11 de setembre, 2013

"BATALLER I LA IRRESPONSABILTIAT" - www.castelloninformación.net - 11.09.13

Fa un parell de setmanes, Alfonso Bataller (segurament assessorat per l'enemic intern) va encetar la pitjor campanya contra l'autonomia municipal que este articulista ha vist mai en boca d'un Alcalde.
Bataller va posar en marxa una campanya tant en els mitjans de comunicació tradicionals, com en el seu propi compte de Twitter, per recriminar que el Govern Municipal de Tarragona complís amb la seua obligació política, de defensar allò que crega millor per al seu terme municipal, en vore's afectat per una infraestructura a executar per l'estat.
No només això, sinó que Bataller, va rodejar-se d'importants empresaris locals, per tal d'escenificar un front comú contra l'exercici de l'autonomia municipal.
Voran que fàcil és d'entendre. L'Estat (després de que els diferents governs de PP i PSOE) es gastaren tots els diners d'infraestructures en Altes Velocitats deficitàries per tot el territori, s'han quedat sense diners per executar el Corredor Mediterrani. Un corredor al que també tant PP com PSOE han donat llargues sempre que han pogut, fins i tot en contra de l'opinió de l'UE.
Ara per no retardar més (o per substituir-la per sempre) eixa necessària infraestructura han posat en marxa un Pla B, l'anomenat Tercer Fil. A Tarragona, el PP s'hi va oposar. Només el PP. Això evidentment podria haver suposat un retard en l'execució de l'obra, però afortunadament el PP d'allà està en minoria absoluta, de forma que poc importa. En tot cas Bataller no es va queixar de la posició del seu partit.
Del que Bataller es va queixar és de que la resta de partits de la corporació tarragonina van aprovar una sèrie d'al·legacions per millorar traçat al pas pel seu terme municipal. No només és un dret, sinó una obligació de tot governant. De fet a Castelló ho hem fet amb carreteres, autopistes, vies... 
Però el PP local, carregat de catalanofòbia i socialistofòbia, van encetar una campanya acusant a l'Ajuntament català de provocar retards. Patètica irresponsabilitat.
Però la vida de vegades és justa, i ara resulta que la Confederación Nacional de la Construccion (de la que és dirigent l'assessor d'Alberto Fabra, el senyor Lamo de Espinosa) ha presentat un Recurs Contenciós Administratiu contra els Plecs de Condicions dels Contractes que Adif ha publicat, per a estes obres. I això, de prosperar, si que representaria un retard difícil de salvar en tota la programació de l'anomenat Tercer Fil.
Què ha dit Alfonso Bataller sobre això? Res. Què han dit aquells combatius empresaris respecte del que han fet els seus col·legues? Res.
Està tot dit, no? No només aquells atacs que va fer Alfonso Bataller eren una irresponsabilitat, sinó que ara han quedat en absoluta evidència. Esta ciutat no mereix ser dirigida per un equip que pensa més en la tàctica electoralista, que en les necessitats de la ciutat i l'estat de dret. No ens ho podem permetre.