22 de febrer, 2008

"UFF! MAGDALENA!" Levante-EMV. 23.02.08


La Magdalena és emotiva, divertida, enriquidora, però és sobretot, cansada. O se'm fa cansada a mi. Es que com ara sóc regidor, això que diuen una autoritat (més o menys) competent, vaig a molts actes.
És un avantatge i un privilegi, ho reconec i no me'n queixe gens ni mica. Vull dir que puc assistir en primera fila a alguns actes que m'agraden especialment com el dels Cavallers a la plaça de Na Violant, o l'entrega de premis a les gaiates i llibrets de la plaça Major. També em guarden una canya xula de la Borrassa, encara que el meu amic Fernando Renau me la guardaria igual si no fos regidor. I tinc un lloc mitjanament reservat en la Romeria, entre colzades de Ministres destituïts, Diputats dimitits, cunyats d'una senyora que coneix al regidor de no se què, i l'amiga de tota la vida d'aquell que va ser Diputat Provincial i que ara té una sabateria. Personalment fa anys que puge del Grau, pel camí de la Pedrera, és una romeria menys urbana i m'estalvie la visita a la Cocatedral, que estic molt disgustat amb la cúria. Veig el Pregó i el Pregó infantil en tribuna, i menge pastissets de moniato amb les dametes de la ciutat, una de les experiències més gratificants de les festes. Entre dins del recinte de mascletades, ben prop del soroll. Una mascletada és bona si quan s'acaba m'he de pujar els mitjons. És el meu criteri.
Però clar, regidor ho seré un temps i castellonenc sempre, així que des del primer any compatibilitze la Magdalena del regidor Nomdedéu, amb la del castellonero Enric. I això vol dir hores de festa a la meua colla, i a les dels altres, sopars amb els amics, cervesetes i cacaus a l'Ovella Negra (color brusa), torn de barra al ja tradicional concert del BLOC JOVE, fer de traductor amb els nostres agermanats col·legues de Chatelerrault (enguany igual m'escaquege que crec que Vicent Sales, regidor del ram, estudia francés), i alguna ressaca antològica. Culpa dels tramussos, no creguen.
I tot plegat, cansa. Però per orgull de genealogia preferisc cansar-me en saragüells, que anar a esquiar vestit de Borja Mari.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui tocarà este any al concert?

Anònim ha dit...

Qui tocarà este any al concert?

Anònim ha dit...

Treballe fora de CS i necessite el cotxe que tanque en un garatge en gual. Aquesta setmana tot va a perra hi ha carrers que et planten un entarimat enmig del carrer i el tenen tota la setmana és quasi impossible utilitzar el cotxe. Crec que açò és passa de mare pense que els drets d'uns i altres no estan ben conjuntats.

Anònim ha dit...

Eixos entarimats moltes vegades no els utilitzen per a res més que per a destorbar, divendres passat ja estaven molts entarimats enmig dels carrers i encara no han fet cap actuació, crec que s'han passat.