25 de maig, 2012

"KUKUXKLAN GAI" - Levante.EMV- 26.05.12


S’imaginen per un moment l’alcalde de la seua ciutat afirmant que té dubtes sobre que siga just que el matrimoni entre negres es diga matrimoni? 
El clavarien en creu. La gent se li tiraria al coll, li’n dirien més que a un gos. I ell explicaria compungit i una mica astorat, que no té res en contra de que els negres es casen, però que creu que no s’hauria de dir matrimoni, sinó “contracte labo-sexual-cohabitador entre negres”, o alguna cosa així. Quan algú, potser jo mateix, li digués que la seua actitud em sembla inaudita i profundament discriminant, l’alcalde o qui fos em diria que no m’enganye, que ell té amics negres, “morenitos les llamo yo”, i que no té res en contra d’ells, sempre que “el respecten”. Però que clar...dir-li matrimoni a una unió entre negres...
Jo, o vosté si té una sensibilitat semblant, li diria que un acte jurídic ha de tenir un sol nom, afecte a qui afecte, perquè si es busca un nom diferent, és perquè es pretén diferenciar, i per tant, convertir en dos actes jurídics similars, però no iguals. No és el mateix furt que robatori, encara que a tu et deixen sense cartera. Per tant, si pretens noms diferents, és perquè vols definir coses diferents.
L’alcalde, o el seu portaveu, o qualsevol del seu grup, li diria que no entén perquè tant d’enrenou, que al final és una qüestió de noms, i que no entén perquè tanta polèmica. “Què més vos dóna que es diga així o aixà?” preguntaria l’home sense maldat. I la resposta seria obvia: “no si a mi m’és del tot igual, per això no em queixe, eres tu, sou vosaltres, qui heu posat en marxa accions legals per evitar que es diguen igual els matrimonis entre blancs que els matrimonis entre negres!” I ell clar insistiria en allò de: “no si a nosaltres ens sembla bé que es casen, el que discutim és el nom”. Però no és cert, perquè han presentat un recurs contra la llei que ho permet, davant el Tribunal Constitucional, no davant de la Real Académia de la Lengua. No pretenen canviar el nom, pretenen canviar el fet.
Bo, vostés que són gent intel·ligent, ja poden suposar que això mai no ha passat, hui quasi bé ningú tindria el valor de dir en veu alta que no vol que el matrimoni entre negres es diga igual que el matrimoni entre blancs. En canvi, el PP, continua mantenint que el matrimoni, com nom propi, com concepte jurídic, només ha de poder usar-se per definir les unions entre un home i una dona. Per això ha recorregut al Constitucional la llei de matrimonis entre congèneres. 
Els negres sí, els homosexuals no. Els gais i les lesbianes, no tenen dret a casar-se. Així ho veu el PP. En el millor dels cassos poden viure junts i celebrar una cerimònia, però ha de ser diferent, i ha de tenir un nom diferent. No siga cas que semblen iguals! Quin horror! Quina vergonya! (mode irònic ON)
Quan un recorda que fa més de set anys, abans que el PSOE de Zapatero aprovés la llei que permetia el matrimoni entre dues persones qualsevol, el PP de Castelló va aprovar una moció del BLOC reclamant que es fes la llei, resulta francament desencoratjador vore com ara no són capaços de donar suport als matrimonis, demanant que el seu propi partit retire el recurs d’inconstitucionalitat contra la llei. El PP d’Alberto Fabra ho va votar a favor, el d’Alfonso Bataller, en contra.
I el mateix portaveu popular que en aquell moment defensà el dret de gais i lesbianes a contraure matrimoni, ara defensa la postura del partit, que no és altra que intentar, via judicial, evitar que algú puga pensar que els gais, les lesbianes i els heteros, tenen, tenim, els mateixos drets davant la llei. Hem tornat al blanc i negre. Una pena. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ben bonicos estaen tots en les fotos del Higinio Mateu, en la boda, en un desfile..... aixó es com tot, lo ample per a mi lo estret per a tu

Josep ha dit...

Et recorde que el PP té majoria absoluta, i alguna promesa electoral haurà de complir.