20 de maig, 2010

"DE REUNIONS I TITULARS" - Mediterráneo - 20.05.10

Al BLOC de Castelló sempre se li han reconegut algunes virtuts, l’honestedat, la seriositat, la coherència i la capacitat de diàleg. De sempre hem pensat que la política és l’art de gestionar els acords i els desacords. Parlem amb moviments cívics, parlem amb associacions de tota mena, parlem amb altres partits. Ho fem amb el PP i el PSOE, amb els qui compartim l’honor i la responsabilitat de representar els nostres conciutadans a la casa consistorial. Però també parlem amb altres formacions.
Durant la llarga precampanya del 2007 es va parlar i escriure molt de la relació del BLOC amb EU, que si no ens parlàvem i no sé quantes coses més. No és cert, ens vam reunir. Un altra cosa és que considerarem legítimament que no ens convenia, per diverses raons, col·ligar-nos. Ara sembla que hi ha particulars i mitjans de comunicació interessats en tirar foc a una foguera que ja els dic jo ara que no s’encendrà, perquè no hi ha voluntat de que s’encega. Dic això perquè fa quinze dies el BLOC de Castelló es va reunir amb Iniciativa, i vam fer un comunicat conjunt (pràctica habitual del BLOC quan es reuneix amb qui siga) en el que subratllàvem tot una sèrie de coincidències programàtiques o d’interessos, per dir-ho així. En el subtitular de la notícia es parlava d’ "hostilitat" entre tots dos grups. Francament al·lucinant. Dos partits es reuneixen voluntàriament, i voluntàriament emeten un comunicat de premsa conjunt, i la "traducció periodística" parla d’hostilitat? Al·lucinant, repetisc.
Doncs per que quede ben clar, no era la primera vegada que ens reuníem els col·lectius de Castelló, i previsiblement no serà la darrera. Diré més, la nostra relació amb Iniciativa no és simètrica a la que tenim amb altres formacions o col·lectius. Amb Iniciativa compartim grup parlamentari a les Corts, i amb ells hem formalitzat una coalició per presentar-nos a les eleccions valencianes, quan el cada colp menys Honorable Camps tinga a bé convocar-les.
Quin sentit tindria ser reconeguts per la nostra capacitat de diàleg, i no parlar del que vulguem i fins que vulguem amb uns socis electorals? Al BLOC som ben conscients que estem en l’ull de mira de molts, és perquè saben que serem decisius.

4 comentaris:

Tonet ha dit...

Volia fer uns comentaris al voltant de la pròxima mobilització de funcionaris ( vesprada del dia 20) i vaga de funcionaris del dia 8 de juny contra les mesures del govern central ( retallada sou funcionaris, congelació pensions, suprimir el xec bebé, ect....). Si bé les mesures van contra gran part de la societat, els sindicats majoritaris (UGT,CCOO,CSIF) no s'atrevixen a convocar una vaga general i tímidament han decidit convocar una vaga de funcionaris conscients del seu fracàs i de la seua impopularitat hui en dia davant la resta de la societat. He vist per altra part altres sindicats com la Intersindical Valenciana que a més d'estar al costat de les mobilitzacions i vaga de funcionaris si reclamaven la vaga general.
Malgrat la posició dels sindicats majoritaris, majoritariament domesticats a força de subvencions públiques jo com a funcionari participaré de la concentració del dia 20 i de la vaga del dia 8.

Tonet ha dit...

Pel comentari del teu post tal vegada quan els periodistes lligen als diaris que alguns dirigents d'eixos altres partits parlen que no hi ha feeling, que no es vol parlar amb ells.... fent-se el màrtir o fent pressió potser normal que els periodistes interpreten que hi ha hostilitat.

Anònim ha dit...

Ho tens, ho teniu mal, Enric.
El partit ha pactat generosameeenntt amb Iniciativa i si els quatre gats de València figuraran com si foren quatre-cents mil, els dos gats i mig de Castelló, lògicament, volen figurar com si foren dos-cents mil cinc-cents.
Mala barraca i sense cap solució satisfactòria.
Si t'enguls un pinyol, més prompte o més tard el cagues, excepte els d'oliva, però no teniu eixa sort, els d'Inicitaiva són de nyespro i ull no siguen d'avocat.
No res i avant.

Nomdedéu ha dit...

ho tenim fotut, sí, i la pressió extern-interna només fa que dificultar-ho tot més.
Però així estan es coses, no som nosltres qui posem les normes del joc. Ens toca jugar amb un reglament que no ens agrada, o anar-nos-en a casa que encara ens agrada menys.