25 de gener, 2014

"DE MOLINER CANVIARÀS..." - Levante-EMV - 25.01.14

El refranyer valencià (com la resta) sempre té raó, perquè si escorcolles bé, sempre pots trobar un refrany que diu el contrari d'un altre. Es tracta doncs de triar bé quin has de fer gastar per tal que suporte la teua opinió, i li afegisca un plus de “saviesa popular”, que sempre vesteix molt.
N'hi ha un refrany, que sonarà una miqueta bèstia, per tractar del que vull tractar, que diu així: “De Moliner canviaràs, però de lladre no t'escaparàs”. S'ha d'entendre bé que el refranyer no fila gaire prim, vull dir que no te'l pots agafar al peu de la lletra, i que quan diu “lladre” pot voler referir-se a algú que fa garrames en el pes de la farina, per exemple. I sobretot, cal acceptar com una obvietat, que no hi ha un sol refrany que incorpore el concepte “presumpte”. Dit això, anem per feina que hi ha una bona bugada.
Després que denunciarem l'intent d'enriquiment per part del Vicepresident Primer de la Diputació, Javier Moliner el va destituir fulminantment, i el va deixar com a diputat d'a peu. Per dir-ho clar, en este moment, té menys competències que jo a la diputació, ja que jo sóc portaveu en totes les comissions i en el plenari. I la feina de Martínez, des d'ara, és alçar la mà per a votar. Amb tot, Moliner premia a qui ha perdut la seua confiança amb una dedicació exclusiva que ens costa 39.000 € a l'any. Això posa en evidència que la “delgada línea roja” de Moliner, era més prima del que ell presumia, i més pàl·lida que la cara que se li va quedar a Adelino Santamaria, quan Compromís de Borriol va descobrir el tortell. Perquè eixa és l'altra assignatura pendent de Moliner, explicar si manté la confiança en un Alcalde que porta temps torejant-lo.
El toreja perquè és vox populi que Santamaria havia de dimitir a mitja legislatura, després quan fes els 65, després quan inaugurés la depuradora... I allà que continua el bon home fent vore que no sabia res, i dient que ell també ha perdut la confiança en Martínez perquè l'ha enganyat. Un alcalde que no sap de qui són els terrenys de l'obra més important del seu poble en 15 anys. Tot i reconéixer 200  reunions (sic) amb Martínez, tot i haver canviat la ubicació prevista per fer-la coincidir en els terrenys propietat de Martínez i del seu soci! 
De veres Moliner creu que Santamaria no ho sabia? Doncs si no ho sabia és un incompetent. La seua versió és que el regidor d'urbanisme el va avisar 40 minuts abans del plenari de que havia sentit a Compromís explicar de qui eren les parcel·les. Curiós que tampoc ho sàpiga el regidor d'urbanisme. Però si fins i tot el PSOE de Borriol ha dit ara que ho sabien des de primers de gener. Supose que el PSOE borriolenc el que fa és reaccionar a l'estirada d'orelles que va rebre el dia que el partit feia a Castelló un acte contra la corrupció, mentre Compromís desmuntava la trama corrupta. 
Però l'excusa és perillosa, perquè si ho sabien des de primers de gener, haurien d'explicar per quina raó ho van ocultar? Què esperaven, que es produís la malifeta? No pensaven dir res? Ho volien dir a bou passat generant un problema administratiu respecte a l'adjudicació que retardaria encara més la solució, i retardar encara més la depuradora? Inexplicable. 
Per això també ara es tiren a la piscina parlant de moció de censura, tot i ser el tercer partit en vots, i saber que la moció només seria possible pactant amb un ex-trànsfuga seu, que s'ha muntat un partit, que ha fet Alcalde a Santamaria, i que formalment encara forma part de l'equip de govern amb el PP.

A Moliner se li acumulen els problemes. Dona dedicació exclusiva a un Martínez imputat per un segon cas, i manté com si res a Santamaria que sembla que ha fet carrera repartint alguna cosa més que saquets d'olives amb el cotxe oficial.