03 d’abril, 2014

"L'AUTÈNTIC RÈGIM" - Mediterráneo - 03.03.14

Escriure un article amb este títol la setmana després de la Magdalena, supose que convida a pensar en els excessos en cacaus, tramussos, botifarretes, llonganisses i vi. Doncs miren, no. No parle d'eixe règim (que hauria de fer i sé que no faré), parle del règim polític que ens governa. El règim popular.
Perquè això que tenim amb el PP no és un govern, o dos, o tres... és un autèntic règim. Entés com el conjunt d'institucions polítiques mitjançant les quals un Estat organitza la manera d'exercir el poder sobre la societat. No de governar-la, sinó d'exercir el poder. 
La forma en que el PP va usar RTVV, i la forma de tancar-la, al marge de les Corts. La forma en que decideix la composició d'òrgans com el CVC, o les Sindicatures, vetant els representants de Compromís. La negació sistemàtica d'informació pública als grups, sancionada reiteradament pel Constitucional per vulneració de drets fonamentals dels diputats. O detalls tan menors com significatius, com vore a les joventuts del seu partit en la comitiva oficial de la Romeria o passejant-se per les bodegues dels mitjans en representació de no sé sap què o qui. Ser els hereus del partit no els fa hereus del règim.
Van tan sobrats, es senten tan segurs, que claven la pota. L'Hospital Provincial està sent auditat per una empresa externa. A les Corts demanem informació, i resulta que abans d'acabar l'auditoria, el PP ja en té un avanç! Se'ls hi va escapar. Tramposos i maldestres.