18 d’abril, 2013

"CONSTRUINT L'ÈXIT" - Mediterráneo - 18.04.13


La llista electoral que vaig encapçalar el 2011 es deia BLOC-Compromís. Així es diu el grup municipal, i des del primer moment ha quedat clar que transitaríem cap a la denominació única, Compromís. De fet, a la Diputació, ja hem oficialitzat el canvi. Hem passat de dir-nos BLOC a dir-nos Compromís. 
Hi ha gent que pensa que això crea confusió. Francament no ho crec. Això del “naming” que tant de moda està, estableix uns passos per tal que un canvi de marca funcione, i els hem seguit més que bé. D'altra banda, és cert que gràcies a la presència a les Corts i també al Congrés, la denominació Compromís ha agafat una embranzida important.
No és que el BLOC es diga ara Compromís, no, Compromís és més gran, i més potent, més plural; per molt que el partit on jo milite continue sent, de molt, el soci majoritari. Vinc a comentar tot això perquè el procés de creació d'estructures organitzatives, i la substitució de la marca electoral, ha generat rialles i comentaris en altres formacions. Notablement en el PP. I la cosa té gràcia.
L'any 1983 els conservadors es van presentar amb les sigles CP: AP-PDP-UL-UV.  I tot això després esdevingué el PP i miren si els hi ha anat bé! I això és precisament el que els inquieta, que estem construint el nostre èxit. De fet, sense comptar Cabanes i Alqueries que no van computar per raó de nom, només si haguérem sumat els vots d'Iniciativa a Castelló i Vila-real, ara tindríem dos escons a la diputació. I José Fco. Pons, l'alcalde popular de Vilafamés no seria diputat. Veritat que ara ja no fa tanta gràcia?