnat. Cas contrari assumirà idèntiques responsabilitats, serà còmplice. 
En fi, que tothom diu que el 2012 serà un any difícil. Molt difícil. I jo estic tot simplement acollonat pensant que l’any que ve, acaba en 13.

3 comentaris:

Iván Valverde ha dit...

Cuanta raó té vosté amic Nomdedéu... Tan de bo els seus companys parlèssin així de clar i català i ens governèssin igual...

P.D: Com has fet per ficar la finestra del time line del teu twitter Enric??? No m'en acabo de surtir jo..

Anònim ha dit...

Per si no ho coneixieu i si voleu tindre una informació detallada dels PP-pardals mireu eixes dues webs, no tenen desperdici per saber qui son realment:

http://www.losgenoveses.net/

http://genoveses.blogspot.com/

Millor riure que plorar.

Bona nit.

Robin Hood of Sherwood

David ha dit...

Molt bona entrada, Enric.

Has explicat d'una manera ben clara el que molts pensem: que els polítics del PP són mentiders i no els importa botar-se les més bàsiques normes de l'ètica i la decència per tal d'arribar al poder i una vegada ho han aconseguit fer tot el contrari del que havien dit que anaven a fer.