11 d’octubre, 2007

ESPANYOLEJANT



Quan al Camp Nou (tant de bo passes a Mesatalla o a Castàlia) es fa algun acte de reafirmació nacional, i es mostre la voluntat catalana de que se’ls reconega com a nació, apareixen quasi bé tots els mitjans de comunicació dient que no es pot barrejar política i esports. Quan es demanen seleccions esportives de caràcter nacional, passa el mateix.
Com és que hui veig en la televisió que han nomenat el Real Madrid “embajador de Espanya”? Això no és barrejar esport amb política? Que hi fa el Borbó menut al costat del president del Real Madrid? No era de l’Atlhetico de Madrid el xaval? Com és que no han cridat a consultes a Paco Vazquez, ambaixador socialista a l’anomenada Santa Seu? Com és que no se'n van tots plegats a fer la mà amb tant hipocresia i cinisme?

18 comentaris:

PVS ha dit...

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/126226/index.php

Anònim ha dit...

Les meues felicitacions al nostre president Francisco Campos, segur que demà li donarà un altre premi al nostre honorable rei i es farà una foto amb la bandera de Castella.

Soca ha dit...

Camps, te la possibilitat de continuar osant el nom de persones de la família dels Borbons a qualsevol edifici que passe els 500 metres quadrats. Vergonyós i penós.

Anònim ha dit...

Mentres es desborde el riu Girona, el nostre honorable Francisco Camps està a Madrid xuplant-li el cul a la família reial borbona. Així és com treballa pel nostre país el seu president.

Anònim ha dit...

Mig País Valencià amb aigua al coll i Paquito Camps fent-li festes al Borbó i al dia de l'Hispanitat ( Calp, Borriana, València.......) i ara amb l'aniversari de la riuada de València ( 1957) en que fins i tot un alcalde franquista ( Tomàs Trenor) és va plantar davant del poder central. Si algú en el Estat Espanyol ha de estar calent amb el poder central eixos som els valencians.

Anònim ha dit...

Els xiquets en barracons, les autopistes de peatge, la taronja sense preu, pobles incomunicats, baixos plens d'aigua, ponts a fer la mà i Camps de cabotades a Madrid.
Visca el Levante feliz!!!!

PVS ha dit...

I mentre llueix a la façana de la Diputació de Castelló; "Agua para todos"... ja poden anar arreplegant-ne.... i guardar-la...
PVS

Anònim ha dit...

Caldrà afegir "agua para todos"... però no tanta. Els polítics de la Dipu que governen tenen un ull que és massa.

Anònim ha dit...

JOANDA DE VALÈNCIA
Digeu-me optimista, però parlant ´"d´espanyoletjar", s´heu fixat del poc èxit que té la festa festa nacional espanyola al nostre país? En algun poble hi ha presència als balcons de la rojigualda? en algun ajuntament s´han fet actes populars? NO.
Per contra el 9 d´Octubre a quasi tots els nostre pobles i ciutats es fan actes populars i/o institucionals de qualsevol tipus ( desde paellas a cercaviles, revetles, dinars populars, masclatades, entrades de moros i cristians, exposicions, partides de pilota, entregues de premis...) i en canvi que es fa pel dia d´ezpanya? ZERO PATATERO ( bo, la guadia cerril fa homenatge a la seua patrona i els casals "d´Àragon hijo de Agazor" fan la seua diada, i ja està, és una festa artificial que no arrela.
Digueu-me optimista un altre cop, però ja està bé de flagelar-se sempre i mirem els aspectes positius del nostre País i més ara que cintinuem siguent la tercera força política municipal i per fí tenim diputats a Corts.
Visca el Bloc i visca el País Valencià!!

Anònim ha dit...

Ara mateixa no tinc dades, però crec que es pot assegurar que quasi tots els ajuntaments que tenen caserna de la Guardia Civil, la corporació ha estat convidada als actes de la Hispanidad. Tots, inclosos els del bloc. Personalment pense que és una qüestió molt particular del poble de u, el que no té sentit és el discurs del PP valencià cap al govern del PSOE, els missatges nadalencs, les medalletes als borbons i el no atendre a la gent que en les últimes hores tardarà en pronunciar l'eslogan sempre pegadís de Agua para todos. Quin desori

Nomdedéu ha dit...

si, a Castelló hem estat convidats. Des de fa molts anys ens convien. Jo vaig a actes als que no acudiria com persona individual, però als que crec he d'anar com representant dels nostres electors, dels ciutadans en definitiva. Però no acudisc a aquells que són contraris al que des del BLOC defensem. Per això mai no he participat en les festes del 12 d'octubre.
He aprofitat per anar a veure a la meua germana que es professora a Vilafranca i viu allà dalt, i fea setmanes que no la veia.

Anònim ha dit...

Anem a pams, La Pilarica és la patrona dels aragonesos i també la patrona de la guàrdia civil res a vore amb el dia de la Hispanitat, festa franquista que han volgut seguir el PP i el PSOE.

Nomdedéu ha dit...

La Pilarica és la patrona d'Espanya. També. D'ahi la "fiesta nacional"

Anònim ha dit...

No, la "fiesta de la hispanidad" (hispanidad = països espanyols) o "dia de la raza" (feixisme pur) no te res a vore amb la pilarica, segons diuen és el dia en el que el mariner Rodrigo de Triana va avistar america.

Anònim ha dit...

Aprofitant açò, a mi sempre m’ha fet gracia la manera de raonar dels espanyols de dretes, quant parles dels països catalans, et diuen de tot, que no existeix, etc , etc, i pasen als insults, aleshores introdueixes açò de la hispanitat, i canvien totalment de raonament, diuen el que tu has dit sobre el català però amb el castellà, i el pitjor és que si intentes raonar sobre les similituds dels 2 arguments no ho entenen.

Parlant de la pilarica, si a aquesta gent els hi dieu que en Aragó es parla català et diuen de tot, però si seguidament traus el tema del castellà als estats units, canvien ràpidament d’opinió. És molt curiós.

Nomdedéu ha dit...

Torne a insistir. El dia 12 d'octubre, el que es celebra oficialment, és el dia del Pilar, patrona d'Espanya. El dia de la raza, fa anys que oficialment no és celebra. Els patrons d'Espanya són Sant Jaume (Santiago Apostol) i la Verge del Pilar. Si agafeu el calendari laboral (és la trasllació directa de la decició sobre festes presa pel consell de ministres) voreu que és el que es festeja el 12. La resta està molt bé per alimentar discursos, etc, però en puresa, el que es celebra oficialment és el que diu el Consell de Ministres, únic organisme amb capacitat de decidir quines festes té Espanya (com la generalitat tria les valencianes, i el ple de l'ajuntament les locals). La resta llegenda. O un trasllat parcial de realitats antigues o de costums periclitades.

Anònim ha dit...

Doncs ara a Girona el dia 12 és el dia de la foto. Va ser molt curiós, estava visitant eixa ciutat i quan em vaig diposar a entrar a la famosa plaça del vi em vaig trobar una cosa hipersemblant… una paradeta d'uns ciutadans magrebís que venien fotos del rei (desde A-5 fins a din A3) amb l'efigie del borbó, i classificades per fotos de A: Borbó sol, B:Borbó amb esposa i C: Borbó i familia.
La gent rèia cosa mala, fins els mossos d'esquadra en van comprar alguna via alguna tercera persona, vos ho puc jurar, però el més esfereïdor de tot va ser l'oferta que: amb la compra de 4 fotos et regalàven una mistera!!!!.
Brutal, brutal, no portava la càmera al damunt, però segur que algú ho penja en breu!!

PD: Estéu pensant en seguir iniciatives com aquesta?

Nomdedéu ha dit...

Personalment no he pensat en dedicar-me a la venda ambulant.