05 d’abril, 2009

EL CAMÍ VALENCIÀ D'EUROPA



A un no poden jutjar-lo per les seues companyies, mireu sinó Judes Iscariot, tots els seus companys eren d’allò més respectable, i en canvi ell era un penjat. O va acabar com un tal.

Som el que som, no el que diuen que som. I nosaltres som el que fem. Allò que fa Ximo Tur a Calp és de dretes? I el que fa Roser Frasquet a Palma de Gandia? És que és de dretes l’alcalde de l’Olleria Julià Engó, o el d’Almussafes Albert Girona? Fa polítiques de dretes Maria Josep Ortega a Carlet? I Alfred Remolar a Betxí? Fan politiques de dretes els nostres col·lectius, els nostres més de 300 regidors i regidores, els nostres 25 alcaldes i alcaldesses, els nostres dos diputats?
Hui m’ha escrit a este mateix bloc, Tona i diu:

Enric, jo sóc de les que estic al 100% orgullosa d'anar en eixa coalició. Amb un partit com el PNB que acaben de fer fora de les institucions i que durant tots estos anys de govern ha aplicat les polítiques socials més capdavanteres de tota Europa: ensenyament, sanitat, un any d’excedència pagat per als funcionaris cada cinc anys...Sí, un partit -de dretes?- que va posar de Ararteko un senyor negre i homosexual.

Té raó.
EB, la marca basca d’EU, ha governat amb ells durant anys, i sempre ha afirmat fer-ho amb tota llibertat ideològica, però tot i obviant això, encara hi ha un altra cosa que dir.
L’autoproclamada esquerra, del PSE-PSOE, tan laïcista ella, ha fet Presidenta del Parlament Basc a Arantza Quiroga, un dona que es confessa (sovint, intuisc) propera a l’Opus Dei. La seua avia, de 92 anys, viu a un “caserio”, i no va aprendre castellà fins als 30, ella ja ha complert els 36 i encara no ha aprés euskera. Amb això està quasi tot dit.


Però seguim. Diu Quiroga que mai no ha gastat preservatius, i que està en contra del seu ús. Dic jo, que deu preferir que els negres morguen de la SIDA a l’Àfrica, abans que no arriben ací en patera, i els nacionalistes els convertisquen en Ararteko.

Vergonya, cavallers, vergonya!

Ha estat CiU qui ha defensat al Parlament Espanyol la rebaixa del 3% en el nostre estatut, mentre el representant valencià d’ERC abandonava el debat, per no evidenciar que prefereixen el 5%. Conscients que mai no aconseguiran ni el tres, prefereixen dificultar la consolidació del nacionalisme polític valencià, que el BLOC representa.
CiU la federació nacionalista que ha guanyat les eleccions a Catalunya contesa rere contesa, i que ja fa dos legislatures seguides que malgrat ser la força majoritària, ha vist com ERC i Iniciativa donaven el seu suport al PSC-PSOE, per fer President, un socialista sotmès a la disciplina de vot del socialisme espanyol. Això, els independentistes i els ecosocialistes de Saura, que en lloc de fer verd el país, envia els Mossos d’Esquadra a posar morats els estudiants.

Vergonaya cavallers, vergonya!
Lliçons les justes, i de qui tinga capacitat per donar-ne.

Tenim uns socis de luxe a Catalunya i al País Basc, i no tenim uns socis de luxe a Galicia i les Illes (hagués preferit al PSM mil vegades, però el PSM no vol compartir llista amb UM, malgrat no tenir cap problema per compartir govern amb ells). I amb tot, estic satisfet amb els socis, i no tinc cap mena de complex.
Sé el que som i el que volem. I al País Valencià a efectes pràctics anem sols. Feia molt de temps que no teníem llibertat absoluta per definir la nostra campanya i el nostre missatge. Tenim socis, però a casa nostra estem lliures de tot Compromís.

Hem de fer una campanya de proximitat, alegre, àgil, dinàmica, moderna.

Amb alguns eixos bàsics que també algú apuntava a este bloc:

1. infraestructures i corredor mediterrani
2. Immigració i polítiques socials
3. Major reconeixement de les regions europees amb autonomia com el País Valencià i per tant també de la nostra llengua.
4. Polítiques energètiques i mediambientals

I no cal improvisar res, el cos doctrinal del BLOC emana de les ponències del recent Ve Congrés, i supose que és per això que la llista va obtenir el major suport que cap llista ha rebut en el BLOC en els darrers anys, perquè tot el partit és plenament conscient, que defensarem les polítiques del BLOC, les que hem aprovat en les nostres ponències, les que fan els nostres diputats, les que fem cada dia els regidors i regidores als nostres pobles, que no ho oblidem, per valencians, són pobles europeus. Ningú no ens farà el guió. El guió del BLOC l'escriu el BLOC.

Que ningú no es preocupe més del que toca. Sabem on anem i no estem ballant la yenka.

Estem caminant un camí, el camí del redreçament nacional, de les llibertats públiques i privades, de l’economia sostenible, dels serveis públics de qualitat, de la sostenibilitat ambiental i social.

Estem fent el camí valencià d’Europa.

22 comentaris:

joan cebolla ha dit...

Chapeau!!!. Qui en vullga més que pare el cabas.

Anònim ha dit...

joanda de vlc
Quin gust tindre un discurs coherent!! L'altre dia a Oriol Pujol a una entrevista li retreien tindre un discurs previsible, ell respongué que en política ser "previsible" o COHERENT era un plus...El que més m'agrada es allò de "lliure de tot Compromís"... he,he!!
De moment jo a fer campanya entre els amics i familia

joan ha dit...

Enric, d'acord amb tu! Només un comentari: Quan et refereixes al PNB i CiU com a "socis de luxe", jo no seria tan agosarat, més bé diria que, a hores d'ara, són els millors socis que podem trobar a tot l'Estat.

Nomdedéu ha dit...

D'acord Joan, hi ha coses de CiU o del PNB que no m'agraden, per tant hauria de rebaixar l'alegria del qualificatiu "de luxe".
Però si hi afegim un "temporal" el teu "a hores d'ara", si són els millors que podem trobar, és un luxe anar amb ells.

Eco Taronja ha dit...

Enric, hem triat bé, una persona que sap comunicar com tu, ara cal trobar el canal oportú per aplegar a l'electorat. Sort

Jordi G. ha dit...

Hi ha una cosa que no entenc.
Segurament només eixirà un eurodiputat (o dos a tot estirar), per tant els llocs 2n, 3r, 4t, etc, són simbòlics.

Per tant, ¿Per què no vas al núm. 3?
És a dir:
1r CIU
2n PNB
3r Bloc Nacionalista Valencià?

¿No seria més lògic si el que volem és fer-nos visibles?

No sé... no sé...

Nomdedéu ha dit...

Jo confie en treballar pel tercer eurodiputat. Ara en tenim dos, és cert que no tindrem els vots del BNG, però també és cert que a CiU, les enquestes li donen una pujada important. Cal vore com actua l'electorat del PNB, que jo crec que després del que ha passat al País Basc estarà amb ganes de reafermar-se.
En qualsevol cas, no podem oblidar que CiU és una federció i que Unió té un lloc a jugar, concretament, el tercer lloc.
No ens enganyem, som tots socis, però cada u mira pel seu país i pel seu electorat.
Nosaltes vam aportar 19.600 vots. Molt per davall que altres socis, això no permet encarar una negociació amb força. Per això hem de fer un esforç ara, per tal de poder seure d'aci quatre anys (encara en quedarà un abans de les noves eleccions europees) i ensenyar un bon grapat de vots que ens puga permetre millorar posicions, condicions, etc.
De totes formes, seguint la tradició estratègica de la coalició, les paperetes electorals duran només els noms dels candidats i candidates valencinas. Serem ben visibles.

David Navarro Fernández (BLOC PETRER) ha dit...

Enhorabona, Enric!

Sóc dels qui va votar en blanc en la reunió del Consell Nacional d'ahir quan tocava triar la coalició. Com ja vaig explicar en la meua intervenció, em trobe entre els qui se senten incòmodes amb alguns socis d'aquesta coalició com ara Unió Mallorquina, però vaig passar del NO a l'abstenció perquè després de sentir els diferents arguments dels companys i companyes del CN va quedar clar que aquesta coalició és l'única opció per culpa de l'actitud hostil d'ERC envers el BLOC.

Això sí, el fet que qüestione la coalició que defenses amb tanta energia no significa que no done suport a la teua candidatura. Et vaig expressar el meu suport en aquest blog fa un temps, et vaig votar ahir, et votaré el 7 de juny i col·laboraré si cal en cas que vulgues fer campanya a les comarques del Vinalopó, o a la Universitat d'Alacant. Per què no al campus universitari? M'agradaria veure't demanant el vot per al BLOC a la universitat on estudie.

Una salutació cordial,

David Navarro Fernández
BLOC (Col·lectiu de Petrer)

El ha dit...

Enric espere que es faça un acte (meeting) a la Marina Alta, a les passadas no es va fer cap acte a la Marina. Hem d'intentar fer una bona campanya, un meeting per comarca no estaria gens malament, cal una implicació del Bloc a nivell comarcal i local.

El ha dit...

(A les passades generals)

Enhorabona ! Podem fer-ho molt be.

tomaset ha dit...

Per si et fa profit.
Unió Mallorquina.
Unitat per les Illes. General 2008
Unió Mallorquina, PSM-Entesa Nacionalista, Entesa per Mallorca, la federació balear d' Esquerra Republicana de Catalunya, Els Verds de Menorca formen la coalició electoral per al Congrés dels Diputats i al Senat per Mallorca.
A la resta de les illes tots els partits de la coalició concurriren en coalició amb el PSIB-PSOE.

ERC d’esquerres.
1979 Grup Parlamentari “Minoria Catalana” CiU + ERC

1982 Coalició electoral “Catalunya al Senat” CiU + ERC

1980 Pujol ( CiU) eix elegit President de la Generalitat amb el suport de ERC i de Centristes de Catalunya- Unión de Centro Democrático.

1999 Pujol ( CiU) eix elegit President de la Generalitat amb el suport del PP i l’abstenció d’ERC.


PNB de dretes.
Incontables les vegades que el PNB ha donat suport al govern del PSOE a Madrid, coincidint amb IU o BNG…
Els pactes amb el PSE en el govern autonòmic i posteriorment amb EA i Ezker Batua.
L darrera legislatura d'Ibarrexe, en vivenda social i altres polítiques d'esquerra han superat a tots els governs Europeus.

tomaset ha dit...

El tercer el tenim segur. El quart és més que probable.
1) El resultat de CiU en solitari o amb els nacionalistes valencians i illencs ha estat:
1987 -853.603 vots
1999 -666.650
1994 -865.913
1999 -937.687 ( amb BNV i PSM )
Mentre que al
2004 amb GALEUSCA va traure només: 798.816 vots a tot l’estat.
Biplarització PP-PSOE i una CiU desgastada, res té a veure amb l'actual.
Ara, al 2009, CiU sol, tornarà als800.000 vots.L'increment de vot de CiU pot doblar el vot màxim del BNG. ( <<200.000)

2)El PNB ha augmentat molt a costa d’EA.
3)ERC estava en un moment magnígfic al 2004, ara divida i cap arrere( mireu les Generals 2004 -2008 ).
4)El BNG també ha baixat respecte al 2004. Crisi i divisió.
5)Aralar compensarà part del vot que perd Europa dels Poble d’EA ( fugit al PNB per cert)

Si al 2004 els resultat van ser:

GALEUSCA 798.816 vots – 2 diputats. ( 1 del PNB i 1 de CDC )
EdP: 380.709 vots – 1 diputat. ( d’EA )

És més fàcil obtenir el 3r diputat possible per Galeusca que assegurar-ne 1 per ERC.

Nomdedéu ha dit...

i tant que ens és de profit. Jo crec que és de profit a tothom la informació. Àjuda a argumentar amb certesa i fa fugir fantasmes.
gràcies

Nomdedéu ha dit...

Dissenyarem una campanya de proximitat, això voldria jo, si més no. Em passejaré tant com puga, i posarem al servei de la política les eines informàtiques.
Intentaré arribar a tot arreu.

Anònim ha dit...

¡Amunt, Enric! Admire la teua honradesa política i les teues ganes de treballar pels valencians. Pense que eres un candidat de luxe.

¡A vore si et passes per Puçol! Ah, i et propose un lema: "el vot meu, per a Enric Nomdedéu". :-P

Anònim ha dit...

Ei Enric, perdona si semble un poc ignorant, però és que cada persona diu una cosa i jo ja no ho sé.
És el Bloc un partit a favor de la independència dels Països Catalans?
Gràcies, i salut!

Josep ha dit...

Fa cinc anys, ERC va pactar amb Iniciativa Cívica por La Rioja i el PSA de Pedro Pacheco. Actualment, els riojans no existixen i el PSA està agonitzant. Jo encara espere que el responsable d'eixos pactes ens done una explicació.

Fa cinc anys, la campanya a les comarques la la Franja la feu només la Chunta i només en espanyol.

Fa cinc anys fou Esquerra Valenciana qui pactà amb Aralar. Els segons ja sé on són, però els primers...

Fa cinc anys la CUP obtingué el pitjor resultat de la seua història.

Fa cinc anys els d'Endavant demanaren el vot per a una candidatura il·legalitzada de l'esquerra abertzale.

I fa cinc anys els companys d'ERPV vetaren la coalició amb el BLOC.

Sort que només és un cop cada cinc anys, que anem a les eleccions al Parlament Europeu!

Nomdedéu ha dit...

Anònim, que no t'ho expliquen, a la web del BLOC www.bloc.ws, està penjada la ponència política i els estatuts, allà ho explica. Diu qui som i que volem. La resta, incluida la que jo puga donar, són interpretacions.
Si Josep, a alguns ens reclamen puresa de sang cada 15 minuts, d'altres poden gitar-se amb el xupacabras, que sempre eran honestos i ben templats

Unknown ha dit...

Estimats amics,
podeu llegir una interessant entrevista que ha concedit Enric Nomdedéu a la web www.cristians.net (Cristians pel Valencianisme).

Des d'ací volem reconèixer a Enric Nomdedéu la seua amabilitat per la ràpida resposta i li desitgem molta sort en esta carrera electoral.

Moltes gràcies.

FONTER ha dit...

Tots els comentaris em sembla que aporten coses; jo voldria aportar una visió general de les eleccions com ja han fet altres companys. La projecció de l'abstenció a Espanya serà molt alta, pel cansament del votant del PSOE i pels problemes que té el PP. És el moment de fer una campanya ambiciosa, d'aquelles que recullen el "vot útil" i tan de mal ens fa. Cal aspirar a 30.000 vots al País Valencià; amb la tendència a l'alça de CIU i el vot del rebuig nacionalista basc al pacte PSOE-PP; el resultats seran bons, la llei d'Hont ens afavorirà si hi ha molta abstenció. És el moment de fer l'esforç.

Anònim ha dit...

Cada dia estic mes content de donar-te el meu vot,soc un poc ignorant a la politica pero el que es clar que fa falta mes gent com tu amb bones idees i bona fe.esperem que el BLOC poc a poc tingue mes força!

Anònim ha dit...

Per la mort de Déu
Valencians, voteu
a Enric Nomdedéu
al parlament europeu!!!