29 de març, 2013

"ABÚS DE REGLAMENT" - Levante-EMV- 30-03.13El mes passat, i d'això diria que ja en vaig escriure, el PP va trencar un consens immemorial al no respectar un acord de Junta de Portaveus. Mai abans cap grup municipal havia faltat a la paraula donada, d'una forma tan evident. Ho va fer, segons expliquen, per una imprudència del seu portaveu que va comprometre el vot afirmatiu a una declaració defensada per mi, en contra del criteri del seu propi grup. Finalment el grup el va fer desdir-se, i usant d'una potestat exclusiva de l'alcalde van convocar nova junta de portaveus per dir que no on havien dit que sí. A sobre, van intentar acusar-me a mi d'haver convençut al seu portaveu amb la meua argumentació! Fascinant! Culpabilitzar-me per fer bé la meua feina, no sé pas on anirem a parar!
Després del fiasco de febrer, el PP ha canviat d'estratègia per a març. No volen més sorpreses. Alguna mosca em va començar rondar l'orella, en vore que per primer colp en molts mesos, el PP no presentava cap moció ni cap declaració. No és habitual. Però la mosca esdevingué borinot quan van enregistrar fins a set esmenes a la totalitat a les 9 mocions presentades pels grups de l'oposició.
El PP fa ús de les esmenes a la totalitat quan no vol posicionar-se sobre el que proposen els altres grups. I això funciona perquè el reglament del plenari diu que primer es vota l'esmena, i si esta és aprovada, aleshores ja no té sentit votar la moció que la va provocar. Té lògica, però el PP n'abusa. Ja no es tracta només que tu pugues presentar una moció que diga "estem en contra dels donnuts amb xocolata", i que ells esmenes dient "estem molt a favor dels donnuts amb xocolata". Si fóra només això...doncs mira, com aquell. Un podria pensar que el que hauria de fer el PP és votar contra la moció i au, però no, ells el que fan és fer aprovar just el contrari. I això és tan poc elegant, com reglamentàriament correcte.
Ara bé, este mes per exemple, nosaltres proposàvem que es poses en marxa un Consell Municipal en matèria d'igualtat de gènere, i el PP va presentar una esmena a la totalitat que deia que es cree el consell, però em maig! I això que nosaltres no dèiem quan s'havia de crear per permetre a l'administració mesurar els terminis legals! Això el que evidencia és que el PP estava d'acord amb l'aprovació però no volia que s'aprovés a proposta de Compromís. És tan mesquí, tan miserable, tan penós...que se't fa difícil imaginar que es puga empitjorar. Però no oblidem que parlem del PP, i quan creus que ja no es pot ser més roí, ells et desmenteixen! Esta treta reglamentaria l'usen per tombar, no una, sinó fins a 7 de les mocions dels grups! Innoble és poc. Indecent i pervers s'ajustaria més a la definició correcta.
Front a això, clar, calia una reacció. I la reacció passava per evidenciar la malifeta popular. Així que els grups de l'oposició vam acordar que en una acció coral i coreografiada, a mida que la Secretaria anunciés que començava el debat de cada moció esmenada, nosaltres des de l'escó i sense més explicacions, anunciarem que la retiràvem. Retirada la moció, decau l'esmena. No hi ha debat ni votació. Si no podem debatre i posicionar-nos sobre el que proposem, tampoc no permetem que es posicione el ple en el sentit contrari. Si el PP usa el reglament en benefici propi, nosaltres l'usem en benefici de la decència parlamentària.  
A mida que anàvem retirant mocions, el PP anava anant-se'n de l'estratègia. Be, en realitat no tots, alguns en acabar el plenari encara preguntaven: ¿que ha pasado? ¿que ha pasado?
Però la festa no s'acabà així. Al final del plenari, els tres grups vam convertir les nostres mocions en precs. "pregue al senyor alcalde que dóne les instruccions adients per tal que s'aprove el mes de maig (això ja era per fotre) la creació del Consell Municipal d'Igualtat de Gènere". I així una darrera de l'altra. Per tant, el proper plenari es debatran els precs, és a dir les propostes de l'oposició, sense possibilitat d'esmenes per part del PP. No es votarà, és cert, però tindrem el debat democràtic que volíem.
El plenari es saldà amb un rebolcó per al PP, dels que fan història. Es van quedar coents. És el fruit de la seua arrogància. Per abusar del reglament, cal que els de davant no el coneguen. I clar, no és el cas. Com el propi PP ha reconegut moltes vegades, jo mateix, me'l conec de memòria com em conec el Pregó. No de bades, en sóc un dels redactors.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Can I just say what a comfort to discover somebody that truly understands what they are discussing over the internet.
You certainly realize how to bring a problem to light and make it
important. More people must read this and understand
this side of your story. I can't believe you're not more popular since
you surely possess the gift.

my blog strapless heart rate monitor