21 de gener, 2011

"BELGICA" - Mediterráneo - 20.01.11


De vegades, poques, pense que m’agradaria ser belga. Flamenc o való, quasi que m’és igual. I no només perquè allà cada territori tinga la seua llengua com a oficial, sinó perquè ara mateix porten més de 250 dies sense govern, i tot continua funcionant, fins i tot millor que quan en tenien. I clar... la temptació està servida, un té ganes de demanar-li a qui siga el responsable del Negociat de Governs i Desídies, que done festa a l’equip de govern durant una temporada. Descansaran ells, i descansarem nosaltres.
Pense en eixa ocurrència (la diferència entre una idea i una ocurrència és un informe tècnic o un quart d’hora de reflexió prèvia) de fer que dues línies d’autobús que arribaven a la UJI deixen d’arribar-hi, tot obligant els usuaris a que fem un transbord per així maquillar les esquifides xifres d’usuaris del TRAM. Ridícul, profundament ridícul. I més, quan s’intenta justificar tot dient que el temps que es perd baixant del bus, esperant i pujant al TRAM, es compensa perquè en anar este per via reservada corre més. Haurien de saber, els qui prenen les decisions, que la gent busca la comoditat del porta a porta en el transport públic. I obligar-te a baixar per pujar a un altre vehicle és un molèstia que no compensa ni un hipotètic estalvi de dos minuts de temps. La història és senzilla: estem com estem perquè la Generalitat insulta a Castelló amb les seues actuacions en matèria d’infraestructures. Tots estos anys per a què el TRAM faça dos ridículs quilòmetres. Si es tracta d’estalviar, desen el TRAM a la cotxera i aprofiten la via reservada per als autobusos. Ja traurem a passejar eixe vehicle (que tampoc no s’assembla en res al que ens van prometre) quan el seu trajecte siga útil a la ciutat.
I la nostra queixa no devia estar tan poc fonamentada, quan ara el govern municipal, a instàncies de la UJI, retarda la posada en marxa de la mesura, i anuncia que en tot cas serà provisional, per vore què tal funciona! Quina tropa! Si ho hagueren passat prèviament pel Fòrum de Trànsit ens estalviaríem el ridícul d’un govern municipal sense control, que ara diu blanc i demà negre, per acabar sent profundament gris. Semblen socialistes.