16 d’octubre, 2007

"EL CONSELL SOCIAL PREVIST A LA LLEI DE GRANS CIUTATS, ACABARÀ AMB ESTE SIMULACRE" Crònica. 19.10.07

Des de fa dos anys, el PP fa un simulacre de participació ciutadana als pressupostos. Les Juntes de Districte analitzen les propostes veÏnals. Quan proposen una zona verda, se'ls contesta que no hi ha pressupost, quan proposen una aposta pel transport públic els diuen que això no toca, quan reclamen un ambulatori se'ls informa que és cosa d'un altra administració. "Que podem demanar?" diuen els veïns. "Que canviem les llums foses d'alguna farola i tapem els clots de l'asfalt", contesten obviant que la llei obliga els ajuntaments a fer-ho. Més? Quan entres a la premiada web municipal per informar-te sobre taxes i impostos, et diu: "La pàgina web a la qual vostè està intentant accedir no existeix." Per quina raó no sotmeten a l'opinió dels veïns l'increment desmesurat de les taxes i impostos? Que els ingressos no formen part del pressupost?

24 comentaris:

Anònim ha dit...

La culpa: de los inmigrantes. jua jua jua jua.
Que cara tenen.

Anònim ha dit...

Més que un simulacre és comparable a una tragicomèdia grega o a una obra de Dante.

Nomdedéu ha dit...

Trobe que eres generós amb zixò de Dant i el teatre grec. Això no passa de ser un guió dels de "escenas de matrimonio"

Anònim ha dit...

He leído que en cataluyna un conductor dió positivo en alcoholemia y en el drogotest (consumo drogas).
Mi pregunta es: ¿nuestra policía también dispone de drogotest?.
Gracias.

Nomdedéu ha dit...

bona pregunta. No ho sé, ho esbrinaré

Anònim ha dit...

En el programa "quiero hacerle una pregunta", alguna persona de habla castellana no sabía decir "Josep Lluis". ¡Que burros son algunos!.

Anònim ha dit...

¿Es mas difícil pronunciar Iker que Josep?.

Anònim ha dit...

Clar per exemple Imanol Arias o Inaki Urdangarín a ningú se'ls ocurreix dir-los Manuel o Ignacio i als catalanoparlants tots ens volen traduir el nom.

Anònim ha dit...

¿Como pediríamos una botella de cava Castellblanc?
¿Castilloblanco? Anda yaaaaaaaa.
A que tozudez, llegamos algunos.

Anònim ha dit...

i Castell de Cabres ara com voldran dir-li ?

Anònim ha dit...

o Forcall ?

Anònim ha dit...

Enric, al tanto, que prompte seràs Nombre de Dios.

Anònim ha dit...

ALL I OLI DE CODONY

Anònim ha dit...

En el dibuix...

Sr. Masip = Sr. Fabra?

:D

Nomdedéu ha dit...

Si fa no fa. De fet Masip és el cognom del Membre no electe del Govern Municipal encarregat de la hisenda pública.
Membre no electe vol dir (per si algú no ho sap) que amb l'aplicació de la llei de Grans Ciutats, l'Alcalde pot nomenar fins a 3 membres no electes per formar part del seu govern, que podran assistir als plenaris amb veu però sense vot. El paral·lisme és clar. Són Ministres que no són diputats.

PVS ha dit...

Ahir vam vore 35 minuts de nacionalisme a la televisió pública espanyola, va ser un gran debat, n'he escrit sobre això. Però pense que Carod va saber estar a l'alçada de les circunstàncies. No mai m'ha agradat Carod, però he de reconèixer que va ser un discurs coherent, i de fets. Em va agradar...
PVS

Anònim ha dit...

Hola a tot lo món. Ja que este cap de setmana es fa el congrés fundacional, què penseu de la nova formació Iniciativa del Poble Valencià?

Nomdedéu ha dit...

Francament, crec que és el naixement d'una formació dividida. Veig declaracions d'alguns dels seus multiples portaveus dient que amb el PC no es pot anar enlloc, que EU està periclitada, que cal un nou espai. I veig també alguns dels seus portaveus dient (hui mateix a Levante i El Mundo) que neixen amb la voluntat de restar al si d'IU (no se si dins d'EU, que no és la mateixa cosa segons ens recorda amb freqüència la branca més dura d'eixa coalició) i fer costat a Llamazares. Diuen, per exemple, que el seu objectiu és una federació de partits (on també hi estiga el BLOC), més enllà de la formula actual de coalició que és EU.
Així, que com podras comprendre (sigues un anòinim encuriosit, un franc tirador o un periodista -ja em disculparas però en altres ocasions ja han fet una pregunta des de l'anonimat per publicar-la després, com si jo diguera coses diferents en públic que en privat!) mentre Iniciativa no sapiga que vol ser, crec que el BLOC hauria de parar molt de compte. Molt. Per respecte a EU, no hem de negociar amb un corrent d'un altre partit. Per respecte a Iniciativa, mentre no s'aclarisquen res podem fer en comú. Per respecte al BLOC, a qui no se'l pot arrossegar in eternum a negociacions abocades al no res. I finalment, i sobretot, per respecte a la ciutadania. Un altre espectacle com el del Compromís podria ser irreversible per al futur d'aquells que pensem que cal una nova forma de fer política. Que creiem en la força emergent d'un nacionalisme progressista sense complexos. D'els que entenem que l'esquerra dogmàtica és un llast insuportable.
Així ho veig jo. Si IPV es constitueix en partit politic d'estricta ovediència valencia, hem de seure a xerrar, per vore com podem col·laborar. Tenint molt calr que el BLOC és la tercera formació política del país, en nombre de regidors, alcaldes, votants i militants; mentre IPV és una incognita amb més quadres que suport social.
Si volen continuar dins d'IPV, no hem de parlar de res més. Compartim espai a Compromís (un espai que no és privatiu de ningú ni de cap dels partits i col·lectius) i hem de fer per entendres. Però res més.
Ells, elles han de triar el seu futur. El BLOC el propi, i si coincidim pel bé del país fantàstic, si la seua prioritat és que Llamazares guanye a Marga Sanz, a mi no m'interessa res de la seua política.
Crec que he estat molt clar. Alguns diran que massa.

Nomdedéu ha dit...

En el penúltim paragraf, on diu "dins d'IPV" ha de dir "dins d'IU".
I disculpeu les faltes, n'hi ha més d'una.

PVS ha dit...

Per posar la guinda a la tarta faltava l'escandol de Pla, dèu meu com estem!!!!!!!!
PVS

Anònim ha dit...

Arrastrará a alguien en su caída?.
Porque saber, debe saber mucho.

Anònim ha dit...

En el PSOE valencià des de fa molt van a navallades internes a vore qui fot a qui. Algú recorda a Lerma, Romero......

Anònim ha dit...

No, no sóc periodista. Vaig tractar d'identificar-me posant Enric 2, però no m'entrava i a base de provar només vaig poder amb l'opció d'Anònim. Ho sent.

Nomdedéu ha dit...

No, Enric, tranquil, si vulguera saber qui és cada persona que escriu, hi ha mètodes per demanar, si més no un correu electrònic, o podria moderar.
Conteste a tothom sense preguntar qui és. Tot simplement, com algú s'ha escudat en l'anonimat per traure una informació, he considerat oportú que tothom sabera amb qui ens juguem els "quartos". Em va molestar allò, perquè crec ser una persona que parla prou clar i que només té un discurs. El públic i el privat és el mateix, així que allò no calia. Em sap greu que haja estat aprofitant una intervenció teua que jo haja volgut deixar això clar, i que en conseqüència t'hages pogut sentir assenyalat amb el dit, o inquerit sobre la teua persona. Ho sento.