28 d’abril, 2007

ACTE 25 D'ABRIL. INTERVENCIÓ A LA PLAÇA MAJOR.




FA TRES CENTS ANYS QUE LA BATALLA D'ALMANSA, VA POSAR PUNT I FINAL A LLIBERTAT DEL POBLE VALENCIÀ.

FA TRES CENTS ANYS QUE EL POBLE VALENCIÀ ÉS UN POBLE SOTMÉS.

FA TRES CENTS ANYS COMENÇÀ L'ÈPOCA MÉS GRISA DE LA NOSTRA HISTÒRIA NACIONAL.

FA TRES CENTS ANYS, EL BORBÓ VA DEROGAR ELS NOSTRES FURS, ACABANT AMB EL QUE ERA L'EMBRIÓ DEL QUE ARA ENTENEM COM UNA DEMOCRÀCIA.

UNS FURS QUE EREN LA GARANTIA DE PROGRÉS D'UN POBLE SOBIRÀ.

PERÒ TOT EL MAL NO VINGUÉ DE FORA. RES NO HAGUERA ESTAT POSSIBLE SENSE LA COL·LABORACIÓ DELS BOTIFLERS. DELS VALENCIANS QUE TRAIDORAMENT VAN ENTREGAR EL SEU PAÍS ALS CASTELLANS.

“POR JUSTO DERECHO DE CONQUISTA” VAN PROHIBIR LA NOSTRA LLENGUA.

“POR JUSTO DERECHO DE CONQUISTA” VAN PERSEGUIR LA DISSIDÈNCIA, I VAN NEGAR LA PLURALITAT.

“POR JUSTO DERECHO DE CONQUISTA” CREMAREN LES NOSTRES CIUTATS.

HUI TRES CENTS ANYS DESPRÉS, AMB UN BORBÓ A LA CORONA, ELS ACTUALS BOTIFLERS, FILLS DE LA TRAÏCIÓ A LA PÀTRIA, VOLEN TANCAR LA TV-3, I ATAQUEN LA UNITAT DE LA LLENGUA.

HUI TRES CENTS ANYS DESPRÉS, EL BOTIFLERS ACTUALS PACTEN UN ESTATUT QUE ATACA LA PLURALITAT, QUE AMAGA LA DISSIDÈNCIA, QUE PRETÉN DEIXAR FORA ELS NACIONALISTES, ELS PATRIOTES, ELS MAULETS.

HUI TRES CENTS ANYS DESPRÉS, ESTOS BOTIFLERS SENSE ESCRÚPOLS, PARCEL·LEN EL NOSTRE PAÍS, MALBARATEN EL NOSTRE PATRIMONI, DESTRUEIXEN EL NOSTRE TERRITORI.

HUI, TRES CENTS ANYS DESPRÉS, EL PRESIDENT CAMPS ENS NEGA LA VALENCIANITAT, ENS INSULTA A LA TELEVISIÓ PÚBLICA I MENTEIX SOBRE NOSALTRES.

SOM UN POBLE AMB HISTÒRIA, I SOM, SOBRETOT UN POBLE AMB FUTUR.

HUI, TRES CENTS ANYS DESPRÉS LES GUERRES DE SUCCECIÓ SÓN LES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES.

I NO PERMETREM QUE ELS MATEIXOS QUE ENS VAN TRENCAR LA HISTÒRIA, ALCEN ARA UNA MURALLA DAVANT DEL NOSTRE FUTUR.

DONEM RESPOSTES PACÍFIQUES ALS SEUS ATACS. DE LA MATEIXA FORMA QUE PACÍFICAMENT S'HA IMPEDIT HUI EL TANCAMENT DEL REPETIDOR DE TV-3, HEM DE FER CAURE LA MURALLA QUE PROTEGIX EL PODER ABSOLUT.

COM LES TROMPETES FEREN CAURE LES MURALLES DE JERICÓ, QUE EL TOC NACIONAL DE LA MUIXERANGA, DIBUIXE NOUS CAMINS DE PROSPERITAT I PLURALITAT.

VISCA EL PAÍS VALENCIÀ LLIURE.

MUIXERANGA!

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Quines hores d'escriure... treballes a temps complet complet eh???
PVS

Nomdedéu ha dit...

sóc de poc dormir, si. hehe

Anònim ha dit...

Enric: El discurs que acabe de llegir sintonitza plenament amb els sentiments dels que som nacionalistes. Enhorabona. El 27-M serà, de nou, la Batalla d'Almansa, però al segle XXI. I esta la guanyarem, com vam guanyar, encara que 20 anys després, la Batalla de València. Molta força i endavant.

PVS: Ja no tens el "blog"? Fa un parell de setmanes hi vaig accedir gràcies a l'enllaç amb el teu nom i em va agradar, però ara ja no puc fer-ho a través del teu nom perquè no té enllaç...

Anònim ha dit...

encara que no et corresponga, m'agradaria si vols i si no és posar-te en cap compromís em digueres que ha passat en una serie de pobles al fer llistes municipals que el BLOC no apareix, com ara Vilanova, Salzedella... i per què hi ha tantes llistes independents.
Si no em contestes no passa res i si contestes gràcies.

PVS ha dit...

Anòmin no sé perquè no ix però si que el tinc aci està: http://lepetitefenestre.blogspot.com/
PVS

Anònim ha dit...

Si parles d'algun poble voldria que digueres tb alguna cosa de Cabanes.

Nomdedéu ha dit...

Tinc opinions sobre el que passa al nostre país, a les nostres comarques. Sóc un nacionalista, i tot i que faig política muicipal, em preocupa tot el país. Si que vull opinar. Però no voldria dir coses que no se segur. Si fa no fa la cosa va així. Vilanova: Tenim gent, però no una estructura suficient per fer una llista pròpia amb gent del poble. I no volem fer llistes fantasmes. El PSOE sembla que tampoc. Finalment s'ha fet una llista independent i de progrés, que farà front a la del PP. El número dos de la llista és un destacant militant del BLOC, que farà un treball fantàstic a l'ajuntament.
Salzedella. Fa quatre anys guanyà el pp. ells tenen quatre regidors i el BLOC 3. El PSOE va presentar una llista fantasma de gent de fora del poble, que restà alguns vots al BLOC i va consolidar la majoria absoluta del PP. Ells sabran les raon, tot i que tots les podems imaginar. Partido-partido-partido. Creuen que el BLOC té obligacions amb ells, però que ells no tenen obligacions més que amb Indalecio Prieto. El secretari comarcal socialista, va actuar de forma prepotent, inoperant i maleducada. Ara, amb tot el merder de l'abocador (que per cert, l'única cosa que l'ha paralitzat realment ha estat un recurs del BLOC del poble), ha aparegut una plataforma. Jo crec que les plataformes són útils, són necessàries, i crec que nosaltres hem de participar-hi. Però personalment no em sembla bé que es presenten a les eleccions. Els partits no han d'intentar controlar les plataformes cíviques, han de col·laborar-hi, i crec que les plataformes no han d'intentar ocupar l'espai dels partits. Ara es presenta el PP i una plataforma. El BLOC no presenta llista propia tot i que participa de la plataforma. A mi no m'agrada. Com militant i dirigent del BLOC voldria que ens presentarem cada vegada a més pobles, no a menys. No se com quedaran les coses allà dalt, però el BLOC tindrà, segur, pitjors resultats. Teniem 3 regidors propis, i ara no crec que els tingam. No hi estic d'acord. La nostra gent allà dalt ha treballat molt i bé. Han donat la cara. Seria raonable, sumar voluntats, i afegir a la llista del BLOC gent de la plataforma com independents. Però amb massa freqüència algunes plataformes mirent els partits com apestats, això si, et demanen col·laboració, que aconseguisques informació, documentació...i això està bé. I ho fem i ho hem de fer. Però després jugar a que els partits són el "coco" i són insolidaris i egoïstes, em sembla impresentable. També podria dir que qui són egoïstes són algunes coordinadores, o alguns memebres.
Cabanes. Ho hem gestionat malament. Massa gent parlant, en lloc de deixar treballar les estructures orgàniques del partit. La comarcal funciona per primera vegada en la història, a algú no li agrada. No vam poder fer llista, tot i tindre un grup de militants disposats a treballar. Alts càrrecs del BLOC els va presentar per que anaren com independents en la llista d'EU. Tal com jo ho veig un desporposit inacceptable. Quin sentit té per al BLOC?. Si fora una llista de Compromís, no hi estaria d'acord, però no diria res. Però independents en la llista d'un altre partit? Inacceptable. I més en el cas de Cabanes. Ha d'ajudar el BLOC a fer regidor al cap de llista d'EU que s'ha caracteritzat per una manera de fer política que ens allunya, i que s'ha afartat durant anys d'insultar i desqualificar a gent del nostre partit? La meua resposta és que no.
Finalment, si no vaig errat, la nostra gent no ha participat de la llista. Treballarem, jo ho faré en la mesura de les meues possibilitats, per fer creixer el col·lectiu, i d'ací a quatre anys poder fer una bona llista.
Ja ho he dit. Sóc nacionalista. Crec en la necessitat d'un partit nacionalista. Pense que ara com ara el BLOC és eixe partit. Vull, conseqüentment que el BLOC guanye espai social, i ajude a retrobar les llibertats nacionals.
Però també crec que eixe debat és un debat intern que haurem de fer després de les eleccions. Ara toca guanyar espais, i totes els esforços han d'anar encaminats a això. No sóc dels que s'amaga, i participaré en els debats organitzatius. Però ara no toca, i ací no toca.

PVS ha dit...

De vegades em desmotiveu...
A vore com que no creeu en les plataformes polítiques? és el naixem dels partits, la base... tots els partits han hagut de passar per plataforma per ser un partit, són els ciments de la política i dels partits!!!

Pareix mentira, que el BLoc de Castelló diga que no creu en les plataformes, dèu meu!!! Ja no s'arrecorden quan Toni Porcar tragué un escó, gràcies al pacte amb la Plataforma "Independets pel Grau", si senyors este home tragué l'escó pels vots dels ciutadans del Grau, ell tingué el seu sou i sillonet i nosaltres no tinguerem Peteiro d'alcalde...les males gestíons pre i post electorals ens porten al suïcidi. Al igual que ara el compromís, és una mort anunciada des de el meu punt de vista.
Senc ser de vegades tant dura, però crec en la llibertat de pensament i expressió tant com vosaltres...
PVS

Nomdedéu ha dit...

Repetisc lletra a lletra el que he escrit. He dit que les plataformes són necessàries i que cal col·laborar amb ells. Dic que sovint són elles les que no respecten els partits. Tan simple com això. He posat l'exemple de la plataforma de l'avocdor.
Del tema de Grau Unit, no n'he parlat. Però és un altra cosa. No se que en saps tu, jo ho vaig viure de ben aprop. Grau Unit era un partit polític, no una plataforma. Un partit legalitzat com tal. Et diré més Grau Unit, junt amb UPV i PVN (com parits d'ambit valencià)i Nacionalistes d'Alcoi, fundaren el BLOC Nacionalista Valencià. Així quedà constància en el congrés fundacional.
Previament a nivell local hi va haver una coalició UPV-Grau Unit. Una coalició de dos partits, que sobiranament van decidir que Porcar fora el cap de llista. A Porcar el van fer regidor els vots de Castelló i del Grau. Desgraciadament només n'isque un. Porcar no tenia cap sou (poca broma en parlar sense informació) ni cap sillonet. Porcar era el portaveu d'una coalició. Mai no va existir cap plataforma "Independents pel Grau".
No digues que dic el que no he dit, i repassat una miqueta la història de com va produir-se. Jo hi era. La conec bé.
És més, ni tan sols és cert que els partits nasquen tots de plataformes. Ni de broma. Però sobretot, jo no he dit res d'això.
Dic que nosaltres col·laborem amb tot el que podem amb la plataforma contra la contaminació al Serrallo, per exemple. Tenim una rel·lació practicament diaria. Intercanviem informació, acudim a les seues concentracions i manifes. És lògic i bo. Però si ara la Plataforma ens demanara que no ens presentarem a les eleccions, per que elles pugueren encapçalar una llista "unitària", jo diria que no.
Això és el que he dit. -Mira bé el que he escrit en el post anterior, que no s'assembla gents amb el que sembles haver llegit tu.
I per favor, no confonguem les coses.

Anònim ha dit...

psv, no sé qui eres però crec deduir per les teues intervencions, sobretot esta última que eres una mica jove i algunes coses les tens enteses d'orella. Ja t'ha dit Enric com va anar allò de Grau Unit. Ell estava i jo també. A més , Porcar és mereix més respecte.
I sense cap voluntat d'ofendre, no sé si pots donar tantes lliçons ni pensar que tens la veritat absoluta de tot.
M'agraden moltes coses de les que dius, però una miqueta d'humiltat de vegades és necessària.

Anònim ha dit...

300 anys sense llibertad del poble valensià ... ¿quién es ese señor?

PVS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
PVS ha dit...

Uppsss! Sembla que no ens hem entès gens!
Primer que res, mil disculpes, he confòs el nom. Tot té una explicació jo vaig treballar sobre una campanya fictícia de com aniria una Plataforma Independent pel Grau amb eixe nom i l'he confòs a l'escrit, el partit de Peteiro era Grau Unit. Demane disculpes.
D'altra banda, Enric jo he entès lo de les Plataformes com que no estaves d'acord amb la pluralitat d'elles mateixa per tal de presentar-se a unes eleccions, sinó que les plataformes hauríen d'estar vinculades a un partit. La meua crítica venia perquè jo pense que és necessari, i els teòrics fonamenten que ho és, per tal que tinga una bona base un partit, sobre tot municipal, dues vessants:
- Una ideologia clara sobre la base fonamental del partit, mitjançant plataformes cíviques de ciutadans.
- Una plataforma política com a base d'un partit polític.

Duverger ens diu això perquè es creu que un partit ha de ser una vinculació del conjunt, del tot i no d'una part i que els ciutadans només són capaços de vore el tot a partir d'un o com a màxim dos problemes bàsics en la seua existència dins del municipi.D'altra banda, Panebianco defensa que un partit basat en un conjunt de plataformes o partits és un suïcidi anunciat d'aquest partit, ja que només la solidesa farà ferma la identitat d'aquest ent. La meua defensa anava a favor de les plataformes com a ents que donen la base de la política (des del meu punt de vista), però potser no m'hi he explicat.

Un altre tema seria parlar de la cultura política que hi ha en aquest municipi no et diré que no, és un tema important però d'un pes 0, tal i com jo ho veig actualment.

Crec que estic ben informada del que va passar per vàries parts però supose que cadascú tindrà la seua visió. Potser alguna cosa no es comprensible o potser son les típiques lleguendes que es conten, no recorde de primera mà del que va succeir, però si que sé que primer aquest partit va guanyar degut a una coalició amb el PSPV, que aquest partit (jo tenia entès que va nàixer com a plataforma) governà en el Grau, i que aquest bon home es fixa tant en la indepència del Grau, tant desitjada per tots que es va caure de cara. Quan es tornà a presentar, la majoria dels ciutadans el tornà a votar amb l'esperança de trobar allò tant anhelat però caigué en la frustació, a nosaltres ningú ens explica (mitjançant la informació que jo tinc) que Porcar trauria un escó i ell no ens governaria, de fet m'agradaria saber on puc trobar els vots d'aquelles eleccions mesa per mesa, per saber d'on procedien els vots.

La plataforma (en el cas del Grau i de les plataformes que hi ha) no et demanarà cap llista unitària, saben i sabem tots de sobra... que un partit o plataforma no seria votada, la gent del Grau se sent enganyada des d'aquella vegada, per tant no hi ha possibilitats factibles d'una nova plataforma o partit per aquest districte, almenys de moment.
Enric, senc haver-hi confòs termes però és el que havia entès potser ara s'entèn millor el que dic.
A l'anònim, jo tampoc conec qui eres però vaja... si sóc jove almenys m'hi considere, tinc 23 anys. Ja he contestat a lo de Grau Unit, sé que teniu una visió diferent a la que es conta ací i sí, són coses que m'han contat gent del Grau però s'han de sentir totes les versions, ja he demanat disculpes no em fa res i quan m'equivoque sé reconèixer els fets. No pense que haje tractat a Porcar sense respecte tot el contrari, té el meu respecte a pesar de no combregar en ell amb algunes visions, però el meu respecte el té ell i qualsevol persona, si no tinguera respecte no utilitzaria el temps ( com és ara que son les 4 i quart del matí), escrivint i recolzant una candidatura i un partit del que per a mi Porcar és el pare.
D'altra banda, jo no done lliçons a ningú, qui vullga lliçons que vaja a l'escola, no volia fer-ho en eixe tó, jo només done opinions lliures i de pensament, no cregues que parle a la babalá... Tu dius que no en tinc d'humilitat, jo no estic d'acord, però potser aquest mitjà és massa fred per poder expressar en paraules correctament diplomàtiques i amb la humilitat que cal, senc si he donat eixa impressió. Em podries dir revolucionaria, perquè de vegades m'agrada posar-ho tot pates cap dalt i veure com reacciona i actuen les persones i sobre tot si són persones que han de governar el meu districte... però prepotent, no crec que ho siga.
PVS

P.D: He segut jo qui a borrat la meua entrada anterior perquè només hi havia part del text aquest...

Anònim ha dit...

Gràcies Enric per la teua valenta exposició del que ha passat en alguns pobles. La resta de partits d'esquerra??? segueixen presentant llistes fantasmes en alguns pobles (psoe, eu, erpv) que només fan que dividir el vot d'esquerres i afavorir al PP i fotre les llistes del BLOC.
Pel que fa a mi i a la meua familia tens el nostre respecte i tindràs el nostre vot. Gràcies.

Nomdedéu ha dit...

Me'n alegre que ens haguem entés. És veritat que de vegades un correu electrònic no facilita el dialeg.
Grau Unit és presentà en solitàri. No va traure vots suficients per tindre un regidor. Quatre anys més tard pactà amb UPV.
Peteiro mai no va ser regidor per Grau Unit, va ser regidor del CDS, i quan aquell partit es va desintegrar, junt amb gent del Grau van crear Grau Unit.
Ja dic, que l'experiència de Grau Unit, no quallà. Tragué bons resultats al Grau però molt roïns al "sector agrarí". UPV va quedar fora de l'ajuntament, justament perquè va traure bons resultats a Castelló ciutat i roïns al Grau.
Fruit de l'anàlisi seré, quatre anys més tard, vam vore que el defensavem era compatible i anarem junsts a les eleccions. Desgràciadament només isqué un regidor, això si, un regidor fantàstic, Toni Porcar.
Me'n vaig al Pinar a plantar pins. Que passeu bon diumenge!

Anònim ha dit...

Jo estic a favor de les plataformes com a membres socials actius que reivindiquen una demanda social que compta amb el suport d'un bon nombre de ciutadans. Estic d'acord amb PVS en què són, per la definició que acabe d'esmentar, la base de les organitzacions polítiques, però cal tindre en compte que una plataforma en sí no pot (o, des del meu punt de vista, no deu) presentar-se com a partit polític. Per què? Perquè els partits polítics es presenten per assumir una acció de govern en conjunt, és a dir, s'han d'encarregat de TOTS els assumptes d'un municipi, país o estat. Si considerem l'exemple de la plataforma antiabocador, ens n'adonarem que, el simple fet d'estar en contra d'un abocador pot reunir a molts ciutadans que, en altres facetes de la gestió d'un govern, com poden ser la cultura, hisenda o l'urbanisme, poden no estar d'acord ni presentar una postura unitària en estos aspectes. Una plataforma pot simpatitzar amb un partit, o demanar el vot per una sèrie d'ells (com fa jaentenimprou.org demanant "un vot progressista"), però (i en este aspecte estic d'acord amb Enric) demanar a un partit, que damunt té tres regidors (com és el cas de La Salsadella), que s'integre en el seu interior. El programa dels antiabocador coincideix en matèria de cultura, ordenació del territori o identitat nacional amb el Bloc? No té perquè.
Josep

Anònim ha dit...

M'he botat una frase en l'anterior post quan volia dir que una plataforma no pot sotmetre a un partit com el Bloc, que compta amb tres regidors a La Salsadella.
Josep

Anònim ha dit...

La gent comenta molt el video de presentació del teu llibre.

"Un obra d'art" diuen alguns... "herejeeee!" diuen uns altres... Malhauradament no vaig el vaig poder vore... no sé si et donaràn l'Oscar al millor curmetratje però si algú et pot ajudar a penjar-lo al Youtube.com seria interessant.

Nomdedéu ha dit...

ja el tinc amanit. aquell dia tenia format power pint, ara ja te format video i ja puc penjar-lo. Hoi faré al llarg del matí.
Va ser un treball motl xulo que agraisc profundament al col·lectiu d'autors.

Anònim ha dit...

Hola hola, veo que el acto salio bien y que finalmente llegaste a centrarte en la bandera...

Anònim ha dit...

El tema dels carrets de supermercat abandonats comença a ser preocupant. Aquest matí a MªAgustina hi havia un davant de la Subdelegació i dos més dins del pipican.
Al Caminàs hi ha una alqueria abandonada prop de Galindo que qui viu suministra fustes de palets a les prostitutes per fer fogueres per la nit que té una flota de carrets per fer el repartiment.
Crec que des de l'Ajuntament es tindria d'obligar i sancionar als supers perquè no traguera la gent els carrets pel carrer per deixar-los abandonats.

Nomdedéu ha dit...

És molt senzill de fet. Cal voler. Ja ho hem proposat. Hi ha supermercats i grans superficies que tenen carrets amb rodes que es queden bloquejades en eixir de l'aparcament. D'altra banda, efectivament, caldria sancionar els propietaris, que són, els hipermercats, per abandonar-los en via pública. O troben un sistema físic o un d'huma (seguretat que impedisca traure'ls al carrer). Tens raó. Tenim la pretenció de modificar l'ordenança municipal en eixe sentit.

Anònim ha dit...

Los carros abandonados hay que equiparalos a la basura.
Que los recoja personal pagado por el Ayuntamiento, y repercutir el precio de recogida mas un un recargo, al centro comercial correspondiente.
Petardos, carros, coches abandonados, motos en las aceras, .....
Mucho desorden es lo que hay.

Anònim ha dit...

Avui dia de canvi de costat dels cotxes aparcats al carrer ( mes par/impar)ningú fa cas ni els propietaris dels cotxes ni la policia. Hi ha carrers que quasi que no es pot ni passar per haver cotxes als dos costats. Exemple: Carrer Pare Vicent.

Anònim ha dit...

Anonimo anterior: Tienes toda la razón. Y el problema no es de hoy. Se dá en todos los dias 1 de cada mes.
¿Cómo vamos a creernos vuestras promesas electorales, si temas tan simples no tienen arreglo?.

Anònim ha dit...

Que jo sàpiga el BLOC no té competències de trànsit, temps al temps, ara cal dipositar esperances de canvi i després si cal demanar responsabilitats si no es fan les coses.