15 de juny, 2011

"LA CORONA D'ARAGÓ"- Mediterráneo -16-06-11



Segurament, el títol d'este article els conduirà a pensar en un passat de justes, tornejos, reis, batalles... Potser els convide a pensar en la fundació del Regne de València, el Consolat del Mar, els Furs. A d'altres possiblement els hi recorde el certamen de danses tradicionals que fa 28 anys es celebra a la nostra ciutat, amb dansaires d'aquells països i i altres territoris convidats.

Però en realitat, té molt a vore amb el nostre present, i molt especialment amb el nostre futur. La nostra ciutat i el seu entorn pateix una injusta situació a l'hora de competir amb altres territoris, per manca d'infraestructures. Les més importants d'estes tenen una vinculació clara i directa amb els nostres territoris veïns.

Quan parlem del Corredor Mediterrani, que via Catalunya ha de connectar les nostres exportacions amb la resta d'Europa, hem de ser conscients que ens estem disputant el traçat amb l'Aragó. És amb l'Aragó i amb Catalunya també amb qui hem discutit per qüestions d'aigua. Ara, José Luís Gimeno, l'anterior alcalde, ens fa cas i reclama l'aigua del Roine! Un dia explicaré la seua manca de classe i estil en una entrevista amb Artur Mas, parlant precisament de l'aigua. Si parlem de l'AVE, és obvi que connectarem amb Catalunya per seguir Europa enllà. Si parlem del creixement de Port Castelló, no podem obviar els de València i Barcelona. Quan parlem de turisme de creuers, sembla evident que no podem obviar les Balears. I hi ha més exemples, la CV-20, la N-340... tants com vulguen.

I francament, no podem perdre més temps en disputes o competències innecessàries. Hem d'aprendre a ser complementaris, a debatre, a estudiar plegats. Per això al ple d'investidura vaig proposar a l'alcalde que aprofitant que el 2013 celebrarem el 30 aniversari del Festival de la Corona d'Aragó, hauríem d'organitzar un cimera de Presidents autonòmics a la nostra ciutat, que haurà de cloure les prèvies reunions tècniques i polítiques. Es tracta de projectar Castelló com seu d'un gran pacte entre territoris veïns. Però sobretot, de sumar energies per aconseguir les infraestructures que ens han d'ajudar a eixir de la crisi.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

"que aprofitant que el 2013 celebrarem el 30 aniversari de la Corona d'Aragó"????????!!!!!!

Nomdedéu ha dit...

tens raó, és una errata, és el 30 aniversari del Festival de la Corona d'Aragó. Ara ho arregle. gràcies

Anònim ha dit...

Per això fan falta partits púrament valencinas a les nostres institucions, per a que demanen sempre el millor per a les nostres terres.

Ja està bé de PP i PSOE que s'omplin la boca o callen com a p.... depenent de com bufe el vent. Les millors infrastuctures per al País Valencià haurien de ser sempre prioritaries ja estigueu en l'oposición o en el poder ací i a Madrid. Ja està bé de pseudopolítics valencians que han de preguntar a les seus centrals per saber que han d'opinar en cada moment.

A vostés, senyors de la gaviota i del punyet, els han votat gent valenciana per a que defengueu els nostres interesos, no per a que ens doneu les sobres del que no vol o pot tindre Madrid.

Corredor mediterrani, ARA I SEMPRE!!!

Anònim ha dit...

Ara sembla que al Senat el PSOE ha votat en contra de que els trens ALVIA arriben a Vinaròs.

Anònim ha dit...

Voldria preguntar quants regidors no electes es poden anomenar a Castelló, pel que pareix estarà Masip i ara es parla de Carlos Fabra.

Enric Nomdedéu ha dit...

Tres

Anònim ha dit...

Collons! Tres ? El tercer podria ser directament Franco, estos peperos no fan més que sorprende'ns.

raulatxo (twiter) ha dit...

corredor mediterrani? bé. Sabeu que el AVE VAlència - Castelló te el seu traçat a escassos 70 metres de Moncofa poble? I Que e l BLOC era dels pocs que estava en contra d'aquest AVE??? AL final a Moncofa, Xilxes, ALmenara i La Llosa ens faran uns desgraciats amb el vist-i-plau de PP i PSOE, sense mirar si fan mal o no. Sols per penjar-se un amedalla quan la connexio dins catalunya tardarà molts anys. Nomdedeu pronuncia´t.

Nomdedéu ha dit...

Ja hem presentat via Dipu les esmenes al trassat presentades per eixos pobles. Es va fer amb Gràcia Molés, i crec recordar que fins i tot amb Panyella.
L'Ave és important, el Corredor més, però no de qualsevol manera. Nosaltres que sempre hem defernsat eixes dotacions, també hem estat els més cobatius en el tema del seu pas per l'Horta, per exemple, que s'ha fet d'esquenes als pobles afectats i sense declaració d'impacte ambiental. Hem d'estar vigilants, la crisi que fa que tot es retarde, és una oportuniat per nosaltres per fer les coses bé.

raulatxo ha dit...

t'agafe la paraula i ho faré saber al BLOC MOncofa per a reobrir la lluita al poble.