12 de febrer, 2008

"GOOGLE EARTH". Levante-EMV. 16.02.08

El Google Earth és fascinant. És com l’ull d’un ésser superior, que escruta el planeta blau, i que s’acosta i s’allunya a voluntat. Des de lluny, que és des d’on miren els líders mundials i els editors dels telediaris, no es veuen els triangles d’Ilemi o Hala’ib, o la trista Darfur, on cada dia mor gent en l’anonimat. Des de prop, un grapat de desfeinats han aconseguit trobar una desena de persones que prenen el sol nues als seus terrats. Les imatges roden per la xarxa.
Jo me’l vaig instal·lar fa quatre anys, en guanyar el PSOE, perquè deia el PP que es trencava Espanya. Regularment, m’acoste i m’allunye fent ús del zoom, i no sóc capaç de vore cap esquerda per enlloc. Tampoc no me’n queixaria, sóc nacionalista jo. Deia el PP que es trencava la que havia de ser “una, grande y libre” perquè Rodriguez Zapatero pactava amb ERC, que era un llop disfressat de corder. En realitat ha resultat ser un corderet ben dòcil per al socialisme espanyol i català. El PP també deia que es trencaria perquè el PSOE no tenia un discurs unívoc per tot l’estat, i deia coses diferents en funció del territori. Home, però si per evitar despistes, el PSOE valencià ha ocultat, com cada quatre anys, les històriques sigles del PSPV, que deshonra des de fa tres dècades! El cas és que el PP, el uniformista PP, parla ara de contractes amb immigrants, però s’ho calla quan va a una zona sensible com Melilla. El PP vol carregar-se la immersió lingüística a Catalunya en favor d’un apartheid bilingüístic. Mentre que s’oposa i brama com una tonyina quan el President d’Andalusia anuncia que, optativament, es podrà estudiar a les seues escoles català, basc i gallec.
I el més suculent de tot este intercanvi de papers, és el que està passant amb les polítiques hídriques. El PP unflava pit dient que ells si que tenien un discurs igual per tot l’Estat. Però no és cert. Resulta que el País Valencià, que segons Camps era la joia de la corona popular, pesa menys que l’Aragó i els Monegros-Las Vegas. I com el PP aragonès no vol ni sentir parlar d’un transvasament, el PP valencià s’ha d’engolir el seu discurs dels darrers quatre anys, i mig programa. I tot això, sense aigua. Amb greu risc d’escanyar-se. I el Dr. Montes no té guàrdia.
Que els déus que ens miren des de Google Earth ens pillen confessats. Els uns esperant que el 2008 siga declarat per la Conferència Episcopal “Año Mariano”, els altres dien que hi ha “motius per creure”. En qui? En que?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

bona vesprà... a Moncofa mana el PSOE, però com si manara el PP tenim la mateixa. Fa uns anys no li donava molta importancia al paper que feien els politics, però hui en dia reconec que influeixen i molt a la societat. Uns ataquen la cultura de distintes regions d'Espanya obertament, altres o fan amagades. Han fet una renovació per no dir un altra cosa , de la web de l'ajuntament de Moncofa. La veritat es que no sé perquè em sorpren, però vosaltres mateixa podeu vore que no te l'opció en "valencià". Ara és quan pense jo, que collons puc o podem fer la societat per influir a estos politics... politics que ataquen oberta o amagts valors fonamentals d'un poble. Ja sé, hi han més problemes en el món que la web esta d'un poble ronyos, però que vols que vos diga, és el meu poble.

Anònim ha dit...

ací els links

http://www.platgesdemoncofa.es/

http://www.ajuntamentdemoncofa.com/

Nomdedéu ha dit...

Eixe sentiment d'orgull de les coses del nostre poble, crec que és un sentiment a potenciar. És evident que ens han de preocupar altres coses, però si no ens preocupa el nostre carrer, el col·legi dels nostres fills, el nostre poble, i el que li passa a la nostra veina, quin sentit té preocupar-se pel que passa a Timor Oriental?
Mira Dur, m'he fet un poc més descregut amb el temps. No crec que pugues fer res per influir en "eixos" polítics· L'única solució és canviar de polítics.

Anònim ha dit...

Bé, però ací no pot ser, no hi ha alternativa ten vas de Guatemala a Guatepeor. El PSOE amb el seu aire de prepotencia que dona la majoria absoluta , el PP amb l'incertessa de qui realment porta la batuta és gent de fora del poble,ex-alcalde de la Vall i tot. El BLOC... bé, ja ho sabras millor que jo.

les coses estàn aixina, "o lo tomas o lo dejas"...
bé, ja arrivara el dia en que em traure un bitllet per a una illa deserta i no tornaré.

Nomdedéu ha dit...

Hem de ser capaços de ser, o formar part, d'eixa alternativa (també a Moncòfa) a la política bicefala. El BLOC ha d'estar ahi, i ací. Un nou BLOC, potsér.