29 d’octubre, 2007

QUIN FÀSTIC!

El 14 de març del 2006, en este mateix bloc, vaig dir “Parle de Josety, però ell em preocupa menys. A ell el canviaran per un apartament a Marina d'Or”. Ha passat el temps, no gaire més del que vaig vaticinar, i Josety està fora de TVCS. L’han canviat per un apartament a Marina d’Or, o dit d’un altra forma, l’entrada de Marina d’Or com soci majoritari de la televisió local, l’ha deixat de potetes al carrer.
Però Josety no ha perdut el temps. Ha agafat la freqüència de l’antiga Canal 38, i s’ha posat a emetre sota el paraigües d’una nova televisió local il·legal. Es diu Castalia TV.
Estos dies està emetent en proves. Passa corregudes de bous, reportatges de la magdalena (amb una Marta Gallén molt joveneta l’any que va ser reina), el programa electoral del PP quan l’encapçalava José Luis Gimenro, pel·lícules antigues, i apologia del nazisme. Si, si. Concretament el sisé congrés del
NSDAP, amb les intervencions doblades al castellà d'Adolf Hitler, Joseph Goebbels, Heinrich Himmler i Hermann Göring.
La denuncia feta per Levante-EMV ha fet saltar totes les alarmes.
No es tracta només d’una emissió il·legal, es tracta sobretot, d’un presumpte delicte d’apologia del nazisme. Hui mateix em deia una companya de l’ajuntament que mentre en esta televisió pirata emetien doblat al castellà el sisé congrés del NSDAP de Hitler, un altra televisió, crec que Punt 2, emetia un reportatge sobre el Museu de la Memòria de l’Holocaust. Una ironia dolorosa.
Venint de Josty
no sorprén. Res no sorprén. Però més enllà del fàstic que puga fer-me a títol individual (que és molt), cal una lectura política.
José Luis Tirado, Josety,
és l’assessor de José Luis Gimeno a la no nata Ciutat de les Llengües. Cobra doncs un sou públic, gens menyspreable per cert. Les emissions es fan des d’un local propietat de José Luis Gimeno.
Així les coses, demà, Josep Maria Panyella, diputat del
BLOC, demanarà a les Corts la seua immediata destitució.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Educación para la Ciudadania. Pero en valenciano o en castellano. Porque si la dan en ingles muchos no nos enteraremos.

Anònim ha dit...

Jo estic a favor de donar Educació per a la ciutadania en anglès si l'assignatura de religió la donen en llatí, o millor encara, en arameu, que era la llengua de Jesús. Sempre, és clar, per afavorir el coneixement de les llengües clàssiques, és clar.
Bromes a banda, veig que Marina Albiol va a preguntar a este respecte (el de Josety i Gimeno, no el d'Educació per a la ciutadania) en les Corts. A vore com toregen els del PP això. Al final quedarà en un tres i no res, ja ho veureu. Ja se sap: llibertat d'expressió, que el PP no té res a veure (mentira, l'emissió il·legal d'eixa televisió és competència de la Generalitat), que si se persegueix a J-L. Gimeno, etc.

Nomdedéu ha dit...

jo també he dit en alguna ocasió que haurien d'ensenyar la religió en llatí a canvi.
Per la resta, absolutament d'acord amb tu. Tot quedarà amb "yo no he sido".
Un desastre

Anònim ha dit...

Si la dan en latín o en arameo, o en cualquier lengua que no sea castellana, el comunicador de marras (no quiero pronuncir su nombre; me da repelús) no aprenderá nunca a comportarse.

Anònim ha dit...

A mi el que em preocupa, i molt, és el repunt de les actituds d'extrema dreta en certes zones del País Valencià (em preocupen a tot el món, però a prop de casa més, clar).

Les FSE tenen una bena als ulls, i potser se l'han posada ells, per no vore com des de fa un temps certes organitzacions semiarmades campen impunement per discoteques, zones d'oci i alguns barris, sobretot del cap i casal, fent la feina bruta als d'uniforme.

I després la gent es pregunta com és que no passa res quan hi ha agressions a càrrecs de partits o bombes casolanes a les portes del mateix partit. Per què el delegat del govern mira cap una altra banda? Es deuen massa favors, potser?

I el furtamantes del Josety emetent congressos del NSDAP per teles ilegals.

Quina peste fa tot.

Anònim ha dit...

El que s'ha de fer és eliminar el projecte de ciudad de las lenguas, un projecte pensat (a banda de per a aparcar amb bon sou a determinats personatges) per anar contra el valencià, que està dirigit per gent que son enemics del valencià- i, pel que sembla, enemics també de la democràcia i de la més elemental dignitat humana.

Anònim ha dit...

Si es ilegal y emite todo es de los nazis , ¿ donde esta ese flamante fiscal que tenemos nuevo ? ¿ hasta donde aguantara Castellón, todas las barbaridades que desde hace algunos años biene soportando? si, si ya lo, se que a si y todo ganan las eleccciónes, algo falla