24 de maig, 2010

"PER ALGUNA COSA SERÀ" - COPE-Castelló - 24.05.10

S’ha posat de moda criticar al BLOC, per alguna cosa serà. Amb una estratègia matussera, uns i altres personifiquen les crítiques en la meua persona. És una forma, intuisc, d’intentar o bé reduir el BLOC al que jo faig o dic, o bé, d’intentar separar el que jo dic o faig, del BLOC.
Totes dues possibilitats bastant absurdes ben mirat. Si jo no representés al BLOC local, no hagués estat triat per unanimitat el seu candidat, i d’altra banda, si jo no actués d’acord amb el partit, els assegure que això ja es sabria. Ja ho deia el mestre de periodistes Paco Pascual: "cos a terra que disparen els meus".
D’altra banda, intentar minimitzar el BLOC en una sola persona, ara jo, abans Porcar; tampoc no té gaire trellat. Darrera de Porcar abans i darrera o al costat meu ara, hi ha un grup de gent treballadora, implicada i preparada, i jo només tinc el privilegi de posar cara i veu al projecte. Espere que per poc temps en solitari.
De sempre hem trobat a faltar que els mitjans ens prestessin més atenció, és lògic, mai no estem contents amb l’espai que ens donen. I això, porta a pensar, que importem poc en el panorama polític local. Ara però, en les darreres setmanes, veiem un allau de crítiques a dreta i esquerra.
Una revista digital (si volen publicitat que paguen) vinculada estretíssimament al grup municipal socialista, va escriure un titular molt tendenciós sobre el BLOC, i va redactar una noticia sense contrastar. Es van negar a penjar la meua rectificació, i preferiren despenjar la seua nota. Els arguments per no haver contrastat eren, que no sabien com localitzar al portaveu del BLOC. Ja els vaig dir com periodistes, si no sabien aconseguir el telèfon o el correu electrònic (està fins i tot a la web municipal) d’un dels tres portaveus a Castelló, o no tenien futur, o no tenien vergonya.
Xipell, l’humorista que publica al Levante, m’ha dedicat més caricatures en tres mesos que en 7 anys de vida pública. Cap en positiu. No passa res, des de la discrepància, algunes m’han fet fins i tot gràcia, d’altres menys. El director del Mediterráneo, m’ha dedicat quatre editorials en dos mesos, quatre més que en els darrers set anys. Totes donant-me canya, i algunes, fins i tot contradictòries entre si.
Ramón Marin, periodista d’acerada ploma, que ara és assessor del Grup Municipal Socialista, em dedicava també la seua columna al Levante este cap de setmana. El seu veí de pàgina, l’escriptor Pablo Sebastià, me n’ha dedicat dos o tres els darrers mesos.
El PSOE, que té com estratègia confessada, ignorar-nos, va trencar la tradició, amb unes declaracions del seu líder...bé, de Juan Maria Calles, a la SER, acusant-me quasi bé d’haver volat el pont sobre el riu Kwai. Pérez Macián, portaestendard de l’estratègia del PP consistent en dir que el PSOE és roí i el BLOC sensats i treballadors, em dedicava en una roda de premsa acusacions tan peculiars, com que jo deia el que esperaven de mi els electors del BLOC. Home Juanjo, és que si dic el que esperen els electors del PP, aleshores si que ja no representaria el BLOC!
No sé, supose que si quan trobàvem que no se’ns prestava suficient atenció, creiem que era perquè ningú no considerava que el nostre vot pogués decidir res; ara que ens hem convertit en l’animal a batre per uns i altres, tenim el lícit dret a pensar, que algú té enquestes locals que diuen que el 2011 podem tenir la clau. I veges tu, quina sorpresa, amb l’article a punt d’enviar, una emissora local publica una enquesta en la que sóc el segon candidat millor valorat per darrera d’Alberto Fabra, i un 7% dels enquestat voldria que l’alcalde fos jo. Per tant, un alcalde del BLOC.
Nosaltres a la nostra, a treballar. I ells a fer bo eixe aforismes de que parlen d’un encara que siga bé.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Per alguna cosa serà... o per moltes que s'estan fent bé, no creus? Doncs jo sí. Resulta ben cridaner que estiguis tan a prop de l'Alberto Fabra - i per damunt de Calles- com a polític més valorat, amb l'aparell mediàtic que tenen els grans partits i que, com diuen, un 7% et prefereixca com a futur alcalde de Castelló, un percentatge mai vist fins ara. He llegit que la famosa enquesta és una mostra de trucades a tans sols 350 persones, però no deixa de ser significativa. La gent del carrer et coneix Enric, i potser mai un politic nacionalista i el seu partit havien tingut la notorietat que Nomdedéu i el Bloc tenen ara a a la ciutat. Mai. Definitivament el BLOC s'està obrint al gran públic i, encara que cal seguir treballant moltissim, és per felicitar-nos (ojo, i no hi dic per mi eh!.
Ens veiem aviat. Me'n vaig cap a Dublin a vore les vaques.
Salut, Roger

Josep Miquel Rossello ha dit...

Enric, només vull dir-te que segueix fent el teu treball que estas fent-lo molt bé... i dones moltes esperances del que un dia pot ser el Bloc.

Ets en exemple del bon fer enmig d'un país que ens cal un lideratge firm i clar.

Una pena que no t'escolten més.

Nomdedéu ha dit...

Quina gent més viatgera, l'un se'n va a Dublin, l'altre escriu del Brasil.
Gràceies a totsdos. La pudència és una virtud (vaig bé, no, Rosselló?), i cal prendre's estes coses amb una bona dosi de tranquilitat.
Obviament és millor un resultat positiu que negatiu, i este és molt positiu, però tenim molta feina per traduir la bona imatge en vots. Just el contrari del que fan altres amb diners públics.

Tonet ha dit...

De moment els vots de la meua familia ( pare,mare, fills i l'àvia) per ser el futur alcalde de Castelló ja els tens, ara espere guanyar en el temps que queda algun vot més per al BLOC.

Nomdedéu ha dit...

gràcies. Hauríem de tenir tots famílies nombroses. ;)

Nomdedéu ha dit...

Roger, segons les dues enquestes que coneixem, el grau de coneixement sobre la meua persona oscil·la entre el 52 i el 54% de la ciutat. És una bona xifra. Semblant a la de Calles, i molt lluny, això sí, de la d'Alberto Fabra

Anònim ha dit...

Se huele optimismo.
A seguir trabajando.
Saludos.

Anònim ha dit...

54% es una xifra COLLONUDA. Aixo es el que diuen "notorietat" al mon del marketing i tu ja el tens, tio. Xe, estic optimista :) Sera l'arribada del bon temps i que la feina, amb gran dosi d'esforc, va millorant malgrat treballar dintre de l'ambit dels P.I.G.S. hehe.
Slts, Roger

Anònim ha dit...

joanda de vlc
Desde Vlc estant no puc menys que sentir certa "enveja" per una feina constant, consequent i ben feta. Que certa gentola totalment desacreditada malparle de tu i del Bloc és el millor que et pot passar a tu i al partit.
Força!

Anònim ha dit...

JOANDA DE VLC
Séstà produint l'agressió més gran al valemcià de la democràcia ençà, perquè en la pràctica supossarà la retallada del valencià a les aules al indicar un MÀXIM D'HORES SETMANALS PER AL VALENCIÀ i estic començant a escampar açò. És l'esborrany del text que presentaré dilluns a l'insti per a sotmetre a claustre. Tant de bo siga un puto "globo sonda" o una errada, en tot cas la sang em bull.
I estic tan calent que no puc esperar a que els sindicats articulen una resposta.
Perdona que gaste el teu blog però se que és molt llegit i al de Morera ara no es pot escriure.
Gràcies
SI AL VALENCIÀ I AL MULTULINGUISME REAL
El Claustre de proprofessors de l’IES ____________davant la nova agressió contra la lléngua pròpia dels valencians decideix mostrar els enèrgic rebuig contra l’esborrany de selecció de càrrecs directius de centres al qual textualment es diu que:
“En los centros situados en los territorios de predominio lingüístico valenciano, a tenor del título quinto de la Ley 4/1983, y al objeto de favorecer una enseñanza adecuada al medio sociocultural se impartirá como máximo, además del área valenciano: Lengua y Literatura, un área no lingüística en valenciano a partir del tercer curso de la educación primaria”.

Això en la pràctica supossa el definitiu retrocés del valencià en l’escola, únic àmbit aon la llengua s’utilitza d’una manera normal i habitual. Amés volem fer constar que:

1.- És fals que s’estiga a favor de la tria de lléngua per part dels pares perquè un gran nombre d’alumnes que fan classes en valencià a primària no ho poden fer en sacundària.
2.- Conselleria cobréix places catalogades en valencià amb professionals que no parlen el valencià d’una manera habitual, conculcant així els drets dels pares que volen el valencià.
3.- Hi ha casos com el recent de l’escola de Picassent on Conselleria impedeix la creació de línies en valencià quan ho demana el centre.
4.- Desapareix la llibertat de càtedra per al professorat, considerat un dret fonamental a la constitució.
5.- Es produeix un agravi comparatiu contra els professors perque CAP TREBALLADOR PÚBLIC VALENCIÀ té l’obligació de parlar en valencià i en contra ara es vol impossar i prohibir de fet que es parle el valencià amb els alumnes

Per últim volem manifestar que ací no estem contra ningú, ni molt menys contra el castellà, que també és patrimoni de tota la comunitat educativa.
Per tot això exigim la retirada d’eixe apartat i manifestem la nostra intenció de mobilitzar-se front eixa agressió...


cAL MOBILITZACIÓ URGENT LA FONT LA TENIU A LA PÀGINA DE L'STEPV.
PERFA, ALGU AMB MÉS CONEIXIMENTS QUE HO ENLLACE I ESCAMPE.

PERDÓ PER L'ATRACAMENT I GRÀCIES.