09 d’octubre, 2007

"ULLERES". Mediterráneo. 11.10.07


En complir els quaranta, vaig haver d’anar al metge. Tenia dues opcions, o anava al traumatòleg per tal que m’allargues els braços, o a l’oculista per posar-me ulleres. Vaig triar l’opció b i em van diagnosticar presbícia. Fins aquell dia sempre havia pensat que la presbícia era una dignitat de l’església catòlica, com cardenal o bisbe. Diu l’òptic que és vista cansada. La veritat es que em va tranquil·litzar, pensava que era un mal trienni per la literatura, i el problema era que al no vorem bé em cansava de llegir. Ara porte ulleres. T’hi has d’acostumar. Pels matins, mig adormit no és senzill trobar les ulleres sense ulleres. I encara que intentes dormir amb ulleres, els somnis no milloren. Ara ja ho sé.
Gran invent això de les lents. Al cinema n’eixien unes d’utòpiques que permetien vore les dones nues (supose que també n’hi havia que permetien vore els homes nus, però no a les pel·lis que jo mirava). Fa uns anys en van aparèixer unes que eren la canya, un vidre blau i un roig, havien de permetre vore algunes pel·lícules en tres dimensions. N’haurien d’inventar unes per a polítics que permeteren vore-li créixer, en temps real, el nas al portaveu de l’adversari, cada colp que diu una mentida. Unes altres que permeteren vore el futur i estalviar-nos així fer obres que després hem de desfer i refer. Evidentment eixes amb un vidre blau i un roig no valen, són les que gasten ara PSOE i PP, per fer política bifocal. I n’urgeixen unes per a l’equip de govern, que els hi permeta vore les propostes positives que fa l’oposició. Que no es possible que estem sempre enganyats! Que fins i tot un rellotge aturat dona dos colps per dia l’hora bona!

17 comentaris:

L ha dit...

a mi m'agraden eixes ulleres de broma sense vidre i amb un nas enorme. Eixes són les millors per als polítics
:p

Nomdedéu ha dit...

ulleres sense vidres per polítics sense visió de futur! M'agrada!

Anònim ha dit...

www.bloc.ws/index.php/bloc/extended/ataquen_la_seu_nacional_del_bloc_amb_un_artefacte_explosiu/

Ulleres sense graduació amb que la policia i les diferents delegacions del govern veuen els atemptats i les agresions que han patit i pateixen els nostres.

Anònim ha dit...

ei enric, i res a dir del dia nacional dels valencians?

Nomdedéu ha dit...

Tens raó Amadeu. He parlat molt per les ràdios però no he escrit. Bàsicament la meua tessi és que sóm un dels poc paísos euroeus amb data de naixement, i que el 9 d'octubre celebrem l'aniversari dels valencians, el naixement del Regne de València, el nostre país. Dic que el Reis En Jaume va voler que forem un país independent en el conjunt d'Europa, i que ens dotà d'uns Furs avançadíssims per l'època. No podem dir que és una "constitució democràtica" amb ulls de hui, però evidentment són molt progressistes per al segle XIII. Però el nacionalisme valencià no és un nacionlisme d'estricta arrel històrica, és una força de futur, per això, commemorem el que passa el segle XIII però pensem en el que ha de passar el segle XXI.Els drets que com a poble ens donà un Rei, un altre Rei ens els llevà. Un Borbó, per això resulta ofensiu per al País Valencià, que el dia que commemorem el nostre naixement com poble lliure, els nostre govern premie un rei Borbó, hereu de Felip V. Ho trobe un desproposit. I a sobre, el seu fill té la nul·la sensibilitat de voler regnar com Felip VI. Com valencià nacionalista em trobe insultat, crec que hauria de triar un altre nom, crec que els Borbons haurien de demanr perdó. Com valencià repúblicà no vull reis ni Borbons ni de cap mena.

Anònim ha dit...

gràcies Enric.

No sabia q havies parlat del tema en les ràdios. Ho sent si ha sonat un poc recriminatori jeje, però esperava veure algun post sobre el tema.

Respecte al que dius totalment d'acord, sobretot per allò del premi a Juan Carlos.

Nomdedéu ha dit...

No clar, només faltaria que la meua veu es sentís a l'horta! Un de la Plana sentant càtedra! jeje. M'alegra que coincidim

Anònim ha dit...

Ulleres...
Jo ja no sé què fer, aci al nordest de França plou a diari i has d'estar netetjant-les continuament, i les lentilles em van malament perquè tinc els ulls secs...

I el pitjor no és no poder llegir les noticies del Pais, es que no podré estar en els repetidors de la TV3 com en Xixona... no falteu vosaltres quan pugen els castellans a tallar-nos la llibertat d'informacio!!

Anònim ha dit...

A mi saps quines ulleres em donen mal rotllo...? les que sòn més per tapar que per vore.
Al país dels cecs, el tort és el rei.

Nomdedéu ha dit...

Tranquil fajardo, que ací quedem un bon grapat de resistents, farem força en nom teu. I tu, anònim, eres molt bordet. Jeje. ;-)

Soca ha dit...

Nomdedéu, t'asegure que ahir (en la celebració de la data de naixement de la nostra nació) em vaig recordar de tú quan a la campanya, a Canal 9, mirares a la càmera i vas amollar:

"Sóc el primer nacionalista que voran vostés a esta televisió...".

Això és valencianisme. Això és futur, això és dir les coses clares. Molt bé. Des de la ciutat de València.

Nomdedéu ha dit...

Gràcies Soca, quan d'ací uns anys siguem (siguen) més els i les nacionalistes que isquem a la nostra televisió pública, ja no caldrà dir eixes coses, però sempre tindré l'honor d'haver obert foc en nom dels nacionalistes ignorats per Canal 9

Anònim ha dit...

L'honor d'haver obert foc en nom dels nacionalistes ignorats ...

Joder, vaya concentración de complejos ¡¡¡

¿Por qué no te das la vuelta y miras de cara a la vida y al futuro?

Nomdedéu ha dit...

Per a que m'haig de pegar la volta, així és l'ull del meu cul el que et contempla.

Anònim ha dit...

Molt bo.

Anònim ha dit...

Qué profundidad, cuánta fineza ... acaso Shopenhauer

Anònim ha dit...

Salutacions a Mariano I.