27 de març, 2013

"PERDENT DINERS"-Mediterráneo - 28.03.13


Els administradors públics tenim l'obligació d'aconseguir el major i millor rendiment dels recursos públics, i posar-los al servei de les accions socials més justes. Per això, quan la Diputació, amb la col·laboració més o menys induïda o forçada dels ajuntaments, decideix aportar diners a les ONG's i ONGD's, jo ho trobe molt encertat. El que em preocupa és que per a fer-ho trie  l'anomenada Correguda de la Beneficència.
Més enllà del que jo puga pensar dels bous, els toreros, els picadors i els monosabios, el que m'importa són els conceptes d'eficàcia i eficiència en l'acció.  
I ací està la cosa. Al final de la correguda (mai millor dit) la Diputació haurà aportat als menjadors socials 4.619€. El problema és que per aconseguir eixos diners ha gastat 6.599'99€ en entrades. En el cas de l'Ajuntament de Castelló, per aportar-ne 3.465€, hem gastat en entrades 4.950€. Dit d'un altra forma, entre Ajuntament i Diputació hem pagat 3.466€ als toreros d'eixe dia. Ací han de sumar el que ha gastat cada poble de la província, per no parlar dels 7.420€ que ha gastat la Dipu en entrades d'altres corregudes. I d'eixos diners si que no en voran ni un cèntim els pobres.
El resultat és obvi, si hagueren entregat directament les quantitats aportades, no haguérem perdut el 30%. Tenim raó, no és eficient.
Això incomoda tant al PP que sempre encara este debat com bous sí, bous no, per no assumir que és un cas de mala administració.  Ara bé, més de 600 persones van anar als bous gratis, i estan agraïdes a Moliner i Bataller. Vostés ja m'entenen.

1 comentari:

Anònim ha dit...

This piece of writing is truly a good one it helps new internet users, who are
wishing for blogging.

Review my weblog - honda s2000 for sale craigslist