12 de maig, 2010

"EL CREUER I LES FIGUES ALBARDAES"- Mediterráneo - 13-05-10


Esta setmana ha arribat a Castelló el primer creuer, rotllet "Vacaciones en el Mar". Llàstima que el dimarts no fóra dijous, així el mític Capità Merrill Stubing hagués pogut comprar a "Los jueves de Colón", que per cert també era capità de la mar oceana. Isaac Washington, el barman (no confondre amb un superheroi) hagués pogut anar a les tasques a fer un vinet, sense massa estridències. Gopher, el "sobrecargo" (res a vore amb factures unflades) ajudarà al passatge a carregar fins als camarots les dotzenes de "figues albardaes" del bo de Toni. Julie MacCoy, la directora del creuer, i la repel·lent Vick Stubing, filla del capità, saludaran des de la segona coberta les dolçaines i tabals amb les que els aborígens de la Plana festejaran l’arribada dels primers turistes nàutics de la ciutat.
No tinc res en contra que Castelló entre a formar part dels ports visitables per creuers de turistes assedegats d’emocions. Però tinc molt en contra de la caspa, el ridícul col·lectiu i la pallassada. Vendre això com un gran reforç per al comerç local resulta insultant. Com resulta insultant que l’Ajuntament pague autobusos mentre el servei municipal està ple de deficiències. Horaris que no es compleixen, barris nul·lament o insuficientment connectats, com insuficients són les freqüències.
Oferir un got de suc de taronja "recien exprimido" a la baixada a terra a les 9 del matí, és estúpid. O que es pensen que els hi ha donat per desdejunar a bord, ous bullits d’albatros? Diuen les cròniques més ben intencionades que uns quants autobusos han anat a les grutes de Sant Josep, d’altres a Peníscola, alguns (em diuen que no pocs) a València, i altres han preferit vore l’estadi on el Castelló jugarà amb el Vila-real C l’any vinent. Algú hauría d’explicar-nos si el creuer ha deixat al port més o menys diners que qualsevol vaixell de càrrega. I tinc una poderosa curiositat per saber quant ens ha costat cada turista (suc+figa+autobús+saquet de taronges+dolçaina...) i quans diners s’ha deixat cada turista a la ciutat. Es que tanta tonteria i tanta demagògia em posa mal, i desgraciadament el Dr. Adam Bricker, el metge d’abord, ha abandonat la Plana en el creuer de la Passió.

7 comentaris:

Tonet ha dit...

Una vegada més el govern espanyol del PSOE carrega contra els més dèbils i vol fer-los pagar els efectes de la crisi, als rics ni tocar-los però jubilats i funcionaris pagaran el pato, jubilats que en la majoria de casos cobren pensions de risa, per no plorar clar, i funcionaris que en molts casos no arriben ni a mileuristes.

Nomdedéu ha dit...

eixe és el drama, inutils o corruptes. Si s'ha de triar...

Tonet ha dit...

També volia comentar la complicitat amb el govern del PSOE de certs sindicats majoritaris i domesticats a força de subvencions que fins ara no han protestat contra les últimes mesures adoptades pel govern o ho han fet amb la boqueta menudeta.Hui per hui l'únic sindicat que d'una manera clara s'ha llançat al carrer i protestat de manera enèrgica ha sigut la Intersindical Valenciana.

Anònim ha dit...

Cuanto costará la comida y demás, de la celebración de Santa Rita?.

Anònim ha dit...

¡¡¡ Aiii senyor meu, dueu-me prompte !!!

El principi més profund de la naturalesa humana es sentir-se IMPORTANT com l'Albert Fabra, companyia,el vei, tu (Enric,te tutejo fins que tingues 60 anys) i jo...

Jo que faig per sentir-me important ? Per estar per damunt d'ells/es , me col.loco sota ells, qui vol estar davant d'ells, se coloca darrere.

Ja estic pixant fora del test...

Anònim ha dit...

No m'agrada criticar, es molt fàcil fer-ho y censurar. Penso abans de tindre les ansies de criticar, penso abans de fer lo acostumbrat, lo humà, lo impulsiu. Lo humà, es generalment un error.

Nomdedéu ha dit...

Santa Rita? A mi em costa 20 euros el dinar i 15 el sopar.
Com a tothom.
Anònim 1. No sé si pixes fora de test, però no entenc res del que dius. Supose que ´s tan profund que no ho entendré fins que complisca els 60.
Anònim 2. A tu no es que no t'entenga, és que no has dit res. Però res de res.
Faré un esforç, creus que critique sense raó?
Llig això http://www.facebook.com/profile.php?id=1628913014#!/notes/enric-nomdedeu-biosca/el-creuer-de-mildred-i-las-chicas-de-oro-columna-de-radio-comarques-190510/387708873270
i voràs uns quants arguments, i quan acabes de llegir-ho m'ho comentes i te'n donaré uns quants més.