23 d’octubre, 2014

"BLAVA, VERDA, NEGRA" Mediterráneo - 23.10.14

Per situar-nos farem un breu resum. A Castelló es va implantar la zona blava per generar rotació en la zona més comercial. Poc més de 600 places. La veritat és que no ha generat tanta rotació com caldria per la deixadesa de la concessionària que només vol cobrar, i la connivència de l'Ajuntament que només vol fer calaix amb el cànon.
Ara algunes de les zones blaves han desaparegut, perquè alguns carrers s'han tancat al trànsit en favor del TRAM o dels vianants. I això és bo. Si no hi ha transit, no cal rotació. Sembla evident!
Però, en lloc de revisar el contracte a la baixa, el PP va decidir afavorir l'empresa convertint en zona blava carrers que no necessiten rotació. Volien cobrar per les 600 places, estigueren on estigueren. Calgueren o no.  Això ha generat tal malestar que el PP ha incorporat 500 places verdes dins de l'espai blau, la qual cosa ha fet que la taca blava s'amplie més i més i més i més. El PP diu que així els residents podran aparcar debades. Però si ja aparcaven! Ara han d'anar més lluny. Sempre molt més lluny, com la cançó! 
Tot això ho hem explicat infinitat vegades al PP, però parlar amb ells és com rentar-li el cap a un ruc. Perds el temps i el sabó. 
Prou de queixes. És hora de prendre decisions. Si contem amb el seu suport, i Compromís governa la ciutat a partir de maig, revisarem el contracte amb l'empresa. I redimensionarem la zona a la mesura de les actuals necessitats. Governar pel bé comú.