30 d’agost, 2007

"FASCICLES". Levante-EMV. 1.09.07

Els quioscos de premsa es queden menuts. Els diaris, incorporen regals promocionals per als seus compradors. Mapes, vaixelles, trencaclosques, primers llibres d’una col·lecció. Alguns regalen ví, d’altres mala llet, en llegir-los. El món de les revistes és encara més complex. Incorporen a la seua textura de paper imprés allò que en diuen un blister. Un embolcall plàstic que pot contenir unes xancletes hawaianes, una bossa, un stick de desodorant, una loció bronzejadora, o un joguet sexual. (Cada ú compra la revista que vol, tret d’El Jueves, que de vegades la segresten.) No faré cap acudit sobre la necessitat que algú regale amb el seu diari un carret de la compra, per dues raons. En primer lloc, perquè tots eixos acudits els ha fet ja el magistral Forges, i en segon lloc, perquè la ciutat està plena da carros abandonats, rotllo self service. El PP havia promés bicicletes. O s’han enganyat, o ens han enganyat.
On jo vaig és a que el mes de setembre encara serà pitjor. Els fascicles de les enciclopèdies de temàtica més imprevisible i insospitada, hauran de competir amb les col·leccions més absurdes. “Pateras y cayucos. Descubriendo el viejo mundo”, “Celdas y barrotes. Con figuritas de Mario Conde, Roldan y Julián Muñoz”. L’any passat va funcionar molt bé una edició especial del Monopoly fet amb la ciutat de Marbella, on a diferència del clàssic, podies eixir de la presó pagant una bona quantitat d’euros. És més, podies fins i tot comprar la penitenciaria, requalificar-la i construir-hi dos hotels amb jacuzzy incorporant una figureta de Jesús Gil en Meyba i dues senyoretes mostrant els seus pits gentilesa de Corporació Dermoestètica. Els de les senyoretes, vull dir.
Els partits podríem fer el mateix. En arribar setembre, oferir alguna col·lecció als nostres votants. El PP hauria d’editar “Obras incompletas. La colección que nunca finalizará.” Amb els fascicles del carrer Colon, el recinte de fires, el bulevard de la via, el pont del TVRCAS, les rondes de circumval·lació o el mapa escolar. El PSOE una col·lecció sobre la guerra de successió. “D’Almansa a Sevilla, passant pel Puig”. I el BLOC? Nosaltres portem tot l’estiu intentant explicar, per fascicles, això del Compromís. No tindran queixa els col·leccionistes!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Enrique, qué piensas tú del paso que ha dado Rosa a la vez que se anuncia su adhesión a la plataforma del filósofo Savater?

¿Piensas que en el PSOE hay muy poquitos que piensen como ella y que menos todavía tienen huevos de decirlo?

¿Te sientes amenazado, inseguro, quizás?

Nomdedéu ha dit...

1,2,3,4,5,6,7,8,9 i 10.Ommmmmmmmmm!

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=tt49L-vXBTw
Mireu al tio Adelino

Anònim ha dit...

Adelino, ¡no gracias!

Vicent Martínez ha dit...

Rosa, rosae, diuen.

Xè tu, el compromiso Bancaja... Enric, incorregible. Per cert, la conya, al diari, no es pot fer, no? Al no existir encara els hipervincles, clar.

Si de fet, l'espectacle no l'esteu donant vosaltres, sinó els col·legues d'IU. Una obra de Shakespeare, el grup parlamentari és com Dinamarca. Traicions, lluites pel tro de Síndica, passió i desmais, venjances... tots els ingredients del teatre clàssic, tu. Només falta l'acer, que almenys literalment, no ha brillat, gràcies a nostresinyor.

Aquesta setmana han tramitat l'expedient d'expulsió de les díscoles furtacàrrecs. Molt bon precedent, sí senyor. És el primer pas, claríssimament, per a la reconstrucció de la marca valenciana d'Izquierda Hundida, ai perdó, Unida.

De totes maneres Enric, i ara parlant més seriosament, les expectatives que s'obrin són, com menys, interessants. Ja han sortit informacions sobre la probable aliança electoral de cara al març (ho publicava l'Avui citant fonts del Bloc), i no pareix una mala opció tendir a una unificació de les opcions nítidament nacionalistes, sense interferències de Madrid ni enlloc. Hi ha mil fórmules, i crec que estaria bé estudiar-les seriosament.

Vaja, què menys que estudiar-ho, no? Però més enllà de coalicions, pactes i despactes, allò que importa és el missatge, el discurs, la capacitat de transmetre un projecte que genere il·lusió.

Precisament, tot el que no va existir en l'última campanya electoral. Sempre he dit que el problema del CPV no era el què, era el com. Nasos, no tornem a caure en el mateix error, que els paguem a preu d'or.

Nomdedéu ha dit...

Si, la "hiperbroma" no pot fer-se al diari. I millor. Allí no hagués gosat fer-la. Una cosa és al meu bloc, que tot i molt visitat (aviat 50000) és "ma casa", i l'altra fer broma a un diari, poden ofendre gent que creu més que jo en el compromís.
La informació de l'AVUI, és quan menys per posar-la en quarentena. Per raons que fora llarg d'explicar ara i ací, però certament s'obri un escenari nou, i no podem tornar a fer les mateixes errades. Compartisc amb tu que el missatge que vam donar va ser desil·lusionador. A sobre als llocs on vam decidir no pactar vam haver de perdre molt de temps parlant de tot això, en lloc de fer propostes. I mira que a Castelló en vam fer! En qualsevol cas, hi ha un calendari per a tot. I dimecres la primera executiva nacional post vacacional. Començarem a parlar de com enfocar les eleccions generals.

Anònim ha dit...

Lo de Borriol va tomando cuerpo. ¿Otro caso Vilarreal?.
A ver si aprenden.
Respeto, respeto y respeto.

Anònim ha dit...

I el BLOC? doncs el BLOC deuria fer dos coses de cara a setembre, la primera deixar de vendre els fascicles "FalconCrest-Compromís", cal tancar eixa trinxera ja, què lo únic què fa és empobrir la imatge tant d'EUPV com del BLOC.

I la segona, al meu parer, ja que estem en època d'encetar projectes(els cursos acadèmics, "la vuelta al cole", la reincorporació al treball després de les vacances, les noves col·leccions per fascicles bé siga d'enciclopèdies o de monedes i bitllets de tot el món...) pense q és bon moment per encetar una campanya d'afiliació, per a donar a coneixer al partit i per a fer-lo més gran. Encara q siga a nivell cybernètic (campanya per internet), crec q estem en un bon moment per a sumar gent al projecte del BLOC.
com ho veus tu, Enric?

Nomdedéu ha dit...

Absolutament d'acord. Ho deia en un comentari anterior, ara és el moment de la Secretaria (sense accent) d'Organització. És un moment crucial per anar poble a poble a vore com reactivem la gent que va tindre mals resultats. El moment de donar una empenta als que els tingueren bons. El d'anar als pobles on no vam poder fer llistes. És el moment del BLOC TU POTS, si se'm permet dir-ho així, i sense que signifique ni cap retret ni cap intent de reobrir res.
També he dit en altres ocasions que gastem més temps parlant dels altres que de nosaltres. D'acord amb tu, ara toca fer creixer el BLOC.

Anònim ha dit...

El BLOC actualment el mal que té és que hi ha massa "carabasses" dirigint-lo ( Mediocres com els va definir Porcar) i eixa gent són incapaços d'il.lusionar ni als de dins ni als de fora, en fi, esperem pel bé del nacionalisme a aquest País que altres persones amb més coneixement i ganes en un futur siguen els dirigents del BLOC.