07 de març, 2007

"VENJANÇA". Mediterráneo. 08.03.07



Fa un any llarg que publique a Mediterráneo. I ho faig amb absoluta llibertat, mai ningú no m’ha dit sobre que puc escriure i sobre que no. Vaig ser jo qui voluntàriament vaig decidir escriure només sobre Castelló. Fugir de la política valenciana i de la política espanyola.
La relació entre populars i socialistes a nivell estatal ha anat deteriorant-se en els darrer mesos, i tal com jo ho veig, ens aboca a una fractura social de imprevisibles conseqüències. Un enfrontament que amb les mesures penitenciaries adoptades pel govern amb l’etarra De Juana, porta camí de convertir-se en virulent. I ara que l’enfrontament ha arribat a Castelló, m’he decidit a escriure’n.
Dimarts el PSOE celebrava un acte electoral al Teatre Principal, i un grup de gent, s’hi va concentrar davant amb xiulets, per fer soroll i insultar a Zapatero en la persona de José Blanco, mandatari socialista present a l’acte. Esta bé manifestar-se, no crec que estiga bé insultar greument les persones que pensen diferent, o amenaçar-les.
Vaig haver de passar prop d’allí, i vaig trobar-me a una destacada militant popular, que abandonava el lloc. Vaig preguntar si venia de xiular i increpar als socialistes, i es va explicar: "quan la guerra d’Irak ells ens insultaven, i l’11-M van assetjar la nostra seu. Ara em toca a mi."
Així estan les coses. No es tracta d’indignació, o discrepància, és venjança. I la venjança creix, fins convertir-se en drama. I que volen que els diga?, em fa por. I angunia. Algú hauria de posar una miqueta de senderi en tot això, no troben? Tot no val en política. No es deixen enganyar, la política no és això. Són alguns polítics qui fan de la política una cosa bruta.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

La crispació política és roïna, molt roïna. La gent, el públic, els xiquets, .. veuen el que passa. Volem que els nostres xiquets i adolescents vegen este joc del "tot val" i "ara jo més". La gent en un poc de seny no entrarie en este joc. Per què el PP de Castelló ho fa? Jo el veia més assenyat, o es que tenen por de no traure majoria a les eleccions?

Anònim ha dit...

A mi también me da miedo esta situación.
Esperemos que las aguas se calmen y todos tengamos cordura.

Ruth ha dit...

Hola, a pesar de seguir el teu bloc amb assiduïtat, no havia fins a avui fet cap comentari.


Ahir jo estava en el míting del PSOE en el Teatre Principal, i vaig ser una de les quals, la seguretat, ens va fer sortir per la porta del darrere.

Crec que cadascun és lliure d'expressar les seves opinions però si com dius en la teva entrada ells estaven allí perquè uns altres després dels atemptats del 11M van anar a protestar a les seves seus em sembla una falta de sensatesa increïble i, diria més, una falta de maduresa política.

Amb això ens demostren que encara no han assumit la pèrdua de poder que, després de les eleccions es va produir.

Anònim ha dit...

El cas de Juana és un cas greu, el que passa és que no hi ha més bobo que el que no vol entendre. Una cosa és el poder judicial i l'altra és el govern, per sort en aquest Estat no serveix la pena de mort i no es pot deixar morir una persona a la pressó, siga la raó que siga. NO crec jo que ningú vullga que Juana ixca i com si res però les lleis són les lleis.
D'altra banda, si el deixarem morir a la pressó llavors el PP ens diria assassins, doncs bé, que en farien ells de tot acò.
Per fer una comparació... tothom sap que Fabra ha robat i roba, però el poder judicial diu fins ara que és innocent, dons no diuen ells que Fabra és innocent perquè ho diu el poder judicial?
Doncs, Juana està al carrer per què ho diu el poder judicial, no hi ha més.
Si algo hem d'apendre de tots aquestos casos és que sense mediació i negociació no arrivarem en lloc, que no serveix lluita per lluita sinó diàleg, estarem d'acord o no de com es porta la negociació `però si el que volem és acabar amb ETA només ho aconseguirem seint-mos a la taula, d'una banda tots els partits (incluit Batasuna) i d'altra banda govern i oposició amb la banda terrorista... aquesta és l'única mediació possible....
PVS

Anònim ha dit...

Si si todos dicen tener miedo pero todos dan su opinión unos mas otros menos , secundando de esta manera lo que hacen los politiqueros; otros dicen esperar que el agua se calme etec etc, menos palabras y mas actos'? que actos ¿ pues no hacer caso de lo que dicen o hacen, si las personas normales, realmente lo somos tenemos que mantener la normalidad, no repitiendo lo que dicen y hacen ellos, porque si esto fuera a mayores los que mas sufririamos seriamos nosotros y nuestros hijos Salud

Anònim ha dit...

Hi ha un xiste que circula per les webs, tens menys visites que la pàgina web d'Alberto Alcalde. Però el que no saben és que la del Calles és pitjor. Nomdedéu Alcalde.

Marc Arza ha dit...

El més positiu d'aquesta situació és que la crispació és únicament política, sense conseqüència social.

L'abstenció a les properes eleccions serà enorme. Em temo que és això el que espera el PP, cansar molt tothom i treure partit de la fidelitat del seu electorat "talibà".

Fins aviat,
Marc

Anònim ha dit...

La dreta pepera cada vegada s'envalentona més i més, es fa més radical al tanto amb eixos angelets que passen prompte dels xiulets a les porres i cadenes i que no els agrade afusellar com feien els seus avantpassats.

Anònim ha dit...

Ara més que mai veig necessari que no hi haja bipartidisme no es pot funcionar PP contra PSOE i a l'inrevés. Afortunadament a Castelló tindrem un grup de regidors de l'esquerra nacionalista que representa el BLOC per posar un poc d'ordre contra eixe desgavell dels dos partits espanyols.

Anònim ha dit...

en la línea de tonet. Sincerament crec que no hem de caure enl'error de seguir-los el joc. Al psoe li interessa que el pp l'escridasse, sempre jugaran i ja ho estan fent al típic: es que si no estem nosaltres venen estos inmorals del pp, per tal de guanyar i concentrar vots de l'esquerra o per tal que certs partits com ERC es baixen els pantalons en les seves exigències argumentant que ja n'estàn fent prou perque si feren més hi hauria una guerra civil. Jo no tinc por, jo veig que totes aquestes discrepàncies són un circ, montat interessadament pels dos partits majoritaris españols, la gent no està crispada, viu la seva vida i el que ili fa falta són propostes que l'afecten i no insults que intenten tocar el sentiment per tal d'afiançar uns quants vots més. No hem d'entrar al seu joc, nosaltres existim perquè pensem com la gent, hem de fer veure que tot açò és un muntatge per no parlar dels problemes reals de la gent. ja que això significaria valentia i ganes de canviar les coses, i el PPSOE no en té.

Salut i que ens deixen viure en pau.

Nomdedéu ha dit...

En primer lloc demane disculpes per haver estat tans dies sense penjar un post nou. He anat molt atabalat. En segon lloc gràcies a totes i tots per traure el nas per esta finestreta. Gràcies als anònims, i als habituals PVS, Tonet, Vicent...Gràcies també als menys habituals però coneguts d'altres vegades com catalunya.ffw, i especialment gràcies a Ruth. I dic gràcies perquè trobe que és especialment alliçonador per al tema del que estem parlant, que algú que milita formalment a un altre partit, tinga la curiositat de visitar (jo ho faig molt sovint) blocs o webs de gent que pensa diferent. I a sobre, hui ens dedique una mica de temps fent les seues reflexions.
Sense entrar en el fons de la qüestió sobre que fer amb ETA, De Juana, i tot això, el que voldria és matisar algunes coses de les que dic al meu post.
Jo no crec que siga tot el PP qui fa això. Hi ha un PP sensat. Sé que és un risc dir això, i que alguns pensareu que m'he begut l'enteniment, però crec que hi ha un PP civilitzat. Com crec que hi ha un PP agressiu, revantxista, perillós i poc demòcrata. I crec també que hi ha un PP hipocrita. És el PP que formalment juga a ser del PP sensat, però en privat se n'alegra que hi haja l'altre PP que els hi fa el treball brut. (Ara parlem del PP, si un dia parlem del PSOE també donaré la meua opinió, que tampoc no és per tirar masclets) L'11-M, Mariano Sardina, el responsable (crec que encara ho és) de NNGG, va sacsejar-me violentament davant les càmeres de televisió quan els vaig recriminar que amb la campanya electoral suspesa, organitzaren una sentada amb espelmes contra ETA (ja se sabia que com a mínim era dubtosa l'autoria), que havia estat convocada pels serveis de premsa municipals, i als que havien convocat la premsa. Això si, no havien dit res a l'oposició, no. El patrimoni del dolor el volien per ells.
Dic això perquè este mateix personatge era un dels que més cridava ahir davant el teatre. És un feixista. Un maleducat, i a sobre un tipet ben poc intel·ligent, que porta més anys instentant acabar la carrera de dret que Toledo de rector.
Doncs bé, eixe xic, eixe perfil, és el que representa les joventuts populars. Als sucsessors dels polítics els hi diuen "dofins", el d'Alberto és una "sardina". I la diferència d'intel·ligencia entre un dofi i una sardina és la mateixa que entre Alberto i el xic este. Eixe és formalment i estaturi, el futur del PP a Castelló. I em preocupa. I no són només els joves. Són també persones grans. Els mateixos, ja ho he dit, que es queixaven quan van ser increpats el 12-M.
I sabeu perquè em sento amb força moral per queixar-me d'això? doncs entre d'altres coses, perquè el 12-M, quan vaig saber que estaven asetjant la seu del PP, vaig fer tot el possible perquè la gent del BLOC no hi participara, (i hi van participar ben comptades persones i a títol individual) i vaig parlar per telèfon amb algunes persones del PP per saber com estaven, i mostrar la meua solidaritat. Com demòcrata volia saber que havia passat, com demòcrat m'insultava la insostenible teoria d'Adebes i companyia, però com demòcrata no podia suportar la idea que la seu d'un partit democràtic puguera ser atacada. I sé que això també molestarà a alguns dels que llegiran este llarguíssim comentàri. Jo volia saber qui havia sigut, vaig ser el primer polític local (el primer, i està documentat, enregistrat en les televisions i ràdios, i reconegut per la premsa) que el dia 12-M a la plaça Major, vaig demanar, quasi exigir a la premsa, que ens digueren la veritat, que esbrinaren qui havia sigut. Perquè ja havien començat els rumors segons els quals l'atoria d'ETA no es sostenia.
Per totes estes coses, em trobe amb la força moral de dir el que dic.
No estic per damunt del bé ni del mal, ni vull estar-ho. Però sóc un demòcrata convençut. A mi encara m'han emmanillat, apallissat a una comisaria, dut a judici. Vaig ser amnistiat l'any 79. Sé que és la violència política en primera persona, i no l'exerciré mai contra ningú.
No m'agrada ETA, no em va agradar el GAL del partit socialista, no em va agradar la Gerra d'Irak ni cap altra. No m'agrada la violència, i tinc dret a dir-ho. Que ens deixen construïr en pau una societat justa, i que ens deixen reconstruïr en pau el nostre país.

Anònim ha dit...

I tú amb quin PP has pactat amb el civilitzat o amb el PP perillós? Regidor sanitari número 16 del PP

Tirant ha dit...

Senyor anonimo...

El PP a l'ajuntament de Castelló té majoria absoluta, no li fa falta pactar amb ningú, i de fet, no ho ha fet... Simplement van oferir la regidoria i el Bloc va acceptar. Amés sincerament... Vosté si fos regidor no acceptaria una regidoria? Al cap i a la fi, quan et presentes a unes eleccions el que vols es governar!

Nomdedéu ha dit...

Jo he pactat amb el BLOC i amb els ciutadans i ciutadanes que donen suport al BLOC, i francament, pel que diuen les enquestes sembla que la gent està contenta amb el que fem.
La darrera enquesta, de l'intitut Opina per a Radio Castellón cadena SER, ens dona un 8'6% de vot decidit, la qual cosa consolida sobradíssimament les dues regidories actuals i ens col·loca prop de la tercera.
Per cert, un 10 de la població li agradaria que jo fora l'Alcalde.
Crida l'atenció que estant el PP amb una intenció de vot del 47'1%, Alberto Fabra només siga el favorit del 41'1. Pel que fa a Calles encara és pitjor, el 37'6% diu que votarà al PSOE però només al 22'3% li agradaria que Calles fora l'Alcalde.
En el nostre cas, ja ho he dit, som els únics que el seu candidat reb una valoració substancialment superior als vots decidits per al seu partit, i això que les previsions de vot son les millors de la història del nacinalisme.
Per tant, el candidat, jo mateix, és preferit no només per gent del BLOC, sinó també per gent d'altrs partits. Exactament el contrari del que passa amb els altres partits.
Així que a tot el món, no sembla desagradar-li el que fem.

Pere Fuset ha dit...

En horabona pels resultats de les enquestes i enhorabona també per l'article i encara més pel comentari. Resulta mol difícil no crsipar-se (per que realment a un li entren ganes d'enviar a cagar a determinades persones) però evidentment estariem entrant al seu joc. Només ens queda resistir i fer pedagogia...

Nomdedéu ha dit...

T'espere a la Magdalena, Pere. I al concert del BLOC Jove.

Tirant ha dit...

Per cert Enric, felicitats pel concert! Serà una bona festa!

Anònim ha dit...

A vore informeu perquè jo no m'entere de res!
Hi ha un concert? quan ? on? de qui?
El pròxim miting per a quan i on?
PVS

Nomdedéu ha dit...

BLOC ROCK VII

Divendres 16 de març
21:30 hores
Carrer Sant Fèlix de Castelló


El BLOC ROCK arriba a la seua setena edició. Com cada any, el festival de música organitzat pel BLOC JOVE coincidint amb les Festes de la Magdalena fa una aposta clara per la música en valencià i pels músics de la nostra ciutat i les nostres comarques. Amb el compromís del BLOC JOVE de recolzar la nostra música, la que tal vegada no sempre és la més coneguda per trobar-se marginada de molts mitjans de comunicació, fins i tot dels públics, però amb una vitalitat i qualitat que es demostra any rere any, amb noves propostes i nous grups.

Enguany, els grups que actuaran seran els següents:

La gossa sorda

Grup provinent de Pego (La Marina Alta), que mescla a les seues composicions el rock, el punk, el reggae, l’ska, amb unes lletres reivindicatives que parlen de lluita contra la injustícia social i de l’alliberament nacional del nostre poble. La gossa sorda va nàixer a l’any 1995, i vindran a Castelló amb el seu segon disc, “Garrotades”. Va ser el segon grup en número de discos venuts en català l’any passat.

Contratempo

Contratempo, grup de ritmes jamaicans, de Castelló, que naix a principis del 2004 com a continuació del grup BRJ SKA SOUNDS, del que en continuen quatre components i s'hi han afegit cinc més. A part de l'experiència de més de cinc anys amb BRJ dalt de l'escenari i amb un disc gravat en estudi, les noves incorporacions afegeixen qualitat i il:lusió.

Agraviats

Grup de Borriol, que va començar practicant de ritmes skatalítics i jamaicans mesclats amb un to frenètic de punk i lírica compromesa amb la realitat que els envolta. Van anar evolucionant cap al rock i el reggae, estil en el qual s’emmarca el seu recent segon disc, els temes del qual podrem escoltar al concert.

Rise the tone

Grup molt jove, de Castelló, que tindrà l’oportunitat de actuar per primera vegada en el BLOC ROCK VII. Amb il·lusió i ganes de festa, de ben segur que aprofitaran l’oportunitat per deixar una emprenta important en els espectadors.

Anònim ha dit...

Saps perfectament com va començar la convocatòria front la seu del pp... no crec que siga antidemocràtica l'actitut de manifestar-se davant la seu del PP. Si la societat pot exigir dels seus gobernants alguna cosa aquesta és almenys que els diguen la veritat. Si aquests gobernants són d'un partit i per ser d'eixe partit i pels seus futurs resultats electorals se'ls nega la veritat a la ciutadania no crec que quede altra cosa més que manifestar-se de forma pacífica tal i com va succeïr davant de la seva seu. Tots els qui vam anar ens vam comportar exemplarment, millor en cara, crec que com a vertaders ciutadans que volen que la seua societat millore. Potser els que no van ser democràtics van ser els qui no ho van fer, simplement van acceptar la mentida o la van entendre com una part més del joc. Doncs no , com moltes vegades diu vosté en aquest blog, tot no val, i en eixe cas quedar-se en casa no valia.

Nomdedéu ha dit...

Clar que ho se com va començar. I trobe que davant de les mentides que va explicar el partit popular, i la manipulació mediàtica, era lògica la resposta. Afortunadamanent una part de la societat no va deixar-se manipular matusserament. Però mir, siguem sincers, no va ser un moviment espontani. Va ser un moviment orquestrat bàsicament pel parit socialista. Sé des de quins mòbils em van arribar els sms convocant-me. I trobe raonable una presió davant el govern, que en el cas de Castelló te la seu a la Subdelegació (com segur que vosté sap). Trobe menys raonable la pressió davant d'un partit. Però tampoc no ho ciritique, ja s'ho faran. Ara, no accepte que em diga que "quedar-se a casa" no valia. En primer lloc, perquè que jo no anara a a cridar a la seu del PP no vol dir que em quedara a casa o no fera el que havia de fer. Vaig ser jo, i no vosté, ni ningú del PSOE, qui vaig ser saccejat i insultat per la gent de NNGG la nit del 11-M, per impedir que manipularen els morts en favor dels seu partit. PEr tant, tinc la consciència ben tranquila. Vaig estar on havia d'estar i vaig fer el que havia de fer. Hi ha gent que creu que ser d'esquerres és insultar o dir-la ben grosa. Jo no. Hi ha gent que el seu valor democràtic es multiplica per mil diluint-se en una manifestació, jo faig el que crec que haig de fer, a pit i cara descoberta. I no me n'amague.
Vosté va anara a la manifestació? Perfecte, va cridar contra els dirigents del partit en el govern, perfecte.
Aleshores no crec que vosté puga queixar-se que el pp fera el mateix al Teatre Principal contra el partit que sustenta el govern actual.
Com jo no vaig participar d'allò puc criticar això. No se si és el seu cas.

Anònim ha dit...

Solo decirle, que yo no fui el que el dia 11 te zarandeo, tal como dices en tu blog, perdona, deberias no mentir.
Es mas, tu provocaste a la persona que discutio contigo, y nunca te toco, perdona.
Me acuerdo perfectamente,estar delante y ver tu cara de reproche, hacia nuestra actitud. Simplemente concentrarnos por los que fallecieron horas antes. Y encima dijiste que "que haciamos, que Acebes acababa de decir que podian ser los islamistas", .... y yo pensaba, que no lo podia estar diciendo en serio.....pues si hablaba en serio. Yo no acabare la carrera en la UJI, pero no soy una persona que cobra un sueldo de concejal, y solo hace que criticar los que le dan de comer.
Porque usted come gracias a la persona que por supuesto, llama usted moderada. Nuestro sr. Alcalde.
por muchos años sera, y esta vez usted no entrara en el gobierno de CAstellón, grasso error de la legislatura anterior, porque a usted no lo conocia nadie, y gracias al PP, le han puesto a la cabeza de su partido. En fin, suerte en las proximas elecciones municipales, y si va a opinar de algo, informese.
Mi actitud el dia del teatro principal, se la puedo comentar cuando usted quiera. Y no es ni mucho menos como refleja la prensa. por lo menos mi actitud. Fijese, que la prensa catalana dice que intente agredir al Sr. Blanco. Increible!!.
a trabajar, y suerte.

Nomdedéu ha dit...

No se si eres de veritat Mariano, però si ho eres tens un problema més dels que pensava que tens. T'emboliques tu sol. "yo no fui el que el dia 11 te zarandeo". "tu provocaste a la persona que discutio contigo, y nunca te toco". Anem a vore, "no fui yo quien te zarandeo" per tant va ser un altra persona i després dius que no em va tocar ningú. Jo crec que vas ser tu. El que és segur és que tu organitzaves l'avalot innoble d'aquella nit. No vas ser tu? De veres? Doncs si és així demane publicament disculpes. No va ser Mariano Sardiana, i li demane perdó. Quan m'agredixen puc despistar-me i confondre les cares.
Però el que no és discutible és que va passar el que he dit que va passar. Jo no estava sol, eixia del despatx amb més gent, i vosaltres, de forma fraudulenta i usant els mitjans públics (cap de premsa de l'ajuntament que ho ha confessat) vau convocar un acte electoralista amb la campanya suspesa.
Jo no vaig provocar ningú. Vaig dir-li a una persona que conec el que pensava, i un energumen (jo pensava que tu, però seria un company teu si no mentixes) em va sacsejar i empentar violentament. Tota la premsa en va ser testimoni. I jo no vaig voler fer declaracions. El vostre President Provincial, va enterar-se del que havia passat i em va fet telefonar per demanar disculpes pel comportament de la teua gent, que segons ells no representava al PP.
Així que la teua opinió per mi té el mateix valor que té per al president provincial del PP, el Sr. Carlos Fabra; cap.

Per cert, els errors son "crassos" no "grassos" encara que vulgues dir que l'error és "gordo".
I en una cosa tens raó, Mariano, segurament la perfida premsa catalana mentia en dir que intentares a gredir al Sr. Blanco. No crec que això siga veritat.
Respecte a de qui cobre o deixe de cobrar jo... home, no malgastaré el meu temps en donar-te fonaments bàsics de democràcia, no els entendires. És una disciplina complexa. Per cert, tu on treballes? No t'haurà col·locat el teu partit a dit en algun lloc oficial, veritat? Ho explique jo de qui cobres tu sense cap mèrit, o millor ho deixem estar?
Això que tu dius, Mariano, "a trabajar", i tu "a trabajar" que te paguem tots, i a estudiar, home, que dones mala imatge a NNGG,

Anònim ha dit...

Hola Mariano.
és evident que tens una actitut antidemocràtica en tot allò que fas. aquesta de pepe blanco no m'estranya gens coneixent la teva trajectòria. sempre estàs en els mateixos embolics i per molt que t'intentes excusar ja resulta curiòs que sempre estigues pel mig. Recorde el cas del 11M, recorde el cas de launiversitat Jaume I en la que et vam pillar penjant cartells el dia de reflexió per tal que la gent votara el teu sindicat d'estudiants, regalant bolis i més material el mateix de campanya el mateix dia de les votacions, entrant a les classes a demanar el vot el dia de les eleccions i regalant més material a tot aquell que acompanyaves a votar. LA universitat va tornar a quedar-se en evidència quan sols et va obrir un expedient i ni tan sols va invalidar les eleccions que vas manipular de forma tant descarada. Es van presentar proves gràfiques, testimonis d'alumnes deslligats de cap sindicat que asseguraven que els havies demanat el vot el dia de les eleccions...etc. No crec que pugues donar mai en la vida lliçons de democràcia a ningú. ni tan sols a aquells que fan el mateix que tu, com els del psoe.
Salut!

Anònim ha dit...

encara hi ha més coses. els fax que ha enviat com a NNGG des del seu lloc de treball. Per cert, no ha contestat. Per dir-nos on l'ha col·locat sense cap mèrit ni capacitat el seu partit, i des d'on ha fet ús abusiu dels mitjans públics.

Anònim ha dit...

perdonen ustedes,
estoy trabajando en la empresa privada, que por supuesto no voy a decir el nombre de la Empresa.
Yo en estas elecciones de la universitat, no participe. perdone usted.
Lo de las anteriores, ya vi yo cuanto incumpli las normas que el expediente solo os sirvio para salir un par de dias en prensa a mi costa. Luego se demostro que todo era una farsa.
Las clases de democracia no me las tiene que dar nadie. Lo siento, pero gracias por todo.
Enric te deseo suerte en las próximas elecciones pero no pude contenerme ante las mentiras que decias. Y repito, informaros bien, la prensa lo magnifica todo.
P.D. El Presidente de la Diputacion si que me escucha, si. Más de lo que te crees.
Un saludo,
Fdo. Mariano Sardina

Nomdedéu ha dit...

salutacions

Anònim ha dit...

Mariano, Mariano, que anaves tu i Ana Delfi ficant cartells pels taulers d'anuncis de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques. Més d'una persona us vam vore.

I no se on treballaras ara però farà cosa de dos anys el teu mail era ...@gva.es