28 de maig, 2011

"LA MEMÒRIA HISTRIÒNICA"- Levante-EMV-28-05´11


Ara fa quatre anys alguns periodistes a sou de partit, o amb vocació d'estar-hi, van publicar en mitjans i webs, preteses anàlisi electorals donant al BLOC local per mort. Carregaven les seus acerades plomes directament amb bilis i m'acusaven de quasi tots els mals de la política local. Polítics d'altres partits, alguns sense cap representació, bramaven com diuen brama la tonyina contra mi, per ser un pèssim candidat, un traïdor i un col·laboracionista. Tot això, curiosament ho deien gent que no ens havia votat, ni tenia cap intenció de votar-nos mai; però per alguna estranya raó es sentia amb el dret de dir als altres que han de fer. Tot i que ells siguen uns fracassats. Pose en esta panera a polítics que mai han aconseguit representació, o a polítics que han dut al seu partit de la victòria a la derrota. Uns i altres, amb eixe trist bagatge, es sentien capacitats per donar lliçons. A la xarxa, als diaris, a les tertúlies.
La nit electoral, i els dies següents, el meu bloc va rebre més visites que mai, un exagerat nombre de visites, que majoritàriament eren desqualificadores, insultants, amenaçadores i molt vulgars. També eren sobretot, estúpides. Com moltes de les crítiques d'eixos periodistes i polítics. Dic que eren estúpides perquè deien coses que no eren certes. Com per exemple que la retirada de Porcar havia fet que perguerem la força al Raval de Sant Fèlix, quan al Raval continuàvem tenint el millor resultat. O ens acusava de facilitar la majoria absoluta al PP, per no pactar amb EU. Quan els cert és que d'una hipotètica suma de vots de BLOC i EU, el regidor de més que s'hagués aconseguit, hagués estat el regidor de menys que hagués tingut el PSOE. I com això tot, una tirallonga insulsa de llocs comuns, de mentides, d'insults i d'opinions infundades, pretesament vestides d'anàlisi electoral.
És cert que aleshores no ens va anar bé, i per això vam fer autocrítica. Vam analitzar els resultats, vam definir una estratègia, i ens vam arremangar.
Ara quatre anys després, i amb el mateix candidat, hem tret els millors resultats de la història del nacionalisme valencià. Un 8'83%. Encara no hem acabat l'anàlisi taula per taula, però hem millorat a tot arreu. També al Raval els resultats són històrics. El meu bloc ha restat tranquil, algunes felicitacions d'amics i poca cosa més. Els blocs aliens estan silents. Cap dels espavilats periodistes a sou de l'adversari, cap ni mig ni un, m'ha dit ara ni pruna. Tret d'uns lacònica sms d'un d'ells felicitant-me. Tampoc no calia ni esperava res. Supose que la vergonya, cas de tenir-ne, els té ocupats amagant el cap sota l'ala. O el que és pitjor, fent càbales per vore a qui poden tirar la culpa de que les seues “prediccions científiques”, no s'hagen acomplit. Probablement la culpa serà de la gent “que s'enganya al votar”. No seria el primer colp que els hi sentim dir coses així a alguns cínics. Són aquells que creuen que quan el Parlament ha deixat de representar al poble, el que cal dissoldre és el poble.
En realitat res del que he escrit no importa. Em va ofendre i em van insultar, van mentir i la seua falta de rigor els va retratar. Van fer el ridícul, i continuen instal·latsen ell. No els disculpe, però no per sed de venjança ni res semblant, sinó perquè em són indiferents. Com a persones tenen el meu respecte, com a “analistes polítics” la meua indiferència.
És una qüestió d'histrionisme discursiu. De fer vinga escarafalls, i dir frases grandiloqüents, vinga a posar números (sense comprovar) sobre la taula i treure conclusions precipitades i impossibles de demostrar. I amb la mateixa insuportable lleugeresa amb la que parlen, ara callen. Memòria histriònica. Al final ni déus ni diables, ni sóc un heroi ni era un traïdor. Ací el que funciona és el treball. Molt de treball per part de molta gent. Jo tinc l'honor de donar la cara. Alguns dels que aleshores parlaven i ara callen, només tenen cara. Molta.

7 comentaris:

miquel ha dit...

El resultat seria encara més històric si s'assoleix el tercer regidor. Només 11 paperetes separen el Bloc de l'últim regidor obtingut pel PSOE. Cal revisar els resultats taula per taula i, si escau, fer una impugnació.

joan ha dit...

No m'estranyaria que hi haguera hagut algun error informàtic en les taules electorals electròniques de Castelló...

Nomdedéu ha dit...

ja s'ha fet la revisió, i ha s'han confirmat els millors resultats de la història.
En campanya vaig dir que dos regidors seria bò per al BLOC, tres bò per a Castelló.
Lamente profundament que per tan poc no tinguem el tercer escó, sobretot perquè l'ocuparia Vicent Marzà, qui estic segur duria una revolució de vellut.
Tant se val, ha començat la campanya

Anònim ha dit...

Enhorabona Enric. Sóc un ex-militant del BLOC i actual simpatitzant de Compromís. M'agradaria que em digueres, si és possible, si valoreu positivament tant a nivell local com autonòmic haver anat a soles, sense IdPV, en molts pobles de la provincia.

Anònim ha dit...

Enhorabona per tot Enric, pel teu treball, pels resultats i pel teu bloc. Segueix així.
Veient els resultats de Betxí pense que es una llastima que a Castelló la gent no tingui la mateixa llibertat de pensament i pense que s'ha de ser tota la vida del mateix equip de futbol i del mateix partit politic, que determinades coses son inamovibles.

Nomdedéu ha dit...

Simpatitzant. A nivell autonòmic hem anat junts, per tant no ho podem valorar. A nivell local, només puc parlar pel cas de Castelló que és el que conec bé.
Nosaltres vam oferir un acrd a Iniciativa, també la col·laboració que es concretà en algunes propostes conjuntes. Ens vam reunir diverses vegades, però les condicions que exigia Iniciativa eren inacceptables, i l'acord no fou possible. Els resultats electorals (per cada 6 vots del BLOC 1 d'Iniciativa) han fet més que donar-nos la raó, han demostrat que vam ser exageradament generosos en les nostres posicions. Però el cas és que no hi hagué acord.
Ara ens hem posat en contacte amb ells, i esperem resposta. Tornem a oferir col·laborar. És impossible saber que hagués passat cas d'acord, però probablement tindriem 4 regidors (el BLOC tot sol es quedà a 34 vots del tercer), i parlariem de tu al PSOE (8 a 4) i seriem molt més forts front al PP.
Ja et dic, vam fer el que calia, i ara ho hem tornat a fer. Esperem resposta.

Anònim. Moltes gràcies. Estem analitzant taula per taula, i ja hem començat a detectar algunes coses interessants, com el fet de que el BLOC ha crescut en algunes taules molt més enllà de la perdua del PSOE (perdua, per cert, de la que també s'ha beneficiat EU i l'abstenció). També hem detectat que el PP ja no guanya per majoria absoluta en totes les taules. En algunes, la suma simple de BLOC i PSOE (sense entrar a fer més valoracions) supera les paperetes del PP.
Alguna cosa comença a canviar. Que no ens enganyen els 15 regidors, el PP ha perdut 1600 vots, i porta 12 anys perdent vots. Per`en tot cas, treballarem més, i millor. Eixa és la fòrmula.

Anònim ha dit...

CLAR I NET.
COM SEMPRE.
ENHORABONA, ENRIC.

JAUME.