13 de gener, 2014

"L'ABSCÈS DE MOLINER" -www.castelloninformación.es - 15.01.14

El 22 d’octubre del 2009, Juan José Pérez Macian, Tinent d’Alcalde de Castelló i columnista d’esta casa, va declarar solemnement que l’equip de govern popular a la nostra ciutat, acceptava la creació de la comissió d’investigació que havia sol·licitat el PSOE: "porque el Ayuntamiento jamás ha realizado ninguna contratación que no se atenga a la legalidad vigente y, por lo tanto, no existe ningún tipo de problema en que se vuelvan a analizar y revisar todos los expedientes".
Moliner que era Vicealcalde va traure pit. Abans, durant i després de la comissió. Les seues declaracions dient que no tenien res a amagar i que per això l’aposta per la transparència era total, van ser reiterades i contundents. Les realitzades un colp presentades les conclusions, encara més contundents. Segons va dir aleshores, no tenien por a les investigacions, perquè com havia quedat provat en aquella, res tenien que amagar.
Ara, en nom de Compromís, he demanat una comissió d’investigació a la Diputació, per tal de poder analitzar les actuacions del Vicepresident Francisco Martínez. Per què? Perquè el propi President Moliner ha manifestat que no té confiança en este senyor, i per això l’ha destituït fulminantment del càrrec de Vicepresident primer.
I això va passar només 6 hores després de que el grup municipal de Compromís a Borriol fes pública l’operació urbanística que estava a punt d’aprovar-se en el seu terme.
El resum és senzill. La Diputació pagava una depuradora per al municipi. El municipi posava els terrenys. Per aconseguir-los volia pagar a preu d’urbà, terrenys amb la qualificació de rústics. I això ja ens posà la mosca darrera l’orella. Però és que a última hora l’ajuntament va canviar la ubicació de la depuradora, i dels 10.000 metres quadrats necessaris, 2.700 eren de l’empresa familiar de Francisco Martínez, que hagués guanyat vora 50.000 € en l’operació. Normal que Moliner digués que el destituia per que havia perdut la confiança!
Doncs si ell que tenia confiança l’ha perdut, imaginen els que no en teníem gaire! Això sol ja justifica que s’investigue si el que ara Compromís ha pogut aturar, s’ha produït en altres ocasions. I més encara, de veritat ens hem de creure la versió de l’Alcalde de Borriol i Diputat provincial? Ell diu que malgrat haver-se reunit diverses vegades amb Martínez per tractar el tema no en sabia res. Afirma que ho va saber 40 minuts abans del plenari, quan el regidor d’urbanisme del seu partit li va dir que havia sentit al portaveu de Compromís denunciar-ho a la premsa! Costa de creure, francament, però en l’hipotètic cas que fos cert, igual ha de marxar, ell, i el regidor d’urbanisme. Per incompetents. La denúncia feta per Silverio Tena, es basava exclusivament en la informació que el propi ajuntament havia posat a la seua disposició abans del plenari. O còmplices o incompetents. O connivència o inconsistència. 
El “Cas Depuradora” o “Cas Martínez-Santamaria” necessita ser investigat. I el passat també. Però el President Moliner no vol que furguem.
Javier Moliner ha aprofitat que la Rambla Carbonera passa per la Vall d’Alba, per treure’s de sobre una icona del fabrisme. Aprofita per presentar la seua candidatura al concurs de “Mister Propper” i vol fer-se passar pel sanador del partit i la Diputació. 
Però en realitat vol tancar la ferida en fals. La negativa a investigar, converteix el cas en un abscés, en una col·lecció de pus, fruit un procés infecciós. Ja saben, produït per bacteris i paràsits. Un error de Moliner. Perquè amb la seua ajuda o sense Compromís investigarà, i ell sap que hi ha més bacallà per tallar.
Assumeix un risc enorme, de ser el que “limpia, fija y da esplendor”, pot quedar com el còmplice ocultador. Ell mateix. 

1 comentari:

Tonet ha dit...

Damunt Martinez diu que l'han apartat per motius polítics no per motius legals. Faltaria més. Quin morro.