09 de setembre, 2017

"CATALANES I CATALANS" -Levante-EMV- 09.09.17


Voteu. Voteu el que millor cregueu per al vostre futur, però voteu. Per favor, l'1 d'octubre, aneu i voteu. Si voteu que no i el feu guanyar, dissoldran el Parlament i podreu triar gent que vos represente millor que l'actual majoria. Si voteu que sí, perquè voleu un nou país, doncs bon vent i pàtria nova. Feu-ne una perquè pugueu sentir orgull d'haver creat un país pròsper i just. Que genere un millor futur per als vostres descendents. No serà fàcil.

Voteu el que considereu millor per a vosaltres i per a la vostra descendència, però voteu. Cal que vote contra més gent millor. Perquè este acte, efectivament de desobediència a l'actual legislació espanyola, és el més revolucionari, que haurà passat a Espanya des d'abans de la mort de Franco. Perquè ací a diferència del que passà a altres llocs, el dictador va morir d'unes "heces en forma de melena", i al llit. I ací no hi va haver cap trencament amb les formes dictatorials. Ací la dreta va passar de la "camisa azul" de Suarez, a la camisa blau cel de Suárez. Entengue's la metàfora. Hi va haver un pacte mai escrit entre la dreta i l'esquerra. L'esquerra parlamentària renunciava al jutjament del passat durant la dictadura; a canvi, la dreta li regalava a l'esquerra una pretesa superioritat moral. I amb tot allò, hem arribat fins ací.
Jo no sóc cap revolucionari, mai no ho he estat. Sóc gent d'ordre que diria un vell amic. Sempre he preferit una evolució a una revolució. Però allò que el vostre parlament decidí dimecres, és el resultat d'una llarga evolució d'anys. Desobeïu lleis? Probablement. Com ho van fer desenes de joves negant-se a regalar un llarg any de la seua vida a l'estat, per servir a l'exèrcit. Allò acabà bé. Tenien raó. Finalment, la seua obstinació, la seua objecció, la seua desobediència va forçar un canvi legislatiu que tothom va aplaudir.
Voteu per als que ens quedem. Ajudeu-nos. Perquè l'Estat espanyol necessita urgentment una revisió interna que només es farà si hi ha un sotrac com el vot català de l'1 d'octubre. Perquè voteu el que voteu, si sou molts, el que és segur és que Espanya no tornarà a ser igual després del dia 2 d'octubre. Si voteu, aquells que hauran de marxar d’on ara seuen, són els que han jurat i rejurat que mai no votaríeu. Els que a diferència de Canadà, a diferència de Regne Unit, s'han negat a parlar, a escoltar, a negociar. A entendre que la llei ha d'estar al servei de la ciutadania, i que el corpus iuris d'un país, ha de ser viu i respondre a les demandes socials.
La tossuda determinació de dur endavant el legítim mandat del poble català de preguntar-li via referèndum, quin futur volen construir, ha evidenciat allò que ja sabíem, ha destapat allò que ens temàvem i ha descobert el que no volíem ni imaginar.
A Espanya no queda ni un gram de la separació de poders que garanteix la democràcia. Estem veien la camaraderia (i el mot no és casual i té tota la intencionalitat) entre el Gobierno i el Tribunal Constitucional. Hem vist com els jocs d'espies destapaven un a operació de clavegueram com no s'havia vist des dels GAL. La Comissió d'Investigació de l'Operació Catalunya al Parlament català, va considerar provat per amplíssima majoria, l'existència d'una policia paral·lela que hauria creat informes policials falsos per lligar polítics independentistes a la corrupció i, això, alterar els resultats electorals a Catalunya. Sis milions d'euros per comprar creadors d'opinió. Tertulians per espigolar-los ací i allà, per redactar columnes i editorials, per intentar desacreditar el moviment social més important nascut a l'Europa comunitària en les darreres dècades. La gent que omple carrers i carrers els 11 de setembre any rere any, des d'en fa ja uns quants.
Voteu. Per favor voteu. Allò que vulgueu. No sé si el vostre vot servirà per a crear un nou estat a Europa. Però sé que en el pitjor dels casos somourà els fonaments del vell estat Espanyol, que és ara mateix insostenible. Governem per mediocres i incompetents, que no dubten en corrompre la separació de poders per mantenir el poder. Un poder corrupte. I no parle només de corrupció econòmica. I no parle només del PP.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que asquete das nomdedeu. Vuelvete a cataluña a crear politica a ver si te dejan. No se que haces aún aquí, eres una vergüenza para los que votamos a compromis

Anònim ha dit...

Tiene Vd. cara de muy mala persona. Y ya sabemos que la cara es el espejo del alma. Pobres valencianos con gente como Vd. en el poder.