21 de març, 2007

"AFAITAR-SE" Mediterráneo. 22.03.07


Coneixen l’anunci de Gillete fusion? Han presentat una maquineta d’afaitar que té 5 fulles per un costat i una de precisió per l’altre. Durant molts i molts anys els homens ens afaitàvem amb una màquina a la que calia posar-li una fulla. Amb l’arribada de la cultura d’usar i tirar van aparèixer les primeres maquinetes amb una fulla incorporada. De prompte, algun geni del marketing s’adonà que no anàvem ben rasurats. Que calia una segona fulla. La primera fulla estirava i la segona rasurava. Després aparegué la de tres fulles, i ara estem ja en la de cinc. Que tampoc no saps massa bé quina utilitat tenen. Si la primera estira i la segona talla, la tercera deu amenaçar als pels per que no tornen a eixir, mentre la quarta es queda de guàrdia i la cinquena... No ho sé. Tot plegat una exageració.
L’anunci em recorda la campanya electoral pel risc que té de les promeses i més promeses. Els polítics en campanya tenim una certa tendència a convertir-nos en agents de propaganda dels productes més ben intencionats, però que de vegades ni són necessaris, ni són útils, ni són possibles. Amb massa freqüència els espais gratuïts de les televisions recorden els teletiendas que ens alimenten les nits als insomnes. Si del que es tracta es d’anar ben rasuradets, deixem-se de punyetes, cinc fulles són massa. De vegades és millor una cosa senzilla i contrastada, que no totes estes coses tan d’última generació, que fan més bonic que falta. Quan vinga la campanya electoral, hi haurà qui els oferirà maquinetes d’afaitar amb cinc o sis fulles. Pensen-s’ho bé abans de comprar-les, no siga cas que volent afaitar-se isquen trasquilats.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara caldrà esperar per vore si la justícia internacional també afaite a Bush, Blair, Aznar...

Anònim ha dit...

Que se afeiten en casa o en barbería, pero que los juzguen.

Anònim ha dit...

¿Cuando quitarán las banderitas de las calles?.
Si viviera en un primer piso, y tuviera la suerte de tener enganchada una en el balcón, la usaría de tendedero.

Anònim ha dit...

Les banderetes tenen els seus avantatges. Sense eixir al carrer veus si fa vent.

Anònim ha dit...

i si estan mullades és que plou

Anònim ha dit...

i si aguanten fins l'any que ve no caldrà posar-ne de noves.

Anònim ha dit...

Sou tots uns "caxondos" què tenen que vore les figues en les prunes??

Nomdedéu ha dit...

uf! em quede més tranquil. em pensava que tenia al·lucinacions i que este debat tan particular només el llegia jo. entre la febra i els antibiòtics començava a estar espantat. així que ho ha vist més gent, no? que això sembla un diàleg de Tip i Coll?

Anònim ha dit...

Estos refredats primaverals ens afecten als nacionalistes més del que jo em pensave. Anit vaig estar a un concert al Pub Terra, vaig escoltar a Pepet i Marieta, esta última és fumable. El grup em va donar molt bones sensacions. Son un grup de gent jove de Benicarló fins Ulldecona que ha decidit juntar-se. Canten algunes cançons en castellà i algunes en valencià, la majoria de les lletres són sexuals o tenen alguna cosa que veure amb el sexe. La veritat, és una pena que els joves no tingam una regidoria de joventut que programe concerts en valencià. El concert del bloc-rock va estar molt bé, els grups feien molt bona musica i la gent va gaudir d'allò més. Espere que entreu al govern per tal que feu una programació cultural bona.

Nomdedéu ha dit...

és una qüestió de voluntat política. que hi ha "mercat" per la música en valencià ho van demostrar la gent del BLOC Jove amb el concert, i amb les sis edicions anteriors. Per tant, el PP que vol que ho controle tot el mercat, no l'escolta quan no li convé.
No els hi agrada el valencià. Un altra cosa és que de l'actual llista hi haja més gent que l'úsa a nivell privat que en el PSOE, que això és cert, però políticament és tot un altra cosa. Els incomoda el valencià com llengua a temps complert, com llengua per "ser moderns". Quan es senten forçats a fer alguna cosa pel valencià sempre és "un museu", "el corona d'Aragó", l'edició de llibres d'autors morts, un disc d' "Els Llauradors"... Mai no fan res que vincule el valencià a la modernitat. Però és que de modernitat ells n'entenen poc.

Anònim ha dit...

¿El Pinar del Grao por qué está cerrado?
¡Por seguridad!.
Pues bien, hoy se estaba celebrando no se que prueba de pajaritos.
Mucha personas. Unas cien.
Y en el Golf se estaba jugando.
Por cierto, una señora (del grupo de los pajaritos), me ha preguntado dónde se podía orinar. Los lavabos estaban cerrados.
Le he remitido al Ayuntamiento.
Los hombres no tenían problemas. Se acercaban a un arbol, y a evacuar.

Anònim ha dit...

Prop de ma casa hi ha una carniceria romanesa, aquestos dies han fet a la porta una pintada que diu Putos Rumanos, a mi m'entren ganes de canviar-la per Putos Feixistes pinteu-vos el cul.

Anònim ha dit...

El tal Carmelo d'EU com analista polític té poc de futur i com a polític també, avui fa declaracions al diari en les que manifesta que tant PSOE com BLOC per incloure independents a les llistes municipals són de centre i que ells són l'única esquerra, sembla que ell creu que un independent no pot ser d'esquerres.
Carmelo sempre fent amics. Carmelo que et quedes fora.

Anònim ha dit...

Enric podries fe-nos un analisis de com ha quedat la llista fefinitivament, de la gent que t'acompanyarà... dels independents...

Nomdedéu ha dit...

si. una miqueta més tard, que ara vaig mal de temps. penjaré la llista comentada