26 de febrer, 2008

"EL DEBAT". Mediterráeno. 28.02.08


Estos dies entre colla i traca, sents la gent parlar del debat per antonomàsia. Vas al Sopar de Colles (per cert, gràcies per rebre’ns tan amablement malgrat el retard) després de la desfilada alternativa de gaiates, i la gent es posiciona sobre el debat. En eixos àgapes que ens preparen els mitjans de comunicació, entre vinet (cada any són més bons els vins valencians), bona cosa de pernil, formatge, croquetes i algun tramús per dissimular, la gent continua parlant del debat. Uns creuen que tot plegat va ser massa llarg i tinc la sensació que la majoria de la gent és del pensar que no hi van haver idees noves, que era el mateix de sempre. Ara això, ara allò. Cada ú ensenyant el que millor sap fer, actuant per al seu públic convençut. “Lent” diuen alguns. Els que van al bous diuen la seua abans de marxar, els que no hi van es queden parlar-ne. Els que saben del llim de les olles, els sabuts, diuen que s’ha de replantejar el format, que això no convenç ningú, i que si continuem així, la gent al final donarà l’esquena. Jo crec que no.
Si ho volen saber, la meua opinió és que es tracta d’una discussió estèril, d’un debat recurrent. No hi ha un format millor. Se l’hi pot donar una miqueta més de ritme, potenciar esta secció o aquella. Però no li pots dir a Tirig que no baixe, a Sorita que vinguen la meitat, als Moros que passen corrent i als Templers que facen les paus. I només hi ha una forma de cantar el Pregó. Qui s’ha d’entendre ja s’ha entés.
Ja ho hauran endevinat. Parle del debat anual sobre la durada del Pregó. D’altres parlen del debat de Zapatero i Rajoy. Ells mateixos. Jo faig vacances. Són les festes del meu poble.

9 comentaris:

Sara ha dit...

Mare si és llarg el pregó!!!

Jo mai l'he vist complet (supose que ja em tocarà, ja...)

L'altre no se, a debatre entre Zapatero i Rajoy portaria a el Blanco, que és un retallador de bous al carrer, eixe segur que té més arte torejant que los presidenciables...

Seguix gaudint de la festa (dijous me reincorpore jo ¬¬ )

Una besadeta!

Ps: ja hi ha fotos al meu blog...roin seria que els anys no passaren però.

PVS ha dit...

Si el que ha de fer el Blanco és com diumenge a la plaça de bous, més val ni anar-hi, perquè ixe si qeu va vindre a passar el matí. Pareix mentira que un tio com ell fera l'empastre que va fer...
Pel debat, em va agradar més ZP. El pregó? no el veig, no m'interessa... el pregó que jo veig és al juny no al febrer.
PVS

Nomdedéu ha dit...

quin munt de temps sense llegir-te per ací, P
VS.
Ja t'he visitat Sara. Estem templats i avant!

tombatossalator ha dit...

El que no em sembla be és que tenim un prego semi-privatitzat. La mitologia per a una colla, la història per a un altra (altres) que si ara altra colla vol eixir i m'invente allò dels pirates berberiscos... no és seriós. Ja sembla la desfilada de Mary Popins i els escuraxemeneies.
Els pobles molt be, que ja fan prou feina per triar la "ambaixada" que baixa a la capi.

PVS ha dit...

Sí, però el día 19 vaig escriure (lo de la cubana i festividades) Si que escric ho intente,et segueixo totes les dies, però estic un poc decebuda amb com van les coses, i el doctorat em porta loca. Així que ara no queda massa temps per a dedicar-me a escriure algo bó.
Bé, vaig a vore si escric al meu blog que a eixe si que el tinc abandonaet.
PVS

Nomdedéu ha dit...

No em queixe, eh! simplement m'he alegrat de vore't per ací. Els estudis són primer.
Mary Popins? Tu ves donant idees i tornarem a aquells pregons infantils de quan jo era menut, que era una cavalcada de disfreces amb xiquetes d'andalusa i nanos de futbolista.
algun Batman, un parell de supermans... sort que ho van aturar abans de l'arribada de naranjito i les tortugues nintja

Anònim ha dit...

Sorita, Enric, és Sorita. Gràcies per recordar-te'n de nosaltres.
Un sorità.

Nomdedéu ha dit...

Corregit. Perdoneu. Amb les presses, els vinets...

Anònim ha dit...

Xa PVS, no fotegues que el Blanca va vindre a passar-la...

un (altre) mite caigut.