11 de febrer, 2014

"LES COMISIONS PER DINS" -www.castelloninformacion.es - 12.02.14

Voran vostés, a l’Ajuntament de Castelló hi ha dues classes de comissions. Les plenaries que es reuneixen un colp al mes i que tracten dels temes que van al plenari. Són cada dia menys, perquè la major part dels temes competència del plenari tenen a veure amb l’urbanisme, i francament, ací no es mou una rajola fa un parell d’anys.
Les altres, són les comissions informatives, que es celebren cada setmana. En estes, on hi ha prou més de mantecao, l’oposició no tenim dret al vot. Simplement l’equip de govern ens informa del que ells aproven a les Juntes Locals de Govern. En estes condicions, comprendran que la cosa va prou ràpida. Si hi ha algun aclariment a fer, preguntes, però no hi ha gaire debat. Al cap i a la fi, no pots votar.
La part més interessant d’eixes comissions arriba cap al final, en el punt de Precs i Preguntes. Normalment eixe capítol hauria de començar amb les respostes pendents de setmanes anteriors, però tres de cada quatre setmanes, no hi ha respostes. No han tingut temps. Esperen completar no sé què. Se’ls hi ha menjat els deures un gos. O se’ls hi ha banyat la tapa del delco. El cas és que les preguntes s’acumulen, i les respostes no arriben.
Després de la queixa setmanal pels retards, els grups fem les preguntes que considerem oportunes. Este dilluns, a la comissió d’urbanisme van passar dues històries que resulten absolutament exemplificants de com es treballa.
La portaveu d’EU va explicar que havia fet una pregunta en la comissió anterior, sobre el reglament dels horts urbans per a la tercera edat. Un dels regidors del PP va alçar la maneta per intervindre, i malgrat que el President de la comissió no li feia gaire gràcia, va acabar per imposar la seu veu i explicar que en la comissió anterior no se li havia pogut explicar, perquè el regidor d’agricultura no havia comparegut. El President va començar a dir que quan estiga el reglament fet ja ens el facilitaran, però clar, és que al mateix temps, la regidora de tercera edat va dir que tots els horts estan ja repartits entre ciutadans interessats. Això, clar, planteja una qüestió nova. Si encara no hi ha un reglament que explique que és el que s’ha de fer per a que t’assignen un hortet, com és que ja estan repartits? Amb quin criteri s’ha fet? 
La nostra portaveu adjunta va recordar que consta en una acta anterior, que sí que hi ha reglament, i que no entén com ara ens diuen que no n’hi ha. En això que la regidora de tercera edat que alguna cosa n’ha de saber (són horts urbans per eixe col·lectiu!), va voler explicar la situació. Però Miguel Ángel Mulet, President de la comissió li ho ha impedit: “No digas nada, Marisa, ya les contestaremos”. Fascinant el nivell d’incompetència i mala fe. 
Després va estar un representant del grup socialista qui va reclamar per enèssima vegada un informe. Voran. Fa mesos, nosaltres vam demanar donar ús a l’edifici de l’antic Asil. Propietat municipal que s’està deteriorant, esperant que ens toque la bono loto i poguem fer el nou ajuntament projectat. El PP ens va contestar, i consta en l’acta d’una comissió, que allà no s’hi podia fer res, perquè tenien un informe dels tècnics municipals que deia que l’edifici patia d’aluminosi. 
Ara, i des de fa moltes setmanes, un regidor socialista reclama còpia d’eixe informe. I li donen llargues. Un altre colp la tapa del delco, que si la iaia fuma... Res. Les setmanes passen. Dilluns el socialista insistí. Mulet, des de la presidència va dir que quan el tingueren fet ens el facilitarien.
Vaig intervindre per recordar que suposadament l’informe està fet i acabat fa mesos. Si més no això ens van dir. Mulet va retrucar que el revisarien i quan estigues llest ens el farien arribar. I jo ja vaig petar: “no, -els vaig dir- no vull que retoquen cap informe, exigisc per a la setmana que ve una còpia de l’informe que vostés van dir que ja tenien. No vull informe nou. Vull aquell. El busquen i si no saben fer una fotocòpia, pujaré i jo els hi ensenyaré, però dilluns vull la còpia”. Vaig ser sec. Sí. Tant que el Secretari de les Comissions, em va mirar un poc astorat, sap que jo no em comporte així, però ja està bé amb  la cançoneta. 
Explique això perquè de vegades la gent ens diu que no som prou eficients fent oposició.  No diré que no puguem millorar, però costa molt, moltíssim. Ens neguen informació. L’oculten. La falsegen. Davant tenim uns tafurs. Jugadors d’avantatge. I no només ens toregen a nosaltres, els estan enganyant a vostés!

1 comentari:

vicent sànchez ortells ha dit...

Por ello, si un soberano lucido y un general sabio desean vencer al enemigo y adquirir meritos ante su pueblo, necesitaran disponer de un conocimiento previo de las cosas.
Este es el conocimiento previo.
Este conocimiento no lo dan los espiritus ni los aparecidos.
Tampoco se puede deducir de los acontecimientos, ni se puede saber mediante càlculos.
Ha de lograrse mediante el conocimiento humano.

Extracció del Sun Tzu

Be, un cop vençuda la timidesa i sense ànim de destorbar el teu quefer diari i personal,crec que tot això que comentes es la estratègia que segueix el PP a tots els ajuntaments a on tenen majoria per passar corró.
Per a res per una cosa teva.