24 d’abril, 2007

"ELS PARCS PÚBLICS, CAL MANTENIR-LOS, DOTAR-LOS ADEQUADAMENT I DINAMITZAR-LOS." 26.04.07 Crònica de Castelló


Els espais públics són alguna cosa més que un reducte de tranquil·litat en l'atrafegada vida urbana. Així ho creu l'OMS, que recomana que les ciutats disposen, com a mínim, de deu a quinze metres quadrats d'àrees verdes per habitant. Cal valorar aspectes relacionats amb l'estat de manteniment, de netedat i de conservació dels parcs, el nivell d'equipament, la informació a l'usuari, el grau d'accessibilitat i la seguretat. L'equipament (espais de jocs per a xiquets sense homologar, taules i cadires de tipus picnic, lavabos públics, zones cobertes per resguardar-se del sol o la pluja, fonts.) són, en general, escassos. El manteniment és discutible. Jardineres en estat deplorable, sense vegetació o plenes de deixalles, bancs trencats i inservibles. Un parc deteriorat genera malestar i sensació d'inseguretat entre els usuaris.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Al Parc del camí Lledó a la gent no li fa molta gràcia entrar, no es troben segurs, caldria fer alguna cosa perquè la gent utilitzara més aquest parc ( més vigilància, més actuacions els caps de setmana.....)

Nomdedéu ha dit...

Clar, o traure la tanca eixa absurda. A les dones, entrar en un lloc com eixe, tancat, també els genera malestar. Ho diu el Servei d'Igualtat d'Oportunitats al seu informe.
Jo vaig proposar traure algun tram de reixa, que haguera servit per impossibilitat creuar la ronda nord, per exemple.

Anònim ha dit...

Parlem de parcs i zones verdes???.... La panderola... que me conteu??? El jardí del port ara l'han rehabilitat però quants anys ha estat deplorable???... Columpis en el Grau quants hi ha???
Vahhhh això de les zones verdes no serveix si no es trau rendiment econòmic important, sino mireu el pinar com han plenat de cases i ciment. Quan jo estudiava a Barcelona molts em deien quan tornava del cap de setmana: Què com ha anat per la comunitat del ciment??? Amb això sobra cap explicació.....
PVS

Anònim ha dit...

Hi ha molts templetes per fer actuacions musicals que no s'utilitzen ( al Ribalta, a la plaça del Mar, al Parc LLedó) estaria bé que els caps de setmana actuaren grups musicals i la gent aniria a vore'ls.

Nomdedéu ha dit...

Si, cal dinamitzar els parcs i cal millorar-los. Hui mateix s'ha innaugruat el primer parc amb "gronxadors" per gent gran. El primer en 16 anys de govern popular. N'han adjudicat alguns més. Tard, però no està mal. Passa el mateix que amb els panells que informen de l'estat de la circulació a la ciutat i de les places d'aparcament públic. Les instal·len ara. Crec que no m'enganye si dic que la primera vegada que algú ho va proposar vaig ser jo mateix fa més de 5 anys al forum de transit. Fa un parell d'anys ho vaig recordar al mateix Forum i Soler em digué que eren cars. Quan fa un any ho reclamà el PSOE el PP va contestar que no s'enterven que ja estaven adjudicats.
Per cert, he vist dirigir el Forum de trànsit a Carlos Tovar, a Moliner i a Soler. Només de Soler vam aconseguir un calendari de reunions amb ordre del dia, però al final, com amb els altres dos responsables, hem deixat de reunir-nos per falta de convocatòria. El Forum, sempre s'ha venut com el lloc on estudiar els problemes de trànsit. Si no estudies, no trobes sol·lucions. És evident doncs el que passa a la ciutat. El temps.

Anònim ha dit...

Esta mañana estaban descargando en la pinar del grao, desde un camión grandisimo, pinos de aproximadamente 1 metro de altura.
¿Estos son los pinos que van a servir para sustitutir los caidos por el ultimo viento?.

Nomdedéu ha dit...

En part si, en part no. L'empresa Vaersa és l'encarregada de fer la reforestació.
Però una associació de veïns va tindre la idea de fer una plantació popular de pins. Els populars en setir "popular" es van posar contents i ja hagueren plantat qualsevol cas.
El cas és que el dumenge 29 se'n palantaran uns 500, crec, que segons Vaersa no representen cap problema per la reforestació controlada que es farà en el seu moment. I això és el que preocupa. Si ho faran en el seu moment, vol dir que "el moment" no és ara. Però clar, com dir que no a una cosa tan "emotiva i apassionant" com la possiblitat de que l'Alcalde plante el primer pí al pinar?
Jo procuraré passar-m'hi. Si es que ens conviden, clar.

Anònim ha dit...

Pinar del Grao.
Cerca de los juegos infantiles, hay una rama de un pino, sujeta por los pelos.
El extremo de dicha rama está a una altura alcanzable por cualquier niño.
Para mi representa un peligro. Pero deben ser los tecnicos quienes decidan.
Despues te mandare la foto a tu correo si es que me lo facilitan.
Se la mandaria al Aqyuntamiento pero es que piden hasta la fe del bautismo. Demasiada burocracia y fiscalizacion.