05 de maig, 2011

"LA CAMPANYA QUE VE" - Mediterráneo -05-05-11




Demà a mitja nit comença la campanya electoral. Quinze dies d’hiperactivitat política. Quinze dies en els que treballa tothom, els que han treballat molt els darrers quatre anys, els que han treballat poc, i els qui no han fet absolutament res. Que de tot n’hi ha.
La campanya electoral és una cerimònia indissociable dels sistemes democràtics, tot i que jo crec que és en síntesi, un esforç econòmic excessiu (immoral en època de crisi). Nosaltres serem austers. Molt. No resulta creïble presentar-se a unes eleccions prometent austeritat en la gestió, i tirar la casa per la finestra en campanya electoral, i nosaltres som dels que pensem que es predica amb l’exemple. Hi ha dues raons més per ser austers. La primera és que no tenim diners. La nostra campanya es pagarà amb les quotes dels militants i les aportacions dels sous dels càrrecs públics i assessors. No tenim padrins, ni fonts confuses de finançament.
I la segona de les motivacions, hem triat fer una campanya diferent. No hi haurà incursions publicitàries, no hi hauran tanques electorals, no hi haurà falques radiofòniques, ni hi haurà més que un gran acte de campanya. Serà el dia 14 a les 13 hores a la Plaça de les Aules, que clourà amb una paella monumental. La resta de la campanya serà plena d’actes menuts en format. Ja tenim confirmades desenes de trobades amb grups molt reduïts de gent, on els candidats i candidates del BLOC els explicarem en primera persona que és el que volem per la nostra ciutat. I escoltarem, com portem escoltant els darrers anys, i molt especialment en esta llarguíssima precampanya, on hem compartit taula i conversa amb més de 500 persones de qui no teníem filiació prèvia. Així ho volem fer. No hi haurà grans autobusos del BLOC, ni motos siderals, ni la pressió constant als mitjans de comunicació. I farem el que ens agrada, contactar amb la gent a la que volem representar. Preferim 30 actes de 20 minuts amb 7 o 11 persones, que un gran acte d’hora i mitja amb 400. La relació és més íntima, més pròxima. I quan la gent comparteix un café i et mira als ulls, sap que no els hi pots mentir. I tu saps, que no els pots decebre.

1 comentari:

Tonet ha dit...

Molt bé pel Constitucional que autoritza a BILDU a concòrrer a les eleccions, malgrat PP-PSOE.