07 d’octubre, 2014

"LA GIRA EUROPEA" - www.castelloninformacion.es - 08.010.14

Jo em vaig agafar tres dies de vacances (i encara me’n queden i no les faré, com cada any) i vaig anar a Edimburg convidat pel partit nacional escocés, i ací els del PP me’n van dir més que a un gos. Es veu que jo he de donar explicacions del que faig en el meu temps lliure.
Els líders populars, però, en hores de feina i amb diners públics, fan viatges més enllà de l’espai que per mandat representen. Però jo no me’n queixaré, tot el contrari. Em sembla necessari i espere que siga útil. En general, clar.
Vore a Javier Moliner anar a Tarragona a reunir-se amb la ultraminoritària i políticament ultra, Societat Civil Catalana, per alliçonar-los de què és el que hauria de fer Catalunya amb el seu futur, és més discutible. Sobretot, perquè si el President de la Diputació de Barcelona vingués a Castelló a reunir-se amb una associació valenciana per demanar suport a la independència catalana, el PP eixiria en tromba parlant de que ens volen envair i furtar la paella.
En canvi, que Moliner vaja a Brussel·les en la seua condició de President de Partenalia i parle de més finançament per als governs intermedis, sembla més raonable. Per molt que nosaltres creguem que les Diputacions (i les províncies) s’haurien d’extingir en benefici de les autonomies. Però en tot cas, el viatge té lògica, i que siga amb diners públics també. Res a dir. O si de cas... si de cas recordar que en el debat sobre l’Estat de la Província vaig llançar una proposta que Moliner va semblar acceptar de bon grat, però que no consta que haja fet cap pas en eixe sentit, segurament atrapat per l’equilibri de poders interns del PP. 
La proposta era una reunió plenària de les tres diputacions valencianes, per analitzar el que estem fent, programes, projectes... Els valencians i valencianes paguem els mateixos impostos en tot el territori, però en funció de la voluntat política de cada diputació (per cert, totes tres governades pel PP) tenim uns drets i unes prestacions, o no. No sembla raonable. Una posada en comú per copiar allò que de bo fan a Alacant i València, i per exportar el que fem de bo a Castelló, sembla que beneficiaria més a la ciutadania que un viatge europeu, d’incert resultat. Allò no depén de nosaltres, la nostra proposta sí.
I després està el viatge de l’Alcalde Bataller a Brussel·les per participar en els actes de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats. Segons ell mateix ha manifestat, hi ha anat per atraure inversions per a Castelló. Ben fet! Vorem si ha tingut èxit en breu. També va aprofitar, diu, per convidar a responsables europeus a la inauguració de la línia 1 del TRAM (dir-li línia 1 és una mostra d’optimisme patològic!) perquè és modern, puntual (això produeix hilaritat, si pensem que el primer viatge porta cinc anys de retard!!!!) i ecològic. Diu Bataller que li va explicar “algunos detalles” del projecte a la Sra. Daniela Rosca, Cap de la Unitat de Transport Net i Mobilitat Urbana Sostenible, de la UE. Em fa la sensació que entre els detalls que li va explicar, va oblidar dir-li que el trajecte, en el seu pas per dins del BIC Parc Ribalta, està suspés per sentència ferma del TSJ, ratificada pel TS.
No passa res, Alcalde, ja s’encarregarà Compromís. He parlat amb el nostre eurodiputat Jordi Sebastià, i s’ha compromés a entregar a la Sra. Rosca la sentència que el PP es nega a complir, comprometent la versatilitat i sostenibilitat del TRAM que tan pregonen. Ho fem en defensa de la llei.