30 de març, 2007

"LA CORREGUDA DE LA PREMSA". Levante-EMV.


Alberto Fabra és més xulo que un torero. El seu apoderat ha enviat un comunicat dient que el seu representat no vol torejar la correguda de la Premsa, organitzada per l’Associació de Periodistes de Castelló, junt amb Calles, el niño de la Subdelegación, i Nomdedéu el novillero local que vol prendre l’alternativa davant el seu públic.
Que no i que no. Que Fabra només torejarà a porta tancada, com Jesulín de Ubrique. Seis toros seis, per a ell solet, sempre i quan siguen de la ramaderia popular i vinguen ben afaitats.
Que un candidat es negue a debatre, des del meu punt de vista és greu. Que ho faça Alberto Fabra és doblement greu. No em semblaria bé, però podria entendre que un candidat bragat en mil campanyes, abuse de la seua condició d’alcalde actual per evitar el desgast segur que representa un debat, però és que Alberto Fabra mai no s’ha presentat a unes eleccions com candidat a l’alcaldia. És la seua primera vegada, com ho és per a Calles o per a mi. No hi ha tantes diferències. Ells ho tenen tot calculat, creuen, i malgrat que puga resultar poc elegant negar-se a un debat reglat, moderat, i que no pot representar cap sorpresa, ells consideren que si Fabra no salta a l’arena, és segur que el bou no l’empitonarà.
Diu el comunicat que es sometrà a un debat amb els ciutadans interessats. Mentixen. Jo sóc un ciutadà interessat en debatre amb Alberto Fabra, i ell no vol debatre amb mi. I això que el debat, inisitisc, estava preparat, moderat i controlat per una associació independent, a qui aprofite per agrair la iniciativa.
Alberto Fabra no vol debatre, perquè li resulta més senzill aprendre’s el preu d’un café (35 cèntims d’€ a l’ajuntament, ja li ho dic jo ara) que estudiar-se el seu programa electoral. Fabra no vol debatre perquè no té cap respecte per la pluralitat, ni per la democràcia participativa, ni pels electors. No vol debatre perquè no en sap. Està mal acostumat als plenaris municipals, on els debats els guanya qui té més regidors, no qui té més i millors propostes per la ciutat. I ara és d’això del que es tracta.
Alberto Fabra no és un mal orador, està més que avesat als debats municipals, més que cap altre candidat. Porta tota la seua vida adulta a l’ajuntament, i té recursos estilístics. Aleshores a què té por? Perquè li nega a la societat un debat seré i reglat? Perquè ens insulta als altres candidats com si forem apestats, negant-se a compartir espai, per exemple a la revista del Casino Antic? Són preguntes que ell, o el seu apoderat, Moliner de Benassal, haurien de contestar.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues que salga el sobresaliente de al televisión local. No quiero citar su nombre. Me dá dentera.

Anònim ha dit...

Mails i SMS convoquen a concentrar-se dissabte en favor de TV3,

Acció Cultural fa públiques les primeres adhesions al seu Mmanifest.

Des de dijous corre per SMS i correus electrònics la convocatòria d'una concentració proper dissabte, a les 19 hores, a les portes de la Casa dels Caragols, seu de la delegació del govern valencià a Castelló, per protestar contra el projectat tancament. La delegació d'Acció Cultural diu que "nosaltres no som els que l'hem convocada, però com és lògic ens sembla bé qualsevol iniciativa ciutadana per exigir que no ens tallen TV3".

Segons ha informat el delegat a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià, Antoni Royo, aquesta entitat ha començat ja la recollida de signatures d'adhesió d'entitats de tota mena al seu Manifest per TV3, que podeu llegir sencer mes a baix. Segons diu Royo, "amb aquest Manifest, pretenem mostrar el suport majoritari de la societat civil al manteniment de la recepció de les emissions de TV3 i de la resta dels canals de la Corporació Catalana, unes adhesions que se sumaran per tant a les mocions que estan sent presentades als ajuntaments pels regidors del PSPV-PSOE, BLOC i EU, així com a les moltes campanyes de correus electrònics i SMS que han sorgit de diferents iniciatives individuals, entre els quals vull destacar i agrair la que du a terme Vilaweb". Pel que fa a l'intent de tancament en si, Royo ha assenyalat que "en les darreres hores no hem tingut noves notícies al respecte, tot i que restem a l'espera de properes comunicacions per part de la Generalitat Valenciana d'ordres de tancament dels diferents reemissors".


Tot i que la campanya va començar ahir, Acció Cultural ha rebut ja les primeres adhesions des de les comarques castellonenques. Són les del Centre Excursionista de Castelló, l'Associació Cultural Socarrats, de Vila-real, l'Agrupació Borrianenca de Cultura, l'Associació Quatre Camins, de Nules, l'Associació Cultural Les Solades, de Vila-real, el grup d'havaneres Canya de Sucre, de Benicàssim, i la Penya Esportiva Estel Groc, de Vila-real. Les adhesions es poden fer arribar a l'adreça castello@acpv.cat. Per altra banda, des de dijous han començat a córrer per SMS i correus electrònics convocatòries d'una concentració proper dissabte, a les 19 hores, a les portes de la Casa dels Caragols, seu de la delegació del govern valencià a Castelló, per protestar contra el projectat tancament. Posats en contacte amb la delegació d'Acció Cultural, ens han dit que "nosaltres no som els que l'hem convocada, però com és lògic ens sembla bé qualsevol iniciativa ciutadana per exigir que no ens tallen TV3".

Anònim ha dit...

Pel tema dels toreros jo em quede amb Morenito de la Guinea, el millor espasa.

Anònim ha dit...

Me pareix lamentable que no accedisca a un debat a tres bandes. Això demostra que te por d'alguna cosa, de no ser a l'alçada...

Anònim ha dit...

Eso demuestra que se cree el mas guapo, el mas alto y el que mas votos tiene, por algo es del PP SALUD

Anònim ha dit...

El que demostra és que Alberto sap rebre una herència però no té capcapacitat per generar des de molt poquet(encara que de qualitat... Porcar) un gran patrimoni com ha fet Enric Nomdedéu...
Alberto s'ha trobat amb una alcaldia qe no s'ha guanyat a les urnes. Una herència de "niño rico".
Enric va aconseguir un escó, al costat del mestre i el BLOC, amb ells dos, però ara és el moment d'Enric, ha generat unes espectatives fantàstiques en estos quatre darrers anys.
Nomdedéu s'ha guanyat un gran prestigi polític sense disfreses ni fotos ni autobusos. Amb treball i bon fer.
Alberto demostra també un menyspreu enorme cap als ciutadans de Castelló. Ens priva d'un debat que als ciutadans ens interessa i molt.
Por? segurament sí i un "fondo d'armari" escàs.

Anònim ha dit...

Si me permite solo dos apuntes

?Herencia, que herencia¿ llama Vd herencia a un Castellón desarticulado, eso si lleno de pasión

Particularmente no me interesa nada el debate del Sr alcalde pues dira lo mismo de siempre, nada . SALUD

Anònim ha dit...

Al actual Sr. Ilmo. Alcalde de Castelló:
A mi no me interesa lo mas mínimo las costumbres de los Rumanos (con el máximo respeto hacia ellos). Pero ellos en su casa y yo en la mia (y a del Banco).
Me interesa mas, los telediarios de la TV3.

Anònim ha dit...

Això que es deia sense fotos i tant que és veritat, sempre ix en la mateixa foto la del carrer jajajaj podries enviar unes quantes més al mitjans....jaja
PVS

Anònim ha dit...

Parlava d'herència de votants, d'herència de propaganda del partit feta des de les institucions amb els diners de tots, d'herència de mamporreros a sou...