17 d’abril, 2007

PREGUNTES. Mediterráneo. 19.04.06


No hi ha programa de televisió d'eixos de cor, sang i fetge, que no haja incorporat un detector de mentides. Eixe artefacte estrany, que sembla haver eixit d'una pel·li d'espies, es connecta al personatge amb un munt de cables i sensors. El famós de torn sembla una gaita. Segur que ja s'imaginen per on vaig. Eleccions. Promeses electorals.
Tindria la seua gràcia que en els debats televisats... bé el primer que tindria gràcia seria que Alberto Fabra tinguera el valor polític d'anar als debats. Però com és ficció, imaginem que hi va. I un colp allí, pataclam! l'asseuen a la cadira, comencen a posar-li fils, cables, ventoses i comencen les preguntes.
"Sr. Fabra, va escriure vosté el llibre "La ciudad que yo quiero"?, "Sr. Fabra es veritat que col·locarà a tres dels quatre regidors que no repetixen?"; "Sr. Fabra –esta és per comprovar que l'aparell funciona- l'hi agraden les mandonguilles d'abadejo?"; "va en les llistes autonòmiques per si perd l'alcaldia?" I així un llarguíssim etcètera.
Després de la publicitat, el presentador imposta una veu ben masculina i diu: "a la pregunta de si han fitxat al telepredicador Romero per pagar-li els serveis prestats insultant durant tres anys al portaveu adjunt del BLOC, el Sr. Fabra ha contestat que era mentida; i el detector diu... que no diu la veritat!" "A la pregunta de les mandonguilles d'abadejo ha contestat que només menja Coca de Castelló, i el detector diu que...tururut!" I així tot el programa. Com poden suposar les alarmes i les llumenetes de color que s'encendrien al plató televisiu serien de tal magnitud que els científics de la NASA calculen que el canvi climàtic podria avançar-se 13 minuts.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cuando se tiene la certeza de que una persona miente, sobra el detector.