09 de març, 2008


102 comentaris:

Fajardo ha dit...

Les meues valoracions, el paragraf 3 del meu blog. Si ho he de repetir, ho dire de manera menys correcta.

Units som un 1%. Fantastic.

Recorde aquella frase d'alguns 'Cal deixar a Isaura el primer lloc de la llista, que es coneguda i atrau votants...'

Ja calle la boca. jklafjkalfjalkfja

Anònim ha dit...

dimissió de tota la executiva del bloc ja. TOTA...llamazares ja ho ha fet... i desprès el critiquem però mira almenys ell és un poquet digne...

Nomdedéu ha dit...

crec que Llamazares ha dit que no es tornarà a presentar, però no ha dimitit. crec.

Anònim ha dit...

diuen per val.com...


'Senyor Morera: que mes fa falta per a que es done compte de que juntant-mos ab porreros, gais, transexuals, amics del poble saharaui, vegetes i demes fauna no mos mengem una merda?'

Anònim ha dit...

El líder de IU ha dicho que ha sido un "mal resultado" electoral y ha achacado esta situación a la "injusticia" del sistema electoral y al "tsunami bipartidista" del PP y PSOE. El líder ha apuntado que el resultado electoral no es justo, "porque el sistema electoral nos perjudica", pero ha añadido "asumo toda la responsablidad" y ha anunciado su renuncia al cargo en la próxima Asamblea de IU. "Es un fracaso político, para mí como coordinador y como candidato", ha afirmado

bàsicament el que hauria de fer la executiva del bloc, convocar congrès i renunciar al càrrec. Ens hem de Renovar, amb el que tenim la gent veu que està desgastat per les batacades i pel xanxullisme de pactem no pactem en uns en altres i sempre dient que estem millor que mai.... i no tot és culpa dels pactes tp...que ens hauriem de mirar més el melic i vore què estem ofertant a la gent i com l'estem tractant... potser sobren prepotències tambè...a mésa més de politiqueos xungos de batalles internes i sense fi

Nomdedéu ha dit...

Disculpa, doncs tens raó, no havia vist les declaracions senceres.

Anònim ha dit...

tranquil...

Fajardo ha dit...

anonim, tens rao en que no nomes els pactes son els culpables. Demanar la legalitzacio de la marihuana ens ha d'haver ajudat enormement a tindre aquest resultat.

A fer-s'ho mirar.

el tropilla ha dit...

m'he deixat cautivar per eixe nas tant bonico, i he votat als nostres pensant que la votava a ella (amb perdó per remolar, al qual aprecie profundament) entre d'altres coses. No crec que la ejecutiva del Bloc haja de dimitir exactament per açò, ho devia de fer per altres coses més greus i no ho va fer. Supose que serem un partit seriós quan aprenguem a asumir errors...

Anònim ha dit...

Crec que demanar la dimisió de l'executiva nacional és legítim. El desastre és gran, crec que no esperàvem uns bons resultats, la campanya ha estat fluixa, els i les candidates han treballat però pactant amb escicions i verds no hem tret el que la direcció ens havia venut. Ara prompte, hi haurà un Consell Nacional, tindrem que vore que pensa la direcció i l'executiva i quina és la direcció a pendre i que farem a partir del 9 de març. Bé, ha estat una lliçó per a tots, i dic per a tots i totes

Fajardo ha dit...

Llastima pel video electoral, que em sembla molt bo. Vaig a veure'l altra volta i al llit. Dema tindrem mes.

Nomdedéu ha dit...

au, si, bonanit, que demà tindrem molta feina

Anònim ha dit...

DEL BLOC D'ISAURA NAVARRO:
Por su parte, el secretario general del Bloc, Enric Morera, subrayó que esta campaña "pasará a la historia" porque su partido ha plantado "una gran semilla", y la calificó de "positiva" y "dinámica" "a pesar de las tensiones", dijo. También se comprometió a continuar "sumando" frente "al bipartidismo, como garantía de alternativa".

En Muntaner ha dit...

Senyor Nomdedéu,

Hem tingut la mateixa idea pel que fa a la valoració d'estes eleccions. Em referisc al "lema" de la coalició. Supose que només calia tindre una miqueta d'imaginació.
Vosté és una d'eixes persones que em fa creure que un altre país és possible, més bé diria jo que un país (valencià) és possible.
Adés he fet unes valoracions en calent sobre els resultats electorals, demà vorem què en pense.

Bona nit a tothom.

Anònim ha dit...

Vaja, doncs a Betxí si que ha sumat la coalició no?
BLOC-IDPV-VERDS 7.52% (3% al 2004)

Nomdedéu ha dit...

No. A Betxí ha sumat Alfred Remolar. Sempre, en opcions amb un nivell de vot molt baix, com era esta, el fet que el candidat siga del poble, dispara el percentatge. En el cas de Betxí és evident. Segurament, demà també vorem com Gràcia Molés trau a Vila-real els millors resultats. I m'arrisque a dir que a Muro, Rafa Climent haurà tret millors resultats, que el canidat del 2004.

Socarrats ha dit...

Ara toca donar la cara de deveres i fer lo possible per convocar un Congrés extraordinari al nostre partit.

O canviem el rumb a temps, o el valencianisme polític és història.


"Confieu en mi, jo confie en vosaltres"
(Espere que no siga sols una frase de benvinguda)

Salut.

Anònim ha dit...

Mireu els resultats al Senat, són prou reveladors.

Bona nit, si podeu dormir.

Balta.

Anònim ha dit...

endevines allò de Muro, Enric. Molt bé per estes localitats.

On puc vore els resultats per el Senat?

el tropilla ha dit...

Algun dia hi hauran més vots del Pp en el país valencià que ciutadans? Fins a quan seguiran pujant? A qui sacrificarà el psoe en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals a valència?
Te sentit continuant anomenant a Izquierda Unida com a tal si ara tenen només 1 diputat (a que o qui estan "unidos"? no convendria més anomenar-los de nou PCE? És com el imperio bizantino, que només els quedava una ciutat i encara se'ls anomena "imperio"?

El partit de rosa diez en valència i castelló tambè veu monstres nacionalistes per tots els llocs? Te la pinta de ser com l'antisemitisme de franco, odi als jueus quan no hi havien jueus...

Cada vegada Espanya es torna més incoherent, aliena i intelectualment devastadora. Hi haura que anar pensant en emigrar a Alaska...o Nova Zelanda.

pd. prenem les coses amb humor, supose que el necesitarem.

Anònim ha dit...

Senzillament, era d'esperar. I jo espere que eixos tan intel·ligents que dirigeixen el partit i ens han portat fins ací reconeguen que no ho eren tant i es baixen del pedestal, o els haurem de fer fora.

Tan llestos com són i tan roïns com son altres, va i som els ases els que ho encertem una vegada i un altra, sense que això m'alegre per a res.

Salutacions per cert, Xavi Galbis, veig que has reclamat com cal l'exclussiva, xDDD.

Que conste, Enric, que això de "units som menys" ho va posar Xavi abans al seu blog ;)

Anònim ha dit...

Morera: "Hemos plantado una gran semilla", Tindrà morro el tio!!! Si la " semilla de la discordia". Congrés extraordinari ja!

Nomdedéu ha dit...

Si, Xavi ho va dir abans que jo. I jo ho vaig dir abans que un altres. I uns altres ho van dir abans que Xavi. El problema no és qui ho va dir abans, clar, el problema és saber si qui no vol escoltar alguna gent, sabrà escoltar les urnes.

BLOC JOVE Petrer ha dit...

UNITS SOM menys de 30.000 vots. La fantàstica coalició amb la dissidència d'Esquerra Unida ens ha fet tenir pitjors resultats que el BLOC a les generals de 2000 (58.000 vots) i 2004 (40.000 vots). Hem tornat al nivell de la UPV el 1996. La UPV en solitari va tenir millors resultats a les eleccions generals de 1986, 1989 i 1993 que BLOC-INICIATIVA-VERDS ara.

Comprendreu que si torne a sentit un d'eixos discursos triomfalistes/"que guapo sóc" de Morera em posaré malalt i que es plantege seriosament la possibilitat de dimitir.

Atentament,

David Navarro Fernández (Petrer)

Anònim ha dit...

Bon dia Enric,
anit vaig entrar al teu blog animat per la meua germana, que et segueix amb fervent devoció, i el primer que vam vore va ser el 'nou logo de campanya'.
Ella va riure... jo m'ho vaig pensar i al final no vaig riure.

Evidentment que els números són els números i qui diga que hem tret més vots està faltant a la veritat.

El context del 2004 i el del 2008 són realment diferents i el bipartidisme imperant no ens fa gens bé. Ni al Bloc, ni a totes les altres forces polítiques de la resta de l'estat que han perdut vots... que no en son poques! Quatre partits poden estar contents dels seus resultats... la resta s'ho haurem de mirar.

Des d'este blog, alguns proposen la dimissió de Morera. (realment han de dimitir tots i cadascun dels candidats que no han tret representació o han baixat de votants?) Crec que les generals no eren la nostra batalla. Mai ho han estat.

De moment, fins que no canvie la realitat del Bloc, els nostres beneficis estan a nivell municipal i a nivell autonòmic (amb pacte vam traure 2 diputats del Bloc... sense pacte tampoc hauríem tret representació... o algú ho dubta?).

Si algú té la clau per traure bons resultats en les generals que ho diga. Únicament he llegit crítiques i poques coses constructives en aquest blog que veig que té molta afició. Està bé dir el que es pensa però el fet és que a les comarques de Castelló hi ha una realitat política molt diferent a la resta del País.

Escric des de l'Horta de València i puc dir que la campanya que hem fet ha estat únicament a base de penjar cartells i pancartes. EU no ha fet ni aixó i han tret millors resultats que nosaltres... Però la seua caiguda ha estat més important.

En tot cas. Felicitats pel blog, ànims en les teues propostes i espere que, entre tots i totes, fem del Bloc, de moment, la tercera força política del País Valencià en tots els àmbits!

p.d. Dic de moment perquè desitge que puga ser la segona i fins i tot la primera força política del nostre País.

Vicent Martínez ha dit...

Bon dia, diverses qüestions:

Les valoracions en calent sempre pequen de passionals.

Les generals no eren la batalla del nacionalisme valencià. De fet, a jutjar pels resultats, no eren la batalla de cap nacionalisme a Espanya.

Els resultats de la coalició són, tot i això, desastrossos i lamentables.

Hi ha massa afició a demanar la dimissió de la gent. Cal fer anàlisi, buscar causes, dibuixar escenaris, dissenyar estratègies i actuar en conseqüència.

El bipartidisme aixafa les veus diferents. Pensem-ho. El context és molt hostil. I a cops el context ho és tot. Les coses no s'han fet bé, és cert. De fet s'han fet molt malament. Doncs a fer-les millor, home!

Nomdedéu ha dit...

Benvingut, David.
Jo no he demanat la dimissió de ningú, ja ho saps. Ací la gent s'esplaia. No sempre estic d'acord. De fet, si em preguntes, preferisc l'actual direcció fent altres politiques, que una direcció diferent fent la mateixa política.
És cert que les generals són complicades, però mentre diguem i actuem com si no foren les nostres, mai no ho seran. Jo vull (com tot el partit) representació a Madrid.
Això del bipartidisme opresor i reduccionista (tesi que jo avale i contra la que batalle dia a dia a l'ajuntament, al carrer, en este bloc i on calga) ho porte sentit des que tinc ús de raó democràtica. Això del vot útil igual. Ara era major la pressió que fa quatre anys amb l'atemptat? Jo crec que no. Ni de broma. I fa 4 anys vam traure millor resultat.
Jo no dic que Iniciativa directament siga la causant de perdre vots. No dic que perquè tal persona vaja en la llista la gent no ens vote. (Alguns pocs potser si). Dic que la falta de coherencia de la línica política del BLOC desmobilitza. Dic que en 7 mesos hem pactat amb EU, hem participat del trencament del Compromis, hem intentat pactar amb Iniciativa, a darrera hora hem canviat d'opinió i hem dit que voliem pactar amb EU. Quan EU ens ha enviat a fer-los vindre, hem dit que en realitat millor amb Iniciativa. I sempre, sense fer la més mínima autocrítica. Dient que tot està bé, que forma part d'un pla elaborat i pensat i tralarí i tralarà.
Dic que l'efecte Isaura Navarro consisteix en traure el 30% de vots menys a la circumscripció de València, que quan va ser candidat Enric Morera. Insistisc, en un moment on la bipolarització era obvia, i el vot útil al PSOE estava orquestrat fins i tot amb manifestacions al carrer. I Morera va traure un resultat més que digne. Mira el Senat. Ahi no val tant el vot útil. Pots reservar una creueta per la mala consiència i posar-la al BLOC. Res, pitjors resultats que fa 4 anys. Poble a poble, circumscripció a circumscripció. (Amb les corresponents excepcions estadistiques)
Dic eixes coses.
Parles de quatre partits. Jo crec que a banda dels dos grans, CIU, PNV i BNG (amb lleugeres variacions) han aguantat l'embranzida (també NaBai, Coalició Canaria). Justament els nostres socis. Ja sé que el País Valencià no és com Galicia o Catalunya. Però partits amb un missatge clar i una trajectòria seriosa, tenen resultats importants.
Hem aprés més coses d'esta campanya. Primer que hi han hagut errors propis de model, que ens serviran per fer-ho millor d'aci a quatre anys, espere.
I sobretot que no hi ha lloc allà on volem anar. No n'hi ha. IU-EU, practicament desapareix. Icniciativa per Catalunya-Verds, perde 90.000 vots dels 190.000 que tenia. L'espai de l'esquerra alternativa, federal, megaprogre, i tot això, és un desert. Concretament el desert on hem plantat la llavor. I al desert, no sol germinar gran cosa.

Sara ha dit...

Jo crec que (per l'amor de Déu) ja poden donar per acabats els experiments, i si els queda algun que pobren amb llimonà.

Està clar que enguany el bipartidisme bla bla bla, que fa quatre anys l'atemptat a Madrid bla bla bla, fa 8 anys estavem sembrant allò que arreplegariem al futur (bla bla bla) i sincerament espere que no es referien al que s'ha arreplegat enguany...

No se si ficar ulleres a algunes persones o subvencionar-los una operació ocular (ja saps el que diuen: no hi ha més cec que el que no vol vore...)

Una abraçada i sempre ens quedarà el chiki chiki...

Anònim ha dit...

Vengam la nostra marca "B L O C" i deixem de vendre altres que la gent ni coneix ni vol coneixer. El cap em diu que no existim , el cor, que encara podem fer més...

Anònim ha dit...

Crec que ens hem endut tots un gran disgut.

La Direcció del partit ha canviat la trajectòria del vaixell del Bloc, en una ruta equivocada i l'ha embarrancat. Si no el traem d'on està i el tornem mar endins, el trencaran les ones.

Però això s'ha de fer molt ràpidament. Cal reconiexer els errors i actuar en consequència.

Els nostres votants han decidit que l'aventura del Compromís, d'EUPV, d'IU, d'Iniciativa i eixe viatge iniciàtic cap a no se sap on, s'ha acabat.

La seriositat del BNG, de Na-Bai, de CiU, té un premi.

I qui no vullga vore-ho, que no ho veja.

Balta

Anònim ha dit...

Mambo Number 5:

"Ja sabeu q sóc de poques paraules" (remember '07) per això només vull deixar-vos un enllaç d'una cançó q m'agrada molt:

http://es.youtube.com/watch?v=80AvBcggCnY

Dedicat al meu estimat Enric, qui mai no hat tingut frases de 0'60 amb mí.

Anònim ha dit...

Del tema d'aguantar l'embranzida... El PNV perd 120.000 vots (aguantar aguantar.....) i CIU, tot i pujar un escó, perd 60.000 vots. Coalició Canària n'ha perdut 70.000. ERC 350.000. Enric, no sé jo si sóc tan optimista.

Bé. No ho tinc clar. A la teua reflexió dones llums (i alguna ombra) per on ha d'anar ideològicament el Bloc. Jo no ho tinc tan clar.

Estic completament d'acord en tu que els pactes, quan abans millor. I que el Bloc hauria de tindre una línia més coherent. Ara falta saber a quina línia estem fent referència.

Gràcies per les teues aportacions!

Nomdedéu ha dit...

Tens raó en les xifres, però la matemàtica electoral és capriciosa i el PNV només ha perdut un diputat, igual que CC, i CiU n'ha guanyat un. Al final, els que trien president i aproven lleis són els diputats.
D'ERC no n'he volgut parlar. Ells i Iniciativa per Catalunya-Verds, ens han ensenyat, que per molts dinerets que envien als seus socis valencians, per moltes campanyes, moltes tanques, moltes portades de diaris, no poden enviar vots. Entre altres coses perquè tampoc no en tenen prous per ells.
Tens raó també en que calen propostes positives. Jo en faré. Primer, però, toca la catarsi, i toca l'anàlisi seré que reclama Cento.

Anònim ha dit...

Mambo Number 5:

L'únic q ha guanyat aquest cap de setmana és el Fernández amb el Chiki-chiki. Com podriem saber quans vots va traure? La comparativa podria ser demoledora.

Nomdedéu ha dit...

Enrome la cançó de 0'60. I si, el chiki chiki va tindre més vots que el BLOC. De fet, jo vaig votar una vegada al BLOC i 11 al chiki chiki

Anònim ha dit...

Enric,

Molt d'acord en moltes coses de les que dius tu i els teus lectors, i molt poc d'acord en unes altres.

Units som menys. Indiscutiblement.

Dimissions. A mi em sembla que no toca.

Congrés. Pos vale.

Canvis. No. Em sembla que no és moment de que els nostres diputats deixen de tindre càrrecs representatius. I recordeu que no poden dimitir, ni morir-se, ni res, perquè si no els diputats passen als següents de la llista, que són del PCE.

I sobretot... TREBALL. Jo crec que parlar de totes estes coses des de col·lectius en els que no s'han tingut interventors durant tot el dia en les taules (sí, cal tenir interventors des de les 8 del matí i amb el cul enganxat a la cadira tot el dia per a donar imatge de patit serio, que no passa de tot), sense haver organitzat cap acte, sense haver eixit al carrer a demanar el vot, sense haver fet campanya de veritat deixant-se la pell...

Si no fem això des de cada col·lectiu (que no ho hem fet), què volem? Que els diputats ens caiguen del cel?

Nomdedéu ha dit...

Home Ferran, jo crec que coincidim en més coses de les que creus.

Units som menys. Sense comentaris.
Dimissions. Jo tampoc crec que siga bona idea.
Congrés. Tampoc crec que calga.
Canvis. Ni plantejar-ho, si ens referim a moure els nostres diputats.
Treball. D'acord. Cal més treball. El que tu dius i d'altres treballs que no s'ha fet.
Jo tinc propostes a fer. En positiu. I les faré demà a l'Executiva Nacional. Espere que s'escolten amb interés i sense apriorismes. Primer les vull explicar allí.

Anònim ha dit...

Ahir vaig anar a votar, com he fet des que tenia 18 anys, i com en aquella ocasió vaig tornar a votar el Bloc (amb Iniciativa i els Verds), després que ho deixara de fer perquè creia que hi havia altres opcions que m'agradaven més. Enguany, a pesar del bipartidisme, a pesar del catxondeo per formar la coalició electoral (per cert, Enric, en la teua cronologia dels fets t'has deixat que el candidat per Castelló va pegar una espantà i va dimitir, després s'ho va pensar millor i va voler tornar, el president del partit va dir que nones, i després s'ho va pensar millor; sense dubte això dóna confiança a l'electorat, sí senyor); a pesar del vot útil, a pesar de tot vaig votar Bloc-Iniciativa-Verds. El diumenge vaig agafar el DNI i vaig anar al col·legi, on no hi havia cap ni un apoderat ni interventor de la candidatura, només un apoderat del PSOE i 2 o 3 interventors per taula del PP.

Nomdedéu ha dit...

Si, falta això i moltes més coses en la cronologia. I és cert que aquell episodi tampoc no ajuda a clarificar les coses amb l'electorat. Reconegut això, dir que no és exactament com dius.
Els candidats van acceptar pactar amb IPV (en alguns cassos fins i tot amb reticències en el sentit que preferien encapçalar una llista del BLOC), a última hora, l'executiva del BLOC havia canviat de proposta i va proposar un pacte amb EU. Alguns candidats, un percentatge altíssim, va dir que en eixes condicions no serien candidats. Com el partit majoritariament va decidir pactar amb EU, però EU ens va enviar a fer la mà, aleshores el pacte que quedava era amb IPV. Per tant els candidats acceptaven el seu compromís original. Cert que el President del BLOC va fer unes declaracions poc afortunades.
També falten altres coses. La marrulleria d'IPV, les seues mentides i canvies d'opinió respecte a quedar-se o eixir d'EU. El seu intent final de arravassar-li les sigles a EU. El seu fracaç. Els seus referendums, assemblees i que se jo. Tot això, Enric 2 tampoc no dona credibilitat.
Al final, era una coalició d'algú (el BLOC) disposat a pactar amb qui fora, i IPV que en realitat volia ser la marca d'IU al País Valencià i que com no podia pactaria amb el BLOC.
Els objectius que hem sentit constantment eren ocupar el tercer espai, guanyar a EU. Això ha dit Isaura Navarro per activa i per passiva. I això era de fet el que significava l'eslogan. I francament, Enric, dubte que a ningú del carrer puguera interessar-li eixe missatge.
No dona ganes de votar, francament.
Respecte als interventors i apoderats, jo et puc dir les taules que em va tocar controlar a mi, i quantes vegades vaig passar per elles al llarg del dia, per comprovar paperetes, etc.
No sé quanta gent va aportar al "noble cos d'interventors" cada formació. Ni quanta gent no va fer-se interventor i després li molestava que no hi haguera presència de la coalició.
Ho sento, Eric, però Iniciativa a les comarques del nord no existeix, més enllà de una desena de persones. I així les coses...
Mulet ha dit hui, entre alguns insults i desqüalificacions típiques en ell,algunes coses interessants, entre d'elles que la coalició ha fracassat.
Per la resta, no contestaré ací, ni en lloc. Precisament per això que ell diu de jugar en primera divisió o en l'espai de la marginalitat.

Sara ha dit...

I si no hi ha prou gent per cobrir tots els col·legis electorals... Bé, podem mirar, en un futur, fer figuretes de cartró com als videoclubs, així tots/es contents/es.

Jo mai he deixat de votar BLOC, malgrat tot he confiat en la gent d'ací per representar-nos. Sense interessos partidistes a nivell estatal, un partit d'estricta obediència valenciana, nacionalista, respectuos amb la nostra cultura, respectuos amb el territori i el que és també molt important, amb les persones que en ell viuen.

Anònim ha dit...

Pepa tots eixos votants nostres, fins i tot de militants que declaren haber "regalat a cambi de res" el vot al PSOE han de reflexionar com donen un vot a un partit perdedor que no alça el cap ni amb vots prestats pels altres. El seus propis vots se'n van sense cap vergonya al sac del vot del PP ia van reclamant el vot útil de l'esquerra!! primer hauran d'arreglar casa i no demanar-nos solidaritat contra PP als altres. "Todos contra el PP" Pot ser que els nostres ho tinguen clar per sempre.. El nostre vot ens costa de guanyar i no es presta.
D'altra banda caldrà repensar-se més coalicions. Nosaltres, que tenim molts regidors tenim força pròpia... sembla que caldrà esperar de nou però amb la certesa de tenir el que tenim.... Haurem de ser de nou únicament nacionalistes... i el que vullga alguna cosa que s'afegeixa al nostre projecte per que a la vista està que l'esquerra a PV baixa i que massa espai no queda així que caldrà tornar a la tercera via sense deixar de costat les nostres reivindicacions econòmiques socials, d'esquerres i ecologistes però sempre Nacionalistes per davant. La nostra bandera dos terceres parts taronja i les altres roig i verd.

Nomdedéu ha dit...

Pepa? Ai mare com estem tots!!!! Eixe negociat és en un altra finestreta Sebastià. Però gràcies per passar per ací

Anònim ha dit...

Torne a vore que som pocs i malavinguts. I no crec que la culpa de malíssim resultat siga d'Iniciativa o, més concretament, el pacte amb Iniciativa. Hi ha moltes més coses.

1. La tendència bipartidista, que creix exponencialment cada convocatòria d'eleccions.

2. Filla, d'aquesta, l'anomenat vot útil.

3. Que la candidatura es va fer com es va fer, tard i mab espcetacle (o espectacles). I ací tots el van fer, bo, emnys els Verds, tot s'ha de dir.

4. La ningunejació per part dels mitjans de comunicació, en especial la TV, de la candidatura.

5. El desconeixement per part de la majoria dels candidats. Alfred serà una gran persona, molt preparat i molt vàlid, però la seua experiència com aregidor és de menys d'un any, i fora de Betxí i dels cercles nacionalistes és desconegut.

6. El pes de la mala imatge i la guerra interna dins el grup del Compromís. L'ombra de Glòria MArcos encara és allargada.

7. El desconeixement de molta gent del partit Iniciativa, creat el mes d'octubre passat.

8. El pacte es va fer tard, a menys de mes i mig de la campanya. No donava temps per explicar a la gent el missatge.

9. La descoordinació per part dels partits integrants. Uns deien una cosa i pareixia que els altres una altra. Els actes organitzats pel Bloc i els actes organitzats per IPV. Rodes de premsa d'uns i dels altres. No eren actes conjunts o rodes de premsa conjuntes. Tres d'alguns casos puntuals, és clar.

10. Coses com que de suplents sols n'anaren dos, és que no hi havia més?

11. Poca implicació des pesos pesants de cada partit. El PP va dur a Rato d'allà on estiguera i el PSOE a Felipe, per dir dos casos fàcilment visibles i entenidors.

12. Poca consciència nacional del poble valencià, que com sempre vota en clau espanyola. Açò no és ni Catalunya ni el País Basc ni Galícia.

13. L'espessa xarxa clientelar del PP.

Dit tot açò, em quede amb el possitiu. Em quede amb que el valencianisme, amb les coses bones i dolentes, ha anat unit a unes eleccions, sí d'aquelles maneres, i amb horribles resultats. Però hi ha temps per corregir coses. Queden 3 anys.

Anònim ha dit...

Hem de fer autocrítica. No podem amagar el cap baix l'ala.
Jo no tinc solucions màgiques, que quede clar. Però ja fa anys que anem perdent vots. El BLOC només puja a Betxí, perquè Remolar és d'allí.
I jo diria que la campanya no s'ha fet malament en premsa, mítings, etc. Ara bé crec que els col.lectius no han treballat el que calia.
A l'esquerra del PSOE no hi ha pràcticament espai, ja s'ha vist. Fins i tot grups com IU o ERC han fracassat. Aguanten millor CIU, BNG, PVB i NB.
Jo sóc partidari de centrar-nos en l'eix nacional: és a dir centralisme/valencianisme, amb un discurs en positiu i transversal, que agarre l'espai de centreesquerra.
No podem fer una campanya amb la legalització de les grogues, demanant la gratuïtat del canvi de sexe, amb atacs contra l'església, etc. La veu d'isaura m'ha semblat que no era la meua, i això que sóc militant del BLOC de fa molts anys.
Estic decebut i sorprés, perquè no m'esperava un baixó tan gran. Ha estat un autèntic daltabaix

Anònim ha dit...

Inés Escoí


Quina gràcia això dels interventors i interventores a tots els col.legis electorals!!!
Ferran, Enric2, és molt injust el retret que ens feu.
No em pose medalles, és part de la meua faena a l'executiva però em vaig passar hores, no exagere, hores, trucant per telèfon a la militància i simpatitzants. Vaig fer més de 150 trucades, intentant animar la gent i finalment vam tenir 30 apoderats i apoderades (interventors impossible...). Cadascú teniem 3 i 4 col.legis electorals. Vam passar la majoria de nosaltres 2 i 3 vegades per cada col.legi. Jo vaig parar a l'hora de dinar i com jo molts i moltes.. No podeu demanar més. No podem obligar ningú i si la gent no s'anima és per alguna raó que jo veig claríssima i me la van comunicar durant eixes hores de trucades telefòniques ( ja durant la campanya va estar prou clarificadora l'opinió de la gent del carrer, que és la que dona guanyadors i perdedors amb els seus vots i tots tontos no poden estar...)
A les properes eleccions espere poder comptar amb vosaltres a les meses electorals, encara que no sé qui sou. A mi i a la resta de l'executiva és fàcil trobar.nos. vewniu i us oferiu. Gràcies.

Anònim ha dit...

Inés, jo no critique a ningú en especial, sinó que em critique a mi mateix i de passada a tot el partit.

Sé, per l'experiència d'anys com a secretari d'organització, de la dificultat de tenir interventors. I per això insistisc en què els hem de tenir. In-ter-ven-tors. No apoderats. No ens cal gent que mire si n'hi han paperetes, perquè paperetes sempre n'hi han, perquè si no no es pot obrir el col·legi.

Jo vaig estar unes eleccions en una taula d'Alcoi on les interventores del PP eixien al carrer a rebre els votants, sense preguntar-los res ni conéixer-los. Els saludaven, els acompanyaven del bracet, els preguntaven amb un somriure en la cara "vol que l'ajude?". I clar, davant de tanta amabilitat, hi havia gent que, literalment, els demanava que els triaren elles la papereta. Això no és cap il·legalitat! Ens pot semblar brut, però així es sumen vots.

Si no som capaços de trobar 30 o 100 persones per a estar en les taules tot el dia, és que el nostre projecte no té força, no té potència, no se'l creu ningú.

No sé si m'explique. Lo dels interventors és una prova de la nostra debilitat, i la nostra debilitat té una causa: la passivitat general. Reconec que hi ha gent que es deixa la pell, però no tenim la gent suficient que es deixe la pell.

El que em fa ràbia és que la gent sempre busque les mateixes excuses barates en les raons externes, i no ens mirem les raons internes.

Fajardo ha dit...

enric 2 diu:

12. Poca consciència nacional del poble valencià, que com sempre vota en clau espanyola. Açò no és ni Catalunya ni el País Basc ni Galícia.


Aquest punt és un punt que mai incloem en les anàlisis oficials, i que caldria tindre en compte...

Anònim ha dit...

Inés, jo vaig estar d'apoderat, me vaig oferir, només vaig parar, com tu, com tants, a dinar. Vaig visitar molts col·legis per la zona on visc, fins i tot del poble de ma mare, perquè vaig haver d'anar-hi i vaig passar a vore com anava la cosa. cap, res, no vaig vore ningú. Ni tan sols de cartró, com proposa Sara, en qualsevol cas le spersones les vull de carn o ossos.
Vaig arribar tard a casa, sense haver vist la m,eua filla en tot lo dia, i, quan vaig arribar cansat, decebut pel resultat dormia. Però això són coses meues.
El que vull dir és que no s'arriba on arriben els altres partits, i això ho veu l'electorat. també he dit que en la papereta només hi havia dos suplents al congrés. Un amic del PSOE em va dir que si és que no hi havia mé sgent per posar un nom.
I caldrà preguntar-se què passa. No al Bloc, sinó al valencianisme. perquè no podem arribar a un acord a l'estil de NaBAi o el BNG, on pese el que ha de pesar, i la resta siga complementari.
Este projecte em va il·lusionar, i per això el vaig votar, tot i saber que el meu vot es "perdria", però i què, jo volia votar una conjunció valenciana i valencianista, a la que encara queda molt per coure. però queda temnps, tres anys.

Anònim ha dit...

És molt graciòs que alguns poseu com a exemple per a nosaltres a Nafarroa Bai, una coalició, que no partit, integrat per partits que van des del centre-dreta com el PNB a quasi extrema esquerra, com Batzarre (que per cert, no és nacionalista, per si no ho sabeu, és basquista, que no és el mateix). Però allà ho tenen claríssim, junts tenen una diputada al Congrés i són el segon grup al Parlament de Navarra, separats no es mengen res i no hi ha cap veu de Navarra al Congrés. Vosaltres mateixos, el BLOC no aconseguirà mai entrar a les Corts per si a soles. Quants anys o dècades necessitem per convéncer-nos? Quantes voltes hem sentit "a la pròxima estarem ahí"? No hi ha espai per a tots al País Valencià. Pot ser a Castelló ho teniu més fàcil, però a València i Alacant no hi ha cap possibilitat. No arribarem mai al 5% a soles i la llei electoral no es canviarà. Així que o optem pel model de Nafarroa Bai, que és el que intentem ara amb la coalició amb Iniciativa i Verds, o ens passarem la vida sent un partit municipal. I seria molt legítim, però llavors diguem-ho clar, no diguem que volem tindre veu a les Corts Valencianes. Com molt bé ha dit algú dalt, açò, per molt que alguns volgueren, mai serà Catalunya, Euskadi ni Galícia (ni les Illes Balears, si m'apureu). Salutacions. Un de València.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb l'anònim de València

Anònim ha dit...

Totalment en desacord amb els dos anteriors.

Anavem be, fins les eleccions del 2003. El Canvi d'Executiva i la seua estratègia política és la que ens ha dut on sóm ara.

En estes eleccions seguim recollint els frutis del Compromís. (Per cert, ni tan sols Na-Bai ha pactat ni ara ni a les autonòmiques amb IU, per alguna cosa serà).

Anònim ha dit...

Doncs si de veres esteu mirant el model de Nabai comenceu a mirar un nom unic per no confundir l´electorat,massa llarg, massa noms. Una marca unica, un logo unic, marketing pur.

Nomdedéu ha dit...

A vore, que vaig un moment a fer-me un electro i quan torne m'heu revolucionat tot això.
Compartisc quasi sense matisos 10 dels 11 punts d'Enric 2. I el que ha afegit Fajardo. Hi ha un punt, Enric, el dels suplents, que no entenc. No n'estic massa cert, però juraria que teniem tans suplents com permet la llei.
Pel que fa a la falta d'implicació de primeres figures...els secretari general del BLOC ha estat tres voltes a Castelló ciutat, i ha visitat algun poble. El President igual, i ha visitat i actuat en no pocs pobles. Al BLOC no tenim ningú més important que ells. IPV va dur a Isaura Navarro i a Mònica Oltra. Qui més havia de vindre? Sabina i Serrat estan pillats, i Amy Winhouse tenia un mal tripi i no va poder vidre! No de veres. Qui més podiem dur?
Pel que fa al que diu que la campanya ha estat bé, dissentisc profundament. Ha funcionat molt bé el tema premsa, sorprenentment bé. Ens queixem, sense dret, de la manca d'espai. Per representar el que representem, els diaris ens han donat molt bon tracte. Les teles és un altra cosa. Però que esperavem? Les coses que s'han fet malament en campanya segons jo mateix, no les explicaré ací. No té sentit. El col·lectiu local reuneix la seua executiva esta setmana, i en dies es reunirà l'assemblea comarcal. Allí farem autocrítica i buscarem solucions. No ho faré ací.
Jo aposte, com tu, i des de fa molt de temps, per l'eix nacional.
Al company de València dir-li que és un mite que ací les coses siguen més senzilles, però que en qualsevol cas, dir que mai no entrarem sols és un poc desmobilitzador, trobe. Fins l'any 2003 havien crescut molt més les circumscripcions de València i Alacant. L'any 2003 ens vam quedar a 6.000 vots en tot el país. 6.000 vots. Gosaré dir una barbaritat, sense les declaracions d'Alberosobre l'aigua (convenientment manipulades i utilitzades per EU i PSOE), possiblement els haguerem tingut. Però en el pitjor dels cassos, només faltaven 6000 vots. I haviem crescut molt municipalment. Des d'aquell moment, però, i si eres del BLOC ho saps molt bé, es va optar per dir que mai no podriem, i es va treballar unica i exclussivament en la direcció de buscar socis electorals. Mai de consolidar el projecte. En quatre anys no hem crescut significativament ni en militància ni en col·lectius, però ens hem passat quatre anys barallant-nos. Si no podem creixer 6000 vots, sent la tercera força municipal del país, probablement no meresquem estar a les corts, i el País Valencià mersca un partit nacionalista més seriós. Lamente ser tan cru. És el que pense.

Anònim ha dit...

Respecte del tema dels interventors/apoderats, deixeu-me dir que per a mi va ser impressionant (en el sentit negatiu), realment colpidor, no veure a ningú del BLOC. De matí vaig acompanyar ma mare al seu col·lege electoral i darrere l'orella tenia dues del PP. Després, amb la meua dona, em vaig dirigir on ens tocava votar, i el mateix, gent del PSOE (pocs) i del PP (en quantitat). Decebedor...Sóc d'Alzira i plore.

Anònim ha dit...

Primer que res a vore si acabem amb el tòpic eixe que tant es repeteix des de les comarques centrals, el cap i casal i el sud del país valencià:
Castelló IS NOT DIFFERENT!! no fotem que sempre dieu allò que a cs és diferent i no senyor! cs majoria absoluta del pp i bipartidisme majoritàriament! no sé si recordareu/sabreu que a valència durant la repúblicava haver-hi diversos alcaldes que van promoure l'ensenyament del valencià a les escoles i instituts i feien i promocionaven amb molta pasta concursos i trobades valencianistes on convidaven els catalans com a referent de la mateixa llengua i cultura.... mentre a astelló teníem alcaldes Españolistes.... així que un poquet de memòria que si les coses han anant millor darrerament a cs serà pel treball de gent com pitarch, menezo, porcar...etc

TOTS ho enim molt fotut, TOTS vivim en el mateix país de putes i mafiosos, de seminfotisme i criticons... però tots ens l'estimem i volem canviar-lo del sud al nor, tots, almens els que parlem ací. Així que a treballar PLEGATS sense insinuacions de facilitats, crítiques destructives o "desahogos" varios.

els resultats són nefastos, si. però cal mirar-nos el melic, a castelló també i ben mirat, reflexionar col·lectivament a les assamblees i òrgans tant del partit com en possibles reunions amb gent de la coalició i d'altres que és vulguen sumar. Repensar i millorar, deixar-nos prepotències de tots els partits i de molts dirigents i militants de uns envers els altres i construir de veritat un bloc nacional i desacomplexadament progressista, sense personalismes i dient es coses pel seu nom, amb OPTIMISME i il·lusió: Junts podem, va!
Vicent Marzà

Anònim ha dit...

Soc militant d'Iniciativa del Poble Valencià. És cert que el Bloc ha tret en aquestes eleccions menys vots en coalició que al 2004 a soles, i que possiblement teniu prou raons per sentir-vos incòmodes amb la coalició electoral Bloc-Iniciativa-Verds. Però no és menys cert que els resultats electorals no només es poden atribuir a la formació de la coalició electoral sino a la tendència del electorat d'esquerres i nacionalista a votar el PSPV-PSOE quan l'amenaça del PP és més evident, com era el cas. Jo crec que serà bó provar-ho de nou a les autonòmiques i municipals del 2011, a vore què passa. I si la cosa no va bé, aleshores sí, ens ho hauríem de re-plantejar tot plegat.

Anònim ha dit...

No sé quina és la fòrmula màgica, però crec que el problema no és del Bloc, és del valencianisme, és de base. Només cal que mireu la nostra Diada, el 9 d'Octubre es fa una desfilada on, amés de neonazis de diferent calanya ixen les falleres de la ciutat de València, amb tot el folclore.
No sé tampoc quin´´es el model que hem de seguir, si el de Nafarroa Bai, el BNG, CiU, cap. Però recordeu que en este país hi havia un partit amb 10 diputats a les Corts Valencianes i 2 a Madrid, una consellera i un president de les Corts, a més de centenars d eregidors, alcaldes i diputats provincials? Era l'ara desaparegut Unió valenciana. Caldria, crec, que, malgrat les enormes diferències mirar com va aconseguir això, tot tenint en compte que el temps no passa debades.
Només una idea més.

Anònim ha dit...

si, un poquet de populisme a la lizondo no vindria malament......;)

Nomdedéu ha dit...

merda. se m'ha esborrat un comentari. deia a enric 2 que per ahi va la cosa.
i a Casanova, que benvingut a ma casa.
Jo no crec que siga culpa d'Iniciativa directament. Ja ho he dit. Crec que el BLOC mareja l'electorat amb tanta aliança i tant de canvi i tanta sigla. I l'electorat, una part, ens ha dit: "aclariu-vos, quan sapigueu que voleu ens ho dieu i en ho pensare això de votar-vos".
Ara bé, tindre un fill quan un matrimoni no funciona, només per salvar el matrimoni és fer desgraciats a tres.
Jo no compartisc això de...provem fins al 2011 i si no funciona...ho deixem estar.
No. Si hem d'estar junts ha de ser per convenciment, perque pot resultar útil al país (fins ara no sembla que el país ho crega) o per alguna qüestió seriosa.
Crec que ara totes i tots hem de reflexionar. Profundament. I ja parlarem.
M'agrada que hages vingut de visita.

Anònim ha dit...

Doncs, Enric2 - quants Enrics! -, jo crec que una bona part de l'èxit - ben bé efímer - d'UV va ser la seua capacitat d'arrivar també a les zones castellano-parlants del País Valencià. Això també és important i sembla que el Bloc s'en ha oblidat de l'interior.

Anònim ha dit...

No sé si és oblit o és incapacitat per arribar a les zones castellanoparlants, ja que el Bloc en Segorbe, Villena, Caudiel, etc. és el partit catalanista; no per a tot lo món, però des del PP i el PSOE es fomenta eixa idea. Conec Segorbe i sé el que em dic. Al meu poble UV van arribar a tindre dos regidors, no els recorde especialment populistes, però arrastraven molta gent i molts vots.
Si no recorde mal, Enric Casanova, a IPV ha entrat gent de Los Verdes de Villena, que val, no són un fum de vots, d efet ara no ho han sigut (ho he comprovat), però per arribar a eixos 6000 vots tots sumen. i IPV pot aconseguir alguns vots on tradicionalment el Bloc no els treia, i el mateix dic dels Verds-Esquerra Verda.
I tampoc estic d'acord en anem a provar a vore què passa. Crec que s'haura de seure i recapacitar qui som, on estem, perquè estem ací i on volem arribar i com. Pot ser sone un poc folosòfic, però eixa és la catarsi que cal. Tots junts. Es podria demanar les claus del monestir de la Valldigna, per ferc tot este ceremonial. I després plasmar-ho en una fulla de ruta que concloga més enllà del 2011. I si cal un nom, un logo, un himne, un politono o el que siga, eixe serà el moment.
Ves amb compte, Enric Casanova, que este blog enganxa. Ah, Enric, ja sé perquè el teu llibre no està a cap biblioteca del País Valencià, és perquè el Dipòsit legal és de Bilbao.

Nomdedéu ha dit...

Té veig posat en el tema. A Bilbao? Veges tu! Això que és una editorial valenciana.

Sara ha dit...

Mare amb el bipartidisme, estic farta d'excusses. L'any 2004 era que l'atemptat feia votar al PSOE per castigar al PP i es tragueren més vots que ahir... El bipartidisme també volava sobre la resta de pobles de l'Estat i no ha afectat a tots de igual manera... Vol dir açò que en 4 anys no ens presentarem pel bipartidisme? Penseu que és millor estalviar i concentrar esforços només per a eleccions del Pais Valencià??? Revilla ho fa a Cantabria i sembla que li va la mar de bé ;P
Com torne a sentir parlar de sutnami bipartidista em talle les venes!!!

Nomdedéu ha dit...

Si teniu temps i ganes, feu una ullada a este enllaç. Hi ha un grapat d'anàlisi breus de tot l'àmbit lingüistic. El que fa referència a les Illes, és molt significatiu. Allí la coalició es va fer amb temps, juntant des d'UM fins ERC passant pel PSM. I es va fer amb temps, i sense baralles. No han sumat.
I sobretot recomane el que explica les raons per les que CiU aguanta. Ells no tenen por a que guanye el PP, així que segueixen votant CiU.
Com ens passem el dia dient que si el PP governa el món s'atura... doncs per si de cas, els nostres voten el PSOE.
Llegiu

http://documents.vilaweb.cat/pdf/200803/vw20080310.pdf

Anònim ha dit...

Inés Escoí

No,Sara, no et talles les venes, que ens fas molta falta!!! Ens fas massa falta. Tu creus en el BLOC, treballes pel nacionalisme ,et pateges el carrer, però el carrer de veritat,també el de la gent que no és de casa, que no et diu sempre guapa i no et dona sempre la raó. Eixe país també.Eixe és el que cal patejar-se.
Ens fas més falta tu que molts "savis" que parixen grans estratègies, fantàstiques, que descobreixen la sopa d'all de la política i que ens aboquen al fracàs sistemàtic. Ens fas més falta tu que molts acòlits que ens diuen tontos als que no donem sempre la raó al savis,encara que el temps ens acabe donant la raó a nosaltres. Fas més falta tu que molts que diuen: li diré...!!! faré ....!!!em sentiran...!!! i a l'hora de la veritat no diuen res i que passe el carro.
I a més ... el Komando TELVA et necessita

Anònim ha dit...

Sóc la veu del més allà perquè ja m'he suïcidat, després d'aquests resultats.
Després de vore al País Valencià una Isaura Navarro que ni eixia a dir res perquè havia fet el ridícul total; una coalició feta amb el lema xorra de "Units som MENYS" i a les Balears la cogalició de "desUnits per les Illes (polítiques)" que ha fracasat totalment i una ERC i una IC-Verds on jo vaig veure clarament com ploraven els seus líders i molts mass media no els van treure ni 30 segons perquè total no eren importants. L'únic consol que hi ha és CiU, que aguanta, tot i que perd vots i no recupera per a res els d'ERC. Jo ja m'havia fet il·lusions i havia eixit de l'armari nacionalista.
Ah! I alguns fent de gallineta boja fent candidatures d'ERC per a traure dos vots en tot el PV.

Directament que algú pare el cul i fique la vaselina, serà la millor opció.
No dic qui sóc, però abandone la política definitivament. Per això sóc una veu del més allà, perquè ja estic mort.

Por cierto, total como el valenciano acabará desapareciendo y el sol se tragará la tierra podemos empezar por aceptar la realidad.

Anònim ha dit...

Després d'aquests resultats ja que se suposa que anava a ser assessor d'un diputat d'una "tercera força" i que estic en l'atur i sense diners, com a mínim m'agradaria tenir sexe, algú vol?
És gratis!

Soca ha dit...

Precisament, açò que has dit, Enric N.,:
"Com ens passem el dia dient que si el PP governa el món s'atura... doncs per si de cas, els nostres voten el PSOE"
els ho replicava hui a uns nacionalistes que han votat Bloc (això m'han assegurat, al menys).

vull dir, mentre ells es preocupaven que al PV el PP se'n eixia del mapa, jo els deia que amí em feia més por el PSOE perquè són els que s'enduen els vots valencianistes. Que els tios t'ho diuen i tot a l cara: "sí és que ve el PP".

I a mí qué, a mí qué que el PP guanye si jo no sume, si jo perd recolzaments.

Anònim ha dit...

no sé vosaltres!!, però jo ... ja he canviat de partit!!... he optat per l'unica opció valenciana coherent i amb força...

http://www.youtube.com/watch?v=kRJdXKbCSTc

pd: hi ha que somriure una mica, encara que la cosa no està molt bé

Anònim ha dit...

Insistisc, assessor de "tercer espai" ofereix sexe gratis.

P.S. També pose el cul (el lubricant a compte vostre, perquè com que no tinc diners...)

"VOTA CON TODAS TUS FUERZAS": Ho he fet amb "totes les meues forces i... m'he cagat damunt!

http://www.youtube.com/watch?v=-rnx5j8ffVY

Nomdedéu ha dit...

me'n vaig a dormir que esteu tots com una col

PVS ha dit...

Esperem que tot açò tinga alguna eixida bona, tinc la opinió sobre el que jo faria, però no sé fins a quin punt pot ser bona o desoladora.
És lamentable que el PP guanye 10.000 vots a Castelló, són lamentables els resultats del BLOC (vaig plorar quan a la mesa que jo estava només hi havia un vot per al BLOC).
Però ve les penediccions ara ja no serveix, dic el mateix qeu l'altra vegada... busquem solucions, treballem per nosaltres i amb nosaltres amb ningu més i sobre tot deixem clara primer la figura del que representa el valencianisme segon la figura i l'espai que té el BLOC DEIXEM D'UNA ---- VEGADA LES ALIANCES TOTES QUE FEM ....
PVS
PD: El president de la meua taula encara està esperant amb les còpies a l'apoderat del BLOC que li va dir que aniria a per elles...pobreee

Anònim ha dit...

Si parem atencio els resultats pel que fa al nombre de vots, jo no hi veig clarament l'hipotetic transvassament d'ERC i ICV cap al PSC:

PSC 1.672.777 (2004: 1.586.748)
ERC 289.927 (2004: 638.902)
ICV 181.753 (2004: 234.790)

Sobretot la forta davallada d'ERC no es pot explicar per la pujada, mes moderada, del PSC. Crec que es mes logic pensar que molts catalans s'han quedat a casa emprenyats i decebuts pel rumb pres per ERC i ICV com a comparses incondicionals dels socialistes al Govern de Catalunya.

Hi ha una diferencia fonamental en termes electorals entre Catalunya i el Pais Valencia: alli el votant sap que si vota ERC o be ICV, el seu vot comptara en el repartiment d'escons, perque aquests dos partits sempre han obtingut representacio parlamentaria. Al Pais Valencia, votar el Bloc (la trista realitat, no ens enganyem), es com encomanar-se a la Mare de Deu: seria un miracle que de sobte traguerem un esco a Madrid (llavors seria el primer diputat valencianista al Congres en tota la historia de la democracia). Per tant, trobe que el transvassament de vot util nacionalista li pot funcionar molt be al PS(PV)-PSOE a casa nostra, pero no tant al PSC.

el tropilla ha dit...

pos no sè perquè a mi estes coses em donen ganes de participar activament...

No sigueu tan negatius, hem passat de 0 a 0 (jo he vist molts 0-0s en castalia, així que no m'asuste fàcilment). Encara tenim municipis, regidors, algo que semblen diputats autonòmics... militants, simpatitzants, ect... Seguim siguent el que som, el BLOC. I demà més, no sigueu ansies...

Josep Aparicio ha dit...

Com a militant d'Iniciativa seguisc amb interés el debat intern que esteu tenint al vostre partit, i no deixe de repetir-me una pregunta: ¿quines de les 600 propostes del programa electoral hauríeu eliminat o canviat d'haver-vos presentat a soles?

Josep Aparicio ha dit...

Postdata: felicitats per un blog tan dinàmic.

Nomdedéu ha dit...

Al final coneixeré més avatars d'IPV que militants de carn i òs. Gràcies per la valoració del bloc.
No es tracta de posar o traure. Jo el que he dit és que la devallada, tal com jo ho veig no és perque Iniciativa reste directament vots (en alguns llocs si), tampoc no n'aporta gaires crec (en alguns llocs igual si). El que dic és que la falta de rumb clar del BLOC despista l'electorat. I clar que hi hauria coses del programa que jo canviaria. Jo aposte clarament per l'AVE i el corredor mediterrani. El BLOC sempre ho ha fet, passant per on toca i el que calga. I ara, això ha desaparegut del programa, quan els regidors del BLOC hem votat fa no res a favor en mocions en ajuntaments. Dic que la majoria d'edat al 16 és un error.
I sobretot, hi ha moltes coses que es poden compartir, tot el que fa al món gai, i els seus drets civils. O la legalització de la maria. PErò en este moment l'Estat espanyol és dels capdavanters al món en reconeixement de drets civils a este col·lectiu. Tot no està fet, i cal mantindre el que diem al programa, però això, o la droga, no poden ser les propostes estrella. Són dos exemples, de com fem de coses necessaries que han d'estar al program, propostes que no interessen ni al 2% de la població. Mentre no parlem de les coses que importen. La vocació marginal d'IPV, ha arrossegat al BLOC a la marginalitat. I la culpa no és vostra. És nostra per fer-vos cas. És el que pense. Clar i ras.

Josep Aparicio ha dit...

Gràcies per la teua resposta. Només dos apunts. Veig no estàs d'acord amb l'Ave i la possibilitat de vot als 16 anys. Em sembla ben poca cosa per a un programa electoral de 600 propostes (i que per sort o per fortuna he hagut de llegir-me en més d'una ocasió). Més encara quan l'Ave a Madrid ja està construït i no hi ha res a fer, la primera exigència que volia plantejar Isaura era el soterrament de l'Ave al seu pas per l'Horta Nord (és a dir, Ave sí, però no de qualsevol manera) i al mateix spot electoral es feia referència a la necessitat del corredor mediterrani.
Segon apunt. En el que sí que podem estar d'acord és en el fet que s'han posat els focus en propostes un poc marginals (supose que amb la voluntat d'atraure's un vot de col·lectius definits). Això no vol dir que les altres propostes, concretes i útils, no hi estigueren, sinó que no s'han publicitat. Es tractaria, doncs, d'un problema de comunicació el que hauríem tingut al davant, i el que caldria fer, és revisar eixa estratègia.
Salutacions.

Nomdedéu ha dit...

La meua sensació és que no es tracta de millorar la comunicació. És més profund. Hi ha vocació de marginalitat. I un partit, una oferta política ha de tindre vocació de govern.
Respecte a l'AVE discrepe amablement i profunda. El que dius no és el que diu el programa electoral. I en qualsevol cas, el programa (només he posat dos exemples cridaners de discrepancies, en podria posar més. Per exemple tots els punts que no són competència de l'Estat) l'has llegit tu, jo i 300 persones més. El missatge enviat a l'elector és el que compta. Al xat de Levante, Isaura Navarro deia que "nosotros no apoyamos la creación de ninguna nueva linea de AVE". I es perdia en tot allò de AVE és una marca, la velocitat alta és un altra cosa, les rodalies... Com si tingués res a vore les rodalies de Castelló a Vinaròs (per cert oblidades al video de campanya) amb l'AVE.

Josep Aparicio ha dit...

Sense pretendre fer-me pesat, no puc evitar la temptació d'afegir un nou comentari.
En primer lloc només un breu apunt sobre l'Ave: quan es destinen la major part de recursos econòmics a eixa infraestructura, no en queden per a la rodalia Castelló-Vinarós, o Gandia-Dénia. S'ha d'escollir. Podrien combinar-se les dues propostes si estiguérem parlant d'un tren de velocitat alta (i no d'alta velocitat) que pel que sembla, és prou més barat i redueix significativament els temps de viatge en contrast amb el tren convencional (Isaura no es va perdre al xat del Levante, ho va explicar de manera tan detallada com li va ser possible en aquell context). En qualsevol cas, continue insistint que es tracta de ben poca cosa davant de totes les propostes que hi havia plasmades.
I dos (i ja em calle). Respecte a la vocació de marginalitat, dir que estem parlant de sensacions, i que per tant, els arguments de poc servixen. En qualsevol cas, pel que ha nascut Iniciativa és justament pel contrari, per obrir finestres i proposar, i no mantindres en essències ideològiques de fa cinquanta anys. La vocació, per tant, és justament la contrària, arribar al carrer i veure què preocupa la gent. Una altra cosa és que estes eleccions hagen donat un resultat lamentable, o que en elles s'hagen comés errors.
Gràcies per l'atenció.

Nomdedéu ha dit...

No et fas pesat. Efectivament es tracta de sensacions. T'he manifestat la meua. Tu no la comparteixes. Correcte. Al final, la gent vota molt per sensacions. En això segur que estem d'acord. Es fien d'este, no confien en aquell... Ens ha votat una part marginal de la societat. Una part de la gent a la que ens hem dirigit. Ni tan sols tota. I això ja no és una sensació. Els habitants de la marginalitat política ens han reconegut com una de les forces possibles. Ni tan sols la capdavantera.
Sobre l'AVE. Quan dic que es va perdre en explicacions, no vull dir que s'embolicara. Va explicar claríssimament el seu (vostre) posicionament. I tu l'has reafermat. Esteu en contra de l'AVE i considereu que fent un altre model tindriem diners per les rodalies. Jo estic a favor de les dues coses. A Catalunya tenen un pla especial de rodalies i l'AVE arriba a les 4 ciutats´preferents i vertebra el seu país. Vull el mateix per al meu de país.
I si, són ben poques coses. Però si en campanya, com militant del BLOC haguera pogut defensar en públic el que com regidor del BLOC defense, m'haguera sentit molt més còmode. I em fa la sensació que li passa el mateix a altra gent. I el resultat, no hagués estat significativament diferent.
El BLOC s'ha volcat amb Isaura Navarro com cap de llista (fins i tot els sms gratuits de la web del meu partit demanven el vot per ella, i no per altres candidats d'altres circumscripcions, fins i tot la publicitat a la portada del Levante de Castelló demanava el vot per la candidata de València i no pel d'ací. Allò que tan critiquem de Zapatero i Rajoy). Però no ha resultat una bona inversió. La baralla d'IPV amb EU s'ha saldat amb la victòria d'EU a les urnes de forma clara. I el BLOC de comparsa. Comprendras que un militant del BLOC això no pot valorar-ho positivament. I repetisc que no crec que la culpa diga d'IPV.

El ha dit...

A vore jo pense que són més les coses que ens uneixen que les que ens desuneixen. Està clar que quan es fa un pacte amb el Bloc, les idees haurien de ser clarament properes al Blco ja que som el partit majoritri. Es tractava de fer un pacte ben fet. L'AVE és necessari si volem ser un potència d'Espanya això és així per desgràcia per no parlar de que és més ecològic que utilitzar camions, avions, autobusos o automòbil.+
Hem tingut una falta de recurssos clara, ha sigut una campanya austera i no eixim a Canal9 prinicipal problema apart si sumem que la mobilització en aquestes eleccions no sol ser molt gran encara que pense que aquestes eleccions la militància ha fet un esforç massa gran.
Jo pense que aquí s'ha fet una espècie de CiU que UDC(IPV) les controla les generals i CDC controla les municipals, europees i autonòmiques. Pues el Bloc ha de controlar aquestes eleccions i que IDPV si de veritat vol dir units som més també haurà de fer un sacrifici.

Anònim ha dit...

No veig compatibilitat. Segurament, hi ha moltes altres opcions polítiques amb les que tenim coincidències i no pactem.

Si la candidata per València és d'un perfil determinat (personal i ideològic) no pot canviar-lo. Imprimix el seu caràcter.

Pe exemple, imagineu a Nomdedéu de candidat de Bloc-IdPV-Verds i el resultat havera estat el mateix. ¿Qué estarien diguent a IdPV?

Nomdedéu ha dit...

Interessant. Diuen que a CiU els sobiranistes de convergència esperaven una bona patacada electoral per enviar a Unió a fer punyetes. No ha estat així. De fet, diuen molts analistes que Duran (un senyor de dreta cristiana a qui jo no votaria, malgrat que no amague les meues simpaties per Convergència) i el seu discurs, ha estat qui ha aturat la previsible caiguda de la coalició.
Tu ho trasllades ací. Dius que IPV hauria de jugar el paper d'UDC. És a dir, els menys nacionalistes, i aquells que mai no sabrem quin pes electoral tenen, perquè mai s'han presentat a unes eleccions. (UDC no es presenta des del 77). Dius que BLOC ha de controlar municipals, autonòmiques i europees, i ells generals. Uf! Doncs no ens ha anat gaire bé, malgrat que tal com jo ho veig, el BLOC ha estat d'una generositat absoluta fent concessions.
PEr cert, per als que tenen pressa en un sentit o altre. CiU ha estat una coalició durant 21 anys abans d'esdevenir l'actual federació. I tots eixos anys han estat (i encara) plens de tensions i retrets.

Nomdedéu ha dit...

El que han dit sempre de mi, que sóc un capellanot de dretes. Màxim exemple de la immoralitat política em va denominar el màxim representant d'IPV per ací dalt. Però eixe no és el problema. No per mi. El problema és que a la societat no l'hi ha interessat el que els hi voliem dir.
I no diguem que els mitjans...els resultats no son tan diferents als de partits fantasma que no han eixit mai a cap televisió. A a Alacant ens han adelantat els verds de tot pelatge.

Ivan Martínez Araque ha dit...

Salutacions:

Vaja per davant que estic en les antípodes del pensament d'Enric Nomdedéu, no per haver acceptat ser ell per acció o per omissió la reencarnació del "mal" i tot això com a enfant terrible.
El que sí m'agradaria d'assenyalar és que després del sotrac del diumenge en les dues formacions que han eixit pitjor parades, EUPV i Bloc, s'han refermat les posicions més dures. Atenció, no dic que siga ni bo ni dolent.
El problema és que un i altre partit es troben enfangats. M'explique. Cap de les dues grans forces internes en ambdós casos tenen el recurs màgic de l'alquímia. En el cas d'EUPV el model, diem-ne, d'Anguita funcionà en un determinat moment: el projecte a mitjà termini d'EU acabava de quallar, tenia unes sigles visibles perquè encara les rates no havien abandonat el barco, el PSOE estava molt tocat després d'anys de destroses vàries, etc. Certament, hi havia capital humà i condicions favorables que es pogueren explotar força bé, fins arribar a un 12% de l'electorat.
Per altra banda, al Bloc li succeí una cosa semblant cap al 2000-2004amb Mayor de tenor: el projecte igualment ja havia fermentat, s'havia fet una notable expansió municipal, s'havia arribat a una excel·lència en el discurs que el feia propi, etc.
Una i altra circumstància, per a desgràcia dels nostàlgics acòlits, no s'hi dóna ara. Cal començar a caminar de nou cap això? Qui sap, tal volta sí. Però, més enllà de les divergències, el Bloc de Castelló tampoc pot tirar coets si és que pretén ser continuador d'aquesta línea, atesa la trajectòria del 2003-2007 i els resultats electorals (ara se'm rebatrà amb xifres agafades pels pèls i tot això). Faltaren 6.000 vots, sí, però amb la crisi de lideratge i amb l'erosió en certs àmbits municipals, s'havia arribat al sostre; calien transfusions de sang, s'interpretà. Tampoc ha servit per eixamplar la cosa i es torna a nivells upevistes...
Per altra banda, el model que podem identificar com Iniciativa avant la letre, de l'ensalada verda, de sumar grupuscles, del discurs moderadament progre, de la imatge i dels càrrecs com a fonts de vots s'ha demostrat impotent. Per no dir de fracàs al remat, aplicat a escala estatal amb Llamazares i les impotències diverses; ICV; o l'engendre aquest que va fer el Bloc amb Ipv. A poc que el PSOE s'ha disfressat de setentero se'ls ha engolit.
Parle en tot moment d'estratègia, òbviament hi ha hagut innombrables errors pel camí. Un d'ells, i del qual crec que el Bloc no ha escarmentat, és la poca transparència i el vot a la búlgara -després parlen d'altres formacions...- com ara en el darrer Consell Nacional extraordinari de desembre -tot i la discrepància de portetes ben endins de Nomdedéu-, i això sí que va ser una clàusula Camps.
Error que, per a començar la cacarejada reflexió, s'empenyeu en reprendre. Malament, doncs. Que tot quede de portes endins, per a "no donar pistes a l'enemic" (XeFuset dixit en el recent post). I més quan els votants i simpatitzants vos estan demanant explicacions. Tot per el partit, i un cop dintre, tot per el partit.

Anònim ha dit...

Y llegó el listo Evaristo.

Pere Fuset ha dit...

Ivan i tant que es mereixen explicacions... i més encara solucions, però per això cal extraure conclusions i fer debat seré.

En el nostre cas, donada la nostra fragilitat i el cainitisme que ens caracteritzà com a valencianistes, trobe que el millor és fomentar el debat intern per a després poder fer una reflexió cap a l'exterior presentada de manera unitària. Esta vesprada tenim la primera oportunitat a l'executiva nacional. Com que l'ocasió s'ho mereix, caldrà més d'una sessió d'anàlisi. No obstant com he dit al meu blog, trobe que l'objectiu ha de ser reforçar-nos com a partit i també com a moviment i millorar la nostra manera de treballar, per a tindre una palmera digna a la qual agarrar-se quan vinguen tsunamis bipartidistes com el que, indubtablement, han originat ara PP i PSOE.

Nomdedéu ha dit...

Ivan, tens raó. El BLOC de Castelló no està en condicions de mostrar unas xifres fantàstiques.
Així que no et rebatré això. Ni practicament res.
L'única cosa que no entenc és que digues que la meua discrepancia és "de portetes ben endins". Se'm critica això? També se'm ciritica si dic res de portens en fora.
Jo no accepte ser la reencarnació del mal, com sé que no sóc la solució de res. Però em tem que o som capaços de parlar clar i trencar eixa votació a la bulgara que apuntes, o anem al sac.
El que si que m'agradaria és, que com diu Fuset, hui servisca d'alguna cosa. Que l'Executiva siga capaç de fer autocrítica, i que s'inicie un comi seré de reflexió.
Cas contrari ja sabem on anem. Jo demane responsabilitat, no responsabilitats. Crec que s'enten la diferència.

Ivan Martínez Araque ha dit...

Sort, doncs.
I a tirar de manual de la segona nota o de "re", que de moment és l'únic que es pot fer. Renovació de càrrecs, redefinició del discurs i, el que més costa, refundació d'avall cap amunt i reorganització de dalt cap avall. El problema, com sempre, és com. I a treballar de 8-12 anys vista.
Per cert, allò de posicionament dur ho dic descarregat de tota càrrega pejorativa. El millor que han sabut fer quan han estat en l'oposició, tant en el Bloc com en EUPV, és que són els únics que ho han sabut fer internament; tal volta perquè són qui més s'han cregut les sigles i el projecte.

Nomdedéu ha dit...

ha anat bé l'executiva. estic més que raonablement satisfet. ja hi haurà un comunicat públic de l'executiva. ara, a treballar.
Personalment a pensar en el treball d'oposició a l'ajuntament de castelló. que feina tenim.

Anònim ha dit...

Et veig molt positiu. Bona senyal?. Pots dir "alguna cosa més".
Gràcies.

Un votant del Bloc des de fa moltes eleccions que enguany resà un parenostre abans d'introduir la papereta d'Isaura.

Anònim ha dit...

Bona nit:

He estat llegint amb molt d'interés aquest fil. Jo vaig votar BLOC a aquestes eleccions, supose que com a signe quasi de romanticisme.

A mi m'agradaria també aportar el que puga. Espere no dir massa imbecilitats.

El tema de parar el PP o el tema del vot útil per al socialistes no l'entenc. El PP, que jo sapiga, està arrelat a Castelló i al PV com no ho està a cap altre lloc de l'estat espanyol. Aleshores és aglutinar un vot que com a màxim a CS arribarà als 2 diputats (PSOE), la qual cosa es manté des de fa ja uns anys.

Per tant, deixem-nos de tonteries, d'útil no té res. Això s'ha de transmetre a la gent pròpia i als altres. Si es vol canviar les coses s'ha d'anar a pel vot de gent del PSPV i del PP també i canviar-los la visió de les coses. Estic segur que hi ha gent que desitjaria més un partit en clau valenciana que un PP i no parle de UV. És a dir, també a per empresaris que creguen en el valencianisme polític. S'ha d'insistir en els temes econòmics. I ojito per que els de UPyD ho tenen molt claret i van pels vots de PPSOE i ja han superat el BLOC en vots a Castello ciutat. Per tant valencianisme polític a tota 'metxa' per tal d'arramblar vots d'altres i començar a convéncer gent no convençuda.

Després, crec que amb tot el valor que té el programa electoral del BLOC, falta una transmissió de la filosofia/concepte o com vullgueu dir-li darrere el projecte polític del BLOC, per a gent que no estiga 'iniciada'. Trobar clarament eixe concepte, transmetre'l i no canviar-lo massa cada poc temps és la clau per intentar alguna cosa. Els punts de qualsevol programa s'articularien al voltant d'eixos conceptes centrals del projecte.

Una altra cosa. No és suficientment aglutinador el nom Bloc Nacionalista Valencià per a un grup, que a més s'ha d'incloure altres noms per a presentar-se a les eleccions? És que els altres no són nacionalistes valencians?

De moment, acabe ací. Espere que no haver sigut ni massa pesat ni tanmpoc massa ximple.

Anònim ha dit...

Sóc el 80.000.
Amunt Bloc.

Nomdedéu ha dit...

No n'has dit cap de ximpleria. Eixa dificultat per transmetre el missatge, i fins i tot eixa dificultat per presentar-nos en públic dient el que som, són alguns dels arguments que jo mateix defensava ahir. Altra gent també, i altra gent en defensava d'altres. Però crec que hi ha una coincidència en que hi un espai nacional per construir, però subjacent. Hi ha lloc per fer eixe discurs. Un discurs que en part fa el PP, aconseguint una cosa que nosalgtres no haviem pogut aconseguir: una certa consciència de ser valencians. I m'explique, que ara els puristes de pa sucat amb oli deun haver desenfundat els ferros toledans. Mai abans senties una "tia maria" dient: "nos perjudican (Madrid, el PSOE) por que somos valencianos".
Encara que siga en negatiu, com regió d'Espanya o com el que vullgueu el PP està creant eixa consciència de ser "algo tots junts". El discurs del monstre de la demagògia, però excel·lentíssim comunicador Sr. Pons, ajuda molt.
Tota la gent que està disgustada per les accions i omisions del PSOE al nostre país no és de dretes. I amb això, a treballar.
El meu optimisme d'ahir ve donat, perquè el debat va ser seré, i amb els apriorismes justos. Jo vaig fer una proposta que crec (cas contrari no l'haguera fet) que pot ser útil, encoratjadora, dinamitzadora i clarificadora. Es va acceptar. Es perfilarà en dies, i li correspon al Secretari General anunciar-la. Serà, crec esta mateixa setmana. Un colp el comunicat oficial de l'Executiva siga públic (tampoc no espereu que sé jo que!) en parlem.

Anònim ha dit...

Amb aquesta Direcció no podem anar a cap lloc, cal que el Secretari General i el President deixen els seus càrrecs al si del partit i els que entren es creguen el projecte nacionalista del BLOC i treballen amb aquest sentit.Ja n'estem tips d'experiments amb el PSOE, amb EU, amb IPV, amb alguns verds, només falta que ens ajustem amb els del Partit del Canabis, encara que pels efectes algun dirigent d'aquest partit sembla emporrat tot el dia.

XorX ha dit...

Jo crec que el Bloc té un problema: no té unitat interna. I la diversitat d'opinions és bona, però fins a cert punt, perquè parlem del que el votant ha de triar.

Vol o no vol el Bloc una coalició? Com vaig a votar al Bloc si morera diu que si, Nomdedéu diu que no, i la gent que conec la meitat volen i l'altra meitat no?

Doncs escolteu, primer aclariu-vos vosaltres i després demaneu-nos que decidim.

Me fa molta gràcia llegir que "el problema és que maregem a l'electorat amb tanta sigla". Doncs no, el problema és que no sabem si voleu o no la coalició. I tot el pes i responsabilitat el traslladeu a l'electorat. Doncs mireu, no és el nostre paper. I crec que ha quedat clar que la pilota torna a estar en la vostra teulada, on ha d'estar.

"Units som més", el problema és que no estem units.

Aclariu-vos.

Nomdedéu ha dit...

He contestat al post de dalt, però alguna matització. Amb el que he dit, mai he transferit la responsabilitat a l'electorat. La té el BLOC.
Volem o no la coalició? La majoria van votar que si, una minoria vam votar que no. Per tant es va fer.
Des que es va aprovar definitivament, no n'he parlat més. Fins a l'hora d'analitzar els resultats electorals, i evidentment la coalició té un pes en els resultats (atenció als que tenen l'arma carrregada, que només he dit que té un pes, no que siga negatiu ni positiu. Calma tothom).
De totes formes, hi ha una cosa ben curiosa, i és la "credibilitat" o importancia que se'm dona. El partit diu no se que, i si jo he dit que no, es contraposa el que diu Morera (Secretari General) amb el que dic jo (un entre 20 membres de l'EN).
D'una banda agraisc que se'm tinga en tanta consideració, però el pes de la púrpura no està fet per mi.
De vegades, em resulta pesat. Jo diré el que haja de dir, com els altres ho diuen, i si algú em té per referent de no se què l'hi estic profundament agrait. Però mai no m'he postulat per a ser "lider cibernètic".

Anònim ha dit...

Que vols que vos diga. Una formació política (IPV) que te al seu apartat d´enllasos págines d´IU no m´agrada gens. Aquestos no es creuen el valencianisme i volen medrar aprofitanse del nostre prestigi i trevall.. Em pareix que aquestos de IPV d´espres d´haber aconseguit tot el que podien de EU ara volen fer el mateix amb el BLOC. Crec que no tenim que deixar que tingen mes presencia a la coalició que la que realment els correspon per nombre de afiliats i concejals que aporten.

Anònim ha dit...

IPV no a sumat, aixó es evident que no ha sumat... pero venien dient-nos que sumariem molts vots, molt vots, perque a "isaureta" l´habien elegit els afiliat d´EU com a candidata ( ara dupte seriosament d´aixo, company, o dupte). IPV pot integrarse al BLOC perque pot arrosegar vot urbá, vot castellanoparlan, vot Gai, vot ambientalista, pero per completar les llistes, res d´encapsalar res. Al menys al pobles i ciutats on el BLOC es majoritari. Per supost, res d´encapsalar generals i autonómiques, aixó es per a la formació mes gran i eixa formació es el BLOC. No tinc res mes a dir.

Nomdedéu ha dit...

En això, hi estic absolutament d'acorde. Si la relació ha de continuar ha de ser sobre unes bases diferents.

Anònim ha dit...

I ortografia que toca, per favor, reviseu-la, per bé de l'idioma.