28 de maig, 2010

"PAPER DE VÀTER" - Mediterráneo - 27.05.10


Fa uns anys, el director del departament de compres del Consell del districte de West Somerset, a l’oest d’Anglaterra, va rebre una peculiar queixa dels funcionaris. Des de feia una temporada el paper del vàter dels lavabos se acabava de seguida. Com a tot arreu on treballa molta gent (funcionaris o no), es gasta molt de paper higiènic. Al Consell en qüestió, concretament quaranta paquetets de tres-centes vint porcions. Els més viatjats de vostés ja s’hauran adonat que Pirineus enllà el paper de vàter no es ven per rotllos, sinó per paquetets de fulls plegats. El cas és que el diligent funcionari se’n va anar al magatzem a fer una comprovació. Va agafar un paquet, el va desbudellar i van comptar-ne les porcions. Dues-centes. En va comptar un altre. Dues-centes. I un tercer. Dues-centes porcions també. Per estes cent vint porcions menys per paquet, el Consell perdia anualment cinc mil lliures. Van anar a judici, clar, i l’empresa va ser condemnada a pagar 18.000 lliures esterlines.
Jo crec que amb la que està caient, l’equip municipal de govern s’hauria d’estrènyer el "gürtel", que és com diu cinturó Angela Merkel.
Jo no dic que Pérez Macian i Masip s’hagen de tancar al vàter (tampoc no en tinc res en contra si volen) i començar a comptar els metres de paper de vàter. Ja sé que això és un rotllo, o millor dit, molts rotllos, però d’algun lloc haurem d’estalviar.
Quan es va aprovar el pressupost ja vam dir, i amb l’aval del que va passar l’any anterior, que no hi haurien inversions significatives. Els diners havien de vindre de crèdits i de la venda del patrimoni municipal del sòl. A data de hui no s’ha venut ni un sol metre quadrat de terreny públic. La primera font de finançament està seca. I la segona font, la creditícia, també. El gran Zapatero ha decidit que els ajuntaments no es podran tornar a endeutar des del 2012. Just el contrari del que va decidir fa uns mesos permetent l’augment del grau d’endeutament dels municipis perquè, segons deia, això reactivaria l’economia i crearia llocs de treball. Ara diu el contrari. Jo crec que Zapatero l’únic que és capaç de reactivar és el sector del paper de vàter perquè, francament, n’hi ha per cagar-s’hi.

4 comentaris:

Tonet ha dit...

La gracieta del 'progrepepero' Moliner dient que portem d'una mà a la burgesia catalana ja voldria ell i el PP portar-la i no veig on està el mal que tinguen que vindre els convergents a demanar el corredor mediterrani quant ni PP ni PSOE el faran mai amb el que això representaria de millora per al País Valencià.

Anònim ha dit...

Enric:
Estoy interesado en saber si los sueldos de Alcaldes, Concejales, etc., que ultimamente son publicados por la prensa, se refieren a salarios brutos o netos.
Tambien saber si los descuentos que se aplican a los salarios brutos, (IRPF, S.Social), son identicos a los de los trbajadores por cuenta ajena.
Muchas gracias.
Saludos.

Nomdedéu ha dit...

son brutos, no tenemos pagas extraordinarias y se nos descuentan indènticos % de irpf i seguridad Social.

Anònim ha dit...

Gracias