23 d’abril, 2007

"COL·LABORACIÓ". Mediterráneo. 26.04.07


Quan sec a escriure, no se com haurà anat la cosa, però més que previsiblement, s’haurà aprovat el Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats. Més enllà de les valoracions sobre l’oportunitat i necessitat d’un pla, que porta a la realitat municipal la nova i necessària llei d’Igualtat de Genere, voldría parlar de la col·laboració.
Amb certa freqüència, l’equip de govern planteja a l’oposició la necessitat d’anar de la mà en temes dels que anomenem “de ciutat”. El grup municipal nacionalista té molt clara la seua vocació de servei i col·laboració amb la governabilitat. Però, de la mateixa forma que per discutir calen dos, per consensuar també. El consens no és plegar-se a la voluntat del grup majoritari. El consens és el resultat d’un intercanvi franc d’opinions, on tots cedim per que puguem guanyar tots.
Alicia Brancal, Inés Escoí i Lluïsa Pérez, entre d’altres, han treballat de valent per millorar els documents posats sobre la taula. I per part de la Regidoria d’Igualtat d’Oportunitats, hi ha hagut porositat, voluntat de diàleg, capacitat de rectificació i generositat. Per això hem pogut elaborar un document de gran importància i d’enorme sensibilitat democràtica.
El BLOC es troba còmode en este marc de diàleg. Malauradament, el PP considera que matèries com el urbanisme, el comerç, les campanyes institucionals, el trànsit o l’educació, pose per cas, no són “temes de ciutat”. No permeten la col·laboració sincera i no accepten ni propostes, ni esmenes, ni suggeriments. Així, és francament difícil poder treballar en positiu per Castelló. No sembla, que siga precisament “una ciudad para todos” la que tenen pensada, no troben?