24 d’octubre, 2007

"EL PROBLEMA NO ÉS LA MÚSICA, SINÓ LA MANCA DE CIVISME I LA TOLERÀNCIA DEL PP". Crònica. 26.10.07


Governar és el dificil art de fer compatibles legítims interessos contraposats. És legitim el dret a divertir-se, és legítim regentar un bar de copes, i és legítim, molt legítim, el dret a dormir al teu llit al final del dia. El problema és quan un vol dormir en sa casa a les tres del matí, sobre un bar on es divertixen 60 persones. El problema és que algunes d’eixes persones criden al carrer com a possessos. El problema és que hi massa Nengs de Castefa conduint una discomòbil. El problema és que s’ha permés que bars tanquen com si foren pubs, que locals sense llicència posen música, que un ramat de gamberros rebente les nits de Castelló. El problema és que no hi ha consciència ciutadana. El problema és que l’equip de govern ho ha permés durant massa anys. I ara, ningú no els creu, quan diuen que ho volen solucionar. Un problema.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

El problema és que si tancaren els "pubs" a les dues de la matinada, hi hauria unes quatre o cinc horetes en les que la gent tindria que buscar-se la vida als carrers per...divertir-se?

És un fet cultural inalienable dels castellonencs i llatins en general. El que de debò esdevé una preocupació és que als alumnes de la Jaume I els hagen pujat els menus 0'50 euros!!! Ara sí que no podran beure a OXO, Spoonful o el Manowar...Això sí que entristeix una societat i no la manca de civisme, que d'altra banda, per això ja tenim als finlandesos i escandinaus en general.

No hi ha dret tampoc que algú faá bandera de fer tabula rasa al centre històric. Imagineu-vos una nit a Donosti, compartint uns "txikitos" i "pintxos" en una nau industrial als afores de la "Bella Easo".

L'oci als polígons, llevat de casos molts puntuals, sí que fomenten la marginalitat al lleure col.lectiu, així doncs "no sembla de gran convinença enceguerar-nos"...

Nomdedéu ha dit...

Per mi és obvi. Vaig sentir a una regidora socialista de la meua ciutat demanar que els llocs s'oci anaren fora de la ciutat. Quan la miravem espantada, parlava de dur la gent amb autobusos. Demostrava un absolut desconeixement de la nit de Castelló. Jo, que he eixit molt, i encara isc de tant en tant, tinc el convenciment que la proposta era simplement una ocurrència ridícula per fer oposició.
El centre històric ha d'estar viu. Ha de tindre bars, les tasques, tal com jo ho veig han de continuar. Es tracta de fer complir les ordenances.
Clar que la gent vol festa fins a les cinc. I d'altres volen poder dormir des de les 12.
Jo quan era més jove, he eixit fins a les 6 que obria el mercat d'abastiment i ens podiem fotre una rua reparadora. Però no calia cridar, ni girar papereres del reves.
Però també cla dir clara una cosa. No són només els "joves", o si més no els de la primera joventut. Hi ha gent de 30 i de 40 que aparquen damunt les boreres per anar a calentar-se el morret. I ixen dels locals i xerren a cirts davall la finestra d'algú que vol dormir.
No se si és una bona idea això de no donar permisos de música per que n'hi haun altre pub a menys de cent metres. Hauriem de replantejar-nos si el que toca és millorar les mesures d'insonorització. Però, cal un pacte social. El soroll que més molesta no és dins dels locals, és al carrer.

Anònim ha dit...

Y lo malo es que los niños y no tan niños , en un alto porcentaje, no saben hablar sin chillar. Esos niños serán adultos, y continuarán chillando.
Difícil solución. Pero hay que intentarlo.
Y de los putos cohetes ¿qué me dicen?.
Zona San Félix. Paseando al Santo o Santa, cohete va, cohete viene. Perros asustados ladrando. Niños asustados, etc.

Anònim ha dit...

Fa unes setmanes al diari Levante-Emv publicavem una entrevista a un empresari, propietari d'un local de copes conegut a València, i ell deia que a les ciutat modernes, s'havia acabat aixó de "zones de marxa"; que el que hi havia eren garitos de marxa, desperdigats per tota la ciutat, que mantenien vius els diferents barris d'una població i alhora actuaven de policia nocturna. El que no hi ha son concentracions en poques zones com les que coneixem a Castelló o València.Tal volta es un model a plantejar-se.
Per altra banda pense que el tema del civisme es la clau, i si el civisme no s'acomplix per les bones, aleshores haurà de ser per les males, amb retirades de cotxes mal aparcats, inmovilitació de motos que fan excesiu soroll i multes, ja que considere que abans es el dret a descansar per les nits que el dret a pasar-s'ho be per les nits. Dormir normalment sols es pot per la nit. Pasar-t'ho be pots perfectament a qualsevol altra hora (que no estigues treballant)

Anònim ha dit...

A joan a. ginés:
Completamente de acuerdo. Sobre todo en el párrafo "amb retirades de cotxes mal aparcats, inmovilitació de motos que fan excesiu soroll i multes".
Yo añado:
---Se tiene el derecho a dormir en cualquier hora (dia o noche). Piensese en las personas que para dar un servicio a los ciudadanos trabajan de noche.
-Consecuencias de un coche en doble fila.
1)Obstaculiza la salida del que está bien aparcado.
2)El que está bien aparcado o el que quiere pasar y no puede, hace sonar el claxon, hasta que sale el infractor, con las consiguientes molestias acústicas para lo demás.

Anònim ha dit...

Creo que sois un poco exagerados con el tema del ruido. Nos tenemos que aguantar unos a otros y ya está. Los jóvenes necesitamos divertinos como los mayores se divirtieron.

Anònim ha dit...

Anonim, els joves d'ara no ens divertim com els grans ho van fer. I em permetras que, amb 20 anys, m'incloga els joves d'ara. Cal diferenciar entre diversio i incivisme.

Ara en general, tem que aquest problema es troba en totes les ciutats, i no hi ha una solucio magica. Es pot fomentar per mitjà d'ajudes la bona insonoritzacio dels locals, pero també cal fer alguna cosa al carrer, on quan hi ha la festa, no hi ha només soroll, sino també baralles perilloses i altres problemes.

Nomdedéu ha dit...

Evidentment que els joves tenen dret a divertir-se. Mal aniriem! Sempre he dit que tenim una generació fantàstica de gent ben preparada, solidària, treballadora...també hi ha imbècils i malfaeners, clar. Els joves tenen dret a divertir-se, i els que fa molts anys que som joves també.
I també tens raó en això d'aguantar-nos. Però un es pot aguantar de pegar crits pel carrer, igual pot divertir-se. En canvi, dificilment es pot aguantar de dormir. Segur que quan ha estat preparant un examen fins a les 5 del matí voldria poder dormir unes horetes tranquils.
Cal un pacte social. Uns acords de minims que permeten la convivència. I qui no ho complisca, ha de rebre la punició que li toque. És just.

Anònim ha dit...

Mas arriba apuntan ayudas para la insonorización de locales.
No lo veo bien. Me explicaré.
Cuando el Ayuntamiento me abone el importe del doble ventanal que tuve que poner para evitar, en la medida de lo posible, los ruidos, y que resultó ser medida insuficiente, .... puede que cambie de opinión.
De momento creo que con las ganacias de los locales de ocio, pueden pagar de su bolsillo, las medidas correctoras.
De todas formas lo vea bien o no, harán lo que les venga en gana.

Nomdedéu ha dit...

No amb el meu vot. Vull dir, compartisc absolutament el plantejament. No és lícisubvencionar a algú per fer que complisca la llei. És una perversió. Els locals s'han d'insonoritzar, simplement per que així ho reclama el sentit comú i les ordenances. No hi ha motius per subvencionar-ho.

Anònim ha dit...

El problema és que alguns partits polítics, especialment els grans (PP-PSOE) per tal de no quedar malament amb ningú deixen fer i deixen fer i el que cal és fer complir les ordenances. Primer pacte i consens, després complir les ordenances i sancionar si cal.

Anònim ha dit...

Ha venido a visitarme un amigo. Me ha cogido leyendo el Blog.
Hemos hecho comentarios al respecto.
Al parecer mi amigo no acaba de solidarizarse con los que sufren los ruidos. En su casa no tiene.
Le he hecho una propuesta.
Durante dos fines de semana que vaya a dormir a Lagasca y una familia de la citada calle que vaya a la suya.
¿Cambiaría de opinión?. ¿Vosotros que creeis?.

Además, si hay ordenanza que la hagan cumplir.
A mi no me importa que se haya hecho una encuesta "pionera" en España, y que si tal o cual. Y encima le habrán preguntado al que estaba de copas. Que le pregunten al que trata de estar tranquilo en su casa.

Nomdedéu ha dit...

segur que canviaria d'opinió

Anònim ha dit...

Disculpeu que canvie de terç. Hui he estat en el plenari de l'Ajuntament (no hi havia estat mai), entre els pares del Herrero que estem fotuts per la grua, i m'ha semblat patètic el nivell del debat parlamentari que tenim a l'Ajuntament de la nostra ciutat. Crec que a excepció de les intervencions teues, Enric, i alguna de Moliner (a pesar de no haver contestat al tema de la grua), la resta no es poden aguantar. Si el PSOE no te res millor que els represente, me pareix que tenim PP per a una bona estona.

Anònim ha dit...

Qué s'ha dit al plenari sobre la grua? No trobe cap informació al blog de l'Herrero.

Anònim ha dit...

Pel que fa al soroll: a mi, que visc a la zona, em molesta la gent cridant a les dues, les tres, les quatre, fins les 7 del matí que quan ix del garito que siga, crida, se'n riu fort o discuteix. Els cotxes que obren i tanquen les portes i mentre, la música va a tota canya (deuen estar sords per tant forta com està la música als garitos). Em molesten les motos que, ales mateixes hores, peguen acceleronets per vore si el seu propietari acabe de convèncer al "lligue" de les seues qualitats amatòries. Em molesten els residus, entre sòlids i líquids que he d'esquivar pels matins. Toto això no es solventa tancant garitos. I em consta que la gent se'n infot, dels mediadors. I els que criden, també sòn gent gran, que tampoc sap beure. La risa d'alguna àvia de gaiatera a les 3 del matí també pot ser insuportable. I també hi ha cada cap de setmana. No sé quina és la sol.lució. Una policia que vaja pegant calbots als que criden era la que l'altre dia, a les quatre del matí, mentre una pandilleta intentava a crits convèncer a un tal Toño que la Silvia no valia tant com per pegar-se amb el seu amic de tota la vida. De vegades abelleix, segons l'hora, fer mongetes i estar-se a la finestra a vore el final de l'obra, o bé baixar i donar la teua opinió sobre si Silvia hauria o no d'haver-se morrejat amb el Carlos sortint amb Toño. A tots el Toños, Carlos, Sílvies, Jonathans: deixeu-me la vostra adreça per anar a pegar una volteta dissabtes i diumenges pel mati.

Anònim ha dit...

jo sóc víctima d'un altre tipus de soroll... el de la platja. I la veritat, fa més soroll l'avioneta que avui a les 7.40 estava volant que els xiringuitos. Pero el que hem viscut amb els xiringuitos aquest estiu ha sigut un infern per la massificació, la gent fent botellón, la gent del botellón amb la música a tota hòstia, després vomitant etc a les portes... i la policia no podia ni passar perquè els cotxes no deixaven espai. Quan la policia va començar a passar regularment, la situació va millorar un poc.
No hi ha cap consciència ciutadana, però l'ajuntament si que l'hauria de tindre i si un carrer o un tram de platja no poden assumir 3 bars, qe només en tinguen un

Nomdedéu ha dit...

Gràcies per la part que em toca, anònim. Ho dic amb cert pesar i senese cap falça modèstia, jo pense el mateix.
Moliner és habil com parlamentàri, amb independència de que puga defensar postures que no compartisc. I a sobre, és el darrer en parlar, cosa que sempre dona un plus de credibilitat al no poder rebatre. Però el PSOE, necessita despertar o malament rai.

Calatrava, tens més raó que un sant (o una santa)

Anònim ha dit...

Hoy he oido el en telediario de TV3, que iban a retirar del mercado la naftalina porque los niños las pueden confundir con caramelos. Desconozco si unicamente se retirará de catalunya o en todo el estado espanyol. Toda la vida se ha utilizado la naftalina para los armarios. Pero todo lo que sea proteger, pues bienvenido.
A ver cuando deciden proteger a los niños de los ruidos (incluídos los de los cohetes).
A ver cuando algún médico nos dice el número de pacientes afectados por crisi, ansiedades, etc. provocados por los ruidos.
Sería interesante que los médicos nos hablaran en algún debate de TV, sobre el efecto que produce el ruido en las personas.