28 de març, 2007

"EN 4 ANYS HAN CRESCUT LES PRESTACIONS, PERÒ HA CRESCUT MÉS L'EXCLUSIÓ SOCIAL" Crònica. 29.03.07


Els serveis socials són un dret i han de ser una inversió, no una despesa. Cal incidir en l'estructura social per evitar l'exclusió, però l'equip de govern té un model més pròxim a la beneficència. S'han fet coses, si. Hi ha una agencia AMICS i un Pla d'Immigració i Convivència. Però AMICS ha nascut menut, i el Pla arriba quan tenim més de 25.000 immigrats. També hi ha un pla contra l'absentisme escolar, però mal coordinat amb educació, que és d'on hauria de dependre. Injustificadament tenim pendent l'ordenança d'accessibilitat, tot i les aportacions de l'oposició des de fa mesos. I ens preocupa especialment el model de serveis de la gent major. Tot són pal·liatius econòmics, però no cap acció preventiva. Certament s'han augmentat les despeses econòmiques, però en general no s'incidix en l'estructura social, perpetuant l'exclusió.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Encara que la regidora del PP Amorós haja manifestat en diverses ocasions que a Castelló no hi ha xabolisme que es pegue una volteta pel Caminàs des de LLedó a Sant Jaume i vorà el que és xabolisme d'alqueria i prostitució de camí i a vore si això és exclusió social o que és.

Anònim ha dit...

Al govern del PP li agrada molt crear guetos. Les VPO presentades ahir per Javier Moliner son un clar exemple, on les persones amb menys recursos econòmics no té més remei que marxar del nucli urbà a l'extraradi. Actualment la zona de VPO davant de la Univeristat està plena d'immigrants, que no s'integraran mai, ni en la nostra llengua ni cultura, ni res. Viuen aïllats de la ciutat. Caldria fer algun esforç per re-valencianitzar el nostre poble

Anònim ha dit...

El tema dels immigrants és més important, jo crec que estan per tot Castelló, per tots els blocs de vivendes, per totes les cases de camp abandonades, hi ha autèntics " pisos patera" amb més de 10 persones en un pis.Situació complicada si no sabem donar solucions.

Anònim ha dit...

CONCENTRACIÓ A CASTELLÓ:


NO AL TANCAMENT DE TV3.
NO A LA CENSURA.

Dissabte 31 de març 19h
davant la CASA DELS CARAGOLS (c/ Major, 78).

Porteu pancartes, cartells, xiulets... tot per fer sentir la nostra protesta.

Passeu la informació a tota la gent afectada i si voleu feu i/o penjeu cartells.