19 de febrer, 2014

"PER LES COLUMBRETES" - Mediterráneo - 20.02.14

Als 70 l'exercit dels EUA bombardejava les Columbretes, per millorar la punteria. Ara hem sabut que l'Exercit Espanyol ha usat l'entorn de l'arxipèlag per guardar en el fons marí un arsenal d'armes. Hem demanat formalment explicacions al Ministeri, però de moment, resten silents.
El Govern del PSOE va autoritzar les prospeccions petrolíferes en l'entorn del Parc protegit de les Columbretes. Un despropòsit majúscul, bàsicament perquè és formalment incompatible amb el manteniment de l'ecosistema, i oposat frontalment al turisme. Que, ara com ara, és una de les poques indústries que deixen diners a les nostres comarques.
Ara el PSOE presenta mocions exigint que no es permeta a les empreses fer el que ells van autoritzar. Tot i que hi puguen haver indemnitzacions. A mi em sembla bé. Especialment si les paguen ells.
El PP va protestar molt quan els socialistes autoritzaren les prospeccions, però ara mantenen l'autorització des del govern. No com amb el Castor, que el van aturar davant l'alarma social. I presenten mocions dirigides a ells mateixos dient que no estan d'acord amb el que fan, però no es fan cas i continuen fent el contrari del que demanen. Tot plegat, un joc de demagògies i cinismes.
Dissabte a les 12 i des de La Farola eixirà una manifestació en defensa de les Columbretes i contra les prospeccions. Hi serem tots. Els que sempre les hem defensat. Els que van autoritzar les prospeccions, i els que les permeten. Els convide a vindre. Esta en joc el nostre patrimoni. El nostre futur.

4 comentaris:

vicent sànchez ortells ha dit...

Bona nit
M'en recorde amb quina il·lusió mon pare va votar a Felipe Gonzalez,por el cambio,crec que fou l'eslogan que li va portar a guanyar per voltants del1982 si no erre.
Quatre anys després no el volia veure ni en pintura,ni volia sentir parlar dels socialdemòcrates,i fa molta pena això.
Fa pena ,per que sóc criat per al menyspreu de gent molt vàlida pel ximple fet de ésser socialistes o socialdemòcrates.Per sort ,amb temps fugit,puc diferenciar a les perdones pel seus actes i no per el que diuen que són.
Per dissort no tenim el pspv primerenc que recollia l'esperit del psv,

vicent sànchez ortells ha dit...

Del PP,ni vaig a parlar

marc ha dit...

El Pspv de Castelló es va manifestar en contra en el seu moment(en contra del que va fer el govern socialista de zp), i ara han sigut els primers en tornar a criticar-lo..de fet Amparo Marco, va proposar una mocio al ple, a la qual es van adherir la resta de grups.. per tant.ahi tens, els "actes! i les persones, per a diferenciar-les. Salut!

vicent sànchez ortells ha dit...

Moltes gràcies per la teua informació Marc.
Com vaig dir, dins del socialdemòcrates hi ha gent vàlida.
Altra cosa es que m'agradaria que el pspv fos un partit de estricta obediència valenciana.
Salutacións