13 de juny, 2011

INDIGNA(N)TS- COPE-Castelló - 13-06-11


A finals dels setanta i principis dels huitanta, hi havia una mena de moda lamentable, consistent en escridassar les autoritats democràtiques, en tota ocasió que vingués bé. Això es va viure molt especialment a la ciutat de València, on l'Alcalde Pérez Casado i el President Albinyana, entre molts altres, les van passar molt magres.
Era un grup organitzat, amb connexions amb la dreta més palentodemocràtica, connexions que eren obvies, doncs se n'amagaven entre poc i no gens. Hi havia una premsa que els hi feia el joc, i determinats partits sense representació o amb una representació minsa. Gent en definitiva, incapaç d'acceptar el veredicte de les urnes, i que no acceptaven com representants propis els triat pel poble. Probablement perquè ni entenien, ni respectaven, ni volien la democràcia.
Tot això m'ha vingut tristament al cap, perquè dissabte passat la Plaça Major de Castelló es va desdejunar acordonada per una cinta de la policia local, i un respectable nombre de funcionaris del cos, guardant l'entrada a l'Ajuntament. Era el dia que es constituïa la nova corporació, i és cert que hi havia molta gent convidada, i que és un acte de portes obertes, i per tant cal un cert ordre i control. Però és cert sobretot, i això motivà el dispositiu molt més ample que en ocasions anteriors, que aquells que es fan dir “indignats” havien convocat una concentració a les portes. I allà van estar.
Cridaven “no nos representáis”. I jo em preguntava per què? Podria ser que no els representem perquè no han anat a votar, o han votat en blanc; i en eixe cas, ho lamente per ells, però sí que els representem. Representem a tot el poble de Castelló, als que voten i als que no. I si no els agrada la representació, la culpa és d'ells, per no exercir un dret, per el que en alguns llocs encara mor gent.
Podria ser també que no els representem perquè voten altres formacions. Aleshores, és relatiu això de que no els representem. Podríem discutir els sistema electoral, de fet, seria una bona cosa fer-ho; però si participes del sistema i perds, aleshores no se li val a jugar a ser antisistema. O tots frares o tots canonges. Entre els que increpaven a les autoritats democràtiques hi havia un conegut activista, que encapçala la mateixa llista electoral ininterrompudament des de 1987, i mai no ha aconseguit passar del 1%. No el representem? El qui no representa ningú és ell!
També hi havia un càrrec electe i gent del seu partit, entre el grup que insultaven als electes dels que forma part. Curiós. Al carrer brames contra els electes, però des de la teua condició d'electe formes part d'això tan denotat de la política oficial.
En acabar l'acte la cosa va anar a més. Els autoanomenats indignats esperaven sota els porxos l'eixida de les autoritats, però també dels familiars, funcionaris i convidats; i sense gaires distincions, ens escridassaven, ens deien que anàvem a omplir-nos les butxaques, que érem corruptes i tornaven a repetir allò de que no els representem. Per a ells tothom que eixia de l'ajuntament era igual. Vaig vore com insultaven gent que no sé ni qui eren, segurament familiar d'algun regidor o convidats de pedra. També vaig vore increpar a funcionaris. A mi em van reconèixer i provocar fins i tot amb el megàfon. No els vaig fer cas i vaig seguir camí. Es van encarar amb ma mare, de 78 anys, que la dona només estava allà per orgull de mare. Li van dir que el seu fill roba i que és un deshonrat. Vaig haver d'anar a obrir-li pas.
Vaig vore grups perseguint, rodejant, increpant i insultant a famílies, menors inclosos. Els perseguien pel carrer, i després d'insultar-los tornaven a buscar un altre grup. Assetjament se'n diu. I és punible.
Trist. Trist que esta colla de cretins s'hagen apoderat del nom, “indignats” i de l'esperit d'un moviment que naixia com un esperança en una societat civil endormiscada des de fa temps.
Personalment ni tan sols compartia totes les reivindicacions que aquell primogènit grup plantejava, però tenien no només el meu respecte, sinó la meua simpatia. El periodistes em van preguntar en campanya, i ho vaig dir. M'alegra saber que estan vius, m'agrada saber que la gent a la que aspire representar, es mou per fi, es queixa, fa propostes, ens fa saber el que estem fent malament. Però això d'ara...
Este moviment l'encetaren ciutadans indignats, que volien una democràcia de més qualitat. Llistes obertes, desqualificació dels corruptes, polítiques actives contra l'atur, compromís d'estalvi i gestió pública pulcra... Tot compartible. La gent del dissabte no deia res d'això, ni volia res d'això. Una llàstima perquè aquell moviment cal. Ara són com els estornells del ficus de Maria Agustina, insignificants i sorollosos éssers que embruten i escridassen. Recorden terriblement als feixistes de fa trenta anys.

118 comentaris:

neus ha dit...

Em pareix molt trist que un polític que va de progressista critique i deslemigite així un moviment social. No fa més que donar la raó als que pensen que tots sou iguals. Feixistes de fa trenta anys? Crec que està més prop d'això els partits polítics que perpetuen un sistema injust i opressor, que tot aquell que vol intentar canviar-ho.

neus ha dit...

Em pareix molt trist que un polític que va de progressista critique i deslemigite així un moviment social. No fa més que donar la raó als que pensen que tots sou iguals. Feixistes de fa trenta anys? Crec que està més prop d'això els partits polítics que perpetuen un sistema injust i opressor, que tot aquell que vol intentar canviar-ho.

Anònim ha dit...

Nomdedeu en cap moment ha criticat a tot un moviment, sinó a una part que es vol apoderar del seu nom i que ja no es el que en un principi es demanave.

Per a mi el moviment d'indignats respectable es el que deixa opinar a la gent i dessideix les coses en assemblea, aquell que diu el que no li adrade i done solucions.

A mi m'hagues paregut totalment correcte que anaren davant de l'ajuntament i hagueren exigit una democràcia més participativa, hagueren demanat a l'alcalde que es feren assemblees de barris per veure les problemàtiques i donar veu a la gent. El moviment 15M es aquell que proposa solucions per a que el resultat de les eleccions siguen més representatives. El veritablement constructiu per al moviment 15M es saber criticar allò que el propi moviment està fent mal i no aceptar-ho tot pel simple fet de defensar si o si una marca.

De no ser així el moviment es convertirà en tot allò que critiqueu, en un partit on importem més les sigles que els fets.

Per sert Nomdedeu m'has deixat pensatiu sobre el candidat que participave en les manifestacions, les condicions son literals? (s'ha presentat sempre desde 1987 i mai ha superat l'1%)

Miguel_1985 ha dit...

como pot tindre la gent la poca vergonya de dir que aixó es un moviment social???? al principi SÍ pero ara s´ha convertit en un chiste mal contat.... de 4 gats acampats embrutant la plaça perque no tenen rés mitjor que fer. Lo que no poden es quedar-se el nom "indignats" quan es la gent la que está indignada amb ells que si que no represente rés ni a ningú

Anònim ha dit...

Sr. Nomdedeu:

Su artículo es sencillamente indignante, repleto de resentimiento i profundamente simplista.

Anònim ha dit...

Sóc Luis de Castelló (no tinc conter als blogs però tampoc vull ser 'anonimo')

Al blog es diu: "Trist. Trist que esta colla de cretins s'hagen apoderat del nom, “indignats” i de l'esperit d'un moviment que naixia com un esperança en una societat civil endormiscada des de fa temps."

Més trist és lo que s'ha convertit els autoanomenats "polítics" (gent que debatie, acordava mínims,...), ara son una casta amb privilegis que no fan cas al poble, només cada quatre anys, que els parlen per a que voten i una vegada els voten... ja tenen un xec en blanc per a que facin els que li vinguen en gana.

Tú, com a polític, representes una casta que no representa al poble d'ahi que estigueres dins del 'lote', el poble pensa una altra cosa, pensa que no mereix la pena anar a votar, què tots son iguals, us heu separat del poble, veu casos de corrupció, amiguisme, (estaven parlant de eleccions locals on se sap tot per la proximitat)... i NINGÚ salta a denunciar-los, no vos poden fer res, sou aforats. I sabent el que passe, esteu fent prevaricació.

Un 32% no es majoria absoluta.

Llastima de vot que te vaig donar, 'nunca mais!'

Anònim ha dit...

Hola, existe alguna posibilidad de leer tu blog en la otra lengua oficial "pais valencia"?

Anònim ha dit...

Luis de Castelló. Yo también estuve en la puerta del ayuntamiento y también me gritaron. No formo parte del ayuntamiento. Jamás me he quedado con nada que no fuera mío. ¿Tengo yo que aguantar que me llamen choriza y corrupta y no sé qué más majaderías porque una panda de cenútrios haya puesto pilas a un megáfono? Yo te contesto: NO. Esa treintena de personas que se juntaron allí a gritar me parecieron una panda de mataos.
Esa es la sensación de una ciudadana que está realmente indignada y no me refugio detrás de los insultos indiscriminados a todo el que se acerca a una puerta. Es absurdo.
Julia

Nomdedéu ha dit...

Sabia que alçaria polèmica. Anem a pams.
Neus, no vaig de progressita, sóc progressista i ho demostre en cada acció política i personal. Ara bé, si consideres que ser progressista és insultar als càrrecs electes, posar-los tots en la mateixa manera, increpar a ciutadans i ciutadanes anònims (gent vella i crios inclosos), etc, que és el que va passar dissabte, aleshores no vull ser progressista segons la teua lectura. Ni una sola proposta, era un grup de boicotejadors, no d'indignats.
I a més, et pregue una lectura serena del meu escrit, on defensa la necessitat del moviment, molt més enllà d'esta colla del dissabte.

Nomdedéu ha dit...

Sr. Anònim.
Per a ser tan simplista com el cúmul de llocs comuns i generalitzacions del que van fer dissabte m'hauria d'entrenar molt.
Ressentiment? Estic ofés i cabrejat sí, però per estar una dècima part de ressentit del que semblaven estar el comandament ofenedor del dissabte m'hauría d'entrenar molt.
I sí a vosté l'indigna un article que defensa el moviment 15-M (el defensa fins i tot d'aquells que diuen defensar-lo) aleshores no hi puc fer res. Lamente la seua indignació. Espere que siga capaç de conduir-la cap alguna cosa positiva, i no cap a la violència i el ridícul, com van fer el dissabte alguns, desprestigiant un moviement que es volia regenerador.

Nomdedéu ha dit...

Anònim de la llengua. Sí. Al bloc, a la part dreta, just baix del twitter hi ha un traductor simultani a castellà, francés i anglés. Només has de petjar la barreta de castellà i ho tradueïx rapidament i amb certa fiabilitat.

Nomdedéu ha dit...

Luis, t'agraeixo el detall de trencar l'anonimat. Em resulta més còmode parlar amb un nom que amb un "anònim".
Podria compartir la seua primera opinió si no generalitzés. En el cas del meu partit, no és així.
Hem fet un treball al llarg dels quatre anys passats, en el que no hem deixat de rebre cap visita, ni hem dit que no a cap reunió, al marge, clar, de les desenes que nosaltres hem propiciat.
Des del més de novembre (saltant les festes) fins ben entrar abril, tots els divendres vam organitzar sopars de propostes pels que van passar centernars de persones de Castelló, de les que més del 70% no eren conegudes nostres. Eren amics d'amics, coneguts de coneguts, gent que ens havia localitzat a les xarxes socials... Esta gent va participar de sopars on es debatia en grups reduits de 8 0 9 persones, i d'on eixien documents programàtics que després han estat el programa electoral del BLOC.
Esta dinàmica continuarà al llarg dels quatre anys, obviament no de forma setmanal, però si amb una periodicitat suficient per tal de no perdre el contacte directe amb la gent del carrer. La gent del partit és un altra cosa, ja la tenim organitzada, però no és suficient. Precisament perquè té vosté raó quan es queixa de que alguns (no tots) no escolten a la gent més que cada quatre anys.
Fins ací, he decidit atribuir al desconeixement la teua actitud. Sincerament, amb tan poca informació, crec que no hauries de ser tan lleuger a l'hora de parlar, però va amb el caràcter.
A partir d'ací, la teua intervenció ja no pot ser excusada en el desconeixement, ja forma part d'una opinió personal teua, que obviament, al no compartir-la, et discutiré.
Jo no forme part de cap casta. I jo represente a 6572 persones que es van alçar del llit i van anar a votar. No sé a qui representes tu. Qui t'ha triat? Amb quines normes? Per a fer què?
M'imputes un delicte, el de prevaricar. No tens ni la més remota idea del que significa prevaricar pel que veig. T'ho explicaré. Prevaricar és dictar una ressolució administrativa sabent que és injusta. Jo mai no he dictat cap ressolució, perquè no tinc potestat per fer-ho. Així que et demane retires la greu imputació que em fas.
Més coses sobre les que no saps res. Dius que estem aforats. No és cert. Els regidors no ho estem. Estem sotmesos a la mateixa justicia ordinària que tu, i en idèntiques condicions.
No és cert que NINGÚ no faça res. En este ajuntament es va crear una comissió d'investigació que jo mateix vaig presidir. Comissió que tots els grups confirmaren per escrit treballà amb absoluta llibertat, sense límits en el temps, sense límits en l'accés a documentació, sense límits en la compareixença de gent... El resultat és que com el PSOE va apuntar on no tocava, no es va trobar res. I sí tu que sembles saber-ho tot ho saps, ja tardes en anar al jutjat.
No tens dret a parlar per la veu del poble. "el poble pensa...el poble creu". De moment el que sabem del poble és que uns han anat a votar i altres s'han quedat a casa per diverses raons. Totes preocupants, i sens dubte, moltes responsabilitat directa de la mala imatge que a la política donen un grapat de polítics. I sabem que hi ha un munt de descontents.
Però també sabem que dels que han votat majoritariament ho han fet pel PP. El nostre increment de vots, tothom l'explica precisament per la política de proximitat, per escoltar a la gent. Però vens tu i dius el que dius. Què hi farem!
Més coses, a la plaça cada dia, i el dissabte ací muntant el seu numeret hi havia polítics frustrats que es presenten a les eleccions i no els agrada el resultat perquè no els vota ni la familia. I aleshores volen deslegitimar als que reben més suport. Per a fer-s'ho mirar. Però això ja ho he explicat a l'article, que si l'has llegit de veritat i sense apriorismes, no t'haurà indignat ni la meitat del que dius.
Espere les teues disculpes per imputar-me un delicte.

Anònim ha dit...

Para que nos sirve la libertad de expresión si no tenemos libertad de pensamiento...

Aún teniendo derecho al voto no tenemos derecho a una información clara de lo que sucede en la política de esta comunidad ya que aquí manda Canal 9. ¿De verdad crees que tenemos lo que hemos elegido?
Demasiado manipulado todo para poder ver con claridad cual es la mejor opción.

Javier Salvador,

Nomdedéu ha dit...

Eso Javier, no tengo un sólo argumento para discutirlo

Anònim ha dit...

Hola, sóc Pere de Castelló.
Tampoc tinc compte al google i no vull ser anònim.
El que la classe política majoritàriament no perceb és el profund distanciament amb la resta de la societat, vote o no vote. I com creix amb la crisi. Sinò com és que en les enquestes del CIS té tant de desprestigi? Potser es pot llençar la culpa al PP i al PSOE. Però s'entén perfectament que es generalitze al sistema en si mateix per propiciar, o consentir, el que passa a Castelló o al País Valencià. Exemples paradigmàtics de corrupció.
Enric, et sents ofés per la concentració, el boicoteig, els crits, i tota la mandanga. Jo veig supernormal que en la situació en què estem estes coses passen. I passen poc. Les desigualtats creixen a passes quilomètriques. Eixe malestar explota per algun lloc, i barrejar-ho amb una persona d'un partit polític sense representació és un argument simplista. I tot indica que sols és el principi d'estos brots socials de rebot contra el sistema.
Bé, realment generalitzes anomenant cretins, i això de feixistes...de nou estereotipacions , reduir a l'estigma, el que estava passat arreu de l'Estat en milers d'Ajuntaments. Per a estudiar-ho en termes sociològics, la desconfiança cap als polítics, com a classe privilegiada.
En resum, reforces això del poc que t'agraden les concentracions i les escridasses, sobretot quan tu estàs també en la poltrona. I la gent buscant alternatives al bipartidisme i el capo del BLOC insultant als de la plaça...

Desgraciadament et sents més prop de la casta política que del poble indignat. Que hi farem!! S'ageganten les distàncies...

Anònim ha dit...

Vaja, vaja. Pareix ser que només hi ha una realitat, i una veritat.
El senyor Nomdedeu,ha sorgit definidor dels pensaments de la gent.
Si jo no em senc representat per els polítics, és per ningú. Si no votem és pq no creiem en aquest sistema. És una discusió massa extensa per a fer-la ací. Anem a ficar uns cuants punts resumits:

No caigam en els personalisme per a criticar a un moviment (simplisme).
La indignació existent en la societa és per això i per a molt més.
La definició del que és el 15m ho diuen les assemblees i no tu.
A minifestacions on has estat, s'ha escridassat més i amb més contundència, d'altres coses més.
La corrupció apareix cuan es té poder, i no cuan no es té.
Algun membre del BLOC ja han estat implicat en corrupció, i això que és un partit minoritari.
El Bloc, cuan a més poder aspire més deute bancari, (la roda del sistema) i més dependència cap a ells.
El BLoc està ple de lluites internes per a cobrir les llistes amb possibilitats de càrrec.
El Bloc pacta al la dreta per a desbancar el gir cap a la detra del Pspv.
Associacions lligades (no estrictament) al Bloc estan plenes de irregularitats, beneficis i oscurantismes (eliseu climent) (ja sabem que no tenen res que vore dirèctament).

Bé parem que ja no se que escriure més. Una coseta més. Que algú siga funcionari, no implica res de bo ni de dolent. Ho fan els seu actes. I si una persona es es posa a colpejar a d'altres només per rebre una ordre, deixa molt, molt, molt que desitjar. Todo por la pasta, seyor nomdedeu, al final només es tracta de diners, que és tot el que mou aquest món tan just.

Au
Que no ens representen!!!
que no!!

Anònim ha dit...

Les tendències de la vida...des del sector més ranci del BLOC, el que simpatitza amb CIU, fins a fregar el discurs insultant de la ultradreta més rància (cretins, . En valencià, clar.
Tot per a major glòria d'un neoliberal valencista disfresat de socialdemocrata valencianista.
Tants anys entre polítics corruptes, en compte d'escandalitzar-se serveix per combregar amb tant de PPer línia peineta de Marta Gallén. Però, això no indigna...
Per cert Nomdedeu, recorda que entre els concentrats hi havien votants del BLOC. I no és cap broma.

Anònim ha dit...

Per favor crec que n'hi ha gent que s'ha llançat a criticar les opinions d'Enric sense haver llegit el seu escrit o molt per damunt, en cap moment es critica el moviment 15-M només que al grup reduccionista de dissabte passat, és més l'espirit del moviment el considera necessari.

Ajuntar tot al mateix sac, corrupció, bloc, neoliberals, socialdemocrates......... diu molt poc en favor del qui ho diu.

Per favor, que alguns tornen a llegir l'escrit abans d'opinar i qui conega algun cas de corrupció que ho denuncie al jutjat.

Jo també sóc 'indignat' i votant del bloc i espere que hui per hui seguiré votant-lo.

Anònim ha dit...

"Una llàstima perquè aquell moviment cal. Ara són com els estornells del ficus de Maria Agustina, insignificants i sorollosos éssers que embruten i escridassen. Recorden terriblement als feixistes de fa trenta anys. "

Bé xicuelos. Aquell moviment cal, però el d'ara, que és la continuació agrade o no agrade a Nomdedeu, recorda als estornells blablabla. Els que estaven abans estaven el dia 11, i agrade o no agrade la major part de gent que anava pel mercat simpatitzava amb els que estàvem allí. I no amb els "nostres representants"

Nomdedéu ha dit...

Hi ha coses a les que no em molestaré a contestar com això de que hi ha associacions corruptes que no tenen res a vore amb el BLOC però que una vegada van parlar per telèfon... Això demostra el nivell de l'argument.
Tampoc accepte les mentides de que hi ha gent del BLOC implicada en corrupcions. Vull que es diga ara i ací, nom i cas, perquè cas contrari és una difamació que torna a demostrar la manca d'arguments.
Tampoc contestaré a les bajanades com que hi ha baralles internes per ocupar llocs en les llistes.
Per la resta, que em diguen ranci i no sé que més, és una opinió que no compartisc, però que respecte.
Contestaré només a el més gruixut.
No em molesten les concentracions. M'ature sovint a parlar amb els de l'assemblea d'aturats que es concentren ací, (per cert, els vam ajudar nosaltres amb la burocràcia), o amb els comerciant.
Segona cosa, els mateixos que m'acuseu falsament de generalitzar (llegiu l'article i voreu com no ho faig) trobeu justificable que s'insulte a tothom que té un càrrec públic perquè alguns són fastigosament corruptes. Sense comentaris! Com argument fa aigua per tot arreu.
Tampoc no és cert que jo diga o haja de decidir el que pensen o diuen a l'assemblea. Sé el que alguna gent d'allà m'explica, i ho segueixo per les xarxes. Entre d'altres coses perquè el nivell de crispació, com es demostrà dissabte, no aconsella que un càrrec electe es passege per allà. I francament, això ja deixa molt que demanar.

Nomdedéu ha dit...

Més, nosaltres representem a 6572 persones. Els vots en blanc tenen mil pares i mil motius. Alguns feu abstenció activa perquè voleu un altre sistema. No sé quin. Jo vull fer funcionar este. Però altres, tot simplement se'n van a la platja i no voten no per consciència, sinó per manca d'ella. No vos podeu subrrogar eixos vots amb tanta lleugeresa.
Per últim, he dit cretins a qui va insultar i assetjar a vells, joves, polítics, familiar i gent que no tenia res a vore. I ho mantinc. I els he comparat amb el feixisme dels 70-80 i ho mantinc.
He dit que el moviment és important si preten la regeneració democràtica, com ha dit des del seu primer moment, i com diuen les assemblees de Barcelona o Madrid, que són les més fàcils de seguir.
El que va passar dissabte, no encaixa amb eixos plantejaments. No fer-ho de forma indiscriminada. Això és el que he dit i manting. La resta, si voleu seguir parlant sense llegir l'article és el vostre dret.
El meu és contestar.

Anònim ha dit...

A madrid i barcelona va passar el mateix que ací el 11M.
Que tu vols fer funcionar este sistema? doncs xiquet, tenint en compte com ha funcionat fins el moment el capitalisme anem apanyats si això és progressisme.

Anònim ha dit...

el 11J disculpa

Nomdedéu ha dit...

Van insultar a la gent que anava a l'acte? Doncs aleshores la cosa encara és més greu. Pensava que ací algú s'havia apoderat de la indignació, però es veu que és majoritàri.
En tot cas...quina alternativa proposes?

Anònim ha dit...

Exemple de corrupció ex alcalde del Bloc alicantí. Ja va sonant o no?
Del telèfon i les associacions no ho ha dit ningú, només es parla de la fundació Eliseu Climent, o es que es tot molt net en aquesta?
Jo creia que aquest sistema estava en funcionament, pareix ser que encara s'ha de posar a funcionar. La que ens espera!
De la relació poder i corrupció, pactes amb el pp del país valencia, baralles internes (realitat, sinó me la tallu i em faig monja) etc millor ni parlar-ne

La paraula progresista está molt mal emprada. Si progrés implica només el que està per vindre, gestionar les miseries, injusticia, privatitzacions, delegacionisme, esglesia, subvencions.... jo em baixe d'aquest tren. Pot ser comence a definir-me com a conservador.
Si defenses la unitat econòmica europea, ja està tot dit. Liberalisme i més liberalisme.
No fa falta dir res més.
au

Anònim ha dit...

Què bonic, parlar-ne d'un ex-alcalde del Bloc alacantí, així a volea, a vore qui cau, collons ! digues qui és. Supose que si estigueres a Alacant parlaries d'un ex-alcalde del Bloc a Castelló, així, ben lluny i a enmerdar tot el que es puga.

Anònim ha dit...

osti tu...doncs si nomdedeu està així imagina't com estaran el PPPSOE juas juas juas A vore si s'enteren que hi ha un sector social important, vote o no vote, que està fins als nasos dels polítics, la crisi i tota està estafa !!!
Alternatives? doncs serà qüestió de construir-les perquè està democràcia de real té ben poc...

Anònim ha dit...

Vicente Albero, ex-ministre del PSOE que va dimitir al 1994 al descobrir-se que incomplia amb hisenda després de la venda d'accions d'una empresa texil.
Al 2003 se'l recupera com a candidat del BNV. Si el Bloc fora transparent podria parlar de les connexions Albero-Banca-Bloc.

Enric Nomdedeu, regidor de sanitat a Castelló durant 4 anys, pactant amb el PP quan tenia majoria absoluta.

Però, no, seguim tranquils, seguim el camí de Barna i Madrid on Nomdedeu creu que els indignats són calladets, no insulten, sols fan crits muts i minuts de silenci, mentre l'atur juvenil ens asfixia, la banca desnona i segueix cobrant, i els polítics segueixen en el limbo amb batalletes plenàries mentre el PP es forra de pasta. I si, guanyen, però el vota una minoria de la societat.

Nomdedéu ha dit...

Així que el problema és que durant quatre anys vaig organitzar cursos d'educació sanitària a escoles i associacions, vaig construïr pipi-cans, vaig crear el Passeig de la Salut, vaig rebaixar el pressupost de Sanitat, vaig subvencionar associacions transversals, vaig millorar les condicions dels animals abandonats a la gossera... Això em converteix en corrupte? Fascinant.
ACPV? No sóc ni soci. Em vaig esborrar als 80 perquè no ho veia clar. No hi tinc cap relació, i a qui van insultar és a mi. Però si cada frase que escrius deixes més clar que no saps de que parles, que poses el ventilador i avant.
Mira, motius per estar indignats n'hi ha molts, jo en tinc, però jo sóc un privilegiat. Treballe des dels 15 anys, i des d'aleshores em pague els estudis i el vestir. Dees dels 18 visc pel meu compte, i m'ho pague tot. Sóc un privilegiat perquè no em mantenen els meus pares des dels 18, i perquè quasi sempre he treballat. He estat molts pocs mesos a l'atur. I no perquè tinga estos o aquells estudis, sinó perquè no em cauen els anells per fer cap feina. I n'he fet de molt dures. Ara he decidit dedicar una part del meu temps a canviar les coses a la meua ciutat i al meu país. He de demanr disculpes per això? doncs no. Així de simple. No.
Dieu que el PP i el PSOE són igual (i que els altres també) aleshores que més vos dóna si ací o allà es pacta amb uns o altres. No som tots iguals? Quin és el problema doncs?
No sé qui eres, ni si tens motius personals per estar indignat. Podria ser que sí. Podria ser que fores un malfaener al que mantenen els pares i es mou en un cotxe millor que el meu i té un ordinador més potent que esta castanya que tinc jo. Però m'és igual. En qualsevol cas, dius coses en les que tens raó. El sistema no funciona. Genera misèria. Tens raó també en dir que hi ha massa corruptes a la política, i a la banca i no sé on més. Jo he triat intentar canviar-ho des de dins. Tu no. Tu consideres que el teu llindar ètic i moral està per damunt del meu. La teva superioritat intel·lectual (tu ja has arribat a les conclussions: els sistema no funciona, qui en participa és un corrupte, tots són iguals...) em deixa a mí com un borinot col·laboracionista.
Doncs mira tu que bé.
Però escolta, si a mi m'insulten tinc dret a contestar o no? Perquè...a eixe model de societat que sembles defensar, no hi ha ni presumpció d'innocència, ni dret a una defensa, ni dret a rèlica o què?
Vull dir, quan construiu la nova societat fantàstica que preconitzeu, si a mi no m'agrada podré anar a buscar a ta mare i dir-li (com algú li va dir a la meua) "el teu fill està ací per omplir-se les butxaques"? I si ho faig, tu callaràs?
Doncs com jo no sóc un delinqüent ni un corrupte, no tolere que m'ho diguen, i conteste, i dic "cretins" .
I a l'altre anònim, no estic de cap manera. Defense la meua dignitat. La d'una persona que no ha robat, ni prevaricat, ni res del que m'acuseu. I no em van callar als 70, i no em callaran ara.

Anònim ha dit...

Ximo tur alcalde del Bloc, pactà al el PP de Calp e hi han investigacions alvoltant de sobrecostos i aigües de calpe.

La Fiscalia Mig Ambient d'Alicante menada 8 mesos de presó y 7 anys de inhabilitació per al alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort (Bloc).

En dos minuts.

au cacau

Anònim ha dit...

Pareix ser que algú s'altera, supose que si estigeses en la situació dels indignats, possiblement series més cridaner i menys respectuós que molts dels que estaven allí.
Personalment, jo també treballe desde els 16 anys i visc sol desde el 18. Actualment en parella. Jo també hp pague tot, i mirà que en l'actualitat només cobre 800 euros (reducció de jornada). Però així i tot em puc pagat l'hipoteca. El cotxe mel va regalar un amic, ja que es va comprar un altre, te 19 anys. Així que si vols fem un canvi. Ja està bé de personalismes, i això que no he dit cap mentida.

Durant 4 anys com a concejal, només va servir per a fer pipicans, pasejos, dirigir subvencions ..., quina perdua de temps. Per això hi han tècnics cualificats que gestionen millor els recursos. I pensar que eres un bon liberal!!
Quina diferència hi ha ente la teva gestió i la d'altre company de consistori en eixe moment?

Respecte a un món millor, doncs que dir-te. Es tracta d'una gran película baix eixe títol.
Però realment amb gent com tú, que estàs demostrant molt poc "progresisme" en les teves paraules, segur que no s'arriba a cap lloc.

Està clar que jo em vaig a tornar a definir progresista i et deixe a tú un altre cop lo de conservador.

au cacau

Nomdedéu ha dit...

No et convé canviar-me el cotxe. El meu té 12 anys i està espatllat. Ara mateix no puc pagar la reparació perquè he de fer canvis a l'habitació de la meua filla. Per cert, el pis és de la meua dona i en paga la hipotèca.
No és una qüestió de personalismes, home! És una qüestió personal. Em queixe de que em van insultar a mi.
Si no t'agrada el que vaig fer (he explicat la gestió de sanitat, no la resta del treball com regidor) tens tot el dret del món a no votar, a criticar-ho... no m'he queixat mai d'això.
Però ningú té dret a dir-me corrupte com em van dir. Sembla que no ho entens o no vols.
La resta això de progressia i consevadurisme tot fum de canya. no has dit res.

Nomdedéu ha dit...

Ximo Tur no ha estat ni investigat ni imputat. Ximo Tur és l'únic alcalde del País Valencià que ha llevat les competències a tots els imputats. Fins al punt que es quedà sense equip de govern. Cap imputat no era del BLOC. Així que no mentisques.
I com no vull mentir, no et contestaré ara sobre Xàbia, perquè no conéc bé el tema, i vull bona informació. Si la teua és de la mateixa qualitat que la de Tur, aleshores dos de dos. Però ho vaig a comprovar.
Que la llengüeta no té òs. Que fàcil és dir barbaritats sense molestar.-se en comprovar-ho. Gent com tu farà un sistema millor? Mare por!

Anònim ha dit...

bé senyor edil, m'acomiade, però com he dit abans em demanaves algun cas de presumpta corrupció hi dalt està escrit.

I com a bon polític tens molta facilitat per a transgiversar el que es diu, quedar-te només en el que vols e ignorar les preguntes o les qüestions que no et poder dur a bon lloc.

Però realment on si que hi ha molt de fum i després en peguen molta canya és en l'estat (govern, parlaments, cosistoris...), la resta es tracta de buscar una vida millor, pareix ser que alguns ja la tenen o saben com tindre-la. Jo no em canse de buscar-la, ni amb 16, ni amb 18, ni amb 25, ni amb 30 ni amb...

Possiblement ens vorem en alguna protesta, tal volta al mateix costat de la barricada, però ja se que només és circunstancialment.

*Personalment a mi i a molts ens insulten tots el dies amb les lleis, les retallades, privatitzacions, acomiadament, atur, endeudaments, desnonaments....

Au cacau i moltes gràcies per el teu temps.

Anònim ha dit...

No se vaya usted por la tangente, deje la política un rato y devuelva su cuerpo a su persona. Su artículo es ofensivo,simplista, pueril, revanchista e indigno de un representante público con cargo. Bueno "representante" con un poco más de 6000 votos, JUASS!!!
La metáfora de los estorninos, que ya cagaban en el ficus de María Agustina cuando se cantó por primnera vez el himno de los segadores, le ha quedado perfecta y su "malévola" insinuación sobre el paralelismo entre la ultraderecha fascista y el movimiento 15-M es simplemente vomitiva.

Que tremoli l'enemic
en veient la nostra ensenya:
com fem caure espigues d'or,
quan convé seguem cadenes!

Bon cop de falç!
Bon cop de falç, defensors de la terra!
Bon cop de falç!

Pep.

Anònim ha dit...

Mira que ja no volia escriure, però..., en cap moment he ficat que Ximo Tur està imputat, he posat que realitzaà un pacte i una moció amb el pp( ente els cual hi havia gent investigada per el cas d'aigües de calp). Jo no se si no sabem llegir ho llegim a mitges.
La llengüeta sap molt bé el que diu, pareix ser que el pobrema el tenim en la fóvea.

De l'altre company millor no parlar.

Vinga ara si, au cacau

Nomdedéu ha dit...

Colló quina perra has agafat amb el cacau.
Doncs si a tu quan t'insulten calles, per això et tornen a insultar. Jo no ho accepte, per això conteste. Em sembla injust i ho dic. A alguns els hi molesta. Què hi puc fer!
Doncs si Ximo Tur no està imputat, i si quan s'ha imputat als altres els ha destituit, aleshores quin és el problema? Que ha respectat la presumpció d'innocència? Clar.
Home Pep! Pensava que estaves de vacances! Si no t'agrada no el tornes a llegir home. Ja ho has dit i ja et vaig contestar. Que no tens res millor que fer que vore que faig o dic jo. Trista vida!

Anònim ha dit...

Tanto cuesta pedir disculpas y asumir que no se ha estado acertado en la escritura de un artículo con la pluma caliente... Claro, será que sólo usted puede insultar, será el cargo...

Pep.

Nomdedéu ha dit...

No em costa gens, ho he fet diverses vegades en este mateix bloc i en altres llocs. Però és que crec que els que van insultar a la gent indiscriminadament eren uns cretins.

Anònim ha dit...

Es com una droga, no puc parar d'escriure.
El que no pot ser és que es critique al senyor Fabra i d'altres del PP que estan imputats i es demane que s'aparten encara que no haja sortit la sentència. I que Ximo Tur pactés amb el PP (juan roselló) imputat ja en el moment del pacte.

Coherència senyors!!!

au cacau fins sempre

Nomdedéu ha dit...

si que és una droga sí, jo tampoc no estudiare.
el que dius és absolutament cert. però és que a mi també m'han criticat que no haja demanat la retidrada de Fabra i que sempre em conformés en exigir que el judici fos ràpid.
Però ací, he d'acceptar la crítica al meu grup que sí que ha fet el que dius. I saps què? El sistema no funciona tan malament, Ximo Tur, amic meu, ja no és ni regidor. El poble no li ha perdonat allò.

Anònim ha dit...

Nomdedeu sols revateixes el que et convé mentre calles en altres coses. Vesses sobèrbia nano, situante per sobre del bé i del mal, una de freda, o baixant a la humiltat per atacar, una de calenta. Regidor de pipicans mareeee així et revindiques? un bon gestor jajaja Tot per un nom regidor de cucarelles!

Tal com ho presentes sembla que t'insulten un dia i et poses com una fera. Ni imaginar-se si arirba un dia que realment tens poder. A vore si els del PP ho porten millor que tú...igual és el costum, i tu, com de sobte et trobes que també eres objectiu de tant de descontent no tens altra que dir que si cretins, que si feixsites, que si blavers! mareeee enriiiiiiic

A vore si al final resulta que es ser violent soltar uns quants improperis i sentar-se davant el pàrquing de la polícia local per boicotejar de forma noviolenta esta classe de privilegiats que viuen de la política! A no...que és tot per orgull de fill, que van insultar a ta mare!!

Res, a la propera acció pacífica més activa del moviment que faràs? cridaràs a la polícia? ens denunciaràs? Dones por amb els teus arguments!

I abans que em qüestiones, que passa si tinc un bon ordinador? i si, visc dels meus pares perquè no treballe curro !!! com el 40 i pico % del joves !!! I tu ahi enriente de mi, quin kabró, algun problema en la meua situació? O eres tu més honrat per tindre sort i treballar de tan jove? això et dona algun tipus de pedigrí? Em dones por...

Anònim ha dit...

Si señor Nomdedeu tiene usted muchqa razón, tengo muchas cosas que hacer que también trabajo desde los 20 años y tengo familia que mantener... De momento, igual me saco al perro pero me permitiré no llevarlo a su pipi-can ya que al animalito no le gusta estar encerado en una jaula... Eso sí, luego con una bolsita cogeré su mierda y la depositaré donde corresponde.

Se despide un estornino chillón y marrano.

Pep.

Nomdedéu ha dit...

Per què dius que esti per sobre del bé i del mal? done la meua opinió i tu t'enfades i ofens perquè no coincideix amb la teua.
Clar que m'enfade si m'insulten. Saps per què? Doncs perquè no és just, i no accepte que em diguen corrupte perquè no ho sóc. Hauria de tragar i callar? No em dóna la gana. I qui creu que pot insultar i els altres no tenen dret a defendres i indignar-se, no és precisament l'abanderat de cap progressia. I per cert, no he dit blaver a ningú.
I jo no he fet burla de la teua situació, de fet, si et dóna la gana de llegir bé, he dit que tant se m'endona si estas en una situació o en altra, i que en tots dos cassos tens raons per indignar-te. Simplement he explicat que jo també tinc dret a indignar-me. I sí, és perquè em van insultar a mi, i es va afrontar a ma mare i a altra molta gent que és tan o més honrada del que pugues ser tu, i no és juts. Em subleve davant de les injustícies, de totes. També de les que cometen els puretes que penseu tindre la raó en tot i el dret de fer i dir el que voleu, i vos molesta que algú vos plante cara. Doncs no em callareu. No em van callar els altres, imaginat tu!

Nomdedéu ha dit...

Perfecte Pep, si tothom fes com vosté no caldrien pipi.cans. Em vaig afartar de dir-ho durant aquells quatre anys, és la millor solució. M'alegra que si més no en això estiguem d'acord.

Anònim ha dit...

efectivament, dones por si algun dia aconsegueixes poder.

Nomdedéu ha dit...

Però home...tu has llegit el que has escrit i el que he escrit jo? dius que jo "sols revateixes el que et convé mentre calles en altres coses" i acte seguit d'algunes de les moltes coses que es van fer a la regidoria de sanitat, per fer gràcia, parles dels pipicans. No parles de l'educació a les escoles, de la millora de vida dels animals... Que m'és igual en realitat, només és per demostrar-te que caus en les contradiccions més obvies. M'acuses del que fas tu.
I sí, si per et costa d'entendre t'ho torne a dir, em cabreja que m'insulten a mi o a ma mare, i a funcionaris, i a gent que no ha fet res per ser insultada.
I si et faig por... tanta com per cagar-te damunt, aprifita els pipicans.

Anònim ha dit...

jajajaja eres graciòs quan vols.

Informar que ja comparteixes lloc en Vicente Cornelles, els dos primers famosos amb poder que han insultat el moviment 15M !!!

SI rellegeixes tot el que t'han dit per ací, certament, mooooltes coses ni les contestes, i tb són per fer-ho.

Anònim ha dit...

tu siempre el mejor, aladid de la razón !!!

Nomdedéu ha dit...

i si tu m'has llegit a mi, ja veus que he dit que moltes no pense ni contestar-les perquè són absurdes , i altres són opinions que no compartisc però que respecte. Per això no les conteste. És senzill home.

Anònim ha dit...

Conlusión: SI unos cuantos insultan a su madre, ya sois todos una panda de cretinos.

Nomdedeu concejal de seguridad!!!

Nomdedéu ha dit...

ara ho has entés!!! conclusió que és tot el que diu l'article, tots aquells que van anar a insultar indiscriminadament a la gent que eixia de l'ajuntament, foren tiris o troiants, són uns cretins.

Nomdedéu ha dit...

tots. i els que no ho van fer, no ho són.

Anònim ha dit...

una cosa queda clara, la clase politica es parte del problema, no es parte de la solución. La solución no la sabemos, pero con articulos como el tuyo poco podemos esperar de ti.

Nomdedéu ha dit...

per no acceptar que insulten a gent que no ho mereix? Doncs el que és evident és que si la solució ha de vindre de la gent que insulta indiscriminadament, no serà una solució constructiva ni acceptable.

Nomdedéu ha dit...

i un altra cosa, la classe política no existeix. Eixa és una trampa semàntica per posar en el mateix sac a tothom. No existeix la classe veterinaria.

Anònim ha dit...

40 cretins insultant tothom a la porta de l'Ajuntament representen el moviment 15-M ? Afortunadament no. El moviment 15-M és molt més important que tot això.

Anònim ha dit...

la classe política si existeix. Hi ha un grup social que decideix, en els que deleguem cada 4 anys, els que governen. No és una trampa semàntica, és una definició clara d'un grup social concret.

Nomdedéu ha dit...

deixam dissentir. Això de les classes socials, és una aportació al llenguatge comú, que ve de la dialèctica marxista. I hem d'entendre que fa referència a una unitat de classe bàsicament des del punt de vista econòmic. Crec que hi estarem d'acord.
Doncs bé, un regidor d'un poble de 200 habitants, un diputat provincial, o Rajoy, no tenen absolutament res a vore. No pertanyen a la mateixa classe social, ni tan sols està clar que compartisquen ofici.
També hi ha un grup social que decideix coses molt importants, els jutges per exemple, i no són una classe.
Jo no he dit que no siguen un grup social, que és una cosa tan absolutament laxa, que resulta impossible de negar. Dic que no és una classe que és el que havies dit, perquè eixe nom, precisament eixe i no altre, té congnotacions expecífiques.
I de veres, i sense ànim de polemitzar, com a "classe" tinc molt més a vore amb el meu veí de baix, que treballa a una fàbrica, guanyem un sou similar, vivim al mateix barri, tenim edat similar i ell té un cotxe millor que el meu; que amb un Ministre, o amb Alberto Fabra. No som del mateixa classe social.

Anònim ha dit...

molta gent vol participar més, no vol una democràcia que es base en el votar cada 4 anys, vol més participaió directa, qüestiona l'actual sistema polític i econòmic, des del local fins a l'estatal, està realment frustrasda per un sistema que els expulsa del que els havia promés, d'un capitalismne que els arracona als marges de l'exclusió, i mentrestant 40 cretins insulten als polítics, tandebó en foren 40.000!!!!
mai un moviment havia portat assemblees de centenars de persones al carrer, a castelló, per parlar de tot, per trencar el silenci, per conlfuir tan de malestar, i si, sóc unindignat, i un antisistema, perquè este sistema és realment cruel, injust, inhumà, i a partir d'avui UN CRETÍ, i orgullòs, perquè qüestionar amb comparacions simplistes tot el que ha generat este mpoviment social (si miguel_1985, moviment social, i en majúscules!) és per a llevar-se el barret. HI ha moltes coses super qüestionables però que insulten als que ens van a portar 4 anys més misèria em sembla un exercici d'empoderamen fabulòs. Clar que sí, i que s'estenga!

Açò sols és el princip. El 19J més!!!

NO HAY PAN PARA TANTO CHORIZO...Nomdedeu preparat que la brassa està apunt de caramel..

Nomdedéu ha dit...

Fantàstic, una amenaça signada per un anònim. Construireu un món millor. Segur que sí.

Anònim ha dit...

CIS:
El desafecto de los ciudadanos hacia la clase política batió su marca histórica el pasado mes de mayo. Políticos y partidos son mencionados como un problema por el 22,1% de los españoles. Constituyen así el tercer elemento de preocupación en España, tras el paro y la situación económica, desde hace más de un año.

Anònim ha dit...

tu tb envias a cagar a otros al pipican que construistes. Ironias reparten todos.

Anònim ha dit...

que te sientes un chorizo?

Nomdedéu ha dit...

ho sé, llig eixes enquestes regularment, i altres. I ho note cada dia. I treballe per canviar-ho, cada dia. I si vols llegir més amunt, he explicat que és el que ens ha dut a créixer. Precvisament el treball de proximitat, l'escoltar a gent que no coneixiem. Gent que reclama canvis severs en les formes de fer política, canvis en el sistema electoral, en tantes i tantes coses. Hem escoltat i escoltem. Però jo ho diré fins al darre alè no accepte que em diguen corrupte. O ací que collons passa, a mi em poden insultar i dir-me corrupte i dir que vai a omplir-me les butxaques, i si jo dic que qui ho diu és un creti és munta la de sant déu? Va home.

Nomdedéu ha dit...

Nomdedéu preparat que la "brassa" està a punt de caramel. No m'he de sentir el que no sóc, és una amenaça obvia al meu nom.

Juan ha dit...

es lo que pasa cuando llamas cretinos, inmsignificantes, ruidosos, que ensucian, indignos, que recuerdan a fascistas, a un grup de personas que estan apoyados por muchxs. Ahora vas de víctima?

Nomdedéu ha dit...

No vaig de res Juan. Use la meua llibertat per dir cretins als que em van dir corrupte i als que m'amenacen.

Juan ha dit...

.te estaba invitando a comer!

Nomdedéu ha dit...

no accepte invitacions, després em diran corrupte

Anònim ha dit...

Eres caxondo! jajaja

Però total, un és un corrupte en relació al grau de poder que acumula. Si no vas a més mai seràs un corrupte, si aconsegueixes més quota de poder acabaràs arrossegat com tota la resta de polítics. No eres especial, desgraciadament tots som humans en este sentit.

Nomdedéu ha dit...

No és veritat. No puc acceptar que siga veritat. Hi ha gent honesta a totes les professions, a tots els oficis. La política no ha de ser diferent. El polític corrupte ho era personalment abans de fer política. Però és de veres que cal extremar els controls democràtics del que fan/fem els polítics. Llistes obertes (que no són la solució però no estorbarien), reforma de la llei electoral, i sobretot una política diferent.
Això és el que té d'interessant el moviment este del que parlem, la preocupació per fer avançar la democràcia.
Ara, alguns parlen de canviar de sistema (no sé pas quin proposen i ho espere amb impaciència). Bé, tot és parlable. Però la violència (física o verbal) contra persones honestes i innocents, no és acceptable. No per mi. I estic esgarrifat de vore tanta gent que ho justifica. Estic vertaderament xocat de vore que la gent justifique coses així. Bàsicament perquè això no els fa millors ni diferents de la gent que diuen és roina.

raulatxo( twiter) ha dit...

És encomiable la teva força per contestar a tothom, encara que alguns sols vinguen a provocar... però així i tot és d'admirar.
Sobre el 15M i els indignats vull dir que quan van sortir a Madrid va ser la primera volta que m'he sentit orgullòs de ser espanyol. Comparteix moltes coses de les que diuen....però no totes les que fan.
Nomdedeu, crec que has estat desafortunat en algunes de les teues metàfores a l'article, encara que quan et toquen a ta mare...cal defendre-la sempre, una altra cosa seria ser mala gent.
De tota manera crec que cal ser cívic i educat i no entrar a l'insult fàcil.
Del que he llegit per ací entenc perfectament que encara passa poc per com està el percal. Però és injust donar-li la culpa al BLOC, ja que és dels pocs que estan intentan, amb prou trellat en la meua opinió, fer alguna cosa per eixir d'aquest forat.

Anònim ha dit...

solo desafortunadas? esto ha sido como el dedo de Marta Gallen...

Antoni ha dit...

el problema dels polítics ès que ara sòn unes titelles dels poders financiers i aquests precisament no els vota ningú. O els polítics ès posen a favor de qui han d'estar o fora. I Nomdedeu soles és un més..

Nomdedéu ha dit...

permet'me si més no una diferència amb Marta Gallen, jo dóne la cara i conteste. A mi no em porten en cotxe a casa. Ni tinc escorta ni la vull ni em fa falta.

Anònim ha dit...

COmo decian es solo cuestion de la cuota de poder que acumulas. Al final solo sois servidores de los grandes delincuentes de las finanzas

Nomdedéu ha dit...

Jo crec sincerament que feu una lectura molt simplista de la realitat. Veieu fantasmes on i són, però també on no hi són. En que es concreta això de que sóc servidor dels grans delinqüents de les finances?

Anònim ha dit...

però tu i la gentola com tu ¿qui vos creeu per a representar a ningú? Jo no he votat ni pense col.laborar en esta democràcia autoritaria.
PODER QUE CORROMPES LA RAZÓN!!!!
un castellonenc de soca

Nomdedéu ha dit...

Doncs és fàcil d'entendre. Ens creiem persones normals i corrents, que ens presentem a unes eleccions i una gent ens vota i altra no. Tu no m'has votat, per tant, és just que digues que jo personalment no et represente.
És fàcil d'entendre.

Unknown ha dit...

Doncs, jo vull comentar com indignat i que he col·laborat amb l'acampada a Castelló, crític amb la violència, del tipus que siga i crític també amb les generalitzacions i les comparacions perquè les considere odioses i que no porten a cap lloc.

Jo sóc el primer que considere ofensius els insults, tant cap a la gent com cap als polítics perquè també són persones, tot i que puguen fer coses innombrables, perquè per això tenim les denuncies i les lleis conseqüents per a fer-les complir. Perquè no tots soms iguals, no tots podem tallar les coses amb el mateix rasero.

De totes maneres, hi ha una cosa que rebaixa el nivell de qui ho practica: l'insult, perquè quan l'utilitzes et poses al mateix nivell de mediocritat.

Entenc el cabreig general, però per això es necessita més encara del treball actiu dels ciutadans per trobar solucions ja que molts polítics (i si em pose a nombrar un per un, tindria per uns quants folis) no han fet tot el treball que haurien d'haver fet.

Per responsabilitat ciutadana, des del meu punt de vista, si critiques, fes una proposta alternativa i si vas a insultar a algú recordat de la següent frase: "Cuando Pedro habla de Juan, más se sabe de Pedro que de Juan".

Unknown ha dit...

I per cert, com a blogger que també sóc, fora de tota qüestió puntual de l'intercanvi d'opinions, és d'alabar que contestes pràcticament a totes les intervencions.

Nomdedéu ha dit...

és que a mi, malgrat el que alguns pensen, em fa falta saber que pensa la gent a qui m'agradaria representar, i mpagrada interactuar amb ells. Escriure jo i no contestar no té cap sentit per mi. No va neixer per això este bloc, sinó per tot el contrari. Un altra cosa és estar d'acord amb el que em diuen, que no smepre passa. Però sempre aprenc coses.

Anònim ha dit...

joanda de valència
Una mostra de llibre de pq no funciona (desgraciadament) el mètode assambleari.
Els més pesats, intransigents, cridaners acaben fent-se en el control de l'assemblea. Normalment estan "hiper-ideologitzats" i pertanyen a opcions minoritàries que veuen en un fet puntual una oportunitat de fer escletxa o "apostolat" (sempre tenen la raó). Els "liders" solen tindre una sòilida formació política i dialèctica (molts anys de palles mentals) i amb un grup moooolt persistent a base de desprestigiar i atacar als q opinen diferent acaben explusant-los per cansament.Evidentmet utilitzen molt coceptes com "democràcia" o "aotocrítica" però són paraules buides. Amb insistència es fan en el control de l'asseblea, a canvi d'això desacrediten totalment el moviment. Molts membres desinteressats acaven abandonant el moviment..."La vida de Brian" és un eixemple perfecte en plan catxondeo.
En fi perdó pel rotllo però em sembla que amb el moviment dels "indignants" està passant això. "Crec" pq no tinc la veritat baix el braç com alguns q això és el q està passant... tant de bò m'enganye però estos intransigents-dogmàtics-iluminats van a desfer el moviment.
Una pena

Unknown ha dit...

Ànim Joanda! Jo simplement et dic que t'esperes a després de les vacances d'estiu. Aleshores parlarem :-)

Per cert Enric, no m'has comentat res del primer comentari :-(

raület ha dit...

Bé Enric, he deixat passar 24h des de l'entrada al blog i ja he recaptat prou informació per entendre el perquè guanya el PP les eleccions: si veus els comentaris que ha deixat la gent s'enten que hi ha una alta manca de comprensió al text escrit, i s'extrapola al text oral (SDA), al cual c9 no ajuda.
La majoria t'han increpat amb dos tipus d'arguments: o sense ell, o amb un que li ha dit u que ho va sentir d'un altre un dia. El mal que van patir els nostres avantpassats va ser l'analfabetització; ara tenim alfabetització però no la sabem emprar; no tenim temps per reflexionar i ens guiem pel que escoltem. O el que es el mateix, SOM BORREGOS! (plural majestàtic)
Gent com tu, propera, és la que mos fa falta. No te coneixen i s'atreveixen a opinar del teu estil de vida i a qualificar-te. Ignorants!

Au, ja podeu anar a per mi. M'he ficat a la boca del llop. Però ja vos dic que jo no sòc Nomdedèu, no pense molestar-me en contestar-vos. De fet, ni tan sols entraré a llegir-vos. Malgasteu el vostre temps mentres jo l'aprofite per fer altres coses, com preparar-me per ser millor persona. No vos ho recomane, vos llevaria este temps que esteu gastant en calentar-vos.

Missatge per Enric: La culpa es teua; amb eixe cognom la gent espera que poses l'altra galta, i se trastoquen quan no ho fas.

Salut!

Anònim ha dit...

Sóc Luis de Castelló (un altre cop)

He tardat tant que ja està quasi tot dit, només dir que reconec el meu error en lo de aforat, pensave que també ho eren els regidors de capital de província, per això demane disculpes. En cuant a lo de prevaricació, tinc entés que qualsevol funcionari o càrrec públic pot fer-ho, en la teva entrada http://enricnomdedeu.blogspot.com/2011/06/tres-histories-indignes-levante-emv.html contes tres històries i no denuncies cap, de ahí la meva afirmació, però tranquil, ja tens el meu vot (junt a 6571 més) tant si val ara, ja ho has aconseguit. O Carlos Fabra dient lo de possar a xiquets al col.legis i així aconseguir vots dels pares contents (tots ho vam sentir a la ràdio, ès regidor de l'ajuntament). Si una cosa s'aprove en pleno, tots estàn d'acord i són complices. (taules de contractació, borses de treball, contractes,...).

Només resaltar unes coses, la teva prepotència sobre el que trau menys de l'1% (no sé qui ès i ni m'interesa, però són prous partits) i si tant tens en conter el percentatges, deuries recapacitar perquè un 37 y pico per cent (més que el votants de la segona força política) preferix anar-se'n a la platja abans que decidir quí li asfaltarà el carrer, li possarà faroles o els pujarà els impostos de la basura.

M'has dit que no firmes cap cosa administrativa, després has dit que vas fer lo dels pipi-cans, que vas ser regidor junt al PP de la sanitat municipal, bé, quí firmava això? i jo entenc com 'ajuntament' tots el regidors, els 27, no només a l'alcalde. Tots cobren, tots treballen, tots decideixen.

Recalcar que també es sorprenent que digues que des de novembre fins abril (salvant les festes) t'has reunit en sopars i asamblees, per fer el programa electoral. Molt bé, des del 2003 sent regidor en 12/15 reunions ja estàs 'amb el poble' els altres anys?

I en cuant al que tens/cobres i demés, crec que es obligat dir-ho, i te recorde que Mario Conde es insolvent (es tot de la dona), a Carlos Fabra li eixia a tornar la declaració i Camps té un sou de 900€.

També has dit que si tinc proves, vaja al jutgat (es veu que tú aci no me representas, he d'anar jo), tú les teníes (te recorde que has dit que per culpa del PSOE no se va poder demostrar nosequè) haver anat, jo no tinc ni mitjans, ni diners, ni medis per fer-ho, tú me representes (i a 6571 més). Si tan segur estaves...

Recalques molt el que representes a 6572, un altra cosa que no estic d'acord en tú, tú, al ser de l'ajuntament, representes al 180.000 habitants de la ciutat, no crec que fages els pipicans només per als teus votants, si no per a tots.

De totes maneres ara ja està fet, el meu 'xec/vot' ja el tens, EU va tardar any i poc en fer-me arrepentir de votar-los, tú només dos dies, pero tranquil, que de l'esglèsia no he renunciat (encara soc catòlic segons ells) i tú pots seguint dient que representes a 6572 (jo i dos amics més inclosos) encara que ja no ens sentim representats per tú.

Gràcies per dedicar part del teu temps en açò.

P.D.--> curiòs també em sembla que al que t'ha preguntat si es pot llegir el teu blog en castellà li hages contestat en valencià i al que ha comentat lo de canal 9 ho hages fet en castellà.

Anònim ha dit...

Luis, no et dónes compte que el sistema PP-PSOE és això el que vol, que n'hi haja passotes que no voten, que cada vegada en siguen més, pel motiu que siga, però que cada vegada siguen més els que es queden a casa i així ser ells els únics del sistema, bipartidisme i res més, acord entre ells i a seguir dalt del matxet.

Crec que qualsevol té en les seues mans i també en el seu vot el canviar les coses. El PP-PSOE ha baixat de vot, el BLOC i EU han augmentat de vot, crec que eixe és el camí, trenquem el bipartidisme, votem a partits que ens representen millor però no ens quedem a casa sense votar això és el que vol el PP-PSOE i repartir-se només ells els pastís.
Actuem però activament i en positiu, sempre avant mai cap enrere.
Un salut.
Tomàs de Castelló.

Marius ha dit...

entenc que insultar no està bé però realment em semblen nimietats tal com està el percal al carrer, com patim les misèries del sistema, i com la única solució és més retallada social.

De totes maneres, reconeixent que no s'ha d'insultar també cal reconéixer que acusar com acusa el senyo Nomdedeu diu molt poc de la seua catadura moral: insignificants, sorollosos, feixistes,...per no parlar del rotllet hi havia un que mai ha tret més de l'1% dels vots...em sembla un revanxisme infantil al·lucinant.




M'encanta la pintada "Violència
es cobrar 600 euros i jo ni això".

Anònim ha dit...

Me alegre como castellonese que el movimiento 15-M llegase a Mª Agustina, que la gente hablase libremente de lo que pensaba y sentía. Pero al día de hoy creo que esto se a ido un poco de las manos, que se suele decir.

No veo correcto que se insulte a las personas, ni creo en las descalificaciones gratuitas, y mucho menos en actitudes violentas.
Nos guste o no, los representantes han sido elegidos democraticamente, y si se quiere cambiar el sistema este no es precisamente el mejor metodo.
Leo las criticas que se estan lanzado contra Enric, uno de los pocos politicos que se digna a contestar, que se toma a "chufla" su trabajo. No me parece justo, para nada.

Puedo estar en desacuerdo con muchas de sus ideas, mas eso no quita que como politico siga creyendo que es uno de los mejores que tiene el ayuntamiento de Castellón. Ni lo veo en las listas de imputados, ni lo veo como una marioneta, ya que para bien o para mal siempre suele ser coherente con lo que defiende,cosa que no todos pueden decir.

Es muy fácil criticar desde las gradas, el decir esto no me gusta y al que contesta le doy mas caña.
Pues bien, invito a mas de uno a que investigue las actuaciones e intervenciones de los ultimos años de Enric en el ayuntamiento, asi de simple. Del mismo modo invito hacer una pequeña reflexión. Si el 15-M se rige por asambleas que asumen la mayoría, que miren que los cargos politicos han sido elegidos por mayoría y eso es algo que hay que respetar. Y si se quiere cambiar, pues habra que buscar formulas para las proximas elecciones y no "patalear" porque no han ganado quien se quería, asi de simple.

Lo mas triste de todo esto es que cada vez me acuerdo mas del libro "Rebelión en la granja" de George Orwell. Y me entristece enormemente que poco a poco, un movimiento que empezo con fuerza e ilusión, se vaya desacreditando con acciones de este tipo realizadas por personas con las cuales no me siento identificada por mas indignada que este.
Animo Enric, que no todos los indignados que estuvimos en Mª Agustina fuimos a gritar al ayuntamiento, sigue demostrando con tu trabajo que eres un buen politico para Castellón.

Maria ha dit...

Entonces lo que estan haciendo en Barcelona que? porque ahora mismo pretenden bloquear el parlamento con una nieva acampada, han insultado esta tarde a la de iniciativa, y eso con los representantes de esta pseudodemocracia. Se va de madre tb por dar un paso hacia delante contra lo que se esta en contra? en este caso el recorte social que se piensa aprobar en los presupuestos catalanes.

En las asambleas las decisiones de Maria Agustina se toman por consenso, es un proceso de aprendizage, lento y a ratos frustrante, pero para muchos que nunca hemos pisado ningua asamblea asi construimos paso a paso lo que queremos de forma inclusiva, sin mayorias y minorias. Una accion en concreto no encasilla a todo un heterogeno movimiento. Eso si, que no nos sentimos representados por los politicos es un sentimiento mayoritatio de los indignados de Maria Agustina. Del principio del movimento y de todo lo que continua.

Anònim ha dit...

Lo de criticar la politica de pipicans em pareix despreciable, si es discuteix la bona gestio d'un politic que li queda? Un regidor esta SOBRETOT a fer que la seua ciutat siga millor, Nomdedeu va poder millor la ciutat d'aquesta manera, va reduir el presupost i va fer mes amb menys. Si algu s'enriu d'aquesta politica es que realment no te ni idea de lo que es la politica en si.
I penseu una mica, els que defeneu lo del disabte passat, quin tipus de democracia esteu plantejant, si agrediu a l'integritat de les persones, si em direu que la societat i els politics us agredeixen consantment, pero aleshores us convertiu amb ells al insultar a persones sense cap tipus de arguments.Nomdedeu defensa aquest moviment, pero Enric critica a les persones que embruten la bona idea d'aquest moviment, si, ni jo ni ell sabem realment la idea de les assambles, n'estic segur perque no he estat tots els dies, encara que si que hi he estat, pero una cosa es segura, lo del dissabte no representa eixe moviment i si el representa, haureu deixat de tindre la meva simpatia.
Miquel

Anònim ha dit...

OoooOOoooOOOoooOo Miquel ja no simpatitza :(

Unknown ha dit...

Jo, perdone senyor Nomdedeu, pero vaig a fer-li una esmena a la totalitat, començant pel mes obvi.

Pregunta: Li van insultar a voste directament?

Sembla una pregunta absurda, pero el que jo vaig vore va ser a unes cinquanta persones cridant consignes contra una institucio politica com es l'Ajuntament de Castello.

Fer servir frases com "Poco pan para tanto chorizo", "Lo llaman democracia y no lo es" "Que no, que no, que no nos representan!" aixi com el crit de "Corruptes!!!" els manca una questio esencial per ser insults: Un subjecte.

Va haver alguna persona que li digues: "Nomdedeu, CORRUPTE"? O mes important, n'hi havia gent insultant personalment als funcionaris que hi treballaven alla?

Per tant, si la gent cridaba "Sou tots uns corruptes" i voste no ho es.. Perque es sent insultat? No diu que voste no fa les mateixes practiques que el PP$O€? Aixi voste ja hauria de tindre clar si debien referir-se a voste o no.

L'unica que va entendre aixo es la regidora que voste veladament critica, tot i que, aixo si, no es priva de demanar a la resta noms, cognoms, "pelos y señales".

Sembla que no se li cauen els anells per treballar del que sigui des que te 15 anys (per cert, enhorabona, som molts els que no sabem el que son els anells i ni aixi trobem feina) pero queda a la vista que la questio de l'orgull es un tema apart.

Aixi que li recomane que la propera vegada no ho reduixca tot a una questio personalista de "M'estan insultant" o "Estan insultant a ma mare", reflexione si la cosa te o no a vore en voste, i si veu que no, s'atrevixca a fer el que la regidora que critica: CREUI LA VALLA!!!


P.D: La plaça en cap cas es ni un puesto perillos ni res inversemblant, tot aixo que voste comenta ja s'ha debatut i s'esta plantejant per al futur com portar endavant protestes sense que ningu no es pugui sentir ferit. Li convido precisament a pasarse aquesta semana i assistir a qualsevol de les xarrades que es fan totes les tards d'aquesta setmana.

Anònim ha dit...

Torne a ser Luis de Castelló.

Tomás, en cap moment he dit que no aniré a votar, jo sempre vote.

I en la meva resposta anterior se m'ha oblidat comentar aquesta frase que diu Enric:
"Més coses, a la plaça cada dia, i el dissabte ací muntant el seu numeret hi havia polítics frustrats que es presenten a les eleccions i no els agrada el resultat perquè no els vota ni la familia."
La gent vota per ideologia, no per parentesc (espere que la teva familia te vote perquè té la mateixa ideologia i no per 'colocar al xiquet'). Si jo me presentés, no sé perquè tindria que votar-me el meu cunyat, mon pare o el meu cosí encara que siguen de dretes, pel simple fet de ser familia (trist, molt trist).

Anònim ha dit...

A vore ací n'hi ha gent que se l'agarra amb paper de fumar ( frase feta) no pot sentir allò de caure els anells ( frase feta) ni allò de que no li vota ni la família ( frase feta). Per favor no siguem tan tiquismiquis.

Anònim ha dit...

tiquismiquis? és un article insultant, despreciador, manipulatiu, simplista, des de la revenja, el resentiment, les ganes de fer mal, el personalisme, el calentó del moment, assenyalant a gent sense nomenar-los...tot plegat fàcil de previndre, respecte a la reacció a l'article, sobretot per això de comparar amb feixistes...

L'ànim real es podrà vore a la mani del 19J, i a la plaça està setmana en xerrades per debatre, ahí es pot comprovar quin és l'ànim real del moviment més fidel i alhora de la gent que simpatitza, ahí es pot prendre el pols, a la situació, que allí si alguna cosa regna és l'ànim constructiu de fer entre tots i totes.

Que no, que no, que no ens representen!

Anònim ha dit...

Fascistas...vaya...te recordamos a fascistas...y eso dels "estornells"...no comment.

Anònim ha dit...

"Entre els que increpaven a les autoritats democràtiques hi havia un conegut activista, que encapçala la mateixa llista electoral ininterrompudament des de 1987, i mai no ha aconseguit passar del 1%. No el representem? El qui no representa ningú és ell!"

Nomdedeu socarron, a por esos rojos: señala, apunta, dispara!

Anònim ha dit...

El meu nom es ALbert Canós. Senyor Nomdedeu, vosté pot dir allò que crega oportú. Els "estornells" de Mª Agustina també. Vosté tenia una opinió i ara en te un altra, no veia clar als 80 a ACPV i ara tampoc ho veu, li agraïsc (sobremanera) que fera "pipi cans" i moltes més coses per a la vida dels ciutadans/nes, gossos/es. Crec que els que el votarem, votaren, ho ferem/feren per a que vosté complira alló que deia que anava a fer. De tota forma gràcies per ser coherent Sr. Nomdedeu. Els "estornells-bruticia" estaven a M" Agustina i allí segueixen, hi havia politics amb fills que abans de les eleccions es solidaritzaven amb ell, ara sols embruten han perdut el nord. Sr. Nomdedeu pense el que vullga peró mentre no hi hagen insults personal, ho hi haja violència la crítica i eixir al carrer està bé, però Sr. Nomdedeu, per a gusts colors, i ha voltes els colors no es veuen acertats desde les finestres de la Casa de Tots/es. Tans anys (alguns anys) como a servidor públic (li torne a agraïr els serveis prestats ) tal volta li han fet com a aquell personatge de WA (Zelig) mimetitzar-se amb altres companys a la casa de tots. No ho sé ni tinc la veritat absoluta, pero si se que al partit que voste representa i voste mateix, no és com jo, no sé si és bó o dolent, el temps ho dirà. Sr. Nomdedeu una volta més i amb tot el respecte les seues opinions fan que dia a dia els politics no siguen valorats com cal. Bon dia i li dessitge el millor.

TONI PITARCH ha dit...

Jo estic indignat i a favor dels indignats de debò, però crec que sobren frikis i anti-sistema. Dissabte passat (després d'acabar els exàmens de la JQCV), vaig observar des de la Plaça de Santa Clara com 4 elements perseguien i increpaven un grup de dones i homes i em va semblar lamentable... després he sabut que eren familiars de l'alcalde de Castelló.
Però la democràcia, en general, i el sistema econòmic, s'han de regenerar:
http://desdevila-real.blogspot.com/2011/06/15-m-la-lluita-continua.html

Nomdedéu ha dit...

Escolteu, jo llig tot el que dieu, perquè m'interessa. Hi ha coses que m'agraden i altres que no. Perfecte, cap problema. El que no puc és contestar a tots els fils que obriu, que si a este li contestes en castellà, que si a l'altre li dius no sé quina cosa.
Vos demanaria que abans de postejar, llegiu tot el que s'ha escrit, contestat i retrucat, bàsicament, perquè el que no se'm pot demanr és que repetisca constantment el que ja he dit i repetit.
Ho dic, perquè segurament tots tenim coses més importants que fer que perdre el temps. I per a que no hi haja males interpretacions (com tantes que hi ha en tot este procés) no dic que el debat siga perdre el temps. Dic que és perdre el temps haver de contestar coses que ja estan contestades.
Com per exemple: Sí, em van insultar a mi personalment, referint-se a mi en dues ocasions, una com a Nomdedéu,i l'altra com a "el del BLOC". I sí, la senyora que es va discutir amb ma mare li va dir directament que els seu fill estava ací per omplir-se les butxaques. Però això ja ho havia explicat. Això és el que em va indignar a mi, que s'insulara a familiars i a mi, directament. No m'he queixat de la conentració, no m'he queixat de que diguen no sé què a no sé qui.
Més coses que aclare. No se li val a tergiversar, he dit clarament quina és la política de proximitat del BLOC, no he dit que ens hem reunit 12 vegades en 8 anys, perquè han estat centenars. No les compte. He dit com hem construit el programa electoral, el mètode més participatiu que mai abans ha fet cap formació política a la ciutat. És millorable? Sí, i de fet ho millorarem. Però això també ho he explicat.
1%. He usat una expressió tradicional "no el vota ni la familia", i ho regireu per parlar de col•locar families i tal. És lamentable el nivell d'eixos comentaris. Però bé, el tema de l'1% és absolutament rellevant en el cos del text. Absolutament. Perquè el que importa no és quants vots traga este o aquell, que volen participar del sistema, el que compta és que algú que en participa i no treu un resultat suficient (perquè la gent no creu en les seues propostes, vota a altres o s'absté) després va a la plaça a dir que els altres no el representen. Home...com ho arreglem això?

Nomdedéu ha dit...

I tema prevaricació. Continues desinformat. En primer lloc jo prenia decissions quan tenia unes competències concretes. Ara no. Que és el que crec haver dit. I quan les prenia, mai cap de les meues decissions van ser qüestionades legalment, perquè s'ajustaven absolutament a la legalitat. És més, vaig renunciar a estar a les meses de contractació de la meua àrea, que és on s'adjudiquen els contractes, perquè pensava i pense, que com a polític no he d'aportar res a la valoració d'esta o aquella empresa. És una qüestió tècnica. Com a polític he treballat per que les condicions de les adjudicacions estiguen baremades i siguen transparents, per evitar tractes de favor. I un poc si que hem aconseguit avançar gràcies a tres propostes concretes del BLOC.
La història és així. I després, tampoc no és cert que si s'acorda no sé quina cosa terrible i horrible els responsables siguen els 27. No és cert ni politicament ni judicial. Els responsables són els que voten a favor. Si s'hagués comés un delicte fruit d'una decissió plenària, imputarien als que amb el seu vot ho ha fet possible, no a tots. Això va així. Per no parlar que amb la llei de grans ciutats, la majoria de les decissions les pren la Junta Local de Govern, per tant n'és l'única responsable judicial i política.
Al final, xiques i xics, la història és senzilla.
Alguns creuen que poden insultar (sí, personalment) a la gent, i després es senten ofesos si se'ls contesta amb un insult. I altres, es prenen com un insult allò que no va amb ells. Contra això no puc lluitar.

Anònim ha dit...

Per al senyor Nomdedeu i altres, clar que sí: http://www.youtube.com/watch?v=hn-_-nNMFgA&feature=related

Una mica d'alegria, la "corrida comezó".

Anònim ha dit...

Esperanza Aguirre y Enric Nomdedeu unidos en sus analisis

http://www.publico.es/espana/381859/aguirre-compara-el-15-m-con-los-movimientos-totalitarios

Anònim ha dit...

Espavilat i que simplista eres en cap moment Nomdedéu ha criticat el moviment 15-M més bé tot el contrari. L'únic que s'ha criticat ha sigut el grupet ( uns 40) d'intolerants que estaven a la porta de l'Ajuntament el dissabte.

el tropilla ha dit...

Quin èxit de post. A mi personalment m'atrau el moviment del 15-m, pero veig que es pot convertir en una cosa folklorica infumable, en el Salvame d'IU i altres grups sense projectes positius definits, en un "políticos ladrones" sense saber exàctament qui son els polítics i en una reducció de l'absurde a l'absurditat.
A molts dels que varem eixir les places abans d'eleccions no ens representen 4 assamblearistes desfaenats, éll no son el poble encara que se'n plenen la boca. Jo vull polítics responsables, per a ixó després de manifertar-me vaig anar juntament amv 175.085 indignats més a votar a polítics responsables...
I aixó vol dir honradesa, treball i il.lusió... i dir les coses que deu dir en el moment que es deuen dir.
M'agrada el teu article Enric. Jo estic indignat, ja no només amb certs polítics, sinò tambè amb els que fan de l'indignació un dogma i una agressió...

Pedro ha dit...

eoeoe

las asambleas solo se representan a ellas, y dale con lo de desfaenos, joder ni ke fuera un placer estar en el paro! mejor calladit@s en casa?

lo que os molesta es que la gente nos apoye!

Politicos oportunistas tampoco tienen cabida!

:)

Anònim ha dit...

JOANDA DE vALÈNCIA

Tal com havia dit, un eixemple de llibre de com manipular i "trollejar" un fil d'internet.
-barrejar temes
-insinuar acusacions
-"turmar-se" per a ue no decaiga la crítica destructiva i guanyar per esgotament.De fet darrere de dos o mes noms sol estar el mateix IP.
-No argumentar i REPETIR CONSIGNES o dees força com ara "poco pan para tantos chorizos" o "no nos representas" arrogar-se la representativitat de tots i fins i tot segrestar la voluntat popular " el poble vol... està clar que el que el poble diu..." (
QUÍ COLLONS SERÀ NINGÚ PER A PARLAR PER MI SI JO NO HE DELEGAT EN ELL!!!!!!!!!!!)

...el que vos deia un eixemple de llibre de com rebentar una web o assemblea, recorde eixemples pareguts...
este fil és apasionant,però he de tornar a la vida reial (xiqueta, treball, estudis,parlar en amics per a quedar mani del dissabte contra les retallades en educació...)

per últim una "boutade" que vos sembla este lema "moltes persones pa tan poques neurones"
Adeu i ànim a Enric per no caure en el pensament únic

Anònim ha dit...

com combatre els arguments d'un fil de debat a Internet quan estan permanentment qëstionan-te'ls: acusar de troll als participants.

Tomàs ha dit...

El que he vist ací jo és que uns poden fer generalitzacions i posar en el mateix sac tots els polítics, mentre que els polítics que es dediquen a intentar canviar les coses i fer un sistema més eficient i transparent sembla que no tenen dret a defensar-se d'aquestes generalitzacions.
En nom de la indignació (que jo compartisc) no es pot justificar qualsevol actuació, ja que el fanatisme d'uns pocs posa en perill la credibilitat d'aquest moviment.

Anònim ha dit...

Hi ha que critiqueu a Nomdedeu per generalitzar i posar a tots el indignats en el mateix sac (cosa que no ha fet) I al mateix tems generalitzeu i dieu que tots els polítics son iguals. això com es menja??

Jo també estic indignat amb els bancs, amb els privilegis de la monarquia, amb molts polítics i amb un sistema que podrie ser més just. Però crec que el fer algunes coses o inclús sols defensar-les fan més mal que bé al moviment 15M.

Enric 2 ha dit...

Com ha dit Giuseppe Grezzi, gens sospitós de fomentar "la casta": "Si el 15M degenera en violencia y coacción, habremos perdido tod@s. Y habrá ganado la derecha ultra-conservadora".

Jo també simpatitze amb els principis del 15M, i he assistit a les assemblees, sobretot al principi, amb el meu fill al coll, però ara no ho veig tan clar. En algunes he sentit autèntiques burrades. A més, les 1500 o 2000 persones que alguna vegada estàvem allà representàvem més que els 6000 i pico vots del Bloc (o de qualsevol altre partit)? No ho veig clar. Qui ha donat la representació dels 180.000 habitants de Castelló a les desenes de persones que van escridaçar els polítics l'altre dia? Qui pot parlar en nom del poble? On és la sobirania? Jo vaig anar a les assemblees, però ma mare no, també la representen? Li han preguntat a ella?

El que sí que he de dir que ami no em reprsenta ni el futur regidor Carlos Fabra ni la Diputació, ja que no els he votat ni he tinhut l'oportunitat de votar-los. Serà legal i el que es vulga, però no és democràtic.

És només la meua opinió d'aquesta assemble virtual "oferida" per E. Nomdedéu.

Anònim ha dit...

Tinc 60 anys vaig vore el moviment M-15 amb enorme alegria i esperança de vore com la joventut que semblava dormida era capaç d'alçar el cap, passava per Mª Agustina i els ajudava amb el que podia, un dia vaig vore un cartell que demanaven piles i vaig anar a la tenda per comprar-ne, vaig animar el meus fills que anaren a les assemblees però hui estic molt decebut de vore com elements violents no democràtics ataquen tots els polítics siguen del signe que siga, ho vam vore a Castelló dissabte i el que ha passat hui a Barcelona no té nom, han atacat tots els polítics donava igual que foren del PP, que d'Iniciativa o Esquerra, lamentable molt lamentable, estic molt decebut amb el que s'ha convertit pervertint-lo l'espirit del moviment M-15.

Anònim ha dit...

per favor un poc més de criteri alhora de jutjar un moviment. Si fem cas als massmedia el més segur és que acabem tancadets en casa com a xais obedients a una legalitat castradora de tota possibilitat transformadora.

Ni legal es pacific, ni ilegal es violent. Recordem el paper que ha jugat la desobediència civil al llarg de la història? ho creieu que en el passat els mitjans no criminalitzaven els moviments socials desobedients? o penseu que en el passat no hi havien persones que se saltaven el que les assemblees decidient? si som així de durs i intransigents en qualsevol moviment crític mai aconseguirem avançar. El progressisme no sols es fa a les urnes o acomplint la legalitat, sovint cal desobediència noviolenta.

I quede clar que no compartisc això dels insults.

Nomdedéu ha dit...

aleshores estem d'acord en tot.

Unknown ha dit...

Estic en contra de la violència i condemne els actes violents que han ocorregut en nom (segons alguns mitjans) del moviment 15M a Barcelona, Castelló i altres llocs. Tot i això em semblen molt estranys aquests fets després de com de pacífica ha estat fins ara la protesta. Em dona la impressió que això és just el que estaven esperant alguns partits polítics per deslegitimar tot el moviment, precisament ara que ja han passat les eleccions i, amb majories absolutes obtingudes injustament (menys de 50% dels vots emesos), poden fer el que els done la gana sense debatre ni consultar a ningú. Per cert, Enric, has dit que podem parlar del sistema electoral. On és el lloc correcte? Ànim. Avall la regla d'Hont! visca el mètode de la resta major quocient HARE!

Eduard des de Alacant ha dit...

«Indignatio est odium erga aliquem, qui alteri malefecit.» (La indignació és l'odi cap a algú que ha fet malament a un altre.) Spinoza, Ètica, III, def. XX de les passions.[S.H.G]
Ni Enric ni sa mare vos a fet cap mal, per que la preneu han ells? Per altra part no crec que el Bloc siga responsable ni per activa ni passiva de les conseqüències d'una crisis econòmica que tots estem patint, ni molt menys del sistema constitucional de l'Estat. Crec que estos actes no son bons per a un moviment absolutament digne con el 15M. Cuidadin amb eixos que no son ni de dretes ni d'esquerres son feixistes o han fet cap a una secta. Eduard des de Alacant