14 de febrer, 2008

"cuéntame..."

27 comentaris:

ScR ha dit...

TOT EL MEU SUPORT INCONDICIONAL I ABSOLUT PER A NA MOLÉS EN LA SEGÜENT DECLARACIÓ!

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2724790&p_edi=castello

Molés: "Em dona vergonya que una persona de Vila-real diga barbaritats lingüístiques com les que ha dit Font de Mora
Diu que "si tot un conseller d’Educació és capaç de qualificar el català com a “llengua estrangera”, el millor que podria fer seria tornar a les aules, però no a inaugurar-la, sinó a aprendre’n”

La cap de llista al Senat per la coalició per la coalició BLOC-Iniciativa-Verds, Maria Gràcia Molés, ha declarat que “com a vila-realenca, m’avergonyeix que una persona nascuda al meu poble puga dir barbaritats lingüístiques com les que ha dit Font de Mora, considerant el català una “llengua estrangera”.

La candidata nacionalista ha assegurat que "a Vila-real, qualsevol persona del carrer sap perfectament que “català” i “valencià” no són sinó dues maneres de designar una mateixa llengua, la que parlem a Vila-real des del temps de Jaume I i la que homenatjarem aquests dies en recordar la fundació de la nostra ciutat. I quan Font de Mora declara això, el que ens fa pensar és que el senyor conseller d’Educació hauria de tornar a escola, però no per inaugurar-les, sinó per aprendre’n. Sembla mentida que l’argumentari d’un partit puga fer que una persona diga coses tan disparatades i tan discrepants del sentir general dels seus conciutadans”.


Molés ha dit també que, “continuant amb el conseller, considere lamentable que es dedique a visitar escoles en període preelectoral, pressumint de realitzacions, quan els centres escolars del País Valencià, i concretament els de les comarques de Castelló, es troben en la situació en què es troben, plens de barracons i amb carències de tota mena que només l’esforç voluntariós dels ensenyants permet mantenir amb uns nivells pedagògics dignes. És ben lamentable el que són capaços de fer alguns polítics quan arriben eleccions i tenen ordres d’esgarrapar vots al preu que siga”.

Anònim ha dit...

No havia vist mai eixe vídeo!!!
Jo al 93 vivia a Barcelona i vaig estar a Torreblanca en campanya electoral, però com que feiem campanya totes les hores del dia que no eren les de dormir,no deuria de vore la TV.
El País Valencià continua estan en la mateixa situació que aleshores, si no pitjor.
El vídeo, amb una producció una miqueta més actual ( i canviant les cares) ,ens tornaria a servir ...i si m'apures ens faria més paper que el que ens han fet els darrers invents audiovisuals que ens han col.locat els nostres experts en comunicació.
Senyor, que crus!!!

Anònim ha dit...

Totalment dacord, pero una cosa sí que ha canviat, el bigot de Toni Porcar ha passat a millor vida... :-)

Vicent Martínez ha dit...

Xè, i alguns diran que inventen coses...

Per a la cutror (segons el punt de vista actual) dels anuncis de l'època està prou ben fet. Té raó Inés, la idea és totalment aprofitable. Molt bé la imatge de les monedes que no tornen.

Per cert, en esta campanya els anuncis a TVE seran de 30 segons, s'ha acabat això dels cinc minuts, que només ens interessa als frikis. Hi haurà que esforçar-se el doble per colar missatges.

Per cert, perquè s'ha aparcat el tema del concert econòmic? Deixem de parlar un ratet d'intangibles i parlem un poc de duros, home!

Balances fiscals i concert econòmic ja!

Pere Fuset ha dit...

Per als de la meua quinta... a vore qui troba a Xoni (personatge mític d'Ala Babalà interpretat per l'actor Ricard Jordan) a vídeo electoral. ;)

Nomdedéu ha dit...

l'he penjat just per això. perquè crec que este video és francament més entenedor i molt millor, que els ninotets aquells. ja vaig dir en el seu moment que no m'agradaven.
no fa molt un periodista em va dir: "vos queixeu que no eixiu a Canal 9, i quan teniu l'oportunitat envieu dibuixos animats. Francament, no eixint perdeu menys vots que amb eixos videos".
La meua opinió no s'allunya gaire de la seua. Aravorem que hem preparat per les generals...

TONI PITARCH ha dit...

Jo tampoc el coneixia (és del temps en què Font de Mora -el vila-realenc estranger"- era el candidat a la Generalitat pel CDS) i, realment, si el vídeo no ha perdut actualitat conceptual (tecnològicament ara hi ha més mitjans) és perquè el BLOC encara és una opció vàlida i necessària perquè demostra el que s'ha avançat al País Valencià des d'aleshores (mol poc, per no dir que res de res...).

Anònim ha dit...

El video és molt bò, però el meu preferit de la UPV ´çes aquell cartell que es va fer quan el refréndum de l'OTAN. Una pregunta, algú me pot explicar què és això de la Mesa de regidors i regidores nacionalistes del País Valencià? Només són del Bloc, o hi ha també d'altres partits?

Nomdedéu ha dit...

És un organisme creat pel BLOC, per compartir experiències i coordinar el treball dels regidors i regidores del BLOC. També en formen part els caps de llista d'aquells pobles on ens vam presentar i no vam obtindre representació.
Ai Toni, quin pardal eixe Font de Mora. Tens raó en això del video. Si el video és bo conceptualment, i el país ha avançat tampoc que està vigent, la pregunta està servida. No hauriem de continuar amb eixe estil i eixe discurs?

Nomdedéu ha dit...

per cert Tropilla, tens raó en això del bigot, i moltes gracies per incloure'm en el Top Ten. ;)

Anònim ha dit...

Mira aquest video:

http://www.youtube.com/watch?v=GjicYYQKCZs

PEr molt que feu mai podreu superar aquesta
"propaganda" (pagada per tots nosaltres)

Nomdedéu ha dit...

vergonyós! patètic! delictiu!

el tropilla ha dit...

Collons! Quina profesionalitat periodística (si els periodistes tenen profesionalitat... perdona cento, no volia dir el que pensava :P).
Canal 9 es supera dia a dia.

Anònim ha dit...

hola, Enric mira açò: http://www.pagina26.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2279&Itemid=38

el transfuguisme pega fort, no cal que li dediques més entrades del teu blog a esta gentola.

Nomdedéu ha dit...

No he llegit la notícia a la que fa referència la Sra. Albiol, però he de dir que en tota la meua viada adulta de persona interessada per la política, i en els darrers anys com persona que treballa en la política, mai abans havia vist algú com esta senyroeta.
He conegut mentiders. He conegut incompetents. He coneguts gent que pateix manies persecutòries. He conegut gent sense preparació. He conegut gent sense criteri. He concegut gent maleducada. Però Marian Albiol ho té tot, i tot adobat amb mala fé, i manca de capacitat dialectica. Si no em fes fàstig em faria vergonya aliena.
El seu discurs és infumable. El seu ego i la seua prepotència signa xecs que el banc de la seua capacitat i intel·ligencia no pot cobrir.
Tot plegat un desproposit.

Nomdedéu ha dit...

He escrit Marian volia dir Marina, hparlant d'ella és normal confondre's. Com ella intenta confondre tothom amb les seues bajanades.

Anònim ha dit...

La meua opinió és que eixa és l'única manera que té Marina Albiol per a que se parle d'ella. No fa molt un militant d'EUPV que va arribar a tindre cert pes en les comarques de Castelló (perdoneu si no dic el seu nom perquè no tinc el seu permís), em deia que totes les comparacions són odioses, i més encara si compares marina amb Ramon cardona, ja que mentre la segona no para de posar-lo en evidència i que ella és la diputada del partit Comunista, l'altre anava fent feina, i se'l coneixia per això, per les seues iniciatives i per representar la gent d'EU independentment de la seua tendència dins l'organització. sabeu com li dieuen a les agrupacions locals? Wally, perquè ningú sap on està. mai va a vore els col·lectius locals, i hi ha gent que està fins el pirri d'ella. El que no entenc és com la van elegir.
A més, crec que si no esparlara d'ella per notícies com esta no apareixeria en cap loc. Per què algú recorda alguna iniciativa parlamentària mitjanament coherent? O quin interés té en atacar el Bloc i no el PP?

Nomdedéu ha dit...

Home Enric, això últim ha estat una constant d'EU durant anys. Sense distinció de sectors. Ara sembla que en té l'exclussiva el PC i la ganet de la Subcomandante Marcos.
Per la resta d'acord. Si l'han triat és perquè majoritariament han considerat que era la millor candidata. No ens enganyem. A tots els partits passa el mateix. Les tries no són casuals.

Anònim ha dit...

Tinc molt de respecte pel partit comunista, amb les seues llums i ombres, amb encerts i errors, el respecte molt pel que fa a la seua història, ja que crec que va fer molt per la lluita antifranquista i pels drets de la classe treballadora, primer en forma de grups guerrillers, els maquis, encara hui considerats oficialment bandits i lladres, i deprés mitjançant la lluita clandestina de tot tipus. I m'entristix que gent com la sra. Marina Albiol s'aprofita d'eixa història per carregar la tinta per un grap de vots, cosa que desmereix la història del PCE i la resta de moviments marxistes de l'estat espanyol.
També és ben trist que EU ataque el Bloc, i com ja s'ha dit en altres ocasions, molta de la gent que ara està a IPV ha caregat també contra el Bloc. Això és molt trist. Però vull ser optimista i pènsar que almenys per part d'eixa gent s'ha acabat, i vull pensar que quan la sra. Albiol se n'adone de la pèrdua de temps que representa atacar el Bloc o altres organitzacions o persones, e sposarà a treballar per la seua organització pel que representa tant el PCE com EU, que crec que amb encertos i errades, ha fet una tasca digna durant anys. I és trist que molta gent que va lluitar contra el PP i el PSOE, no el Bloc, estiga defenestrada per a major glòria del partido, com diuen ells.
Però eixa és la meua humil opinió.

Nomdedéu ha dit...

Jo tinc el convenciment que s'han acabat els atacs.
Fins que tornen a començar si mai les circumpstàncies proposen una nova aproximació d'IPV a EU.
També t'he de dir que la meua visió del PC no és tan amable com la teua.
Però bé, tampoc no em treu la són. El que alguna gent que es considera defensora de les essencies de no sé quina esquerra, batalle amb insults contra el BLOC, per intentar ocupar eixe espai, els defineix.
Per a mi, el problema és que els prestem massa atenció. Tal com jo ho veig, l'espai d'eixa esquerra no és l'espai pel que ha de preocupar-se el BLOC. Amb eixe espai no n'hi ha ni per governar San Collonets de les Macetes.
I el BLOC, sent com és, l'únic partit que es reclama nacionalista valencià, hauria d'optar a governar, i això implica fer un discurs interclassista. Fent polítiques progressistes, si.

Anònim ha dit...

NO sé si ho hauràs fet ja, però si passes pel `foro del web d'Iniciativa voràs que les aproximacions entre la gent d'IPV i la d'EU seran per a alguna cosa diferent que fer-se un cafè. Si creus que el que fa la sra. Albiol és insultar, no sé com qualificar el que es diu d'Isaura Navarro, Mireia Mollà o Mónica Oltra, per dir nomé stres noms, els més coneguts.
Estic d'acord amb que es parla massa de la sra. Albiol i la resta de gent que controla actualment EU, crec que amb això se'ls fa el seu joc, ja que com ja he dit abans, és l'unica manera que tenen d'eixir en premsa, i no per les propostes que presenten a les Corts o als llocs on encara tenen representació.
I respecte a lo que "el BLOC, sent com és, l'únic partit que es reclama nacionalista valencià", no hi estic d'acord. Dir que és el majoritari, d'acord, no hi ha dubte, les matemàtiques no enganyen, però no és l'únic, també tenim els minoritaris Opció Nacionalista Valenciana, Esquerra Nacionalista Valenciana, República Valenciana, que tot i ser molt molt xicotets, existeixen, i es declaren nacionalistes valencians. I sense parlar de d'ERPV, que encara que el seu marc de referència són els Països Catalans, on s'hauria d'integrar el territori valencià, també, segur, que es consideren nacionalistes valencians. I a més ara tenim la mateix IPV, que es declaren valencianistes, la qual cosa és, al meu parer, un eufemisme de nacionalista, de la mateixa manera que CiU es declara catalanista i representant del catalanisme (com el PSC, d'acord, del catalanisme progressista). I finalment, a l'altre costat, i amb la foiscor que els acompanya, tenim Unió Valenciana, Coalició Valenciana i Identitat regne de València, que es declaren valencianistes, nacionalies i defensors dels interessos valencians. Si mal no recorde, les joventuts d'UV eren Joventuts Nacionalistes Valencines o algo aixina, no?
En fi, que hi ha per a tots els gustos, per això m'agradava la idea del Compromís i m'agrada més encara la de Bloc-Iniciativa-Verds, amb els seus erros i enceerts, que crec que en té més del segon que del primer. I m'agrada molt el programa electoral. Dicho lo cual torne a la faena que un dia d'estos me despatxaran i k'ahuré d'afiliar al PCE per a que Marina Albiol defense la meua causa de proletari oprimit pel Kapital i la banca internacional.

Nomdedéu ha dit...

No he passat per fora d'IPV, qui per cert, crec que es defineix com ecosocialista. I parlava bàsicament de partits amb un cert nivell de credibilitat, el que donen els resultats electorals.
Eixos que dius, i potser fins i tot algun més, existeixen, però clar... un paritit només té sentit si participa de es eleccions, i si a les eleccios reb un suport mínim.
Cosa que no passa amb UV,CV, ONV, ENV, RV-PE, etc. ERPV no és un partit nacionalista valencià. És un partit nacionalista català, que consdiera que el País Valencià forma part de la nació catalana.
Per tant, en eixe sentit, i salvant les distàncies és com el PSOE, el PP o EU, que poden voler una certa autonomia valenciana dins d'una nació diferent, en el seu cas l'Espanyola.

Anònim ha dit...

Sent dissentir. A vore, he entrat al web d'IPV i en els Estatuts diu: Article 3.1: "...s'enquadra en el marc ideològic de l'ecosocialisme, que combina els ideals de progrés de l'esquerra, l'ecologisme i el valencianisme polític".
Respecte als altres partits, ja dic que el seu pes en la política valenciana és insignificant, això és veritat, però existir, existeixen, i que es qualifiquen de nacionalistes valencians, doncs també. Durant la Segona República va existir el partit Acció Nacionalista Valenciana, que no es va presentar mai a cap elecció, però que és capdal en la història del valencianisme polític durant eixe període, a l'igual que ERPV de Gaetà Huguet, insignificant fins que es va unir al grup de Marco Miranda i van crear Esquerra Valenciana, i de la mà del front poopular aconseguiren un diputat a les Corts de Madrid. Exemples més recioents, doncs el Partit Nacionalista del País Valencià, insignificant pel que fa als seus resultats elkectorals, però molt important per a l'evolució del valencianisme i del nacionalisme valencià. O fi9ns i tot la UPV, que treia uns resultats discrets, si la comparem amb els partits que es presentaven a eleccions dels anys 70 o 80. I UV no hem d'oblidar que va arribar a tindre 2 diputats a Madrid, 10 diputats a VAle`necia, un grup municipal proipi a la ciutat de València i centenars d'alcaldes i regidors pel tot el país. Quan ha tingut això el Bloc? Crec que eixe fenomen s'hauria d'estudiar, tot i que ja a estes eleccions ni es presente.

Nomdedéu ha dit...

Doncs ho dius molt bé, Enric, feina per als historiadors. Jo faig política, i dic que hui representen el que representen. Si el que se'm reclama és respecte, no cal. Tenen tot el meu respecte. Però t'assegure que com polític m'ocupa més temps el PP i el PSOE que tots eixos partits junts.
Gràcies pel record al PNPV. D'alli vinc jo. I continue pensant que són les sigles més boniques que mai no ha tingut cap organització nacionalista al meu país.

Anònim ha dit...

Home, m'agrada comprar llibres de temàtica valenciana, especialment història, etnologia, geografia o política (és que sóc de lletres), i un dels que me guarde amb molta estima és un que coneixeràs, i m'imagine que el tindràs, que es diu "Què és el Partit Nacionalista del País Valencià"? El vaig trobar per internet fa uns mesos i no em vaig resistir a comprar-me'l.

Nomdedéu ha dit...

Si que el tinc, si. El vaig comprar el 25 d'abril de 1982 a una paradeta a l'entrada de la plaça de bous de Castelló, on anàvem a fer el famós aplec en commemoració del 50 aniversari de les normes. Fa doncs, 25 anys llargs.
El vaig llegir, em vaig posar en contacte amb ells i m'hi vaig afiliar poques setmanes després.
M'havia allunyat d'EIC, que al seu torn, s'havia allunyat de les postures d'immensa dignitat nacional que representava gent com Vicent Pitarch (que havia estat tinent d'alcalde i va plegar fart de la gent del seu partit), i s'havien apoderat del projecte una colla d'arribistes, amb discrusos de radicalisme esquerrà estèril. No diré noms, que algun d'aquells torracollons, segueix intentant traure el nas en la primera línia de la política local.

Anònim ha dit...

A buen entendedor pocas palabras bastan.