03 d’abril, 2013

"GOVERN DE TEFLON" - Mediterráneo- 04.04.13


El Polytetrafluoroethylene (Teflon) és un polímer força resistent, que va ser descobert per casualitat l'any 1938. És, gràcies als àtoms de fluor, resistent a temperatures superiors als 300º C, i a la majoria dels àcids, bases, i dissolvents orgànics. La més popular de les seues utilitats és aconseguir que les truites o les sardines no s'enganxen a la paella. I no és poca cosa!
Esta capacitat antiadherent és la que em fa pensar que l'equip de govern municipal està revestit de Teflon. Tot el que li dius li esvara. Tant se val si és una argumentada crítica, com si és una proposta de millora, una moció, una declaració institucional. A ells els hi esvara. Sense deixar rastre. Que hi ha un sentència sobre Ribalta... els hi esvara. Que un AMPA es queixa de les condicions del col·legi... els hi esvara.
I clar, passa com amb les paelles amb Teflon, 22 anys després de comprar-les, aparentment tenen el mateix aspecte nou i brillant. Però... les cassoles i les paelles d'alumini recobertes de Teflon contenen àcid perfluroctànic, una substància química sintètica que ha provocat gran controvèrsia pels problemes de salut associats. Segons els estudis realitzats amb animals produeix importants canvis en òrgans com fetge, ronyons, pròstata i cervells. A mi la pròstata del PP no m'inquieta, el cervell sí. El Teflon polític que el recobreix els hi fa creure que tant se li val el que diga o faça l'oposició. I no és cert. Una paella sense carn, sense ous, sense verdures, no alimenta una ciutat.