21 de maig, 2011

ELS PILLE REFLEXIONANT? - Levante-EMV.- 21.05.11




















Els he pillat reflexionant? Vostés perdonen. No volia molestar. Però m’agrada pensar que alguns de vostés encara estan pegant-li voltes a qui votar. Bàsicament, perquè això significaria que d’entrada votaran. I això és molt important.
Perquè si les abstencions (un 30%) en les passades eleccions a les a les Corts computaren com escons, el PP no hagués tingut la majoria absoluta. No hem d’oblidar que el 62% de les valencianes i valencians no van votar al PP.
I si tenen pensat votar en blanc, han de saber que tampoc no ajuden a canviar les coses, perquè contra més vots en blanc, més “cars” són els escons, i això dificulta l’accés als partits minoritaris, consolidant i augmentant la majoria del partit més votat. Així què si no els hi agrada com estan les coses, l’única forma que tenen de canviar-les, és votar. Votar. Votar per exemple per aquells partits als que com a vostés, no els agrada l’actual sistema electoral. Un sistema que castiga el menut i sobrerrepresenta els grans.
I cas que vostés formen part d’aquell grup al que no els hi agraden els de sempre, recorden que hi ha moltes més opcions, el món polític està lluny de ser en blanc i negre. Ni ho és la política valenciana, ni la local a Castelló.
Saben? Això del dia de reflexió no existeix a tots els països. En algunes democràcies tan consolidades o més que la nostra, i més avançades o tan poc com la nostra, tal dia com hui es fa campanya. És més, alguns dels nostres socis europeus permeten que el mateix dia de les eleccions, i a la porta dels col·legis electorals, s’instal·len els partits polítics per donar informació i repartir paperetes a peu d’urna. Cap problema. També és de veres que en altres països, notablement a l’Amèrica llatina o Àsia, està prohibit fins i tot vendre alcohol les 48 hores prèvies. Veuen... això ho entenc més que la nostra jornada de reflexió. Per m’estalviaré fer acudits sobre el tema.
El cas és que el nostre sistema electoral no em permet demanar el vot hui. Tant se val, tampoc no pensava fer-ho. No per la meua formació, però sí insistiré en el que he dit més amunt. Busque, informe’s, i no s’aconfor-me amb allò que veu a la tele. Trie una opció amb la que es puga sentir còmode, còmoda. Algú que crega que defensarà sense amagar-se el programa amb el que es presenta. Algú de confiança.
I esta recomanació que els hi faig no és només en nom propi, o millor dit, no és només filla d’una reflexió particular. És el que demana la gent d’ “Indigna’t i vota”, o la gent que es concentra en un grapat de places, reclamant canvis en el sistema. Exigint aprofundir en la democràcia. Que falta fa. De fet, he llegit a les xarxes que a molta gent no li agrada un país que no et deixa acampar en defensa dels teus drets, i t’ho permet si és per vore a Justin Bieber, o un Bisbal qualsevol, d’aquells de “que bonita está Maria Agustina, ahora que han venido los nómadas”.
Ja està, l’article ja s’acaba, els deixe que continuen reflexionant, ens veiem demà a les urnes. Hem de decidir el futur.

11 comentaris:

Juan Gomis ha dit...

Genial, com sempre!! Molta sort per a demà!

miquel ha dit...

Res està decidit. El resultat que val no són les enquestes sinó les urnes. I demà parlaran els ciutadans. Espere que el dia de demà, entre tots, encetem una nova etapa. Eixa és la força de la democràcia: si volem, podem canviar les coses. Tot depén de nosaltres mateixos. Fem servir el nostre vot.

Anònim ha dit...

Enric, hui t'he donat el meu vot. Cuida-me'l.

Pau ha dit...

Enhorabona Enric pels dos regidors!!!
A continuar fent-me sentir orgullós de ser valencianista i del Bloc.

Pau ha dit...

i sobretot estiguem atents a Iniciativa i no ens deixem portar per l'eufòria del magnífic resultat a les Corts. Si ens volen només per a pegar un "polvet" electoral i ara que ho han aconseguit ens volen deixar en l'estacada a les primeres de canvi que se'n vagen a fer la mà, nosaltres volem relacions serioses amb boda i manant nosaltres.

Anònim ha dit...

En la majoria de pobles que Iniciativa ha volgut fer llista propia i fer la punyeta al BLOC han eixit trasquilats (Castelló, Puçol, Alboraia, Sueca, Dénia.....). Estic content que només haja eixit un representant a les Corts per Compromís a la província de Castelló, ens estalvíem gent impresentable.
Força Bloc, endavat Bloc.

Nomdedéu ha dit...

Hem obtés un resultat històric, és de veres. Però ara cal administrar-lo, i com molt bé recorda un anònim és un prestec. Només això. La confiança és guanya dia a dia.
Estem al servei del nostre poble. Gràcies per la confiança, no vos decebrem.

Nomdedéu ha dit...

Per cert, ara fa quatre anys a este bloc se'm va insultar greument, més de 150 entrades, i més de la meitat difamatories dient que jo havia ensorrat el BLOC.
Ara he encapçalat la llista que ha donat millor resultat de la història. Un 8'83% i a 34 vots del tercer regidor.
No sóc un geni ni un heroi.
Però tampoc era un fill de puta.
El temps dona i lleva raons.

Anònim ha dit...

Enhorabona Enric, està de moda els antiherois, necessitem més "fills de puta" com tu, moltes gràcies des de Moncofa.

Anònim ha dit...

Enric, un abraç des de València. Pense que fas un exceŀlent treball.

I disculpa que siga anònim, però no estic registrat. Sóc el mateix lector anònim que una volta et va dir que li encantava el teu estil escrivint.

Nomdedéu ha dit...

Mltes gràcies.